رویداد های اخیر
دادستانی کل: در جریان سال به بیش از هزار قضیه جرایم فساد اداری رسیدهگی شده است
اداره لوی سارنوالی کشور گفته است که در جریان سال مالی ۱۳۹۹ به ۱۸۰۳ قضیه جرایم فساد اداری رسیدهگی شده است.
جمشید رسولی، سخنگوی لوی څارنوالی روز چهارشنبه (۱۷جدی) دریک نشست خبری گفته است که :" از مجموع ۱۸۰۳ قضیه جرایم فساد اداری، ۲۷۸ قضیه آن از سوی مرکز عدلی و قضایی مبارزه با جرایم سنگین فساد اداری، ۱۱۲۲ قضیه از سوی څارنوالی های ولایات و۴۰۳ قضیه در څارنوالی های مرکز مورد بررسی قرار گرفته است."
آقای رسولی گفته است که در این پروندههای فساد کارمندان از بخشهای صحت، امنیتی و دفاعی، شهرداری، اقتصاد، انکشاف دهات، کار امور اجتماعی، مستوفیتهای ولایات، ریاست حوادث، شرکت برشنا، اداره احصاییه و معلومات، معارف، کارمندان حقوق وزارت عدلیه، گمرکها، تحصیلات عالی، زراعت و مالداری، شورای ملی و شوراهای ولایتی دخیل اند.
وی گفت:" از میان ۲۷۸ قضیهء جرایم فساد اداری که از سوی مرکز عدلی و قضایی مبارزه با جرایم سنگین رسیدگی شده است، ۲۱۵ قضیه آن مربوط به قضایای افراد و نهاد های ملکی و۶۳ قضیه دیگر، به افراد در سکتور های امنیتی و دفاعی ربط دارد."
اما باور ها بر این است که دادستانی کل نتوانسته به گونه مستقلانه در سالهای پسین به پروندههای فساد رسیدگی کند.
جمشید رسولی میگوید که بررسی برخی از موارد و اتهام فساد اداری نیاز به زمان بیشتر دارد، زیرا به گفته او، در برخی از این پروندههای فساد موضوع قراردادهای تدارکاتی، اتهام فساد مالی مانند رشوه و اختلاس مطرح است.
این درحالی است که یافته های تازه شبکه امانتداری هرات و دیدهبان شفافیت افغانستان نشان میدهد که مقامهای محلی در ولایت هرات هنگام خریداری اجناس مورد نیاز برای مهار کرونا در این ولایت، مرتکب فساد و حیفومیل گسترده شدهاند
دراین یافته ها همچنان آمده است که به ارزش بیش دو میلیون افغانی تجهیزات صحی در ولایت هرات لادرک است.
همچنان سندهای از این پژوهش که به آریانانیوز رسیده است نشان میدهد، که در بهای خریداری اجناس مورد نیاز برای مهار کرونا در هرات، میان قیمت خریداری اجناس و قیمت اصلی آن در بازار، تفاوتهای زیادی وجود دارد و از این رهگذر نیز پول هنگفتی حیفومیل شده است.
اما مقامهای محلی هرات کماکان این حیف ومیلها را بیبنیاد خوانده رد میکنند.
بربنیاد این سند و در تکت توزیع شماره ۸۶۸ به تعداد ۱۰ قلم مواد صحی به ارزش یک میلیون و ۸۸۱ هزار و ۴۵۵ افغانی به بیمارستان ویژه درمان بیماران کرونا در منطقه شیدایی هرات ارسال شده، اما شواهد و اسناد نشان میدهد که این مواد صحی هرگز به بیمارستان شیدایی نرسیده و معلوم نیست به کجا رفته است.
برمبنای نمبر تکت توزیع ۶۱۳ تعداد ۱۷ قلم مواد صحی به ارزش ۱۳۸ هزار و ۹۶۰ افغانی به بیمارستان کووید نمبر دوم در هرات ارسال شده، اما اسناد نشان میدهد که اجناس هم به بیمارستان نرسیده."
