Connect with us

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد سفر چهار روزه‌اش به کابل را پایان داد

منتشر شده

در

سفارت امریکا در کابل  امروز (دوشنبه، ۲۳ حمل) می‌گوید که زلمی خلیل‌زاد ، فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان، سفر چهار روزه اش را به کابل به پایان رساند.

آقای خلیل‌زاد در این سفر با مقام‌های افغان، سیاسیون، فعالان جامعه مدنی در مورد روند صلح و آماده‌گی‌ها برای نشست ترکیه بحث کرده است.

این درحالی است ک ه روزگذشته امر الله صالح، معاون نخست ریاست جمهوری، گفت که آقای خلیل‌زاد در مورد آجندای نشست استانبول با مقام‌های افغان گفتگو کرده است.

سفارت امریکا در یک اعلامیه گفته است که خلیل‌زاد در جریان این سفرش بر تسریع روند صلح افغانستان تاکید کرده است.

درهمین حال وی بار دیگر از همکاری امریکا در روند صلح افغانستان اطمینان داده است.

سفارت امریکا به نقل از خلیل‌زاد گفته که نقش معنی دار زنان  و اقلیت‌ها در روند صلح افغانستان مهم است و بدون اشتراک آنها صلح پایدار تامین نخواهد شد.

در اعلامیه سفارت امریکا آمده که خلیل‌زاد بر طرح مشترک حکومت وسیاسیون برای تامین صلح عادلانه و پایدار در نشست ترکیه تاکید کرده است.

قرار است نشست استانبول به تاریخ ۱۶ ماه اپریل در ترکیه برگزار شود که طالبان و حکومت افغان در آن شرکت خواهند کرد.

رویداد های اخیر

تأکید محمد یعقوب مجاهد بر فراگیری علوم عصری و دینی

Published

on

محمد یعقوب مجاهد، وزیر دفاع امارت اسلامی افغانستان، در سفرش به ولایت کندهار بر فراگیری علوم عصری و دینی تأکید کرده است.

او در مراسم فراغت در یک مدرسه در کندهار گفت: «از شما می‌خواهم که از مکاتب و مدارس حمایت کنید؛ نگذراید فرزندان تان بی‌تعلیم باشند. هر نوع علم را بیاموزید، چه عصری و چه دینی.»

وزیر دفاع تأکید کرد که امارت اسلامی در خدمت مردم قرار دارد، چنانچه شماری نیروها از سرحدات و شماری دیگر از جان و مال مردم حفاظت می‌کنند.

از سوی دیگر، ملا تاجمیر جواد، معاون اول ریاست عمومی استخبارات، به مناسبت فراغت طلاب جامعه مصباح‌العلوم گفته است که افغانستان در طول تاریخ همواره یکی از مراکز بزرگ علوم دینی بوده است.

آقای جواد افزوده است که افغانستان در چارچوب مکتب علمی ـ فکری ماوراءالنهر و مکتب علمی و فکری دیوبند، مراکز بزرگ دینی ـ علمی، شخصیت‌های برجسته دینی و آثار علمی ارزشمند در اختیار دارد و این روند همچنان ادامه دارد.

به گفته او، امروز در افغانستان ده‌ها هزار مدرسه فعال است و ده‌ها هزار جوان در آن‌ها به آموزش و تحصیل مشغول‌ اند و امارت اسلامی افغانستان به‌طور کلی به علوم دینی و علوم عصری توجه ویژه دارد.

وی تصریح کرده است که امارت اسلامی بر اصلاح نصاب مدارس و مراکز عصری، بهبود اصول و شیوه‌های تدریس، ایجاد نظم و انضباط و در مجموع ارتقای کیفیت تمام علوم دینی و عصری کار می‌کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امریکا دومین محموله هلیکوپتر‌های بلک‌هاک افغانستان را به کشور پیرو تحویل داد

Published

on

ایالات متحده امریکا دومین محموله هلیکوپترهای UH-60A+  بلک‌هاک را که توسط نیروهای حکومت پیشین افغانستان استفاده شده بود، به کشور پیرو تحویل داده است.

این هلیکوپترها بخشی از تجهیزات نظامی بود که پس از روی‌کار آمدن امارت اسلامی در سال ۲۰۲۱، به ازبیکستان منتقل شد.

در آن زمان، ۲۲ طیاره بال ثابت و ۲۴ هلیکوپتر از افغانستان به ازبیکستان منتقل شده بود.

امارت اسلامی بارها خواهان بازگرداندن این تجهیزات شده‌است، اما تاشکند این درخواست را نپذیرفته است.

در ماه فبروری ۲۰۲۵، ازبیکستان هفت هلیکوپتر بلک هاک افغانستان را به امریکا سپرد.

 

 

 

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: نشست منطقه‌ای ایران در مورد افغانستان

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!