Connect with us

رویداد های اخیر

خلیلزاد: توافق تقسیم قدرت شده بود، اما فرار اشرف غنی همه چیز را برهم زد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

زلمی خلیلزاد، نماینده خاص امریکا برای افغانستان می‌گوید که قبل از فروپاشی نظام قبلی، توافق شده بود که قدرت میان طرف‌ها تقسیم شود، اما سران امارت اسلامی در راس دولت باشند.

آقای خلیلزاد در گفتگو با مجله فارن پالیسی می‌گوید که فرار اشرف غنی همه چیز را برهم زد و باعث دخول نیروهای امارت اسلامی به کابل شد.

خلیلزاد می‌گوید که ملا عبدالغنی برادر و چند وزیر کابینه فعلی توافق کرده بودند که ظرف دو هفته وارد کابل نمی‌شوند و در این مدت هیاتی با ترکیب حامد کرزی، عبدالله عبدالله، عبدالسلام رحیمی، معصوم ستانکزی که از سوی اشرف غنی به آنها صلاحیت مذاکره داده شده بود، به دوحه روند و روی پروسه انتقال قدرت با سران امارت اسلامی گفت‌وگو کنند.

خلیلزاد در این باره گفت:” آنها یعنی طالبان تعدادی از نیروهای را که قبلا در کابل داشتند بیرون می‌کشند ، در دروازه‌های کابل می‌مانند و یک هیات از کابل برای گفتگو به دوحه می‌آید، از جمله رییس جمهور سابق حامد کرزی، عبدالله عبدالله، عبدالسلام رحیمی، محمد معصوم استانکزی و چند تن دیگر.”

جک میدگلی، کارشناس نظامی امریکا، در این مورد گفت:”ناکامی ما در تشخیص فساد در افغانستان است، هم دولت ایالات متحده و هم وزارت دفاع بتوانند عمیقاً در مورد مساله افغانستان بر اساس حقایق تمل کرده و بحث کنند.”

اما به گفته‌ای خلیلزاد، ساعاتی پس از توافق اشرف غنی با انتقال قدرت و اعلام دولت همه‌شمول، خبر فرار اشرف غنی همه چیز را برهم زد.

 این مقام امریکایی، اما از بقیه رهبران نظامی وسیاسی افغان می‌پرسد که چرا پس از فرار اشرف غنی برای کشور شان جنگ نکردند و فرار کردند.

زلمی خلیلزاد، نماینده خاص امریکا درامور افغانستان، در این مورد گفت:” اعداد و ارقام روی کاغذ چشمگیر بود، امکانات موجود بود، سلاح‌های داخلی، نیروی هوایی – به خصوص نیروهای کماندو اردو، که ما فکر می‌کردیم بسیار مهم و توانا و اختصاص داده شده است، برخی از آنها، به عنوان افراد، به عنوان واحدها، بسیار شجاعانه عمل می‌کنند.  نیروهای برای سازمان‌های مختلف دیگر ما کار می‌کردند که همه آنجا بودند. چی شد؟”

درهمین حال، مایک پامپیو وزیر خارجه پیشین امریکا که خود از طرفداران توافق نامه دوحه بود، هشدار میدهد که این ماجرا همینجا به پایان نمی‌رسد و احتمال آن وجود دارد که امریکا در آینده تاوان اشتباه جوبایدن را پرداخت خواهد کرد.

پامپیو در این باره گفت:” ما به سختی کار می‌کردیم تا به نتیجه برسیم. یکی از محورهای استراتیژی ما این بود که سعی کنیم طالبان را متقاعد کنیم که با همشهریان افغانی خود پای میز بنشیند؛ زنان با رهبران ارشد طالبان نشسته بودند، ما فقط با طالبان قرارداد امضاء نکردیم و من با دولت افغانستان قرارداد امضاء کردیم.”

خلیلزاد سه سال گذشته را در واشنگتن، کابل ، دوحه و دیگر پایتخت‌های جهان گذراند تا صلح و ثبات به افغانستان بیاورد، اما  حالا بسیاری‌ها در واشنگتن و کابل این ماموریت خلیلزاد را به چالش می‌کشند و اوضاع کنونی را نتیجه عملکردهای او میدانند.

