جهان
در حمله مسلحانه در تگزاس امریکا ۵ نفر کشته شدند

به نقل از خبرگزاری رویترز، در جریان حمله مسلحانه در خانهای در ایالت تگزاس امریکا، دست کم ۵ نفر از جمله یک کودک ۸ ساله جان خود را از دست دادند.
مقامات پولیس شهر سن جاسینتو در این ایالت گفتهاند که حوالی ساعت ۱۱:۳۰ دقیقه به وقت محلی تماسی را دریافت کرده و بلافاصله به محل اعزام شده و پس از ورود به ساختمان، چندین قربانی را پیدا کردهاند.
جوانترین قربانی این حمله یک کودک ۸ ساله بوده و علاوه بر دو قربانی زن نیز در اتاق خواب پیدا شدند. گفته میشود مظنون فردی مکسیکویی، معتاد به مواد مخدر و مسلح به اسلحه فراری است.
پولیس هویت، سن یا رابطه احتمالی قربانیان را با مظنون فاش نکرده اما تایید کرده که حمله در یک خانه رخ داده است و قربانیان همگی اهل هندوراس هستند.
جهان
نشست ترمپ در اتاق بحران درباره مذاکرات با ایران
کارولین لویت، سخنگوی قصر سفید، اعلام کرد که ترمپ «بر ضرورت پایان دادن به برنامه هستهای ایران از طریق مذاکرات» به سلطان عمان تأکید کرد.

دو منبع گفتند که رئیسجمهور دونالد ترمپ روز سهشنبه صبح نشستی را در اتاق بحران قصر سفید درباره مذاکرات جاری بر سر توافق هستهای با ایران برگزار کرد.
به گفته منابع، این نشست سطح بالا با حضور تمامی مقامات ارشد امنیت ملی و سیاست خارجی دولت ترمپ برگزار شد و تمرکز اصلی آن بر بررسی موضع ایالات متحده در دور بعدی مذاکرات که قرار است روز شنبه برگزار شود، بود.
پیش از این نشست، ترمپ با سلطان عمان، هیثم بن طارق، تیلیفونی گفتگو کرد و درباره نقش میانجیگری عمان میان امریکا و ایران صحبت کردند.
به گفته خبرگزاری رسمی عمان: «دو رهبر درباره راههایی برای حمایت از این مذاکرات بهمنظور دستیابی به نتایج مطلوب گفتگو کردند.»
کارولین لویت، سخنگوی قصر سفید، اعلام کرد که ترمپ «بر ضرورت پایان دادن به برنامه هستهای ایران از طریق مذاکرات» به سلطان عمان تأکید کرد.
معاون رئیسجمهور جیدی ونس، وزیر خارجه مارکو روبیو، وزیر دفاع پیت هگزث، مشاور امنیت ملی قصر سفید مایک والتز، فرستاده ویژه ترامپ استیو ویتکاف، رییس سی آی ای جان رتکلیف و سایر مقامات ارشد در این نشست اتاق بحران حضور داشتند.
این نشست در بحبوحه بحثهای جدی درون دولت درباره مسیر پیشرو در مذاکرات و اینکه امریکا چه مصالحههایی را باید یا نباید بپذیرد، برگزار شد.
ونس و ویتکاف معتقدند دیپلوماسی میتواند به توافق هستهای منجر شود و بر این باورند که امریکا باید آمادگی پذیرش برخی مصالحهها را برای دستیابی به توافق داشته باشد.
در مقابل، دیگر اعضای ارشد دولت مانند روبیو و والتز نسبت به این روند بسیار بدبین هستند و از رویکرد حداکثری در مذاکرات حمایت میکنند.
خود ترمپ نیز پیامهای متناقضی ارسال کرده است. او گفته خواهان دستیابی به توافق است و معتقد است بحران هستهای از طریق دیپلوماسی قابل حل است، اما همزمان ایران را به اقدام نظامی نیز تهدید کرده است.
