Connect with us

رویداد های اخیر

در دو سال گذشته بیش از دوصد رسانه در کشور فعالیت شان متوقف شده است

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

پس از تسلط دوباره امارت اسلامی در کشور بیش از دو صد رسانه به دلیل مشکلات اقتصادی و سیاسی فعالیت شان متوقف شده است. اتحادیه خبرنگاران آزاد افغانستان در تازه ترین یافته‌های شان می‌گوید که در دو ساله گذشته بیش از دوصد مورد خشونت و بازداشت خبرنگاران نیز به ثبت رسیده که ۱۳ تن آنان تا اکنون در زندان به سر می برند.

در گزارش این نهاد آمده که پس از حاکمیت امارت اسلامی، بیش از هفت هزار کارمندن رسانه‌ای به شمول زنان شغل‌های شان را از دست داده اند و شماری هم به بیرون از کشور مهاجرت کرده اند.

پس از فروپاشی نظام جمهوریت، جامعه رسانه‌ای نیز همانند ده‌ها سکتور دیگر با چالش‌ها و محدودیت‌های جدی در کشور مواجه شده است.

حجت‌الله مجددی، مسوول اتحادیه ژورنالستان آزاد افغانستان می‌گوید که:«قبل از پیروزی امارت اسلامی ۶۰۰ رسانه داشتیم در افغانستان که از این جمله فعلاً ۲۱۳ رسانه بسته است که از این میان بیشتر رسانه‌های چاپی ما بسته است»

یافته‌های این نهاد نشان می‌دهد که در دو سال گذشته بیش از دوصد مورد خشونت و بازداشت خبرنگاران در کشور به ثبت رسیده که از این میان سیزده خبرنگار تا اکنون در زندان به سر می‌برند. هرچند امارت اسلامی بازداشت این خبرنگاران را مرتبط به کار خبرنگاران نمی دانند.

حجت‌الله مجددی، مسوول اتحادیه ژورنالستان آزاد افغانستان می‌گوید که:«تحت عنوان خبرنگار ۱۳ یا ۱۲ خبرنگار ما در بازداشت داریم که یکی آن آغای بهبودی است، یکی دیگر آن رسانه مربوطه وی تایید نمی کند که خبرنگار ما است و هشت نفر دیگر که در دو یا سه روز گذشته بازداشت شده اند.»

با این حال شماری از خبرنگاران می‌گویند که وضع محدودیت‌ها بالای کار رسانه‌ای و عدم اطلاعات به موقع از سوی نهادهای دولتی، زمینه اطلاع رسانی را در کشور دشوار کرده است. آنان می‌افزایند که بازداشت‌های اخیر شماری از خبرنگاران از سوی نیروهای امارت اسلامی، هراس و ناامیدی را میان خبرنگاران به بار آورده است.

در بیست سال گذشته رسانه‌ها و آزادی بیان، یکی از دست آوردهای مهم جمهوریت به حساب می‌آمد، اما پس از فروپاشی جمهوریت، آزادی بیان و فعالیت رسانه‌ها در کشور سیر نزولی داشته است.

رویداد های اخیر

مقام روسی: امارت اسلامی دیدگاه مثبت نسبت به مسکو دارد

Published

on

(Last Updated On: )

الکسی اورچوک، معاون صدراعظم روسیه می‌گوید که امارت اسلامی دیدگاه مثبت نسبت به روسیه دارد. اورچوک اظهار داشته که روسیه باوجود چالش‌های موجود، فرصتی برای تعامل عمیق‌تر با افغانستان می‌بیند.

این مقام روسی به روزنامه ایزوستیا گفته است که حاکمان افغانستان نگرش مثبتی نسبت به روسیه دارند و بسیار علاقه‌مند به توسعه روابط اقتصادی‌ اند.

او افزوده که تعلیق امارت اسلامی از فهرست گروه‌های ممنوعه این کشور، فرصتی برای بهره‌برداری از ظرفیت اقتصادی افغانستان است.

وی گفته است: «افغانستان مشکلات زیادی دارد، اما ظرفیت هم دارد که منتظر ما هستند. ما با افغان‌ها تماس داشتیم. آنها می‌خواهند توسعه پیدا کنند و در صلح زندگی کنند. آنها دیدگاه مثبتی نسبت به روسیه دارند و علاقه زیادی به توسعه روابط اقتصادی دارند. در ضمن اگر تصمیم بر تعلیق طالبان از فهرست گروه‌های ممنوعه گرفته شود، فرصت‌های بهتری برای روابط با این کشور باز خواهد شد.»

