جهان
در حمله اسرائیل به یک منطقه مسکونی در دمشق دو نفر کشته شدند

تلویزیون دولتی سوریه اعلام کرد که حمله اسرائیل به محلهای در دمشق در صبح چهارشنبه (دوم حوت) تلفات جانی داشته و خسارتهای مادی به جا گذاشته است.
به گزارش آسوشیتدپرس، تلویزیون دولتی سوریه گزارش داد که چندین راکت به محله «کفر سوسه» در غرب دمشق اصابت کرده است، اما جزئیات بیشتری ارائه نکرد. در عین حال، یک رادیویی حامی دولت سوریه هم خبر داد که در حمله روز چهارشنبه، ساختمانی در نزدیکی یک مکت ایرانی هدف گرفته شده است.
خبرگزاری رویترز ضمن انتشار این خبر، اضافه کرد که محله کفر سوسه محل استقرار ساختمانهای مسکونی، مکاتب و مراکز فرهنگی وابسته به ایران است و مجموعهای بزرگ و تحت حفاظت شدید که سازمانهای امنیتی از آن استفاده میکنند، هم در همان نزدیکی واقع است.
این منطقه فبروری ۲۰۲۳ هم هدف حمله اسرائیل قرار گرفت. در آن حمله، تعدادی از «کارشناسان نظامی ایران» کشته شدند. عماد مغنیه، قوماندان نظامی سابق حزبالله لبنان هم سال ۲۰۰۶ در همین محله کفر سوسه کشته شد.
رامی عبدالرحمن، رئیس دیدهبان حقوق بشر سوریه، اعلام کرد که دو فرد کشتهشده در این حملات در یک آپارتمان سکونت داشتند اما در مورد هویت آنها هیچ معلوماتی ارائه نکرد.
او افزود که این حمله شبیه حملهای بود که در آن صالح العاروری، یکی از مقامهای بلند رتبهای گروه شبهنظامی حماس، در بیروت کشته شد. صالح العاروری، معاون سیاسی حماس، که در حمله طیاره بی پیلوت در بیروت کشته شد، به داشتن روابط نزدیک با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و حزبالله لبنان مشهور بود.
خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه، حمله به محله کفر سوسه در دمشق را تایید کرد اما به مرگ «مستشاران ایران» اشارهای نکرد و تنها از کشته شدن دو غیرنظامی خبر داد.
تصاویر منتشرشده نشان میدهد که این حمله به طبقه چهارم یک ساختمان ۱۰ طبقه در دمشق آسیب رسانده، شیشه پنجره ساختمانهای مجاور را شکسته و به دهها موتر پارکشده در منطقه هم صدمه وارد کرده است. یک بس خالی متعلق به یک مکتب خصوصی نیز که در همان حوالی پارک شده بود، آسیب دیده است.
در همین حال، رسانه اسرائيلی اورشلیم پست گزارش داد که ارتش اسرائیل روز چهارشنبه به سه مقر عملیاتی گروه حزبالله در جنوب لبنان حمله کرد.
بنا بر این گزارش، نیروهای اسرائیلی همچنین به یک ساختمان که اعضای این گروه شبهنظامی در قریهای یارون در آن حضور داشتند، حمله کردند.
اورشلیم پست افزود که ارتش اسرائیل تعدادی از این اعضا را که روز قبل وارد این ساختمان نظامی شده بودند، شناسایی کرده بود.
اسرائیل دست داشتن در حمله صبح دوم حوت را تایید نکرده، اما در سالهای اخیر صدها بار به اهدافی در بخشهای تحت اداره دولت سوریه حملاتی انجام داده است. تلآویو بهندرت حمله به سوریه را تایید میکند، اما اعلام کرده است که پایگاههای گروههای شبهنظامی متحد ایران ایران مانند حزبالله لبنان را هدف قرار خواهد داد.
حمله اسرائیل به پایتخت سوریه در ماه جنوری، ساختمانی را که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از آن استفاده میکرد ویران کرد و دستکم پنج کشته به جا گذاشت.
در ماه دسامبر هم یک حمله هوایی اسرائیل به حومه دمشق، به کشته شدن سید رضی موسوی، مشاور قدیمی سپاه پاسداران در سوریه، منجر شد.
جهان
اعزام یک کشتی طیارهبر دیگر امریکا به خاورمیانه
طبق گفته مقامات امریکایی، حداقل چهار بمبافکن «بی ۲» به پایگاه نظامی مشترک امریکا و بریتانیا در جزیره دیهگو گارسیا در اقیانوس هند منتقل شدهاند.

