Connect with us

جهان

در حمله اسرائیل به لبنان دست کم ۹ غیرنظامی کشته شدند

منتشر شده

در

منابع شفاخانه‌ای و امنیتی به خبرگزاری رویترز گفته اند که در حمله روز چهارشنبه (۲۵دلو) اسرائيل به جنوب لبنان، دست‌کم ۹ غیرنظامی کشته شدند.

به گفته این منابع، دو زن و پنج کودک نیز در میان کشته‌شده‌گان‌اند.

اردوی اسرائيل این حمله را در پاسخ به کشته شدن یکی از نیروهایش در حمله راکتی حزب‌الله لبنان انجام داد.

اسرائیل و حزب‌الله از آغاز حمله حماس، بارها در منطقه مرزی میان این کشور و لبنان با هم درگیر شده اند.

طبق گزارش‌ها، چهار شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان نیز در حمله روز چهارشنبه اسرائيل کشته شده‌اند.

مقام‌های حزب‌الله گفته‌اند حمله اسرائيل را بی‌پاسخ نخواهند گذاشت.

جهان

امریکا چند مقام بلند پایه‌ای حماس را تحریم کرد

وزارت خزانه‌داری امریکا در بیانیه خود اسامی چند نفر دیگر را آورده است که شامل دو مقام حماس می‌شود که عضو شورای روابط بین‌الملل حماس هستند.

Published

on

امریکا روز سه‌شنبه (۲۹ عقرب) شش مقام بلند پایه‌ای حماس از جمله نماینده‌های این گروه در خارج، یک عضو بلند پایه‌اگردان‌‌های عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس و افرادی را که در جمع‌آوری کمک ملی و قاچاق سلاح به غزه مشارکت داشته‌اند تحریم کرد.

دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه داری امریکا (اوفاک) در بیانیه‌ای تأکید کرد که حماس هنوز به مقاماتی وابسته است که نقش‌هایی آشکار و به ظاهر مشروع در داخل گروه دارند ولی در اصل فعالیت‌های تروریستی آنها را تسهیل کرده و یا منافع شان در خارج از کشور را حفظ می‌کنند و در هماهنگی برای انتقال پول و کالا به غزه نقش دارند.

برادلی اسمیت، معاون سرپرست وزارت خزانه‌داری در امور مالی و تروریسم گفت که این وزارتخانه همچنان متعهد به ایجاد اختلال در تلاش‌های حماس برای کسب درآمد اضافی و پاسخگو کردن کسانی است که فعالیت‌های تروریستی این گروه را تسهیل می‌کنند.

یکی از افراد تحریم‌شده عبدالرحمن اسماعیل غنیمت، از اعضای قدیمی شاخه نظامی حماس است. بر اساس بیانیه وزارت خزانه‌‌‌داری امریکا، این فرد‌ که در حال حاضر در ترکیه مستقر است، قسمتی از حماس را که مسئولیت حمایت از منافع این گروه در کرانه باختری را بر عهده دارد بنیانگذاری کرده و در حملات تروریستی موفق و ناکام متعددی از جمله بمب‌گذاری سال ۱۹۹۷ میلادی در کافه‌ای در تل‌آویو نقش داشته است.

یکی دیگر از مقامات تحریم‌شده حماس که او نیز مستقر در ترکیه است در تسهیل مالی این گروه مشارکت داشته است و پیشتر به خاطر نقشش در حمله سال ۱۹۹۳ در کرانه باختری که منجر به کشته شدن یک سرباز اسرائیلی شد، زندانی شده بود.

وزارت خزانه‌داری امریکا در بیانیه خود اسامی چند نفر دیگر را آورده است که شامل دو مقام حماس می‌شود که عضو شورای روابط بین‌الملل حماس هستند.

غازی حمد، عضو دفتر سیاسی حماس که به نمایندگی از این گروه صحبت می‌کند نیز از دیگر افراد تحریم‌شده توسط امریکا است.

این اقدام نهمین اقدام تحریمی اوفک از زمان حمله هفتم اکتوبر سال ۲۰۲۳ حماس به اسرائیل است که این گروه و حامیان آن را هدف قرار می‌دهد.

پیش از این، در نخستین سالگرد این حمله در هفتم اکتوبر سال ۲۰۲۴، امریکا کسانی را که نقش‌های مهم در جمع‌آوری کمک‌های خارجی تحت عنوان «کارهای خیریه» برای تأمین مالی حماس و فعالیت‌های تروریستی آن داشتند تحریم کرد.

حماس در فهرست سازمان‌های تروریستی ایالات متحده، اتحادیه اروپا، بریتانیا، اسرائیل، کانادا، جاپان و شمار دیگری از کشورهای جهان قرار دارد.

Continue Reading

جهان

امضای نسخه جدید دکترین هسته‌ای روسیه

همچنین در این سند آمده که حمله به روسیه از سوی کشوری که در یک ائتلاف عضویت داشته باشد، به معنای تجاوز علیه روسیه از سوی تمام آن ائتلاف است.

Published

on

به نقل از رویترز همزمان با تصمیم واشنگتن مبنی بر صدور مجوز برای اوکراین جهت استفاده از راکت‌های دوربرد امریکای برای حمله به عمق خاک روسیه، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور نسخه جدید دکترین هسته‌ای مسکو را تأیید و امضا کرد.