رویداد های اخیر

نماینده ویژه پاکستان با امیرخان متقی دیدار کرد

Published

on

(Last Updated On: )

محمد صادق، نماینده ویژه پاکستان در کابل در رأس هیئت کمیته مشترک هماهنگی میان افغانستان و پاکستان با امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه دیدار کرده است.

ضیا احمد تکل، رئیس روابط عامه وزارت خارجه در بیانیه نوشته که آقای متقی در این دیدار نگرانی عمیق خود را نسبت به روابط میان کابل و اسلام‌آباد، به‌ویژه در مورد اخراج اجباری مهاجران افغان ابراز نموده است.

متقی تأکید تصریح کرده که هر دو کشور باید در فضای اعتماد متقابل، مشکلات خود را از طریق گفتگو حل‌وفصل کنند و از هرگونه اقدام یا اظهاراتی که باعث رنجش یا تحریک احساسات مردم شود، خودداری نمایند.

نماینده ویژه پاکستان نیز گفته است که دو کشور همسایه دارای روابط عمیقی هستند و باید بررسی شود که چگونه می‌توان مشکلات به‌وجودآمده را حل‌وفصل کرد.

او افزود که در آینده نزدیک، محمد اسحاق دار، معاون صدراعظم و وزیر خارجه پاکستان به کابل سفر خواهد کرد و ابراز امیدواری کرد که این سفر نتایج مثبتی برای هر دو طرف درپی داشته باشد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سرپرست وزارت صنعت و تجارت عازم پاکستان شد

Published

on

(Last Updated On: )

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت امارت اسلامی در رأس یک هیئت عالی‌رتبه عازم پاکستان شد.

وزارت صنعت و تجارت امروز (چهارشنبه) گفته است که هدف این سفر بررسی و رفع موانع موجود در مسیر تجارت، ترانزیت و حمل‌ونقل میان دو کشور و نیز گفتگو پیرامون حل چالش‌های مرتبط با مهاجرین افغان مقیم پاکستان می‌باشد.

براساس خبرنامه این وزارت، اعضای این هیئت متشکل از نمایندگان معاونیت اقتصادی ریاست‌الوزرا، ریاست تسهیل سرمایه‌گذاری اداره امور، وزارت‌های خارجه، مالیه، امور مهاجرین و عودت‌کنندگان، ترانسپورت و هوانوردی ملکی، زراعت، آبیاری و مالداری و سکتور خصوصی می‌باشند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: پاکستان ممکن از اخراج مهاجران برای نفوذ داعش به افغانستان استفاده کند

Published

on

(Last Updated On: )

زلمی خلیل‌زاد، نماینده پیشین امریکا برای افغانستان از احتمال انتقال جنگجویان گروه داعش توسط پاکستان در پوشش اخراج مهاجران به افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

آقای خلیل‌زاد امروز (چهارشنبه) در صفحه ایکس خود نوشته است: «افراد آگاه به من می‌گویند که نگران این هستند که ممکن است تشکیلاتی در پاکستان از اخراج مهاجران افغان به عنوان پوششی برای فرستادن تروریست‌های داعش به افغانستان استفاده کند. من نیز این نگرانی را دارم.»

با این حال، خلیل‌زاد توضیح بیشتری در این زمینه ارائه نکرده و مشخص نساخته است که منظورش از «افراد آگاه» چه کسانی هستند.

این در حالی است که امارت اسلامی مدت‌هاست با گروه داعش در مبارزه است و پیش‌تر نیز پاکستان را به حمایت از این گروه متهم کرده است.

در ماه جنوری سال جاری میلادی، امارت اسلامی اعلام کرده بود که گروه داعش در خاک پاکستان مراکز آموزشی دارد.

اظهارات تازه‌ خلیل‌زاد در حالی مطرح می‌شود که پاکستان اقدامات خود را برای اخراج صدها هزار مهاجر افغان افزایش داده است.

پاکستان روند اخراج مهاجران افغان فاقد اسناد را از اکتوبر ۲۰۲۳ آغاز کرد، اما پس از یک دستورالعمل جدید در ماه دسمبر، این روند از اول اپریل شدت یافت.

گفتنی است که تنها در دو هفته‌ نخست ماه جاری، بیش از ۴۵ هزار افغان به کشور بازگشته‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!