در پی افزایش تنشها با ایران و بمباران حوثیهای یمن، وزیر دفاع امریکا دستور اعزام تجهیزات و جیتهای جنگی بیشتر به خاورمیانه را برای تقویت موضع دفاعی و بازدارندگی این کشور صادر کرده است.
این اقدام در چارچوب سیاست امریکا برای مقابله با تهدیدهای ایران و گروههای نیابتیاش در منطقه انجام میشود.
بر اساس بیانیه پنتاگون که سهشنبه ۱۲ حمل منتشر شد، در راستای دستور دونالد ترمپ برای «دستیابی به صلح از طریق قدرت»، گروه نبرد کشتی طیارهبر «هری اس. ترومن» در منطقه تحت پوشش «سنتکام»، قوماندانی مرکزی امریکا، باقی خواهد ماند.
همچنین گروه نبرد کشتی طیاره بر «کارل وینسون» پس از اتمام تمرینات خود در منطقه هند-پاسیفیک، به سنتکام خواهد پیوست تا به تلاشها برای «ثبات منطقهای، بازدارندگی در برابر اقدامات خصمانه و حفظ جریان آزاد تجارت» ادامه دهد.
در همین حال، گروه نبرد کشتی طیاره بر «یواساس نیمیتز» نیز ماموریت خود را در غرب اقیانوس آرام آغاز کرده است تا «برتری جنگی امریکا در منطقه هند-پاسیفیک را حفظ کند.»
پنتاگون در این بیانیه نوشت: «پیت هگست بار دیگر تاکید کرده است که اگر ایران یا نیروهای نیابتیاش تهدیدی متوجه پرسنل یا منافع امریکا در منطقه کنند، ایالات متحده بدون تردید دست به اقدام قاطع خواهد زد.»
طبق گفته مقامات امریکایی، حداقل چهار بمبافکن «بی ۲» به پایگاه نظامی مشترک امریکا و بریتانیا در جزیره دیهگو گارسیا در اقیانوس هند منتقل شدهاند.
به گفته کارشناسان، این فاصله برای رسیدن به یمن یا ایران کافی است.
بمبافکنهای «بی ۲» قادر به حمل سلاحهای هستهای هستند و با توجه به اینکه تنها ۲۰ بال از این طیارهها در موجودی نیروی هوایی ایالات متحده قرار دارند، معمولا به صورت محدود استفاده میشوند.
جهان
ترمپ: زلنسکی تلاش میکند از توافق مربوط به مواد معدنی عقبنشینی کند

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا گفته است که ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین تلاش میکند از توافق مربوط به مواد معدنی خارج شود، و هشدار داد اگر چنین کاری کند، با مشکلاتی بزرگ روبهرو خواهد شد.
ترمپ در راه بازگشت به واشنگتن شام یکشنبه (۳۰ مارچ) به خبرنگاران گفت: «او تلاش میکند از توافق مواد معدنی کمیاب خارج شود و اگر این کار را بکند، با مشکلاتی روبهرو میشود، مشکلاتی بزرگ، خیلی بزرگ.»
او افزود: «او میخواهد عضو ناتو شود، اما هیچوقت عضو ناتو نخواهد شد. خودش هم این را میداند.»
جهان
کوریای جنوبی، چین و جاپان برای تقویت تجارت منطقهای توافق کردند

کوریای جنوبی، چین و جاپان پس از پنج سال روز یکشنبه گفتگوی اقتصادی برگزار کردند تا تجارت منطقهای را تسهیل کنند و همکاریهای سهجانبه تجاری را افزایش دهند. این سه قدرت صادراتی آسیا خود را برای تعرفههای دونالد ترامپ، رئیسجمهور امریکا آماده میکنند.
به گزارش رویتز، سه وزیر تجارت این کشورها توافق کردند که برای مذاکرات جامع و سطح بالا در مورد توافقنامه تجارت آزاد کوریای جنوبی-جاپان-چین به منظور ترویج «تجارت منطقهای و جهانی» به طور نزدیک همکاری کنند.
دوکگون آهن، وزیر تجارت کوریای جنوبی گفت: «ضروری است که اجرای RCEP (مشارکت اقتصادی جامع منطقهای) را که سه کشور در آن شرکت کردهاند تقویت کنیم و چارچوبی برای گسترش همکاریهای تجاری بین سه کشور از طریق مذاکرات توافقنامه تجارت آزاد کوریای جنوبی-جاپان-چین ایجاد کنیم.»
این وزیران پیش از اعلام ترمپ در روز چهارشنبه هفته جاری برای تعرفههای بیشتر در آنچه ترمپ «روز آزادی» مینامد، ملاقات کردند.
این سه کشور از شرکای عمده تجاری ایالات متحده هستند، اگرچه در مسائل مختلف از جمله اختلافات مرزی و انتشار فاضلاب رادیواکتیو از نیروگاه هستهای فوکوشیما با یکدیگر در تضاد بودهاند.
آنها از زمان آغاز مذاکرات در سال ۲۰۱۲ پیشرفت چشمگیری در مورد توافق تجارت آزاد سهجانبه نداشتهاند.
RCEP که در سال ۲۰۲۲ اجرایی شد، یک چارچوب تجاری بین ۱۵ کشور منطقه آسیا و اقیانوسیه است که هدف آن کاهش موانع تجاری است.
ترامپ هفته گذشته اعلام کرد که تعرفههای وارداتی ۲۵ درصدی بر موترها و قطعات موتر اعمال خواهد کرد، اقدامی که ممکن است به شرکتها آسیب بزند، به ویژه موترسازان آسیایی که از بزرگترین صادرکنندگان موتر به ایالات متحده هستند.
پس از مکزیک، کوریای جنوبی بزرگترین صادرکننده موتر به ایالات متحده است و جاپان در رتبه بعدی قرار دارد.
گفتنی است که وزیران این سه کشور توافق کردند که نشست بعدی خود را در جاپان برگزار کنند.
-
اخبار ساحوی4 روز ago
رئیسجمهور سوریه، الشرع، دولت انتقالی جدید را تشکیل داد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مهلت اخراج مهاجرین افغان از پاکستان تمدید نمیشود
-
رویداد های اخیر5 روز ago
سازمان بین المللی مهاجرت: بیش از ۷۰ هزار افغان در هفته سوم مارچ به کشور شان بازگشتند
-
تجارت4 روز ago
تلاشها برای گسترش روابط تجارتی با هند
-
جهان1 روز ago
اعزام یک کشتی طیارهبر دیگر امریکا به خاورمیانه
-
رویداد های اخیر2 روز ago
روبیو: تا زمانی که تمام امریکاییهای بازداشت شده در افغانستان آزاد نگردند، آرام نخواهیم گرفت
-
تجارت2 روز ago
با ادامه جنگ تعرفهها، قیمت طلا ریکارد جدید ثبت کرد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
مطالعات امکانسنجی چهار بند آب در ولایتهای مختلف امسال آغاز میشود