Connect with us

رویداد های اخیر

خواست پدر یما سیاوش از شورای امنیت سازمان ملل برای همکاری در پی‌گیری پرونده قتل فرزندش

منتشر شده

در

(Last Updated On: جدی ۷, ۱۳۹۹)

محمد داوود سیاوش پدر یما سیاوش در نامه ای از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته است که برای پی‌گیری پرونده قتل فرزندش همکاری کند.

آقای سیاوش این نامه را تحت عنوان «استغاثه حق العبدی محمد داود سیاووش پدر یما سیاووش شهید مبنی بر عدم توجه دولت افغانستان به قضیه شهادت یما سیاووش به شورای امنیت سازمان ملل» فرستاده است.

آقای سیاوش در این نامه گفته است: ” فرزندم یما سیاووش مشاور افغانستان بانک به تاریخ ۱۷ عقرب ۱۳۹۹ خورشیدی مطابق ۷ نوامبر ۲۰۲۰ میلادی در یک توطئه مرموز با انفجار در موتر دولتی بانک طوری به شهادت رسید که پارچه های گوشت بدنش را با دستان خود از زمین جمع کرده به خاک سپردم و اکنون از عدم توجه دولت افغانستان و بانک در این رابطه این استغاثه را با فریاد و اشک و آه از بیداد دولت افغانستان به شما می نگارم.”

پدر یما سیاوش در این نامه گفته است که دولت افغانستان و بانک مرکزی افغانستان به مدت یک هفته  پس از  قتل فرزندش سکوت اختیار کرد که سوالات و ابهامات كه در رابطه به اين “قتل مرموز” يما سياوش بوده، بی پاسخ مانده است.

خانواده آقای سیاوش مکررا خواستار پیگیری پرونده قتل یما سیاوش شده است. داوود سیاوش گفته است که باید «جی پی اس» موتر که یما سیاوش، از زمان تقرر تا کشته شدن اش، بررسی شود.

در نامه آمده است: “در حاليكه موتر دولتی بانک اصولا پس از انتقال يما سياووش به منزل در پارک وسايط ترانسپورت بانک بايد متوقف بوده باشد و پارک وسايط ترانسپورت توسط كمره های امنيتی رصد ميشود بنابران كمره های بانک در انتروال زمانی تقرر موصوف به بانک از روز شموليت به وظيفه تا روز وقوع حادثه بايد مورد بررسی قرار گيرد.”

داوود سیاوش گفته است که کامره های بالون که بر فراز ارگ ریاست جمهوری است نیز مورد بررسی قرار بگیرد.

او گفته است که نتيجه بررسی عمومی زمانی میتواند کامل باشد که بررسي «جي پي اس» موتر با كمره های امنيتي بانک ، بالون فضايی فراز ارگ و كمره های امنیتی جاده ها تا مكروريان ۴ مورد بررسی قرار بگیرد.

 بر اساس نامه: ” كار شناسان امور ميگويند كه بمب كه در موتر جاسازی شده ساعتی نبوده زيرا با توجه به ازدحام ترافيک در شهر كابل هيچكس نميتواند پيشبينی كند كه موتر در طی چه مدت از بانک به مكروريان ۴ خواهد رسيد. از جانبی رژيم كاری يما سياووش طوری بود كه در زمان معين به دفتر رفت و آمد نداشت. بنابران احتمال انفجار از طريق ريموت كنترول وجود دارد.”

داوود سیاوش گفته است که مسوولان بانک در بررسی این پرونده با نهادهای امنیتی همکاری نکرده است.

وی گفته است: “در تماس يک يا دو روز بعد از وقوع حادثه با پدر يما سياووش با خون سردی و بی اعتنايي تمام از همكاری با ادارت امنيتی سخن گفته، اداره بانک حاضر به همكاری با مراجعی كه علاقمند حقيقت يابی مساله بودند نميشود.”

در نامه آمده است: “ما ميخواهيم كه دولت قاتل يما سياووش را هرچه زودتر شناسايی،‌ بازداشت و به پنجه قانون سپرده در دادگاه عادل به پای ميز محاكمه كشيده مطابق احكام قانون به كيفر اعمالش برساند.”

نامه افزوده است: “هر نوع پيشداوری فيسبوكی در شبكه های اجتماعی تا زمان روشن شدن حقايق و اسناد در رابطه به شهادت يما سياووش قبل از وقت بوده از نظر ما اعتبار ندارد.”

آقای سیاوش تاکید کرده است: “سكوت و بی اعتنايی بانک و دولت طی يک هفته پس از شهادت يما سياووش و در مواردی پيشداوری توجيه گرانه دولت برای ما پرسش برانگيزست. از دفتر نمايندگي سازمان ملل ميخواهيم، در اين رابطه دولت افغانستان را تحت فشار قرار دهد تا عاملان قتل را به اسرع وقت شناسايی و دستگير كند.”

وی گفته است: “هرگاه دولت ميخواهد به روال بيست سال اخير پرونده قتل يما سياووش را نيز در يكی از فايل های تاق نسيان بگذارد ما اين حق را نيز به خود محفوظ ميداريم كه به محكمه بين المللي لاهه شكايت كنيم.”