قصر سفید از اظهارنظر درباره این نشست خودداری کرد.
ترامپ روز دوشنبه در دفتر بیضی به خبرنگاران گفت که ایران باید در مذاکرات با سرعت بیشتری عمل کند و تأکید کرد که ایران «ممکن است فقط ما را سر گرم کرده باشد» در این گفتگوها.
ترمپ بار دیگر ایران را به استفاده از قدرت نظامی تهدید کرد و گفت: «اگر لازم باشد اقدامی بسیار سخت انجام دهیم، این کار را خواهیم کرد.»
قرار بود دور بعدی مذاکرات میان امریکا و ایران روز شنبه در شهر روم برگزار شود.
اما دوشنبهشب، وزارت خارجه ایران اعلام کرد که محل مذاکرات به مسقط بازگردانده شده است. مقامات امریکایی هنوز این تغییر محل را تأیید نکردهاند.
جهان
ترمپ: اگر ایران از رویای داشتن سلاح هستهای دست نکشد با واکنش شدیدی روبرو خواهد شد
ترمپ در گفتگو با خبرنگاران، پس از دیدار «استیو ویتکوف» نماینده ویژه امریکا با یک مقام ارشد ایرانی در عمان، گفت: «فکر میکنم آنها ما را سرگرم کردهاند.»

به گزارش رویترز، دونالد ترمپ، روز دوشنبه اعلام کرد که معتقد است ایران بهطور عمدی در حال به تعویق انداختن توافق هستهای با امریکا است و هشدار داد که تهران باید هرگونه تلاش برای دستیابی به سلاح هستهای را کنار بگذارد، در غیر این صورت ممکن است با حمله نظامی به تأسیسات اتمیاش مواجه شود.
ترمپ در گفتگو با خبرنگاران، پس از دیدار «استیو ویتکوف» نماینده ویژه امریکا با یک مقام ارشد ایرانی در عمان، گفت: «فکر میکنم آنها ما را سرگرم کردهاند.»
او همچنین گفت که ایران در جریان مذاکرات غیرمستقیم با امریکا درباره برنامه هستهایاش در حال وقتکشی است.
در پاسخ به این پرسش که آیا واکنش احتمالی امریکا شامل حمله به تأسیسات هستهای ایران خواهد بود، ترمپ گفت: «قطعاً همینطور است.»
ترمپ در دیدار با رئیسجمهور السالوادور، نایب بوکله، در دفتر بیضی گفت: «ایران باید از مفهوم داشتن سلاح هستهای دست بردارد. آنها نمیتوانند سلاح هستهای داشته باشند.»
ترمپ افزود: «ایران میخواهد با ما به توافق برسد، اما نمیداند چگونه. واقعاً نمیدانند چطور. شنبه جلسهای با آنها داشتیم. جلسه بعدی برای شنبه آینده برنامهریزی شده. این فاصله زمانی زیادی است. فکر میکنم شاید دارند ما را سرگرم کردهاند.»
او ادامه داد: «ایران نباید به سلاح هستهای دست پیدا کند و اگر لازم باشد، امریکا واکنشی بسیار سخت در نظر خواهد گرفت.»
او تصریح نمود که: «مسئله خیلی ساده است – آنها نباید سلاح هستهای داشته باشند. و باید سریع اقدام کنند، چون نسبتاً به داشتنش نزدیک شدهاند، و ما اجازه نخواهیم داد آن را داشته باشند.»
این سخنان در حالی مطرح شد که مذاکرهکنندگان هر دو کشور گفتگوهای اخیر در مسقط را «سازنده» توصیف کردهاند. این مذاکرات به رهبری استیو ویتکوف، فرستاده ویژه ترمپ در امور خاورمیانه، و عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران برگزار شد.
