رویداد های اخیر
خواست کمیسیون حقوق بشر از حکومت مبنی بر محافظت از «هزارهها» در برابر «نسل کشی»

کمیسیون حقوق بشر افغانستان از حکومت میخواهد که از هزاره ها در برابر «نسل کشی» محافظت کند.
این نهاد در اعلامیه ای گفته است: “مطابق قانون بینالمللی حقوق بشر، حمایت ویژه از هزارهها و دشت برچی. دولت افغانستان طبق قوانین بینالمللی بشردوستانه و حقوق بینالملل بشر موظف است از جمعیت در معرض خطر جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت، پاکسازی قومی یا نسلکشی محافظت کند.”
این کمیسیون افزوده است که قوانین بینالمللی دولت را موظف به اتخاذ تدابیری برای جلوگیری از نسلکشی، جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و آزار و اذیت بر اساس قومیت و جنسیت میکند.
در اعلامیه آمده است: “در اکتبر سال ۲۰۲۰، حدود شش ماه پیش از حمله دیروز، بیش از ۲۰ دانشجو در حمله به مرکز آموزشی کوثر دانش جان خود را از دست دادند. در ماه مه سال ۲۰۲۰، نزدیک یک سال پیش، ۱۱ مادر باردار، ۲ پسر و ۱ قابله بهصورت بیرحمانه به قتل رسیدند و ۵ تن از مادران زخمی شدند؛ این عمل آشکارا زنکشی و کودککشی بود.”
این نهاد تاکید کرده است که حکومت افغانستان باید به تعهدات خود طبق میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی عمل کند و به کشتار هدفمندانه هزارهها اذعان کند.
کمیسیون همچنان گفته است که دولت افغانستان باید فورا طرح حمایتیای را مبتنی بر حقوق بشر برای دشت برچی و مناطق غرب کابل تهیه و ابلاغ کند.
در اعلامیه آمده است: “این باید شامل برنامههایی برای جبران خسارت جمعی نیز باشد.”
این اعلامیه یک روز پس از حمله خونین بالای یک مکتب دخترانه در ناحیه سیزده دشت برچی شهر کابل نشر شده است.
در حمله روز گذشته دست کم ۶۳ تن جان باخته که اکثر شان دانش آموز دختر زیر سن ۱۸ سال اند، و دست کم ۱۸۷ نفر دیگر نیز زخم برداشته اند.
تا هنوز فرد و یا گروهی مسوولیت این حمله را به عهده نگرفته است.
رویداد های اخیر
هیاتهای افغانستان و پاکستان در اسلامآباد دیدار و درباره تجارت گفتگو کردند

نور الدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت با همتای پاکستانی خود دیدار و دو طرف در مورد تجارت، همکاریهای ترانزیتی، چالشهای موجود، راه حل های احتمالی و سایر موضوعات مهم و مورد علاقه دو کشور گفتگو کردند.
سفارت افغانستان در اسلام آباد گفته است که قرار است جلسات جداگانه تخنیکی میان تیمهای تخنیکی هر دو جانب برگزار شود تا درباره چالشهای موجود بهگونه دقیقتر بحث صورت گرفته و راهحلهای مناسب جهت ارتقاء تجارت دوجانبه جستجو گردد.
رویداد های اخیر
مولانا فضل الرحمان: اسلام آباد از چیز دیگری ناراضی است اما از مهاجرین افغان انتقام میگیرد

