Connect with us

رویداد های اخیر

دانش: طرح شورای مصالحه به هیچ صورت قابل ارائه نیست

منتشر شده

در

محمد سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری با انتقاد از طرح شورای عالی مصالحه ملی در باره صلح، آن را  تقسیم قدرت میان دو قوم می‌خواند.

سرور دانش می‌گوید که در این طرح خواست یک جریان سیاسی که نظام صدارتی وحکومت انتقالی است برجسته ساخته شده و با طرح رییس جمهورغنی برخورد توهین آمیز شده است.

آقای دانش بر حفظ نظام ریاستی با چهار معاون و تعدیل صلاحیت‌های رییس جمهور تاکید کرده است.

دانش در این باره گفته است که "این طرح به جای تقویت اجماع در جبهه جمهوریت، اختلافات در درون جبهه جمهوریت را برجسته ساخته است و به همین جهت به هیچ صورت قابل ارائه به نشست استانبول یا نشست دیگر نیست".

محمد هدایت، مشاور رسانه‌ای  معاون دوم رییس جمهور، در این باره میگوید:" در طول سالیان اخیر کسانی که شعار نخست وزیری می دادند و می دهند، در حقیقت جامه مفشن این مقام را برای قوم خاصی دوخته اند و در این صورت تکلیف دیگر قوم‌ها چه می شود؟ اقوام دیگر در این طرح به درجه ۳ و ۴ تنزل داده شده اند".

اما یونس قانونی، رییس کمیته تهیه وتوحید طرح‌های صلح شورای عالی مصالحه ملی، از طرح ارایه شده دفاع میکند.

قانونی در این باره میگوید:" گفته‌های آقای دانش "توهین" به احزابی است که از این طرح‌ها حمایت کرده اند و این طرح‌ها را ساخته اند".

طرح کمیته کاری شورای عالی مصالحۀ ملی شامل دو گزینه‌است:

 نخست طرح رییس‌جمهورغنی که بر انتخابات زودهنگام و حفظ رهبری دولت تاکید شده و دوم هم ساختار نظام ریاستی-صدارتی در این پیش ‌نویس زمان کار دولت انتقالی صلح هم تا سه سال پیش بینی شده است.

عطا محمد نور، عضو رهبری شورای مصالحه ملی، در این مورد میگوید:" این دیدگاه شخصی و فردی نبوده ۳۶ طرح بود که یک طرح جامع به میان آمد".

 بر بنیاد این پیش‌نویس، دولت انتقالی صلح شامل قوه اجراییه، قوه قضاییه، شورای ملی، شورای فقه اسلامی، شورای عالی دولت و کمیسیون تعدیل قانون اساسی خواهد بود.

انتظار می‌رود که برای توحید گزینه‌های این پیش‌نویس، کمیته رهبری شورای عالی مصالحه ملی تصمیم‌های نهایی را بگیرد و پس از آن، طرح افغانستان در نشست ترکیه روی میز،گذاشته شود.

رویداد های اخیر

Saudi Arabia executed 101 people, including three Afghans this year 

The European-Saudi Human Rights Organization in Berlin condemned the executions and said this was three times higher then last year

Published

on

Saudi Arabia has executed 101 foreign nationals this year, including three Afghan citizens. 

AFP reported that 21 Pakistanis, 20 Yemenis, 14 Syrians, 10 Nigerians, nine Egyptians, eight Jordanians, seven Ethiopians, three Sudanese, three Indians, three Afghans and one Sri Lankan, one Eritrean and one Filipino. 

The European-Saudi Human Rights Organization in Berlin condemned the executions and said this was three times higher then last year. 

The organization’s legal director stated: “This is the largest number of foreign nationals executed in a single year. Saudi Arabia has never executed 100 foreign nationals in one year before.”

Amnesty International meanwhile stated that Saudi Arabia was the third highest country for the number of executions in 2023, after China and Iran.

