Connect with us

رویداد های اخیر

دانش: طرح شورای مصالحه به هیچ صورت قابل ارائه نیست

منتشر شده

در

محمد سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری با انتقاد از طرح شورای عالی مصالحه ملی در باره صلح، آن را  تقسیم قدرت میان دو قوم می‌خواند.

سرور دانش می‌گوید که در این طرح خواست یک جریان سیاسی که نظام صدارتی وحکومت انتقالی است برجسته ساخته شده و با طرح رییس جمهورغنی برخورد توهین آمیز شده است.

آقای دانش بر حفظ نظام ریاستی با چهار معاون و تعدیل صلاحیت‌های رییس جمهور تاکید کرده است.

دانش در این باره گفته است که "این طرح به جای تقویت اجماع در جبهه جمهوریت، اختلافات در درون جبهه جمهوریت را برجسته ساخته است و به همین جهت به هیچ صورت قابل ارائه به نشست استانبول یا نشست دیگر نیست".

محمد هدایت، مشاور رسانه‌ای  معاون دوم رییس جمهور، در این باره میگوید:" در طول سالیان اخیر کسانی که شعار نخست وزیری می دادند و می دهند، در حقیقت جامه مفشن این مقام را برای قوم خاصی دوخته اند و در این صورت تکلیف دیگر قوم‌ها چه می شود؟ اقوام دیگر در این طرح به درجه ۳ و ۴ تنزل داده شده اند".

اما یونس قانونی، رییس کمیته تهیه وتوحید طرح‌های صلح شورای عالی مصالحه ملی، از طرح ارایه شده دفاع میکند.

قانونی در این باره میگوید:" گفته‌های آقای دانش "توهین" به احزابی است که از این طرح‌ها حمایت کرده اند و این طرح‌ها را ساخته اند".

طرح کمیته کاری شورای عالی مصالحۀ ملی شامل دو گزینه‌است:

 نخست طرح رییس‌جمهورغنی که بر انتخابات زودهنگام و حفظ رهبری دولت تاکید شده و دوم هم ساختار نظام ریاستی-صدارتی در این پیش ‌نویس زمان کار دولت انتقالی صلح هم تا سه سال پیش بینی شده است.

عطا محمد نور، عضو رهبری شورای مصالحه ملی، در این مورد میگوید:" این دیدگاه شخصی و فردی نبوده ۳۶ طرح بود که یک طرح جامع به میان آمد".

 بر بنیاد این پیش‌نویس، دولت انتقالی صلح شامل قوه اجراییه، قوه قضاییه، شورای ملی، شورای فقه اسلامی، شورای عالی دولت و کمیسیون تعدیل قانون اساسی خواهد بود.

انتظار می‌رود که برای توحید گزینه‌های این پیش‌نویس، کمیته رهبری شورای عالی مصالحه ملی تصمیم‌های نهایی را بگیرد و پس از آن، طرح افغانستان در نشست ترکیه روی میز،گذاشته شود.

رویداد های اخیر

ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانه‌ها نباید وجود داشته باشد

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که رسانه‌ها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آن‌ها وجود نداشته باشد.

شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانه‌ها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانه‌ها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانه‌های کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.

آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانه‌ها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»

ستانکزی افزوده است، دیدگاه‌ها نسبت به رسانه‌های کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانه‌ها خودداری کند و بگذارد رسانه‌ها با دست باز فعالیت کنند.

از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانه‌ها در پیش نگرفته‌اند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.

اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانه‌ها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

این سمینار در حالی برگزار می‌شود که رسانه‌ها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیت‌ها در چارچوب منافع ملی و ارزش‌های اسلامی می‌دانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد

Published

on

د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.

این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.

حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»

در همین حال، شماری از سرمای‌گذاران از امارت اسلامی می‌خواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.

برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: روز جهانی مهاجران

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!