Connect with us

رویداد های اخیر

خلیلزاد: فرار غنی آخرین توافق برای انتقال سیاسی را برهم زد

منتشر شده

در

(Last Updated On: سنبله ۲۴, ۱۴۰۰)

محمد اشرف غنی رییس جمهوری پیشین، با فرار خود برنامه مذاکره با امارت اسلامی در مورد طرح انتقال سیاسی را بر هم زد.

زلمی خلیلزاد فرستاده ویژه امریکا در گفتگویی با فاننشیل تایمز گفته است که بر اساس این طرح، با آنکه نیروهای امارت اسلامی به دروازه های کابل رسیده بودند، غنی تا رسیدن به توافقی روی حکومت آینده به قدرت باقی می‌ماند.

آقای خلیلزاد میگوید که خلای قدرت در پی فرار غیر منتظره غنی باغث سقوط حکومت و روی کار آمدن امارت اسلامی در ۱۵ آگست شد.

خلیلزاد افزود که این امر باعث روند تخلیه پر هرج و مرج و نیز پایان مذاکرات دوحه نیز شد.

خلیلزاد به فایننشیل تایمز گفت: “حتی در نهایت امر، ما با طالبان (امارات اسلامی) توافق کردیم که به کابل نروند.”

در همین حال اظهارات خلیلزاد منعکس کننده اظهارات آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده است که این هفته به قانونگذاران امریکایی گفت که وی در آستانه فرار غنی، از او اطمینان گرفته بود که با طرح واشنگتن موافق است.

فرستاده ویژه امریکا گفته است که نیروهای امنیتی کابل در پی فرار غنی از هم پاشید.

وی در ادامه گفت: “پس از فرار غنی مسایل نظم عمومی در کابل وجود داشت. به طالبان (امارت اسلامی) [سپس] گفته شد آیا اکنون مسوولیت امنیت کابل را بر عهده خواهید گرفت؟ سپس می دانید که چه اتفاقی رخ داد، ما مسوولیت به دوش نمی‌گیریم.”

آقای خلیلزاد افزود که وی در آن روز در جلسه ای از پیش تعیین شده با جنرال فرانک مک کنزی فرمانده نظامی منطقه ای ایالات متحده، و رهبران ارشد امارت اسلامی در دوحه شرکت کرد.

خلیلزاد ادعاها مبنی بر یک توافق ضمنی یا صریح میان امریکا و امارت اسلامی برای وارد شدن آنها به ارگ ریاست جمهوری را رد کرد.

خلیلزاد گفت: “ما به آنها هیچ نوع چراغ سبزی یا چیزی شبیه به آن نشان ندادیم. آنچه ما گفتیم ماموریت نیروهای امریکایی بود.”

از سوی هم فایننشیل تایمز به نقل از مقامات امریکایی گزارش کرده است که خلیلزاد ابتدا در ۱۲ آگست در مورد توافق با دولت کابل بحث کرد و دو روز بعد با امارات اسلامی به توافق رسید تا از شهر کابل محافظت کند.

با این حال، بعید به نظر میرسید که غنی بخشی از دولت آینده باشد زیرا استعفای وی پیش شرطی بود که توسط امارات اسلامی تعیین شده بود.

امارت اسلامی در تاریخ ۱۳ آگست پس از تصرف قسمت های دیگر کشور، شهر کابل را محاصره کرد.

رویداد های اخیر

امریکا از پاکستان خواست پس از حملات هوایی در افغانستان از خویشتن‌داری کار بگیرد

Published

on

(Last Updated On: حوت ۲۹, ۱۴۰۲)

ایالات متحده روز دوشنبه از پاکستان خواست تا در حمله ضد تروریستی خود در افغانستان از خویشتن‌داری کار بگیرد.

کارین ژان پیر، سخنگوی قصر سفید، روز دوشنبه (۲۸ حوت) گفت که امارت اسلامی باید اطمینان بدهند که حملات ترورستی از افغانستان راه اندازی نمی‌شود.

این اظهارات سخنگوی قصر سفید پس از آن بیان شد که ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، حملات هوایی یک‌شنبه شب پاکستان بر دو ولسوالی ولایت‌های پکتیکا و خوست را به شدت محکوم کرده و آنرا تجاوز بر خاک افغانستان خواند.

مجاهد با نشر اعلامیه‌ای گفت که نیروهای هوایی پاکستان در ساحهٔ لمن ولسوالی برمل ولایت پکتیکا و ساحهٔ افغان- دوبی ولسوالی سپیره ولایت خوست بر خانه‌های مسکونی بمباران کردند. او گفت که در نتیجه این حملات هوایی سه زن و سه کودک در پکتیکا و دو زن در خوست جان باختند.

