رویداد های اخیر
داکتر عبدالله: موقف طالبان در گفتگوهای صلح همیشه مبهم بوده است
داکتر عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحهٔ ملی میگوید که طالبان خواهان استقرار یک نظام اسلامی اند، اما معنای آن را توضیح نمیدهند.
به گفتهی آقای عبدالله :"موضع آنان (طالبان) همیشه مبهم بودهاست."
وی دراین باره گفت:" آنها مواضع خود را مبهم ترک میکنند. آنها می گویند، ما خواهان استقرار یک نظام اسلامی هستیم، اما معنی آن را توضیح نمیدهند. رهبران چگونه انتخاب یا گزیده میشوند؟ آنها شورای اسلامی می خواهند. آیا انتخابی است؟ در صورت انتخاب ، بر چه اساسی؟ آنها دراین موارد هیچ چیز را شریک نساخته اند."
عبدالله همچنین اظهار داشت که گروههای مختلف طالبان هر از گاهی با آنها تماس می گیرند: "گاهی اوقات آنها یادداشت میفرستند. پیامها عمدتا یکسان هستند. حتی در نامه (که اخیراً برای سیاستمداران ارسال شده است) موضع بسیار مبهم است و شما نمیتوانید تشخیص دهید که این موضع یک گروه است یا همه."
آقای عبدالله که در یک گفتگویی ویژه با صدای امریکا گفتهاست که اخیرا با اعلام خروج نیروهای امریکایی از افغانستان موضع طالبان تغییر کردهاست و مذاکره کننده اصلی آنان به پاکستان رفته تا با رهبران خود مذاکره کنند، دستور بگیرند و موضع خود را تغییر دهند.
به گفتهٔ آقای عبدالله گروه طالبان به بهانهٔ جهاد در برابر نیروهای خارجی به جنگ ادامه میدهند ولی تا سه ماه دیگر با خروج نیروهای آمریکایی، این بهانه را نخواهند داشت.
از سوییهم، قرار است کنفرانس استانبول برای صلح افغانستان به میزبانی کشور ترکیه برگزار شود اما گروه طالبان گفتهاند تا زمانی که نیروهای خارجی به طور کامل از افغانستان بیرون نشوند آنان در هیچ کنفرانسی که در بارهٔ آیندهٔ افغانستان تصمیم گرفته شود، اشتراک نخواهند کرد.
داکتر عبدالله میگوید اگر طالبان به کنفرانس استانبول اشتراک نکنند، این نشست برگزار نخواهد شد.
در همینحال رییس شورای عالی مصالحهٔ ملی در بارهٔ حکومت افغانستان پس از خروج نیروهای امریکایی بیان داشته که « ما نمیتوانیم این موضوع را رد کنیم که شرایط برای افغانها، پس از خروج نیروهای آمریکایی بسیار دشوار خواهد شد و جنگ ادامه خواهد یافت.»
وی همچنین گفت که امیدوار است و آرزو میکند طالبان خواهان صلح باشند و در غیر این صورت جنگ ادامه خواهد یافت.
عبدالله اظهار داشت که نمی توان یک جنگ داخلی را منتفی دانست اما گفت: "امید خود را از دست ندهیم زیرا این یک بدترین سناریو خواهد بود. بنابراین، در این مرحله، تمام تمرکز باید بر روی چگونگی عملکرد آن (صلح) باشد. "
این در حالیست که روند خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان دو روز قبل آغاز شده و قرار است این روند تا ۱۱ سپتامبر سال جاری به پایان برسد.
رویداد های اخیر
تیراندازی در یک زیارت در بغلان؛ یازده تن جان باختند
منابع محلی در بغلان میگویند که در پی تیراندازی در یک زیارت در این ولایت، ۱۱ تن جان باخته اند.
این رویداد ساعت ۹ شب گذشته در زیارت «سید پادشاه جان» واقع شهر کهنه ولسوالی نهرین رخ داده است.
یک باشنده محل میگوید که افراد کشته شده، باشندگان ولسوالی نهرین بوده و میخواستند شب را در زیارت سپری کنند.
