Connect with us

رویداد های اخیر

خلیلزاد: گفتگوهای صلح باید هر چه زودتر از سرگرفته شود

منتشر شده

در

زلمی خلیلزاد، فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان، در یک گفتگو با روزنامه دیر اشپیگل آلمانی گفته گفتگوهای صلح باید هر چه زودتر از سرگرفته شود.

خلیلزاد گفته که سطح خشونت‌ها در کشور بالا است.

او در این باره گفت:""هر دو طرف باید درباره یافتن نقاط مشترک واقع بین باشند. اگر توافق صلح نباشد، بدیل آن پیروزی طالبان نیست. این یک جنگ طولانی است."

خلیلزاد همچنان هشدار داد که راه حل نظامی در افغانستان وجود ندارد.

او در این مورد گفت:" اگر گروه‌ها در تیم جمهوریت تقسیم شوند و هر یک جداگانه راه را انتخاب کند، که یک احتمال خطرناک است، این طالبان به ویژه تندروان را تشویق خواهد کرد تا راه حل نظامی انتخاب کنند."

خلیلزاد میگوید که تاکید به راه حل نظامی در افغانستان باعث تکرار تراژیدی‌ سال‌های ۱۹۹۰ و ادامه جنگ‌های نیابتی خواهد شد.

او در این باره گفت:" چندین رهبران طالبان و دیگر گروه‌های افغان آن دوره را به یاد دارند. آنها اشتباهات خطرناک را که مرتکب شده به یاید دارند. آنها یکجا نشدند و هر یک در تلاش مفاد شخصی خود شدند باعث جنگ و تخریب افغانستان شد. توقع ما این است که افغان‌ها این اشتباه را دوباره تکرار نکنند."

خلیلزاد میگوید که به تعویق افتادن نشست استانبول یک آزمایش برای طالبان است که آیا این گروه میخواهد جنگ را از راه صلح آمیز ختم کند.

وی افزاید:" ترک‌ها همراه با قطر و سازمان ملل موافقه کرده  تا یک نشست میان طالبان و حکومت افغان در باره تسریع گفتگوهای صلح برگزار کند. طالبان تاکنون در باره تاریخ آن موافقه نکرده است، آنها میگویند که تاکنون اجازه اشتراک در این نشست را دریافت نکرده است. آنها رهایی زندانیان را میخواهد و همچنان میخواهد که نام‌‍های آنان از لیست سیاه بیرون شوند."

خلیلزاد میگوید که جنگ هزینه برمیدارد و روزانه هر دو طرف تلفات بیشتر متحمل میشوند.

فرستاده ویژه امریکا میگوید که طالبان فرصت دارند و این فرصت بر آینده آنها تاثیر میگذارد.

وی افزود:" آینده آنان در باره مشروعیت بین المللی، کمک‌ها و لیست سیاه و رهایی زندانیان است. اما این نیاز به مذاکره و توافق در باره راه حل سیاسی دارد."

خلیلزاد میگوید:" بدیل جنگ است اگر آنها دست آورد پایدار هم داشته باشند، آنها بررسی میکند که به آسانی برنده شده نمی توانند. حملات تهاجمی کنونی  آنها باعث انزوای آنان خواهد شد و منحیت یک همکار مشروع پذیرفته نخواهد شد. از لیست سیاه نیز بیرون نخواهد شد و زندانیان این گروه نیر رها نخواهد شد. مخالفت دوامدار جامعه جهانی از تصرف نظامی جلوگیری خواهد کرد."

فرستاده ویژه امریکا می افزاید که وقت آن رسیده تا طالبان تصمیم بگیرند که کدام راه را انتخاب میکند.

وی افزود:" وقت آن است تا طالبان تصمیم بگیرند که کدام راه را انتخاب میکند، ما همرای متحدین ما به هر دو راه آماده‌گی میگیریم، این پیام به طالبان داده شده است."

خلیلزاد میگوید که طالبان برای راه حل سیاسی در افغانستان آماده‌گی میگیرند.

خلیلزاد میگوید اگر طالبان جنگ را انتخاب کند، امریکا در کنار نیروهای افغان ایستاد خواهد شد.

او هشدار میدهد که تحمیل کردن خواست‌ها بر مردم باعث جنگ طولانی خواهد شد.

خلیلزاد اطمینان میدهد که امریکا و جامعه بین المللی افغانستان را تنها نخواهد گذاشت.

او در این باره گفت:" پس از تکمیل شدن روند خروج سربازان امریکایی از افغانستان فصل جدید در همکاری‌های ما باز خواهد شد. افغانستان قرار است در صدر دریافت کنندگان کمک‌های امریکا بشمول کمک به نیروهای افغان، کمک‌های بشردوستانه و کمک‌های انکشافی خواهد بود. متحدین ما نیز چنین میگوید."

خلیلزاد میگوید که پاکستان در افغانستان منافع مشروع دارد و افغان‌ها باید به این منافع احترام قایل شوند.

او در این مورد گفت:" این منابع مشروع این است که خاک افغانستان نباید بر ضد پاکستان استفاده شود و خاک پاکستان نباید برضد افغانستان استفاده شود."