ژان پیر در پاسخ به پرسشی به خبرنگاران گفت: «ما از تلفات جانی و جراحات ناشی از حملات در پاکستان و کشته شدن افراد ملکی در جریان حملات در افغانستان، عمیقا متاثر استیم.»

 این مقام قصر سفید از امارت اسلامی نیز خواست تا به گروه‌های تروریستی اجازه حملات را ندهند.

او گفت: «ما از طالبان ]امارت اسلامی افغانستان[می‌خواهیم تا اطمینان بدهند که حملات تروریستی از خاک افغانستان راه اندازی نمی‌شود. ما از پاکستان نیز می‌خواهیم تا از خویشتن‌داری کار بگیرد و اطمینان حاصل کند که در جریات تلاش‌های ضد تروریزم، غیرنظامیان آسیب نمی‌بینند.»

ژان پیر از مقام‌های پاکستان و امارت اسلامی همچنین خواست تا اختلافات شان را از طریق گفتگو حل کنند.

این مقام قصر سفید افزود: «ما متعهدیم تا اطمینان حاصل کنیم که افغانستان دیگر هیچگاهی به پناهگاه امن تروریست‌هایی تبدیل نمی‌شود که می‌خواهند به ایالات متحده یا سایر شرکا یا متحدان ما آسیب برسانند. بنابراین، ما این موضوع را کاملاً واضح کرده‌ایم و در این راستا ثابت قدم استیم.»

پیش از این، حکومت پاکستان با نشر اعلامیه‌ای گفت است که هدف عملیات که بر اساس معلومات استخباراتی انجام شد “تروریست‌های مرتبط با گروه حافظ گل بهادر” بودند. در اعلامیه گفته شده است که گروه بهادر در کنار تحریک طالبان پاکستان، مسوول حملات متعدد تروریستی در داخل پاکستان بوده که سبب مرگ صدها افراد ملکی و نیروهای امنیتی شده است.

در این اعلامیه همچنان آمده است که در جریان دو سال گذشته، پاکستان مکرراً نگرانی‌هایش را در مورد حضور گروه‌های تروریستی، به شمول تحریک طالبان پاکستان در داخل افغانستان با امارت اسلامی شریک کرده است.

اما امارت اسلامی افغانستان می‌گوید که به هیچ گروهی اجازه نمی‌دهند از خاک افغانستان علیه هیچ کشوری استفاده شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نتایج مزایده فریکانسی برای شرکت‌های مخابراتی اعلام شد

Published

on

(Last Updated On: حوت ۲۸, ۱۴۰۲)

وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی نتایج مزایده فریکانسی را برای شرکت‌های مخابراتی کشور اعلام کرده است.

نجیب الله حقانی، سرپرست این وزارت در یک نشست خبری دوشنبه هدف از این مزایده را بهره‌گیری موثر شرکت‌های ارایه‌دهنده خدمات مخابراتی و ایجاد فضای مناسب برای ارایه خدمات با کیفیت مخابراتی در کشور گفته است.

مزایده فریکانسی در بخش‌ باند‌های ۲۱۰۰، ۱۸۰۰ و ۲۶۰۰ میگاهرتز انجام شده که شرکت اتصالات برنده ۱۵ میگاهرتز، شرکت ام‌تی‌ان برنده ۱۰ میگاهرتز، شرکت افغان بیسیم برنده ۱۰ میگاهرتز و شرکت روشن برنده ۵ میگاهرتز فریکانسی شده اند.

اززش مجموعی این قرارداد ۹۸ میلیون و ۵۲ هزار و ۵۱۴ دالر امریکایی اعلام شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

در پی حملات هوایی پاکستان، امارت اسلامی سفیر این کشور را احضار کرد

Published

on

(Last Updated On: حوت ۲۸, ۱۴۰۲)

وزارت خارجه افغانستان روز دوشنبه (۲۸ حوت) اعلام کرد که سفیر پاکستان در کابل را احضار کرده و نامه اعتراضی خود را به او سپرده است.

این وزارت حملات هوایی پاکستان به خوست و پکتیکا را نکوهش کرده و به این کشور یادآوری کرده که «تجاوز بر خاک خود را به هیچ وجه تحمل نمی‌کند.»

در بیانیه رسمی این وزارت آمده که: «امارت اسلامی تجربه طولانی مبارزه برای آزادی در برابر ابرقدرت‌های جهان را دارد و تجاوز بر خاک خود را به هیچ وجه تحمل نخواهد کرد.»

این وزارت از دولت جدید ملکی پاکستان و مردم این کشور خواسته است که اجازه ندهند برخی از حلقات با اقدامات غیرمسئولانه و سیاست‌های نادرست روابط دو کشور همسایه و مسلمان را پیچیده کند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!