رویداد های اخیر
در دو سال گذشته بیش از دوصد رسانه در کشور فعالیت شان متوقف شده است
پس از تسلط دوباره امارت اسلامی در کشور بیش از دو صد رسانه به دلیل مشکلات اقتصادی و سیاسی فعالیت شان متوقف شده است. اتحادیه خبرنگاران آزاد افغانستان در تازه ترین یافتههای شان میگوید که در دو ساله گذشته بیش از دوصد مورد خشونت و بازداشت خبرنگاران نیز به ثبت رسیده که ۱۳ تن آنان تا اکنون در زندان به سر می برند.
در گزارش این نهاد آمده که پس از حاکمیت امارت اسلامی، بیش از هفت هزار کارمندن رسانهای به شمول زنان شغلهای شان را از دست داده اند و شماری هم به بیرون از کشور مهاجرت کرده اند.
پس از فروپاشی نظام جمهوریت، جامعه رسانهای نیز همانند دهها سکتور دیگر با چالشها و محدودیتهای جدی در کشور مواجه شده است.
حجتالله مجددی، مسوول اتحادیه ژورنالستان آزاد افغانستان میگوید که:«قبل از پیروزی امارت اسلامی ۶۰۰ رسانه داشتیم در افغانستان که از این جمله فعلاً ۲۱۳ رسانه بسته است که از این میان بیشتر رسانههای چاپی ما بسته است»
یافتههای این نهاد نشان میدهد که در دو سال گذشته بیش از دوصد مورد خشونت و بازداشت خبرنگاران در کشور به ثبت رسیده که از این میان سیزده خبرنگار تا اکنون در زندان به سر میبرند. هرچند امارت اسلامی بازداشت این خبرنگاران را مرتبط به کار خبرنگاران نمی دانند.
حجتالله مجددی، مسوول اتحادیه ژورنالستان آزاد افغانستان میگوید که:«تحت عنوان خبرنگار ۱۳ یا ۱۲ خبرنگار ما در بازداشت داریم که یکی آن آغای بهبودی است، یکی دیگر آن رسانه مربوطه وی تایید نمی کند که خبرنگار ما است و هشت نفر دیگر که در دو یا سه روز گذشته بازداشت شده اند.»
با این حال شماری از خبرنگاران میگویند که وضع محدودیتها بالای کار رسانهای و عدم اطلاعات به موقع از سوی نهادهای دولتی، زمینه اطلاع رسانی را در کشور دشوار کرده است. آنان میافزایند که بازداشتهای اخیر شماری از خبرنگاران از سوی نیروهای امارت اسلامی، هراس و ناامیدی را میان خبرنگاران به بار آورده است.
در بیست سال گذشته رسانهها و آزادی بیان، یکی از دست آوردهای مهم جمهوریت به حساب میآمد، اما پس از فروپاشی جمهوریت، آزادی بیان و فعالیت رسانهها در کشور سیر نزولی داشته است.
رویداد های اخیر
سالروز تجاوز شوروی به افغانستان؛ امارت اسلامی میگوید افغانها در دفاع از عقیده خود از همهچیز می گذرند
امارت اسلامی افغانستان در اعلامیهای به مناسبت چهل و پنجمین سالروز تجاوز نیروهای شوروی سابق به افغانستان، گفته است که مبارزه افغانها در برابر این تجاوز ثابت ساخت که افغانها مردم دین دوست میباشند و در دفاع از عقیده خود، از همه چیز میگذرند.
در این اعلامیه آمده است که با تجاوز شوروی سابق در ششم جدی سال ۱۳۵۸، همه چیز از جمله دین، آزادی، آبادی و امنیت اجتماعی افغانها با خطر و تهدید مواجه گردید.
امارت اسلامی گفته است: «الحمدلله ملت شجاع افغان در برابر این تجاوز آرام ننشستند، بلکه با یک صدا، اتحاد و دلیری در مقابل قشون سرخ ایستادگی کردند و سر، مال و همه چیز خود را در راه جهاد فدا نمودند.»
امارت اسلامی خاطر نشان کرد که بعد از ۹ سال، «قشون مغرور سرخ، با ذلت در افغانستان شکست خوردند و با سر افگندگی از افغانستان فرار کردند.»
در اعلامیه آمده است: «این جریان ثابت ساخت که افغان ها مردم دین دوست می باشند، آزادی و استقلال برای شان ارزش دارد و در دفاع از عقیده خود، از همهچیز می گذرند.»
