Connect with us

رویداد های اخیر

خیرخواه در دیدار با نماینده پاکستان: هر مشکل میان دو کشور باید از راه گفتگو حل شود و سیاست نباید مانع ترانزیت شود

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

خیرالله خیرخواه، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ روزگذشته (یک‌شنبه، ۲میزان) در دیدار با نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان گفته است هر اتفاقی وعملکردی که بر روابط کابل و اسلام آباد تاثیرات منفی میگذارد باید از آن جلوگیری شود.

وی افزوده است که هر مشکلی میان این دو کشور باید از راه گفتگو حل شود و سیاست نباید مانع ترانزیت شود. در مقابل آصف درانی، نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان گفته است که اسلام‌آباد آماده انجام هرگونه همکاری با کابل است و رخدادهای اخیر به‌گونه‌ی کامل بررسی خواهد شد.

روابط کابل و اسلام آباد در ماه‌های پسین ظاهراً وخیم به نظر میرسد. از این رو برای بهبود این روابط نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان این روزها در کابل به‌سر می‌برد تا با مقام‌های امارت اسلامی بحث و گفتگو کند.

در بخشی از اعلامیه وزارت اطلاعات و فرهنگ آمده است: «در این دیدار در باره‌ مسایل امنیتی، بازرگانی و مشکلات مسافران در گذرگاه‌ها گفتگو شد . آقای خیرخواه در این دیدار به بازداشت‌های شهروندان افغانستان در پاکستان اشاره کرده و افزوده که باید از هر اتفاقی که بر روابط دو کشور اثر منفی می‌گذارد، جلوگیری شود.»

برخی از آگاهان می‌گویند پاکستان همیشه خواسته است تا از جغرافیایی افغانستان سود ببرد و هیچ‌گاهی نمی‌خواهد که یک دولت با ثبات، قوی و مقتدر در این کشور شکل بگیرد زیرا پاکستان هرگز تمامیت ارضی خود را قربانی منفعت اقتصادی نمی‌کند و این مشکلات به زودی‌ها قابل حل نیست.

ولی فروزان، آگاه روابط بین‌الملل می‌گوید: «در مورد پاکستان ما هرگز نمی‌توانیم هماهنگی داشته باشیم و یا به یک منافع مشترک به نتیجه برسیم به دلیل اینکه بخاطری آنان (پاکستان) میدانند در صورت وجود یک افغانستان پیشرفته موضوع خط دیورند مطرح می‌شود و مسایل همچو نزدیکی به هند و حمایت از بلوچ‌ها و پاکستان هرکز این را نمی‌خواهد و تمامیت ارضی خود را هرگز قربانی اقتصادی نمی‌کند و مشکلات بین کابل و اسلام‌آباد به این زودی‌ها قابل حل نیست.»

عبدالجبار اکبری، آگاه امور سیاسی می‌گوید: «پاکستان مانند بیست سال پسین همواره عمق استراتیژی خود را نسبت به افغانستان دیده است و بدنبال منافع شان افغانستان را نشانه گرفته و گروه‌های استخبارتی خود را در افغانستان جا داده و هیچگله همسایه صادق نبوده است.»

با این حال رسانه‌های پاکستانی گزارش داده‌اند که پس از حاکمیت امارت اسلامی در افغانستان بیش از ۶۰۰ هزار مهاجر افغان به این کشور وارد شده‌اند. در گزارش از قول کمیشنری عالی ملل متحد آمده که شمار مهاجران افغان در پاکستان در ماه جون ۲۰۲۳ به ۳.۷ میلیون تن رسیده که از این میان تنها ۱.۳ میلیون آن کارت هویت دریافت کرده‌اند. بربنیاد آمارها، پاکستان میزبان ۷۷۵ هزار مهاجر افغان نیز است که به‌گونه غیرقانی زند‌گی می‌کنند.

رویداد های اخیر

شهباز شریف: پیام قوی و واضح به امارت اسلامی ارسال کرده ایم

Published

on

(Last Updated On: )

شهباز شریف، صدر اعظم پاکستان بار دیگر ابراز نگرانی کرده است که شبه‌نظامیان از خاک افغانستان برای انجام حملات در پاکستان استفاده می‌کنند.

