صحت
در یک سال گذشته نزدیک به ۶۰۰ مادر هنگام زایمان جان های شان را از دست دادند

وزارت صحت عامه میگوید که در یک سال گذشته نزدیک به ۶۰۰ مادر هنگام زایمان جان های شان را از دست داده اند.
داکتر قلندر عباد، وزیر صحت عامه اظهار داشت که در یک سال گذشته یک میلیون ولادت در سراسر کشور صورت گرفته است که نسبت به سال گذشته مرگ ومیر مادران کاهش چشم گیر داشته است.
به گفته وی، در یک سال گذشته ۵۸۴ مادر هنگام زایمان جان های شان را از دست داده اند.
وزیر صحت عامه همچنان اعلام کرد که برای جلوگیری از مرگ ومیر ناشی از ولادت ها یک انستیتوت مختص ومجهز نسایی و ولادی در سطح کشور ساخته خواهد شد.
در شهر کابل تنها دو شفاخانه دولتی نسایی و ولادی وجود دارد، از این رو بسیاری ها در پایتخت به این دو شفاخانه مراجعه میکنند.
خوری گل، یک تن از مریضان در شفاخانه رابعه بلخی گفت: “برای عملیات از شفاخانه خصوصی به این شفاخانه مراجعه کرده ام و داکتران همرایم به گونه درست همکاری کرده اند.”
سارینا، مریض دیگری گفت: “طفلم در این شفاخانه به گونه عادی به دنیا آمد و از داکتران تشکر میکنم که زحمت کشیدند”.
شماری از داکتران میگویند که بلند بودن فشار خون هنگام ولادت، تغذیه ناسالم در جریان بارداری، ولادت نزد افراد غیر مسلکی و رسم و رواج های ناپسند در کشور از عواملی است که مادران در هنگام ولادت جان های شان را از دست میدهند.
این در حالی است که افغانستان هنوز یکی از کشورهای است که میزان مرگ و میر مادران هنگام ولادت در آن بلند است و دلیل آن هم این است که مردم به خدمات صحی در سراسر کشور دسترسی ندارند.
صحت
گسترش خدمات صحی به افغانهای عودت کننده در تورخم
به گفته سازمان پناهندگان سازمان ملل متحد از اوایل ماه اپریل دستکم ۴۴۹۰۰ افغاتن برگشته اند که حدود ۵۸ درصد آنها کودک هستند.

وزارت صحت عامه میگوید که در نشستی که به رهبری امینالله شریف، رئیس صحتعامه ولایت ننگرهار برگزار شد، در آن نمایندهگان سازمان صحی جهان، اداره یونیسیف، مؤسسه تطبیق کننده جک و یک تعداد از نمایندهگان مؤسسات دیگر اشتراک داشتند درباره گسترش خدمات صحی به افغانهای عودت کننده در گذرگاه تورخم برگزار شد.
در اعلامیهای وزارت صحت عامه آمده است که در این نشست در مورد پاسخ گویی و آمادهگی در حالات اضطراری، گسترش عرضه خدمات صحی برای عودتکنندهگان و حل مشکلات موجود بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
همچنان، تصمیم گرفته شد تا شمار مراکز صحی و کارمندان صحی افزایش یابد، تا به مشکلات صحی عودتکنندهگان به موقع رسیدهگی شود.
این درحالیست که جمعیت هلال احمر افغانی میگوید که در یک هفته گذشته برای حدود ۲ هزار مهاجر افغانستانی اخراجشده از پاکستان خدمات صحی ارائه کرده است. این جمعیت گفته که روزانه برای ۱ هزار و ۵۰۰ عودتکننده نیز غذای آماده توزیع میشود.
گفتنی است که روزانه هزاران نفر از مهاجرین افغان به گونه اجباری از پاکستان اخراج میشوند.
به گفته سازمان پناهندگان سازمان ملل متحد از اوایل ماه اپریل دستکم ۴۴۹۰۰ افغاتن برگشته اند که حدود ۵۸ درصد آنها کودک هستند.
صحت
سازمان ملل: کاهش کمکهای خارجی باعث مرگ زنان بیشتر در دوران بارداری و ولادت میشود
گزارش سازمانهای سازمان ملل از جمله سازمان جهانی صحت (WHO) در روز دوشنبه نشان میدهد که در سطح جهانی، بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۳، مرگ و میر مادران ۴۰ درصد کاهش داشته است