امارت اسلامی گفته است که نسل های آینده همیشه باید در راه دفاع از دین و وطن، راه اسلاف خویش را تعقیب و در برابر هر گونه تجاوز و ظلم، شجاعانه ایستادگی کنند.
رویداد های اخیر
تیمهای کریکت افغانستان و زیمبابوی امروز بازی تست را آغاز میکنند
دومین بازی تیست پنج روزۀ بین دو تیم در ۱۳ ماه جدی آغاز خواهد شد.
قرار است تیمهای ملی کریکت افغانستان و زیمبابوی امروز (۶جدی) بازی تیست را آغاز کنند.
این بازی پنج روزه در شهر بلاو ایوی زیمبابوی ساعت ۱۲:۳۰ بعد از ظهر به وقت کابل آغاز میشود.
تیم ملی کریکت افغانستان در جریان این سفر به زیمبابوی در سلسله از بازیهای ۲۰آوره و ۵۰ آوره در برابر زیمبابوی برنده شده است.
دومین بازی تیست پنج روزۀ بین دو تیم در ۱۳ ماه جدی آغاز خواهد شد.
رویداد های اخیر
ملیحه لودی: پاکستان اهمیت خود را برای امریکا از دست داده است
او تصریح کرد که پاکستان باید نسبت به فشارهای خارجی محتاط باشد و تمرکز اصلی خود را بر محور رسیدگی به مسایل داخلی بگذارد.
سفیر پیشین پاکستان در امریکا میگوید که اهمیت پاکستان برای امریکا پس از خروج از افغانستان، کاهش یافته است. ملیحه لودی گفته است که اولویتهای استراتژیک امریکا تغییر کرده است.
سفیر پیشین پاکستان در امریکا در گفتگو با شبکه آری گفته است که اهمیت پاکستان برای ایالات متحده ارتباط نزدیکی با افغانستان دارد.
امریکا اخیراً برنامه راکتی پاکستان را تحریم کرد و آن را تهدیدی برای امنیت ملی خود توصیف کرد. او گفت تولید راکتهای بالستیک دوربرد برای این کشور توجیهی ندارد.
امریکا در زمان حضور در افغانستان، روابطی خیلی خوب با پاکستان داشت و بیش از ۲۰ میلیارد دالر به این کشور در طول دو دهه حضور در افغانستان کمک کرد.
لودی گفت امریکا اکنون دارای منافع و اولویتهای متفاوتی است.
لودی همچنین درباره حزب تحریک انصاف پاکستان خاطرنشان کرد که نگرانیهای مرتبط به این حزب میبایست قبل از روی کار آمدن ترمپ حل شود.
او هشدارهای کشورهای غربی بهخصوص اتحادیه اروپا درباره محاکم نظامی در پاکستان را مهم دانست و گفت این کشور بهدلیل استفاده مداوم از محاکم نظامی در خطر است.
او تصریح کرد که پاکستان باید نسبت به فشارهای خارجی محتاط باشد و تمرکز اصلی خود را بر محور رسیدگی به مسایل داخلی بگذارد.
اردوی پاکستان معترضان حامی عمران خان را در محاکم نظامی محاکمه کرده است. آنها متهم اند که به تاسیسات نظامی حمله کرده اند.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
ترمپ: رها کردن تجهیزات نظامی در افغانستان وحشتناک بود، اردو را بازسازی میکنیم
-
رویداد های اخیر5 روز ago
امارت اسلامی برای حل و فصل حقوق متقاعدین، محاکم ویژه ایجاد میکند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
واکنش پاکستان به سخنان یک مقام امریکایی درباره توانایی موشکی آن کشور
-
جهان4 روز ago
رویدار ترافیکی مرگبار در برازیل جان ۳۰ نفر را گرفت
-
رویداد های اخیر1 روز ago
وزارت دفاع: امارت اسلامی حملات بزدلانه پاکستان در پکتیکا را بیپاسخ نخواهد گذاشت
-
رویداد های اخیر3 روز ago
ادارۀ بینالمللی مهاجرت برای ادامه حمایت از افغانها به ۵۰۰ میلیون دالر نیاز دارد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
دور جدید واکسین پولیو در کشور آغاز میشود
-
صحت2 روز ago
تیم انتقال ترمپ در حال برنامهریزی برای خروج امریکا از سازمان صحت جهانی است