رویداد های اخیر
خواست افغانها از سازمان ملل برای وضع تحریم بر پاکستان
هزاران افغان با راه اندازی کارزاری در شبکه های اجتماعی خواستار وضع تحریم از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه پاکستان شده اند.
هشتگ «#SanctionPakistan» (تحریم پاکستان) در حال حاضر به ترند اول در افغانستان و شماری از کشورهای جهان مبدل شده است که تا هنوز بیشتر از ۲۰۹ هزار توییت شده است.
به دنبال آن افغان ها از هشتگ «#EndProxyWar» را نیز استفاده کرده اند.
این کارزار کاربران شبکه های اجتماهی چند روز پس از درخواست غلام اسحاق زی سفیر افغانستان در سازمان ملل از شورای امنیت این سازمان خواست، فشارها برای وادار کردن طالبان به گفتگوهای صلح را بیشتر کند، دست به راه اندازی این کمپاین کرده زده اند.
همزمان با این،طالبان حملات گسترده ای را در سراسر افغانستان راه اندازی کرده اند.
آقای اسحاق زی به شورای امنیت گفته است که بیش از ۲۰ هزار جنگجوی ۲۰ گروه هراس افگن به شمول القاعده و داعش در افغانستان علیه نیروهای افغان میجنگند.
وی تاکید کرده است که طالبان با داشتن پناهگاه های امن و نیز ایجاد خطوط اکمالاتی از پاکستان جنگ در افغانستان را گسترش داده اند.
سفیر افغانستان در سازمان ملل افزوده است که تصاویر و گزارش ها نشان میدهد که جنگجویان طالبان در نزدیک خط دیورند منتظر اند که وارد خاک افغانستان شوند.
وی گفته است که طالبان در پاکستان اقدام به جمع آوری کمک مالی برای جنگ در افغانستان زده، کشته های این گروه در پاکستان دسته جمعی دفن میشوند و نیز زخمی های این گروه برای مداوا به بیمارستان های این کشور انتقال داده میشوند.
امرالله صالح معاون اول رییس جمهوری امروز با استفاده از هشتگ وضع تحریم بر پاکستان گفته است: "ما از سازمان ملل و سایر سازمان های بین المللی می خواهیم که در ارایه هر نوع کمک به تعداد زیادی از افرادی که به دلیل بی رحمی، قتل انتقامجویانه، غارت و تجاوز توسط طالبان به کابل پناه برده اند، با ما همکاری کنند. صحنه های دردناک در جادههای کابل."
به نظر می رسد که کریس الکساندر، دیپلمات و سیاستمدار کانادایی و سفیر سابق این کشور در کابل، یکی از اولین کسانی بود که با استفاده از این دو هشتگ توییت کرد.
در دوم ماه آگست سال روان میلادی آقای الکساندر گفت: "بدون تحریم علیه پاکستان آتش بس دایمی در افغانستان برقرار نخواهد شد. جنگ ابدی پاکستان باید پایان یابد. #EndProxyWar (جنگ نیابتی را پایان دهید)، #SanctionPakistan (تحریم بر پاکستان)."
وی در توییتی نگاشت: " بر اساس فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد، حمله پاکستان به افغانستان به منزله حمله مسلحانه و اقدام تجاوزکارانه است."
او افزود: "هر کشوری که نتواند برای پایان دادن به حمله پاکستان و جلوگیری از وحشیگری بیشتر طالبان اقدامی انجام دهد، به زنان و دختران افغانستان خیانت کرده و تعهد خود به حقوق زنان را به سخره می گیرد."
فاطمه مورچل معاون سخنگوی ریاست جمهوری نیز به این کارزار پیوسته و گفته است: "ما در آتش جنگی که بر ما تحمیل شده است میسوزیم. این درد جانکاه که ما به دلیل تروریسم بین المللی متحمل می شویم، جهان را ملزم به موضع گیری می کند. این سکوت نشان دهنده تحمل بسیار بالا برای تروریسم است. #SanctionTaliban #SanctionPakistan #EndProxyWarInAfghanistan"
وحید عمر رییس اداره امور عامه استراتژیک کشور گفته است: "روزانه صدها طالب کشته و زخمی میشوند. هیچ بیمار طالب در بیمارستان ما نیست. هیچ تشیع جنازه ای در روستاهای ما برگزار نمیشود. هیچ کسی از خانواد، اقارب و روستای خود سراغ ندارد. اجساد برای تشیع جنازه دسته جمعی به پاکستان انتقال داده میشوند. زخمی های شان برای تداوی به بیمارستان پاکستان انتقال داده میشوند."
رویداد های اخیر
ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانهها نباید وجود داشته باشد
معین سیاسی وزارت امور خارجه میگوید که رسانهها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آنها وجود نداشته باشد.
شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانهها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانهها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانههای کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.
آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانهها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»
ستانکزی افزوده است، دیدگاهها نسبت به رسانههای کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانهها خودداری کند و بگذارد رسانهها با دست باز فعالیت کنند.
از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانهها در پیش نگرفتهاند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.
اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانهها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.
این سمینار در حالی برگزار میشود که رسانهها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیتها در چارچوب منافع ملی و ارزشهای اسلامی میدانند.
رویداد های اخیر
قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد
د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.
این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.
حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»
در همین حال، شماری از سرمایگذاران از امارت اسلامی میخواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.
برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.
رویداد های اخیر
څار: روز جهانی مهاجران
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ترمپ: حتی یک پیچ هم نباید در افغانستان به جا میماند
-
ورزش3 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات جام قهرمانان کریکت ۲۰۲۵ را نشر میکند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
رهبر حزب الله: مسیر تدارکاتی خود را از طریق سوریه از دست دادیم
-
رویداد های اخیر5 روز ago
شورای امنیت ملل متحد ماموریت کمیته نظارت بر تحریمها علیه امارت اسلامی را تمدید کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر ارشد ایالت خیبرپختونخوا میگوید اسلامآباد اکنون آماده گفتگو با کابل است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
امریکا: بی عدالتیها علیه زنان افغان، مساوات در سطح جهان را تهدید میکند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
مقامهای چین و تاجیکستان درباره افغانستان گفتگو کردند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
اتحادیه اروپا نزدیک به ۲۰ میلیون یورو برای تقویت رشد اقتصادی در افغانستان اختصاص داد