مولانا فضل الرحمان، رهبر حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان، اخراج اجباری مهاجرین افغان را نقض حقوق بشر دانسته و از جامعه جهانی و سازمان های حقوق بشری خواسته است تا به این موضوع توجه کنند.
به گزارش روزنامه دان، مولانا فضل الرحمان در یک کنفرانس خبری در پشاور گفت: «مقامات پاکستانی حقوق بشر مهاجرین افغان را با انداختن آنها مثل حیوانات به موتر، زیر پا میگذارند. اسلام آباد از چیز دیگری ناراضی است اما از مهاجرین افغان انتقام میگیرد. این یک نوع تصمیم احساساتی است.»
او گفت که متخصصان افغان مانند داکتران و انجنیران نباید اخراج شوند و تاکید کرد که اخراج سرمایهگذاران و تاجرانی که در پاکستان تجارت میکنند، پیامدهای اقتصادی خواهد داشت.
این چهره سیاسی پاکستان تصمیم اخراج مهاجران را «ناسنجیده» توصیف کرد و هشدار داد که به منافع پاکستان ضربه میزند.
مولانا فضل الرحمن گفت دانش آموزانی که در پاکستان ثبت نام کرده اند نیز نباید اخراج شوند، چون آموزش یکی از حقوق اساسی بشر است.
او خواهان گفتگو میان افغانستان و پاکستان و ایجاد میکانیزمی برای بازگرداندان افغانها شد.
قابل یادآوریست که حکومت پاکستان اخراج مهاجران افغان را شدت بخشیده و روزانه هزاران تن به کشور عودت میکنند.
رویداد های اخیر
انتقاد عبدالکبیر از اخراج اجباری مهاجرین افغان در دیدار با شارژدافیر ناروی
مولوی عبدالکبیر، اخراج اجباری مهاجرین افغان از پاکستان را مغایر با تمام اصول بینالمللی عنوان کرده و از جامعه جهانی خواسته تا برای رسیدگی به مشکلات این مهاجران همکاری کند.

مولوی عبدالکبیر، وزیر امور مهاجرین و عودتکنندگان در دیدار با پیر البرت الساس، شارژدافیر ناروی برای افغانستان گفته که امارت اسلامی برای حل مشکلات به گفتگو اولویت میدهد.
او در این دیدار، روابط دوجانبه میان افغانستان و کشورهای اروپایی را به سود همه طرفها دانسته و خواستار گسترش این روابط شده است.
مولوی عبدالکبیر، اخراج اجباری مهاجرین افغان از پاکستان را مغایر با تمام اصول بینالمللی عنوان کرده و از جامعه جهانی خواسته تا برای رسیدگی به مشکلات این مهاجران همکاری کند.
از سوی هم شارژدافیر ناروی در این دیدار از روند اخراج اجباری مهاجران افغان از پاکستان انتقاد کرده و گفته که کشوراش به حمایت از مهاجرین افغان از طریق نهادهای بینالمللی ادامه خواهد داد.
او روابط مستقیم میان امارت اسلامی و ناروی را مهم دانسته و بر ضرورت حل مسائل از طریق گفتگو تأکید کرده است.
گفتنیاست که در سه سال گذشته، مقامات امارت اسلامی برای حل مسائل از طریق گفتگوها تاکید کرده اند و از کشورهای جهان خواستهاند که نگرانیهای خود را از این طریق مطرح کنند.
-
جهان4 روز ago
ترمپ: مذاکرات برای حل درگیری اوکراین به خوبی پیش میرود
-
جهان2 روز ago
ترمپ: اگر ایران از رویای داشتن سلاح هستهای دست نکشد با واکنش شدیدی روبرو خواهد شد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
وزیر خارجه ایران پیش از دور دوم گفتگوها با امریکا به مسکو سفر میکند
-
اخبار ساحوی1 روز ago
اظهارات رهبر ایران درباره مذاکرات با امریکا: به طرف مقابل خیلی بدبینم
-
جهان1 روز ago
نشست ترمپ در اتاق بحران درباره مذاکرات با ایران
-
صحت2 روز ago
گسترش خدمات صحی به افغانهای عودت کننده در تورخم
-
جهان3 روز ago
اتحادیه اروپا حمایت مالی از تشکیلات خودگردان فلسطین را افزایش میدهد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
برنامه جهانی غذا بار دیگر درباره افزایش فقر در افغانستان هشدار داد