در بخشی دیگر این سند آمده است که :"بر بنیاد حکم شماره ۶۰ مقام ولایت هرات به تعداد ۱۰ پایه تلویزیون ۳۲ اینچ و یک پایه تلویزیون ۸۵ اینچ یکجا با میز، رسیور و سایر نیازمندیهایش با تعداد ۱۰ دستگاه آنتن عادی و ۱۰۰ متر لین درخواست شده است."
افزون بر این، ۱۰ پایه کمپیوتر شامل هشت پایه دیسکتاپ و دو پایه لبتاپ، یک عدد کمره، یک عدد لنز عکاسی و فلمبرداری و برخی اجناس دیگر از بودجه ویژه مهار کرونا، با پیشنهاد مقامهای محلی و تأیید والی هرات، خریداری شده است."
این اجناس به عوض مرکز نظارت از رسانه ها به مرکز تماس بیماران با پزشکان فرستاده شده است.
زمری حسن، نماینده اداره صحت عامه هرات در مبارزه با کرونا میگوید که :" صرف یک اسنادی که یک مقدار مواد و ادویه جات انتقال شده بود در شفاخانه شیدایی، چون همکاران ما بسیار مصروف بودند اسناد طی مراحل تدارکاتی خود را نه کرده بود."
در ماه سنبله امسال نیز اداره بازرس ریاست جمهوری، والیان پیشین هرات و نورستان و والیان برحال ولایتهای میدانوردک و بدخشان را به ظن مدیریت نادرست بودجه کرونا به دادستانی معرفی کرد. اما دادستانی کل اینگونه پاسخ میدهد.
جمشید رسولی، سخنگوی لوی سارنوالی می گوید که :" اختلاس در بودجه کرونا که از طرف اداره بازرس یا ارگان های امنیتی کشفی به لوی سارنوالی آمده، یک تعداد زیاد شان هم در مرکز و هم در ولایت تحقیق شان تکمیل شده است و به محکمه فرستاده شده است، قضایای دیگری که تحت کار سارنوالی است پس از اکمال تحقیق به محکمه فرستاده خواهد شد."
حدود یک ماه قبل هم ۹ مقام محلی و یک عضو شورای ولایتی هرات، به اتهام فساد و سوءاستفاده در مصرف بودجه کرونا، به دادستانی معرفی شدند.
رویداد های اخیر
رهبر امارت اسلامی: قاچاقچیان انسان به ۱ الی ۳ سال حبس محکوم شوند
رهبر امارت اسلامی با صدور فرمانی وزارت امور داخله را مؤظف کرده تا مانع فعالیت قاچاقچیان انسان شده و آنان را پس از بازداشت به محاکم نظامی معرفی کند.
در این فرمان شش مادهای آمده است که محاکم نظامی مسوولیت دارند تا قاچاقچیان انسان را در مرتبه اول به یک سال حبس، در صورت تکرار به دو سال زندان، و در سومین بار به سه سال حبس محکوم کنند.
در بخش دیگری از این فرمان از وزارتهای حج و اوقاف، اطلاعات و فرهنگ، مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، اقوام و قبایل، امر به معروف و نهی از منکر و علمای دینی خواسته شده تا درباره خطرات و پیامدهای ناگوار سفرهای قاچاقی به مردم آگاهی دهی کنند.
همچنان در ماده های چهارم و پنجم این فرمان به وزارت دفاع ملی و ریاست عمومی استخبارات دستور داده شده تا مانع فعالیت قاچاقبران در سرحدات و خطوط فرضی شوند و نیز اطلاعات کشفی را در این زمینه با وزارت امور داخله شریک سازند.
این فرمان در حالی صادر شده که پس از تحولات سیاسی در کشور، میزان مهاجرت افغانها به خارج افزایش یافته است.
رویداد های اخیر
هشت مهاجر افغان در پی غرق شدن قایق در آبهای یونان جان باختند
مقامهای یونان اعلام کرده اند که هشت مهاجر افغان در پی غرق شدن یک قایق در آبهای این کشور جان خود را از دست داده اند.