اسدالله مصطفی هاشمی، رئیس اطلاعات وفرهنگ ولایت بغلان این رویداد را تایید میکند اما در مورد چگونگی آن و آمار تلفات جزئیات نمیدهد.
سخنگوی پولیس بغلان میگوید که تا هنوز اطلاعات دقیق از این رویداد به دست پولیس نرسیده است.
رویداد های اخیر
مقامهای چین و ترکمنستان درباره افغانستان گفتگو کردند
یو شیائویونگ، نماینده خاص چین در امور افغانستان با سردار محمد دوردی اف، معاون وزیر امور خارجه ترکمنستان دیدار کرده است.
وزارت امور خارجه ترکمنستان در خبرنامهای نوشته است که در این دیدار، طرفین در مورد همکاریهای استراتژیک درازمدت و مورد منفعت دوجانبه بحث و تبادل نظر کردند و همچنین در مورد اجرای توافقهای قبلی به تبادل نظر پرداختند.
در این دیدار خاطرنشان شد که تماسهای شخصی بین رهبران دو کشور نقش اساسی در افزایش گفتگوهای بینالمللی دارد و انگیزه قوی برای توسعه و گسترش بیشتر روابط ترکمنستان و چین میدهد.
ترکمنستان تاکید کرد که ساختار های بین المللی چندجانبه برای حفظ ثبات در افغانستان عامل مهمی در ارتقای بهبود پایدار وضعیت اجتماعی-اقتصادی این کشور میباشد.
مقامهای چین و ترکمنستان در مورد آمادگیها برای پنجمین نشست وزرای خارجه کشورهای همسایه افغانستان که قرار است در ترکمنستان برگزار شود، تبادل نظر کردند.
آنان تاکید کردند که ترکمنستان و چین به حمایت همه جانبه برای احیای اقتصادی افغانستان ادامه خواهند داد.
رویداد های اخیر
مجلس نمایندگان امریکا لایحه انتقال همکاران افغان را تصویب کرد
مجلس نمایندگان ایالات متحده لایحهای را در مورد انتقال افغانهایی که در طول جنگ ۲۰ ساله در افغانستان با امریکایی ها همکاری کرده اند، تصویب کرد.
دینا تیتوس، عضو مجلس نمایندگان امریکا در بیانیه ای گفت که تصویب این لایحه نشاندهنده تعهد حکومت امریکا برای محافظت از افرادی است که در طول ماموریت ۲۰ ساله در افغانستان شانه به شانه با امریکاییها کار کرده اند.
وی تاکید کرد که هیچ ضرب الأجلی برای حفاظت از همکاران افغان وجود ندارد و با تصویب قانون جدید، امریکا به گونه موثرتر افغانهای واجد شرایط را انتقال خواهد داد.
قابل یاد آوریست که در سال ۲۰۲۲، وزارت امور خارجه امریکا یک دفتر خاص به نام «هماهنگ کننده تلاشهای نقل مکان افغانها» به منظور سادهسازی و هماهنگ کردن روند انتقال افغانهای واجد شرایط از افغانستان و پاکستان به ایالات متحده، ایجاد کرد.
قانون جدید به این دفتر اجازه میدهد تا سه سال کار کند.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
ترمپ برای افسران دخیل در خروج از افغانستان محکمه نظامی برگزار میکند
-
ورزش4 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات لیگ کریکت ده آوره ابوظبی را نشر میکند
-
تجارت5 روز ago
ملا برادر یک فابریکه کمپل سازی را در کابل افتتاح کرد
-
جهان3 روز ago
موافقت حزبالله لبنان با طرح امریکا برای آتش بس با اسرائیل
-
رویداد های اخیر4 روز ago
عربستان امسال بیش از ۱۰۰ تن به شمول سه شهروند افغانستان را اعدام کرده است
-
جهان4 روز ago
بایدن به اوکراین اجازه استفاده از سلاحهای امریکایی برای حمله به داخل روسیه را داد
-
جهان2 روز ago
امریکا چند مقام بلند پایهای حماس را تحریم کرد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
در یک انفجار در پاکستان ۱۱ نیروی امنیتی جان باختند