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

ترمپ برای افسران دخیل در خروج از افغانستان محکمه نظامی برگزار می‌کند

منابع آگاه به این موضوع گفته اند که تیم ترمپ این تحقیقات را «بسیار جدی» می‌گیرد و به دنبال موارد خیانت مقامات مسؤول دولت بایدن است.

Published

on

ان‌بی‌سی نیوز به نقل از منابع گزارش داده است که دونالد ترمپ، رییس جمهور منتخب امریکا برای افسران دخیل در روند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، محکمه نظامی برگزار می‌کند.

بر اساس این گزارش، تیم انتقال قدرت ترمپ در حال تهیه فهرستی از افسران نظامی پیشین و بر حال امریکا است که مستقیم در خروج از افغانستان نقش داشته‌اند و ممکن در محکمه نظامی برای پاسخ‌دهی حاضر شوند.

به گزارش شبکه خبری امریکایی ان‌بی‌سی نیوز، اعضای تیم انتقال دولت ترمپ در حال بررسی آغاز تحقیقات در مورد خروج نظامی ایالات متحده از افغانستان در سال ۲۰۲۱ هستند.

گفته می‌شود که آنها قصد دارند فهرستی از مقامات نظامی دخیل در این عملیات را تهیه کنند. همچنان آن‌ها در حال بررسی این موضوع هستند که آیا می‌توان آنها را به محکمه نظامی معرفی کرد یا خیر.

در گزارش ان‌بی‌سی نیوز آمده است که: «مقاماتی که روی انتقال دولت کار می‌کنند در حال بررسی ایجاد کمیسیونی برای بررسی پروسه خروج ۲۰۲۱ از افغانستان هستند، از جمله جمع آوری اطلاعات در مورد اینکه چه کسی مستقیما در تصمیم گیری برای اردو دخیل بوده است، خروج چگونه انجام شده است و اینکه ممکن است رهبران نظامی با اتهام‌هایی به مقیاس خیانت به امریکا متهم شوند.»

منابع آگاه به این موضوع گفته اند که تیم ترمپ این تحقیقات را «بسیار جدی» می‌گیرد و به دنبال موارد خیانت مقامات مسؤول دولت بایدن است.

پیش از این، مارک میلی، لوی درستیز پیشین امریکا با اشاره به کاستی‌های خروج امریکا از افغانستان، به شکست واشنگتن در افغانستان اعتراف کرده بود.

دونالد ترمپ، رییس جمهور منتخب امریکا، بار‌ها خروج آشفته نظامیان امریکایی از افغانستان را که طی آن ۱۳ عسکر امریکایی و ده‌ها افغان در حمله‌ی میدان هوایی کابل کشته شدند، محکوم کرده و آن را «خجالت آورترین روز» در تاریخ ایالات متحده خوانده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

صدراعظم کانادا: بازداشت یک نیروی خاص این کشور در افغانستان را جدی می‌گیریم

لاوری در جریان تحولات در آگست سال ۲۰۲۱، حدود ۱۰۰ نفر را در بیرون شدن از افغانستان کمک کرده بود.

Published

on

جاستین ترودو، صدراعظم کانادا می‌گوید که موضوع بازداشت یک عضو سابق نیروی خاص این کشور در افغانستان را بسیار جدی می‌گیرد.

ترودو این سخن را در پاسخ به سوالی در پایان نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پسفیک در لیما پایتخت پرو روز شنبه (۲۶ عقرب) گفت.

شبکۀ تلویزیونی کانادایی CTV، به نقل از چند منبع گزارش داده است که دیوید لاوری سرباز بازنشستۀ کانادا اندکی پس از ورود به کابل روز دوشنبه هفتۀ گذشته ۲۱ عقرب بازداشت شد.

بر اساس گزارش، هنوز معلوم نیست که این شهروند کانادا در کجا نگهداری می‌شود.

لاوری در جریان تحولات در آگست سال ۲۰۲۱، حدود ۱۰۰ نفر را در بیرون شدن از افغانستان کمک کرده بود.

او در گذشته یک شرکت خصوصی امنیتی در افغانستان داشت.

امارت اسلامی در این باره هنوز چیزی نگفته اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!