جهان
اتحادیه اروپا حمایت مالی از تشکیلات خودگردان فلسطین را افزایش میدهد
اتحادیه اروپا بزرگترین کمک کننده به فلسطینیان است و مقامات اتحادیه اروپا امیدوارند که تشکیلات خودگردان فلسطین که کرانه باختری را اداره میکند، بتواند روزی بعد از جنگ غزه، این باریکه را هم اداره کند.

اتحادیه اروپا قصد دارد حمایت مالی از تشکیلات خودگردان در سرزمینهای فلسطینی را افزایش دهد.
به نقل از خبرگزاری رویترز کمیسار اروپایی مسئول خاورمیانه در مصاحبه ای گفته است که، اتحادیه اروپا حمایت مالی خود از تشکیلات خودگردان فلسطین را با یک بسته سه ساله به ارزش حدود ۱.۶ میلیارد یورو (۱.۸ میلیارد دالر) افزایش خواهد داد.
دوبراوکا سوئیکا، کمیسار اروپا در امور مدیترانه گفت: «این حمایت مالی همراه با اصلاحات تشکیلات خودگردان فلسطینی است که توسط منتقدان به فساد و حکومتداری نامناسب متهم شده است.»
این مقام اروپایی افزود: «ما از آنها میخواهیم خود را اصلاح کنند زیرا بدون اصلاح، آنها به اندازه کافی قوی و معتبر نخواهند بود تا نه تنها با ما بلکه با اسرائیل نیز وارد تعامل و گفتگو شوند.»
اظهارات این مقام اروپایی پیش از نخستین گفتگوی سیاسی در سطح عالی میان وزرای خارجه اتحادیه اروپا و مقامات ارشد فلسطینی از جمله صدراعظم محمد مصطفی در روز دوشنبه در لوکزامبورگ بیان شده است.
اتحادیه اروپا بزرگترین کمک کننده به فلسطینیان است و مقامات اتحادیه اروپا امیدوارند که تشکیلات خودگردان فلسطین که کرانه باختری را اداره میکند، بتواند روزی بعد از جنگ غزه، این باریکه را هم اداره کند.
با این حال، دولت بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل، تا کنون ایده واگذاری غزه به تشکیلات خودگردان را رد کرده و چشم انداز اتحادیه اروپا برای راه حل دو دولتی، که شامل ایجاد یک کشور فلسطینی است را نیز قبول ندارد.
سوئیکا گفت: «۶۲۰ میلیون یورو برای حمایت مالی و اصلاحات تشکیلات خودگردان، ۵۷۶ میلیون یورو برای «مقاومت و بهبودی» کرانه باختری و غزه و ۴۰۰ میلیون یورو به صورت وام از بانک سرمایه گذاری اروپا اختصاص خواهد یافت.»
او گفت: «میانگین حمایت اتحادیه اروپا از تشکیلات خودگردان طی ۱۲ سال گذشته حدود ۴۰۰ میلیون یورو بوده است.»
-
جهان4 روز ago
ترمپ: مذاکرات برای حل درگیری اوکراین به خوبی پیش میرود
-
جهان2 روز ago
ترمپ: اگر ایران از رویای داشتن سلاح هستهای دست نکشد با واکنش شدیدی روبرو خواهد شد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
وزیر خارجه ایران پیش از دور دوم گفتگوها با امریکا به مسکو سفر میکند
-
اخبار ساحوی1 روز ago
اظهارات رهبر ایران درباره مذاکرات با امریکا: به طرف مقابل خیلی بدبینم
-
جهان1 روز ago
نشست ترمپ در اتاق بحران درباره مذاکرات با ایران
-
صحت2 روز ago
گسترش خدمات صحی به افغانهای عودت کننده در تورخم
-
جهان3 روز ago
اتحادیه اروپا حمایت مالی از تشکیلات خودگردان فلسطین را افزایش میدهد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
برنامه جهانی غذا بار دیگر درباره افزایش فقر در افغانستان هشدار داد