رویداد های اخیر

نشست سه‌جانبه میان افغانستان، ترکمنستان و قزاقستان برگزار شد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۷, ۱۴۰۳)

نشست سه‌جانبه میان هیئت‌های افغانستان، ترکمنستان و قزاقستان در ارتباط به اتصال شمال آسیا به جنوب آسیا و کاهش هزینه‌های ترانزیتی و ترانسپورتی در قلمرو سه کشور در کابل برگزار شد. در این نشست در مورد ایجاد کمیته مشترک تخنیکی برای تداوم گفتگوها نیز توافق صورت گرفت.

وزارت صنعت و تجارت با نشر خبرنامه‌ای نوشته که نشست سه‌جانبه به رهبری نورالدین عزیزی، سرپرست این وزارت، چاکی‌اف، معاون رئیس جمهور ترکمنستان و سریک ژومانگارین، معاون صدراعظم قزاقستان برگزار شده است.

براساس خبرنامه، این نشست در ادامه نشست‌های دوجانبه که میان سه کشور دایر شده بود، برگزار گردیده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

محمد یعقوب مجاهد: در افغانستان هیچ گروه مخرب به شمول داعش حضور فزیکی ندارد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۷, ۱۴۰۳)

سرپرست وزارت دفاع ملی گفته است که در افغانستان هیچ گروه مخرب به شمول داعش به شکل فزیکی وجود ندارد و امارت اسلامی هم به کسی اجازه نخواهد داد تا از خاک این کشور تهدیدی به کشورهای منطقه ایجاد شود.

محمد یعقوب مجاهد این مطلب را روز پنجشنبه (۶ ثور) در دیدار با هیاتی از مالیزیا در کابل بیان کرده است.

طبق خبرنامه وزارت دفاع ملی، در این دیدار آقای مجاهد از برخورد نیک‌ مردم و حکومت مالیزیا با مهاجرین افغان در آن کشور و روابط دیرینه آن با افغانستان یادآوری کرده گفت: مالیزیا یک کشور قدرتمند و بزرگ‌ اسلامی است، امیدوارم این رفت و آمدها تقویت گردد.

وی افزود: خوشبختانه با روی کار آمدن امارت اسلامی گلیم اشغال برچیده شد و جنگ به طور کامل در این کشور ختم و امنیت سرتاسری برقرار گردید.

بر بنیاد خبرنامه وزارت دفاع ملی، در این دیدار هیات مالیزیا افغانستان را یک کشور دوست دانسته و ضمن تاکید بر همکاری‌های همه جانبه، اطمینان دادند آنچه که در افغانستان از نزدیک مشاهده نمودند، با مقام‌های کشور شان شریک خواهد شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اتحادیه اروپا ۱۷ میلیون یورو را برای حمایت از افغان‌های عودت کننده به کشور اختصاص داد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۷, ۱۴۰۳)

اتحادیه اروپا توافقنامه‌ای به ارزش ۱۷ میلیون یورو با سازمان بین المللی مهاجرت به‌منظور بهبود دسترسی به خدمات اولیه، افزایش فرصت‌های اقتصادی، و حمایت از افغان‌های بازگشت کننده و جوامع میزبان آنان در افغانستان امضا کرده است.

اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای که روز پنجشنبه منتشر شد، گفت که این برنامه مخصوصاً بر نیازهای زنان و دختران متمرکز است.

در این بیانیه خاطر نشان شده است که از جنوری ۲۰۲۳ تا اپریل ۲۰۲۴، بیش از ۱.۵ میلیون افغان از پاکستان و ایران به کشور شان بازگشته اند.

پیتریس اوستوبز، یک مقام اتحادیه اروپا در جریان مراسم امضای توافقنامه در هرات گفت: «من از سختی‌هایی که عودت کنندگان هنگام اخراج به افغانستان با آن روبه‌رو هستند، متاثر شده ام. در کشوری که از فقر و تغییر اقلیم رنج می‌برد، و در شهری که به تازگی شاهد زلزله های ویرانگر بوده است، این واقعاً یک بحران در بحران است.»

رافایلا یودیچه، شارژدافیر اتحادیه اروپا برای افغانستان گفت که جوامعی که میزبان عودت کنندگان اند باید حمایت شوند.

وی افزود: «مشارکت با سازمان بین المللی مهاجرت دسترسی به خدمات ضروری را تضمین و ازعودت کنندگان افغان و جوامع میزبان آنان محافظت می‌کند. از آنجایی که زنان و دختران ممکن به طور خاص تحت تأثیر قرار گیرند، ما اطمینان حاصل می‌کنیم که همه اعضای جامعه می‌توانند از آن بهره ببرند.»

ماریا مویتا، نماینده سازمان بین‌المللی مهاجرت در افغانستان، گفت: «همکاری مستمر سازمان بین المللی مهاجرت با اتحادیه اروپا در توانمندسازی تیم‌های ما برای رسیدگی به صدها هزار عودت‌کننده افغان و سایر جوامع آسیب‌پذیر در کشور حیاتی بوده است.»

اتحادیه اروپا خاطر نشان کرده است که کمک اخیر، بخشی از یک برنامه پنج ساله است که در سراسر افغانستان و در چهار کشور منطقه اجرا می‌شود.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!