خلیلزاد می افزاید که با بریتانیا در باره افغانستان و پاکستان کار میکند تا این کشورها در بخش امنیت همکاری کنند و به یک توافق برسند.

او در این باره میگوید:" پاکستان ملامت است، زیر بسیاری از طالبان در خاک آن کشور  زنده‌گی میکنند."

فرستاده ویژه امریکایی میگوید که آینده افغانستان مربوط طالبان و رهبران دیگر افغان میشود.

او در این باره افزود:" رهبران افغان میگوید که آنها از گذشته آموخته اند، مگر روشن خواهد شد که آیا آنها کشور و مردم خود را اولویت میدهد یا برنامه‌های دیگران را عملی میکنند."

رویداد های اخیر

قمی در دیدار با معاون یوناما درباره افزایش همکاری‌ها با افغانستان تاکید کرد

Published

on

سفیر و نماینده ویژه ایران برای افغانستان در دیدار با معاون سیاسی دفتر معاونت سازمان ملل متحد در کابل درباره افزایش همکاری‌ها با افغانستان تأکید کرده است.

سفارت ایران در کابل با نشر خبرنامه‌‌ای نوشته است که در این دیدار حسن کاظمی قمی به جورجیت گانیون گفته ایران از هر ابتکاری که از سوی جامعه جهانی برای افغانستان صورت گیرد، حمایت خواهد کرد.

در خبرنامه آمده است: «در دیدار جورجیت گانیون، معاون جدید نماینده ویژه سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) با آقای کاظمی قمی موضوع موادمخدر و حضور بخش خصوصی در افغانستان مورد بحث و بررسی قرار گرفت. آقای قمی گفت جمهوری اسلامی ایران از هر ابتکار سازنده جامعه جهانی برای افغانستان حمایت می‌کند.»

در همین حال، آگاهان نیز به این باوراند که راهکارهای سازمان ملل با همکاری کشورهای همسایه افغانستان در تحکیم ثبات و امنیت می‌تواند مسائل کلیدی همچون تروریزم و مهاجرت را حل سازد.

برخی دیگر از آگاهان تقویت مشارکت و همکاری ایران با سازمان ملل متحد را برای استحکام ثبات بیشتر در افغانستان مهم و ضروری می‌دانند.

ایران هرچند تا هنوز حکومت سرپرست افغانستان را به رسمیت نشاخته و بارها بر ایجاد حکومت فراگیر در کشور تأکید کرده است.

با این حال، در بیشتر از سه سال گذشته روابط خوبی با امارت اسلامی ایجاد کرده و داد‌وستد تجارتی نیز میان دوکشور به میزان بلندی رسیده است.

گفتنی است که تهران همچنان پیش از این با تعیین نماینده ویژه از سوی سازمان ملل برای افغانستان مخالفت کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ده نفر در یک حمله در بغلان کشته شدند

Published

on

پولیس بغلان می‌گوید ده نفر که شب گذشته در حال ذکر در مسجدی در ولسوالی نهرین این ولایت بودند، از سوی افراد ناشناس کشته شدند.

دفتر مطبوعاتی و روابط عامه قوماندانی امنیه ولایت بغلان در خبرنامه‌ای نوشته است که افراد مذکور در طول روز برای تأمین معیشت خود مشغول به کار بودند و شب هنگام برای عبادت به مسجد و خانقاه می‌رفتند.

عبدالغیور خادم، آمر امنیت قوماندانی امنیه بغلان گفته است که چند تن در پیوند به این قضیه بازداشت شده اند و تحقیقات در این زمینه ادامه دارد.

مسوولیت این حمله را فرد یا گروهی برعهده نگرفته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مقام‌های چین و ترکمنستان درباره افغانستان گفتگو کردند

Published

on

یو شیائویونگ، نماینده خاص چین در امور افغانستان با سردار محمد دوردی اف، معاون وزیر امور خارجه ترکمنستان دیدار کرده است.

وزارت امور خارجه ترکمنستان در خبرنامه‌ای نوشته است که در این دیدار، طرفین در مورد همکاری‌های استراتژیک درازمدت و مورد منفعت دوجانبه بحث و تبادل نظر کردند و همچنین در مورد اجرای توافق‌های قبلی به تبادل نظر پرداختند.

در این دیدار خاطرنشان شد که تماس‌های شخصی بین رهبران دو کشور نقش اساسی در افزایش گفتگوهای بین‌المللی دارد و انگیزه قوی برای توسعه و گسترش بیشتر روابط ترکمنستان و چین می‌دهد.

ترکمنستان تاکید کرد که ساختار های بین المللی چندجانبه برای حفظ ثبات در افغانستان عامل مهمی در ارتقای بهبود پایدار وضعیت اجتماعی-اقتصادی این کشور می‌باشد.

مقام‌های چین و ترکمنستان در مورد آمادگی‌ها برای پنجمین نشست وزرای خارجه کشورهای همسایه افغانستان که قرار است در ترکمنستان برگزار شود، تبادل نظر کردند.

آنان تاکید کردند که ترکمنستان و چین به حمایت همه جانبه برای احیای اقتصادی افغانستان ادامه خواهند داد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!