بر اساس این دکترین، در صورتی که روسیه با تسلیحات متعارف تحت حمایت یک قدرت هسته‌ای هدف حمله راکتی قرار بگیرد، آنگاه مسکو می‌تواند به سلاح هسته‌ای متوسل شود. تصمیم تغییر دکترین هسته‌ای رسمی روسیه، پاسخ کرملین به گزارش اخیر نیویارک‌تایمز درباره چراغ سبز جو بایدن، رئیس جمهور امریکا به اوکراین برای استفاده از تسلیحات دوربرد امریکایی در عمق خاک روسیه است.

در این دکترین جدید که در آن تهدیدهای منجر به استفاده احتمالی روسیه از سلاح هسته‌ای تشریح شده، حمله به این کشور با راکت‌های متعارف، طیاره بدون سرنشین یا سایر طیاره‌ها از جمله معیارهای توسل مسکو به سلاح هسته‌ای تلقی می‌شود.

همچنین در این سند آمده که حمله به روسیه از سوی کشوری که در یک ائتلاف عضویت داشته باشد، به معنای تجاوز علیه روسیه از سوی تمام آن ائتلاف است.

پوتین چند هفته پیش از انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ امریکا دستور تغییرات در دکترین هسته‌ای روسیه را صادر کرد.

Continue Reading

جهان

موافقت حزب‌الله لبنان با طرح امریکا برای آتش بس با اسرائیل

علی حسن خلیل، دستیار نبیه بری رئیس پارلمان لبنان گفت این کشور پاسخ مکتوب خود را به سفیر امریکا در لبنان تحویل داده است.

Published

on

حزب الله لبنان با طرح پیشنهادی امریکا برای آتش بس با اسرائیل موافقت کرد.

یک مقام ارشد لبنانی به رویترز گفت دولت لبنان و حزب‌الله با پیشنهاد امریکا برای آتش بس با اسرائیل موافقت کرده اند. البته آنها درباره محتوای این پیشنهاد، برخی ملاحظات را دارند.

هنوز اسرائیل به این خبر واکنش نشان نداده است.

وی این پیشنهاد امریکا را جدی ترین تلاش برای پایان دادن به جنگ توصیف کرد.

حملات گسترده ارتش اسرائیل به لبنان ادامه دارد. این جنگ تاکنون منجر به جان باختن چند هزار نفر در لبنان و آوارگی حدود ۱.۵ میلیون نفر از اهالی جنوب و ضاحیه بیروت شده است.

علی حسن خلیل، دستیار نبیه بری رئیس پارلمان لبنان گفت این کشور پاسخ مکتوب خود را به سفیر امریکا در لبنان تحویل داده است. همچنین فرستاده قصر سفید آموس هوکشتاین هم در مسیر سفر به بیروت برای ادامه مذاکرات است.

آموس هوکشتاین، میانجی‌گر امریکایی میان اسرائیل و لبنان است. او ، یهودی و متولد شهر قدس است.  قبل از این هم با میانجیگری هوکشتاین، لبنان و اسرائیل مذاکرات غیرمستقیم موفقیت آمیزی برای تعیین مرزهای دریایی انجام دادند. این مذاکرات باعث شد اسرائیل و لبنان مرزهای دریایی را ترسیم کنند.

پیش از این حزب‌الله لبنان موافقت کرده بود نبیه بری رهبر گروه شیعه اَمل و رئیس مجلس لبنان از طرف حزب الله مذاکره داشته باشد.

 خلیل به رویترز گفت: «لبنان، ملاحظات خود را در یادداشتی در فضای مثبت، تحویل سفیر امریکا در بیروت داد.»

او از بیان جزییات خودداری کرد اما گفت: «همه ملاحظاتی که ارائه کردیم تاکیدی بر پایبندی دقیق به قطعنامه شماره ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد با همه جزئیات آن است.

قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت به جنگ قبلی حزب الله لبنان و اسرائیل در سال ۲۰۰۶ پایان داد.

این قطعنامه تاکید می کند حزب الله نباید هیچ حضور نظامی در منطقه مرزی لبنان و اسرائیل تا دریایی لیطانی (جنوب لبنان) داشته باشد. این به معنی فاصله ۳۰ کیلومتری عمق مرزهای لبنان با اسرائیل است.

خلیل با اشاره به طرح پیشنهادی امریکا برای اتش بس میان اسرائیل و لبنان گفت، موفقیت این ابتکار هم اکنون در انتظار اسرائیل است. اگر اسرائیل خواهان راه حل نباشد می‌تواند ۱۰۰ مشکل ایجاد کند.

رویترز نوشته است اسرائیل قبلا گفته بود قطعنامه ۱۷۰۱به دلیل حضور نیروهای نظامی حزب الله و تسلیحات حزب الله در مرزهای لبنان با اسرائیل، به خوبی اجرا نشد.

لبنان هم اسرائیل را به نقض قانون از جمله پرواز جیت‌هایش در حریم هوایی این کشور متهم می‌کند.

خلیل دستیار رئیس مجلس لبنان افزود: «اسرائیل تلاش می کند زیر آتش و برای فشار بر ما، مذاکره کند.»

اشاره او به افزایش حملات اسرائیل به بیروت و حومه جنوبی آن (ضاحیه) مرکز فعالیت‌های حزب الله است.

بعد از حزب الله لبنان، جنبش امل مهمترین گروه شیعی لبنانی است گرچه بزرگی و دایره فعالیت‌های گسترده حزب الله قابل مقایسه با امل نیست.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!