Connect with us

رویداد های اخیر

در سه ماه اخیر بیش از چهار هزار گردشگر از آبده‌های تاریخی و جاهای دیدنی ولایت هرات بازدید کرده اند

منتشر شده

در

مسوولان محلی در ولایت هرات می‌گویند که در سه ماه اخیر بیش از چهار هزار گردشگر از آبده‌های تاریخی و جاهای دیدنی ولایت هرات بازدید کرده اند، به گفته مسوولین طی این مدت حدود دوصد تن گردشگر خارجی به هرات آمده اند که معمولاً از کشورهای اروپایی، امریکایی و آسیا بودند.

به تازگی یک گروه چهارده نفری از کشورهای اروپایی به هرات آمده اند که از مکان‌های تاریخی این ولایت دیدن کردند، آنها به این باور اند که افغانستان زیبایی ها و طبیعت خاص خود را دارد، بناءً تلاش می‌کنند تا از بیشتر ولایت‌های آن دیدن کنند.

این گروه چهارده نفری که بیشتر از کشورهای اروپایی هستند تازه وارد ولایت هرات شدند، مکان‌های تاریخی، ساحات باستانی و طبیعت هرات برای گردشگران خارجی جذاب است. آنها می‌گویند افغانستان دارای فرهنگ متفاوت و طبیعت زیبایی دارد، بناءً در هر ولایت جاذبه‌های خاص توریستی وجود دارد و آنها تلاش دارند تا از بیشتر ولایت‌ها دیدن کنند.

اندریا، شهروند صربستان می‌گوید که:«افغانستان واقعاً کشور شگفت انگیزی است، من واقعاً مردم این کشور را دوست دارم و هر کدام آنها خیلی مهربان هستند، در سرک‌ها جنب وجوش را می‌بینیم و زندگی جریان دارد من می‌توانم صبر کنم تا اینکه قسمت‌های زیاد طبیعت را ببینم، ما تا حالا از بامیان، مزارشریف و کابل دیدن کرده ایم.»

یاوانا، شهروند دیگر صربستان می‌گوید که:«من خیلی چیزها را در مورد افغانستان شنیده ام مخصوصاً در مورد طبیعت، فرهنگ و مردم این کشور، اما من زیاد جستجو می‌کنم تا که بیشتر در مورد افغانستان بدانم، اینجا در هرات من مسجدجامع بزرگ، این قلعه تاریخی و صنعت کاشی سازی سنتی را دیدم و بسیار هیجان دارم که قسمت‌های باقی مانده این شهر را هم ببینم.»

مسوولان محلی می‌گویند در سه ماه گذشته بیش از چهار هزار گردشگر داخلی و خارجی از مکان‌های تاریخی و جاهای دیدنی هرات بازدید کرده اند، بناءً نسبت به سال گذشته حضور گردشگران خارجی و داخلی در هرات بیشتر می‌شود.

رحمت‌الله محمدی، آمر گردشگری ریاست اطلاعات و فرهنگ هرات می‌گوید که:«از سه ماه گذشته بیشتر از چهار هزار و ۱۰۲ نفر آمار گردشگران هستند که شامل گردشگران داخلی و خارجی می‌باشند که از این میان حدود ۱۵۹ تن گردشگران خارجی بودند که از کشورهای مختلف به هرات آمدند.»

قلعه تاریخی اختیارالدین، مسجدجامع بزرگ هرات، صنعت کاشی سازی سنتی و ده‌ها ساحه و آبده تاریخی دیگر این ولایت از جاذبه‌های خاص گردشگری هستند که سبب جذب گردشگران داخلی و خارجی گردیده است.

این درحالی است که طی ماه‌های اخیر شهروندان امریکایی، اروپا و آسیا بیشترین بازدیدکننده‌های مکان‌های تاریخی هرات بوده اند.