آقای اورچوک تأکید کرده که دفتر سارنوال روسیه در حال پیگیری لغو امارت اسلامی از لیست سازمان‌های ممنوعه آن‌ کشور است.

پیش از این، امارت اسلامی از پیشرفت در بهبود روابط دیپلوماتیک با روسیه استقبال کرده و خواهان روابط نزدیک شده بود.

پیشتر ضمیر کابلوف، نماینده روسیه در امور افغانستان خبر داده بود که مسکو می‌خواهد در بهار ۲۰۲۵، گروه کاری دوجانبه روسیه و افغانستلان را تشکیل دهد. کابلوف گفته بود در شرایطی که امارت اسلامی هنوز به رسمیت شناخته نشده‌، این گروه جایگزین کمیسیون بین دولتی همکاری‌های اقتصادی می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

گزارش یوناما در مورد چگونگی تطبیق و تنفیذ قانون امر به معروف و نهی از منکر

Published

on

(Last Updated On: )

دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در گزارشی درباره پیامدهای قانون امر به معروف و نهی از منکر نوشته است که محتسبان امارت اسلامی براساس این قانون، اختیارات گسترده در «بازداشت خودسرانه و مصادره اموال متخلفین» را دارند.

یوناما گفته است که امارت اسلامی برای حمایت از انفاذ این قانون، کمیته‌های اجرایی را در ۲۸ ولایت تحت رهبری والی‌ها تشکیل داده است.

طبق این گزارش، این کمیته‌ها به عنوان مکمل‌کننده تلاش‌های «هزاران محتسب» وزارت امر به معروف است که اکثر آنان را مردان تشکیل می‌دهند.

یوناما افزوده است که مردان، زنان، اقلیت‌ها و جوانان در سراسر افغانستان به میزان‌های مختلف از انفاذ قانون امر به معروف متأثر شده‌اند.

این سازمان تصریح کرده است که دسترسی زنان به خدمات صحی به‌دلیل ممنوعیت سفر بدون محرم نیز محدودتر شده است.

شماری از کارمندان صحی زن به یوناما گفته‌اند که به‌دلیل نداشتن محرم، اجازه ورود به محل کار خود را ندارند.

این گزارش یوناما، مروری از چگونگی تطبیق، تنفیذ و پیامدهای قانون امر به معروف و نهی از منکر از ۲۱ آگست ۲۰۲۴ تا ۳۱ مارچ ۲۰۲۵ است.

با این حال، وزارت امر به معروف و نهی از منکر در واکنش به این گزارش گفته است که این وزارت به هزاران زن کمک کرده تا از حقوق خود برخوردار شوند و آن‌ها را از ازدواج‌های اجباری در تمام ولایات نجات داده است.

این وزارت همچنان افزوده است که از سوء استفاده‌ها جلوگیری کرده تا آداب و رسوم ناپسند را حذف کند.

به گفته این وزارت، شماری از حلقات ناشناخته برای رسیدن به اهداف شوم خود همه این دستاوردها را نادیده گرفته و می‌خواهند افکار عامه را مغشوش سازند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نشست گروه هماهنگی افغانستان با حضور کشور‌های کمک‌کننده در ترکیه برگزار شد

 مسوولین سفارت ترکیه در کابل صبح امروز (پنج‌شنبه، ۲۱ حمل)  در اعلامیه‌ای گفته اند که نشست گروه هماهنگی افغانستان (ACG) روز گذشته در استانبول برگزار شده و امروز هم ادامه می‌یابد.

Published

on

(Last Updated On: )

سفارت ترکیه در کابل اعلام کرده است که نشست گروه هماهنگی افغانستان با حضور کشورهای کمک‌کنده در استانبول برگزار شده است.

 مسوولین سفارت ترکیه در کابل صبح امروز (پنج‌شنبه، ۲۱ حمل)  در اعلامیه‌ای گفته اند که نشست گروه هماهنگی افغانستان (ACG) روز گذشته در استانبول برگزار شده و امروز هم ادامه می‌یابد.

در اعلامیه آمده که در این نشست اولویت‌ها و برنامه‌های جامعه جهانی برای افغانستان مورد بحث قرار می‌گیرد، از نظر تأمین هماهنگی بین ابتکارات و پروژه‌های کشورها نیز مهم است.

این درحالیست که پیش از این یوناما، از اشتراک کنندگان این نشست خواسته بود که حمایت حیاتی از مردم افغانستان را حفظ کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!