Connect with us

تجارت

در یک سال گذشته نزدیک به یک میلیون متر مربع قالین صادر شده است

منتشر شده

در

اتحادیه تولید کنندگان قالین می‌گوید که صنعت قالین بافی با گذشت هر روز رونق می‌گیرد و به گفته‌ این اتحادیه در یک سال گذشته آنان نزدیک به یک میلیون متر مربع قالین را صادر کرده اند. این اتحادیه می‌افزاید که در سال جاری قالین بیشتری صادر خواهد شد.

صنعت قالین یکی از صنایع قدیمی افغانستان است که زیربنای اقتصادی هزاران خانواده را در کشور تشکیل میدهد، از این رو توجه حکومت هم به تولید قالین بیشتر شده است.

اتحادیه تولید کنندگان قالین می‌گوید که در یک سال گذشته بیش از یک میلیون متر مربع قالین و گلیم به بیرون از کشور صادر شده است. به گفته‌ای مسوولان در سال روان میزان صادرات قالین کشور بیشتر خواهد شد.

محمد رضا حیدری، رییس اتحادیه تولید کنندگان قالین می‌گوید که:«این پیمانه نسبت به سال ۱۴۰۱ بیشتر است و بیشتر هم می‌شود چون اطلاعات هم به ما همین را نشان می‌دهد و اگر به حساب فیصدی بگویم تا حدود ۱۵ فیصد صادرات می‌توانیم داشت.»

برخی از قالین فروشان هم از وزارت صنعت و تجارت می‌خواهند که برای قالین افغانی هم در داخل و هم در بیرون از کشور بازاریابی کنند.

عبدالولی سخی‌زاده، فروشنده قالین می‌گوید که:«خواست ما از امارت اسلامی این است که در قسمت صادرات و واردات شرایط بهتری را فراهم سازند، فعلاً صادرات ما کم است.»

عزیزالله، فروشنده قالین می‌گوید که:«ما از افغانستان نمایندگی می‌کنیم و تولیدات افغانستان را به دنیا نشان می‌دهیم چون هم از نگاۀ کیفیت عالی است و هم از نگاه صحی برای انسان مضر نیست.»

درعین حال، وزارت صنعت و تجارت هم می‌گوید که آنان برای حمایت از تولیدات قالین برنامه‌های متعددی را روی دست دارند و برخی از این برنامه‌ها عملی شده اند.

عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که:«صادرات ما خیلی خوب بوده است و همچنان قرار است نمایشگاه‌های بزرگ در ترکیه، روسیه و در امارات متحده عربی برگزار شود که در هر سه این کشورها خوشبختانه بخش قالین ما سهم فعال خواهد داشت.»

شماری از آگاهان اقتصادی می‌گویند که هرگاه حکومت سرمایه گذاری روی تولید قالین را افزایش دهد، هم زمینه کار فراهم می‌شود و هم عواید ملی کشور تقویت خواهد یافت.

تجارت

طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است

Published

on

اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاری‌های دوجانبه بیان کرد.

او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.

به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.

Continue Reading

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading

تجارت

نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور

Published

on

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه‌ مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محموله‌های صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.

او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه‌ تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیت‌ها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!