عبدالجبار نورزی، مدیرعمومی موزیم و آرشیف هرات می‌گوید که:«ما خوشبختانه که گردشگران از کشورهای همسایه و کشورهای اروپایی، آسیایی و امریکایی داشتیم که از ساحات مختلف دیدن کردند، شما دیدید که حتی از کشورهای صربیا، اسلونی، اتریش، کرواسی و بعضی کشورهای اروپایی دیگر ما گردشگران خارجی را داریم.»

در هرات بیش از هفتصد آبده و ساحه تاریخی وجود دارد، برعلاوه آن صنایع قدیمی که هنوز هم در گوشه و کنار این شهر فعال است از جاذبه‌های خاص گردشگری می‌باشند. گردشگران خارجی بیشتر علاقمند ساحات باستانی و صنایع قدیمی این شهر می‌باشند.

در همین حال، علاقمندی گردشگران داخلی برای دیدار از باغ تاریخی سراج الامارت در ولایت ننگرهار افزایش یافته است.

شماری از گردشگران این باغ را مکانی خوبی بری تفریح و گردشگری عنوان کرده اند، اما از مسوولان می‌خواهند هرچه زودتر موزیمی را در این باغ ایجاد کنند تا توجه گردشگران بیشتری را بخود جلب کند.

این باغ که قدامت طولانی دارد توجه گردشگران را از ولایات مختلف کشور به خود جلب کرده است. کسانیکه برای تفریح به این باغ آمده اند می‌گویند این باغ مکان خوبی برای تفریح و گردشگری است، اما از مسؤلان می‌خواهند که موزیم این باغ را افتتاح کند.

مسوولان ریاست اطلاعات و فرهنگ ننگرهار می‌گویند که تقریبا هشتاد درصد کارهای موزیم این باغ تکمیل شده است و اطمینان میدهند که در آینده نزدیک این موزیم را افتتاح خواهند کرد.

بنای تاریخی و باغ سراج الامارت توسط امیر حبیب‌الله خان سراج ساخته شده که در آن زمان پایتخت خود را در فصل زمستان به این مکان منتقل می‌کرد.

رویداد های اخیر

مالدیف سفیر خود را به دلیل دیدار با سرپرست سفارت افغانستان فراخواند

وزارت خارجه مالدیف روز یک‌شنبه (۱۳عقرب) اعلام کرده که دیدار محمد طه، کمیسار عالی‌اش در اسلام آباد با دیپلومات امارت اسلامی با مجوز وزارت خارجه صورت نگرفته است.

Published

on

دولت مالدیف دیپلومات بلند رتبه خود در اسلام آباد را به دلیل ملاقات بدون مجوز با سرپرست سفارت افغانستان در اسلام آباد که ۳ روز قبل انجام شده، به آن کشور فراخوانده است.

سفارت افغانستان در اسلام آباد، سه روز قبل از دیدار سردار احمد شکیب سرپرست این سفارت با محمد طه، کمیسار عالی مالدیف در اسلام آباد خبر داد.

وزارت خارجه مالدیف روز یک‌شنبه (۱۳عقرب) اعلام کرده که دیدار محمد طه، کمیسار عالی‌اش در اسلام آباد با دیپلومات امارت اسلامی با مجوز وزارت خارجه صورت نگرفته است.

این وزارت در اعلامیه‌ای گفته است: «متعاقباَ اقدام مناسب از سوی حکومت مالدیف روی دست گرفته شده است.»

در همین حال، منابع رسمی به خبرگزاری فرانسه گفته‌اند که مالدیف دیپلومات بلند رتبه خود در اسلام آباد را به دلیل این دیدار به کشور فراخوانده است.

 همچنین، نام محمد طه از ویب‌سایت نمایندگی مالدیف در پاکستان حذف شده است.

سفارت افغانستان در اسلام آباد در اعلامیه‌ای گفته بود که دیپلومات مالدیف در این دیدار «خواهان روابط مستحکم و نزدیک با افغانستان است.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

افغانستان سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه صادر کرده است

جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.

Published

on

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که در سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه به ارزش ۲۷ میلیون دالر به کشورهای همسایه و جهان صادر شده است.

جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.

عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت وتجارت می‌گوید: «صادرات جلغوزه سیاه در جریان سال ۱۴۰۲ به وزن مجموعی ۲۵۲۳ تُن و به ارزش ۲۷ میلیون دالر بوده که اکثراْ به کشورهای چین، هندوستان، پاکستان، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، قطر، امریکا، انگلستان، استرالیا، هالند و دیگر کشورها صورت گرفته است.»

مسوولان در وزارت زراعت، آبیاری و مالداری می‌گویند که از سال گذشته به اینسو تولیدات جلغوزه در کشور افزایش یافته و آنان جنگل های مصنوعی را نیز گسترش داده اند تا جلغوزه بیشتر به دست آورند.

مصباح الدین مستعین، سخنگوی وزرات زراعت، آبیاری و مالداری می‌گوید: «برای احیای جنگلات جلغوزه، طبق بودجه انکشافی سال گذشته تقریباً در ۱۵۰۰ هکتار زمین جنگلات مصنوعی جلغوزه ایجاد شده است. در این زمین‌ها قبلاً درختان جلغوزه وجود داشت اما قطع شده و یا در آتش سوزی از بین رفته بود.»

آگاهان می‌گویند که در حال حاضر، بیشتر جلغوزه افغانستان را چین خریداری می‌کند و اما باید حکومت مارکیت های جدیدی را برای جلغوزه کشور پیدا کند تا به قیمت مناسب به فروش برسد.

میرویس حاجی زاده، معاون اتاق زراعت ومالداری می‌گوید: «فعلاً اگر از طریق ترانسپورت زمینی و از طریق خط آهن صادرات شود، شاید هزینه آن از ۵ یا ۶ هزار دالر بیشتر نیاید. این یک فرصت خوب برای تاجر است. در افغانستان تولید جلغوزه بیشتر است و جهان تقاضا دارد. هر قدر با دنیا روابط تجارتی بالخصوص در بخش زراعت داشته باشیم عواید کشور بیشتر می شود و فرصت های خوب برای دهقانان بیشتر می‌باشد.»

هرگاه جلغوزه کشور از طریق هوا به بیرون صادر شود، در اسرع وقت به مارکیت‌های جهانی می‌رسد و از این بابت، تاجران افغان میلیون‌ها دالر مفاد به دست خواهند آورد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تهران می‌گوید از اینکه امارت اسلامی خبر کشته شدن مهاجران افغان در مرز را جدی گرفت، «ناخشنود» است

Published

on

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اعلام کرده که تهران از اینکه «برخی از مقامات» امارت اسلامی خبر کشته شدن مهاجران افغان به دست مرزبانان ایرانی را جدی گرفتند، «متعجب و ناخشنود» است.

اسماعیل بقایی در یک نشست خبری امروز (دوشنبه) تاکید کرد که این خبر بی اساس است.

او گفت: «مقامات افعانستان در این مورد بیانیه‌ای صادر کردند. از اینکه از یک امر ناموجودی خبررسانی شد و برخی مقامات افعانستان هم این اخبار بی‌پایه را جدی گرفتند متعجب و ناخشنود شدیم. امیدوارم همه ما از این مساله عبرت بگیریم تا در خصوص همه اخباری که در رسانه‌ها منتشر می‌شود دقت بیشتری داشته باشیم.»

یک سازمان حقوق بشری گزارش داده است که ده ها مهاجر افغان حدود سه هفته قبل در نتیجه تیراندازی از سوی نیروهای مرزی ایران کشته و زخمی شده اند.

امارت اسلامی هفته گذشته اعلام کرد شواهد نشان می‌دهد که در خاک ایران بر شماری از افغان‌ها شلیک و انفجار صورت گرفته است و دو تن جان باخته و ۳۴ تن دیگر زخمی شده اند.

امارت اسلامی همچنان گفته است که شماری دیگر از افغان‌ها هنوز هم در ایران و پاکستان قرار دارند و تلاش‌ها برای انتقال آنان جریان دارد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!