شریف امروز (شنبه) در یک اکادمی نظامی گفت: «این آرزوی جدی ماست که برای همیشه با آنها (افغانستان) در صلح زندگی کنیم. متأسفانه، باوجود تلاش‌های صادقانه و بی‌دریغ ما، فعالیت‌های تروریستی همچنان از خاک افغانستان سرچشمه می‌گیرد.»

صدر اعظم پاکستان ضمن یادآوری سفر اخیر اسحاق دار، معاونش و وزیر امور خارجه پاکستان به کابل، اظهار کرد: «ما به تلاش‌های خود برای داشتن روابط و تفاهم بهتر با کشور برادر و همسایه‌ ما افغانستان ادامه خواهیم داد.»

شریف گفت که پاکستان پیام قوی و واضح به امارت اسلامی ارسال کرده است که خواهان روابط صلح آمیز با کابل می‌باشد، اما تا زمانی که خاک افغانستان توسط شبه‌نظامیان برای حمله به پاکستانی‌ها استفاده شود، این امر نمی‌تواند اتفاق بیفتد.

مقام‌های پاکستانی همواره ادعا کرده اند که حملات در این کشور ریشه در افغانستان دارد. امارت اسلامی اما این ادعاها را رد کرده و گفته است که اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان علیه امنیت کشورهای دیگر استفاده شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کمیته بین المللی نجات: کاهش کمک‌های امریکا میلیون‌ها افغان را تحت تاثیر قرار داده است

Published

on

(Last Updated On: )

کمیته بین‌المللی نجات روز جمعه اعلام کرد که کمک‌های مالی ایالات متحده برای ۲۳ میلیون افغان حیاتی بوده است، اما این حمایت اکنون در معرض خطر است.

این سازمان در مطلبی روز جمعه نوشته است که کاهش کمک‌ها در حال حاضر اثرات منفی بر آسیب‌پذیرترین جوامع این کشور، به ویژه زنان و کودکان، گذاشته است.

کمیته بین المللی نجات گفته است که به دلیل کاهش کمک‌های مالی ایالات متحده، مجبور شده است برخی از خدمات نجات‌بخش خود را در افغانستان به حالت تعلیق درآورد.

این سازمان گفت که بیش از ۷۰۰ هزار تن از جمله مهاجرین و بیجاشدگان، دسترسی به خدمات بشردوستانه کمیته بین المللی نجات را از دست خواهند داد و همچنین تداوی بیش از ۱۵ هزار کودک مبتلا به سوء تغذیه مختل شده است.

این سازمان خاطرنشان کرد که افغانستان با یک بحران شدید بشری روبه‌رو است و بیش از ۲۲.۹ میلیون نفر به کمک فوری نیاز دارند.

کمیته بین المللی نجات همچنان اعلام کرد که وضعیت به ویژه برای گروه‌های آسیب‌پذیر، از جمله بیش از ۳ میلیون کودک و ۱.۲ میلیون زن حامله یا شیرده که از سوءتغذیه حاد رنج می‌برند، وخیم است.

به گفته این سازمان، در سراسر کشور، بیش از ۱۴ میلیون نفر به مراقبت‌های صحی، دسترسی محدود یا اصلاً دسترسی ندارند.

کمیته بین المللی نجات هشدار داد که کاهش دسترسی به آب آشامیدنی و خدمات حفظ الصحه، خطر شیوع امراض را افزایش داده است و احتمالاً به دیگر کشورها نیز سرایت خواهد کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیلزاد: محکومیت حمله کشمیر توسط امارت اسلامی «دلگرم‌کننده» است

Published

on

(Last Updated On: )

زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین امریکا در امور صلح افغانستان، گفته است که محکومیت حمله در کشمیر زیر اداره هند توسط امارت اسلامی یک «تحول دلگرم‌کننده» کننده است.

خلیلزاد روز جمعه در صفحه ایکس خود نوشت که امارت اسلامی از قربانیان این حمله که گردشگران بودند، جانبداری کرده است.

در تیراندازی روز سه‌شنبه هفته گذشته در یک منطقه سیاحتی در پهلگام کشمیر، ۲۶ نفر کشته شدند.

این حمله تنش‌ها میان هند و پاکستان را افزایش داده و دو کشور اقداماتی را علیه یکدیگر اتخاذ کرده اند.

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان این حمله را محکوم نموده و گفته است که این نوع حوادث امنیت و ثبات منطقه را تهدید می‌کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!