به گزارش اسوشیتدپرس، این حادثه روز جمعه در نزدیکی جزیره رودس در شرق یونان رخ داده است.
قایق هنگام فرار از کشتی گشتزنی گارد ساحلی یونان غرق شد.
گارد ساحلی یونان گفته است که هجده نفر از جمله ۱۲ مرد، سه زن و سه کودک که همگی اتباع افغانستان هستند، نجات یافتند.
تعدادی از بازماندگان حادثه در شفاخانه بستری شدند که وضعیت یکی از آنها وخیم گزارش شده است.
به گفته مقامات یونان، دو شهروند ترکیه به ظن قاچاق این افراد بازداشت شده اند.
این دومین حادثه مرگبار غرق شدن قایق مهاجران در آبهای یونان در یک هفته اخیر است.
در حادثه قبلی، هفت نفر جان باختند و بیش از ۲۰۰ تن دیگر نجات یافتند.
رویداد های اخیر
دیدار سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان با معین سیاسی وزارت خارجه افغانستان
شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه در دیدار با آلبرت ایلساس، تقویت روابط سیاسی میان افغانستان و ناوری را با اهمیت دانسته و برگسترش روابط میان کابل و اسلو تأکید کرده است.
پس از آنکه ناروی اعلام کرد روابط دیپلوماتیکاش با امارت اسلامی کاهش میدهد، سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان به کابل آمده و با معین سیاسی وزارت خارجه در باره روابط دو کشور گفتگو کرده است.
وزارت امور خارجه در بیانیهای گفته که شیر محمد عباس ستانکزی، در دیدار با آلبرت ایلساس، درباره موضوعات دوجانبه سیاسی و بشردوستانه گفتگو کرده و در این دیدار دو طرف ابراز امیدواری کرده اند که ادامه تعامل بتواند مشکلات را حل کند.
وزارت خارجه ناروی چندی پیش به دلیل تصمیم امارت اسلامی مبنی بر بستن انستیتوتهای طبی به روی دختران اعلام کرد که در واکنش به این کار میخواهد روابطاش را با افغانستان کاهش دهد. حالا سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان به کابل آمده تا با مقامهای امارت اسلامی از نزدیک گفتگو کند.
وزارت خارجه در بیانیه ای گفته که شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه در دیدار با آلبرت ایلساس، تقویت روابط سیاسی میان افغانستان و ناوری را با اهمیت دانسته و برگسترش روابط میان کابل و اسلو تأکید کرده است.
در اعلامیه وزارت خارجه همچنان آمده است که در این دیدار دو طرف ابراز امیدواری کردند که ادامه تعاملات بتواند منجر به «راه های حل سازنده» برای مشکلات موجود شود.
این دیدار در حالی انجام می شود که ناروی در کابل سفارت ندارد و مأموریت دیپلماتیک آن کشور برای افغانستان از دوحه پایتخت قطر، مدیریت میشود. از سویی هم پس از توقف فعالیت سفارت افغانستان در ناروی در ۱۲ سپتامبر وزیر خارجه ناروی تأکید کرد که کشورش سفیر امارت اسلامی را نخواهند پذیرفت.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
در دو حادثه ترافیکی در مسیر شاهراه کابل-کندهار بیش از ۱۰۰ تن کشته و زخمی شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تلویزیون آریانا حق نشر مسابقه نهایی کریکت تست قهرمانی جهان را بهدست آورد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
حاکم سوریه: تفاوتهای زیادی بین ما و امارت اسلامی وجود دارد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
فعالیت دو شرکت ترانسپورتی به دلیل حوادث ترافیکی تعلیق شد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
یک مقام ارشد امریکا میگوید برنامه راکتی پاکستان «تهدیدی در حال ظهور» است
-
جهان4 روز ago
دستکم ۱۰۰ سرباز کوریای شمالی طی درگیریها در اوکراین کشته شدهاند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر خارجه امریکا با اشاره به حاکمان کنونی سوریه گفته است که آنان از افغانستان درس بگیرند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
در حملات اسرائيل بر غزه ۲۰ تن جان باختند