سازمان ملل میگوید کاهش کمکها میتواند باعث مرگ زنان بیشتر در دوران بارداری و ولادت شود.
خبرگزاری رویترز نوشته است که، سازمان ملل هشدار داده است که کاهش بودجههای کمکرسانی تهدیدی برای تضعیف سالها پیشرفت در کاهش مرگ زنان در دوران بارداری و ولادت است و میتواند منجر به افزایش مرگ و میر زنان و نوزادان شود.
گزارش سازمانهای سازمان ملل از جمله سازمان جهانی صحت (WHO) در روز دوشنبه نشان میدهد که در سطح جهانی، بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۳، مرگ و میر مادران ۴۰ درصد کاهش داشته است که عمدتاً به دلیل دسترسی بهتر به خدمات صحی ضروری است.
با اینکه این گزارش مستقیماً به قطع کمکهای خارجی امریکا اشاره نکرده اما تاکید دارد که روند کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان با روند کنونی میتواند برعکس شود.
به جز امریکا سایر کشورهای کمک کننده از جمله بریتانیا نیز برنامههایی را برای کاهش بودجه کمک اعلام کرده اند. در این گزارش آمده است که حتی قبل از کاهش کمکها به رهبری ایالات متحده، اوضاع در برخی کشورها رو به عقب بود و پیشرفت از سال ۲۰۱۶ در سطح جهانی کند شده است.
این کاهش خدمات حیاتی برای سلامت مادران، نوزادان و کودکان در بسیاری از کشورها را به تعویق میاندازد و از سوی دیگر تعداد کارکنان را کاهش میدهد، تأسیسات را تعطیل کرده و زنجیره تامین تجهیزات را مختل میکند.
گفتنی است ترمپ با آمدن دوباره به قصر سفید دستور تعطیلی اداره توسعه خارجی امریکا را صادر و هزاران نیروی آن را اخراج کرد.
صحت
هشدار سازمانهای جهانی از پیامدهای قطع کمکها در بخش صحی افغانستان

سازمانهای جهانی از پیامدهای قطع کمکها در بخش صحی و کاهش بودجه نهادهای امداد رسان برای افغانستان هشدار میدهند.
نهادهای مربوط به سازمان ملل گفتهاند که دستور کامل قطع کمکهای دولت ایالات متحده و کاهش بودجه سال ۲۰۲۵، باعث تعلیق یا بستهشدن نزدیک به دو هزار مرکز صحی در افغانستان خواهد شد.
از سویی هم، دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) هشدار داده است که اگر تنها ۲۵ درصد از بودجه تأمین شود، از میان ۹.۳ میلیون نفر که به خدمات صحی نیاز دارند، ۷ میلیون نفر از این خدمات محروم خواهند شد.
این گزارش خاطرنشان ساخته که بدون تأمین فوری و بودجه کافی، میزان مرگ ومیر کودکان ممکن است به طور چشمگیری افزایش یابد، زیرا سوءتغذیه همچنان یکی از علل اصلی مرگ و میر در کودکان زیر پنج سال است.
برنامه جهانی غذا نیز هشدار داده که افغانستان با بحران شدید سوءتغذیه در میان کودکان روبهرو است و پیشبینی میشود که در سال ۲۰۲۵، تعداد کودکان مبتلا به سوء تغذیه به ۳.۵ میلیون نفر برسد.
گزارشهای جدید برنامه جهانی غذا نشان میدهند که از هر۱۰ خانواده در افغانستان، ۸ خانواده قادر به تأمین یک رژیم غذایی کافی نیستند و از هر چهار خانواده، سه خانواده برای خرید مواد غذایی اولیه مجبور به قرض گرفتن پول میشوند.
نهادهای سازمان ملل بر لزوم توجه فوری جامعه جهانی به وضعیت انسانی در افغانستان و ارائه کمکهای بشردوستانه تأکید کردهاند.
این درحالی است که پیشتر وزارت اقتصاد گزارشهای برخی نهادهای بینالمللی در مورد گسترش فقر در افغانستان را اغراق آمیز و دور از واقعیت دانسته بود.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
پاکستان مرکز رسیدگی به شکایات مهاجرین افغان ایجاد کرد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
شرکت هوایی آریانا از افزایش پروازهای هفتهوار خود به چین خبر داد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
روبیو: ایران تنها میتواند مواد هستهای را برای برنامه غیرنظامی وارد کند
-
تجارت3 روز ago
گزارش بانک جهانی: دورنما رشد اقتصادی افغانستان در میان بیثباتی جهانی همچنان نامطمئن است
-
علم و تکنالوژی2 روز ago
چین و روسیه ممکن است یک نیروگاه هستهای در ماه بسازند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
افغان بیسیم یک سایت جدید در ولسوالی کوزکنر ننگرهار فعال کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
اتاق تجارت و صنایع کویته: برای افغانهای ماهر جواز کار صادر شود
-
رویداد های اخیر5 روز ago
قزاقستان ۵۰۰ میلیون دالر برای ساخت خط آهن تورغندی-هرات سرمایهگذاری میکند