Connect with us

جهان

خبرنگار رویترز در لبنان بر اثر پرتاب راکت از سمت اسرائیل کشته شد

منتشر شده

در

رویترز گزارش داده است که یکی از فیلمبرداران این خبرگزاری در پی پرتاب راکت‌ها روز جمعه از سمت اسرائیل به جنوب لبنان جان باخت.

شش خبرنگار دیگر در این حادثه زخمی شده اند.

این گروه خبرنگاران، از جمله الجزیره و خبرگزاری فرانسه، در نزدیکی الما الشعب، نزدیک مرز اسرائیل، جایی که اردوی اسرائیل و شبه‌نظامیان حزب‌الله لبنان در درگیری‌های مرزی به تبادل آتش پرداختند، مشغول به کار بودند.

نجیب میقاتی، صدر اعظم لبنان اسرائیل را عامل این حادثه دانست.

گیلاد اردان، نماینده اسرائیل در سازمان ملل متحد روز جمعه در یک نشست خبری گفت: «بدیهی است که ما هرگز نمی‌خواهیم به خبرنگاری که کار خود را انجام می‌دهد ضربه بزنیم یا بکشیم یا تیراندازی کنیم. اما می دانید، ما در وضعیت جنگی هستیم، ممکن است اتفاقاتی بیفتد.»

وی افزود که اسرائیل این حادثه را بررسی خواهد کرد.

رویترز در بیانیه ای اعلام کرد که عصام عبدالله در حالی که سیگنال ویدیویی زنده را برای پخش ارائه می‌کرد کشته شده است. کمره به سمت تپه ای نشانه رفته بود که انفجار مهیبی کمره را تکان داد و هوا را پر از دود کرد و فریادهایی به گوش رسید.

رویترز گفت: «ما عمیقاً متأسفیم که متوجه شدیم فیلمبردار ما، عصام عبدالله، کشته شده است. ما فوراً به دنبال اطلاعات بیشتر، کار با مقامات منطقه و حمایت از خانواده و همکاران عصام هستیم.»

به گزارش رویترز، دو خبرنگار دیگر رویترز به نام‌های ثائر السودانی و ماهر نازه در این حادثه زخمی شدند و پس از دریافت مراقبت‌های طبی از شفاخانه مرخص شدند.

نازه گفت که رویترز و دو سازمان خبری دیگر در حال فیلمبرداری از پرتاب راکت از سمت اسرائیل بودند که یکی از آنها در حالی که عبدالله روی دیوار سنگی کم ارتفاعی در نزدیکی سایر اعضای گروه نشسته بود، برخورد کرد. چند ثانیه بعد، راکت دیگری به موتر مورد استفاده گروه اصابت نمود و آن را شعله ور کرد.

خبرگزاری فرانسه گفت که دو خبرنگار آن زخمی شده اند.

شبکه تلویزیونی الجزیره قطر گفت که دو خبرنگار آن نیز در این حادثه زخمی شده‌اند و به وضوح به عنوان خبرنگار قابل تشخیص بودند. این شبکه اسرائیل را مسئول این حادثه دانست و گفت همه کسانی که در پشت «این اقدام جنایتکارانه» هستند باید پاسخگو باشند.

الجزیره در بیانیه‌ای گفت: «موتر پخش‌کننده با وجود حضور تیم ما در نزدیکی/دوش به دوش سایر کارمندان رسانه‌های بین‌المللی در محل مورد توافق بمباران شد و کاملاً سوخت.»

جهان

تیراندازی در نزدیک سفارت اسرائیل در اردن

در جریان این حادثه، فردی که اقدام به تیراندازی به نیروهای امنیتی کرده بود، کشته شده و سه نیروی پولیس نیز زخمی شدند.

Published

on

به نقل از رویترز، یک منبع امنیتی صبح امروز – یکشنبه (۴قوس) از تیراندازی در نزدیک سفارت اسرائیل در اردن خبر داد.

در جریان این حادثه، فردی که اقدام به تیراندازی به نیروهای امنیتی کرده بود، کشته شده و سه نیروی پولیس نیز زخمی شدند.

این منبع امنیتی افزوده است که حادثه تیراندازی به پایان رسیده است.

Continue Reading

جهان

محکمه بین‌المللی جرایم حکم بازداشت صدراعظم اسرائیل را صادر کرد

Published

on

محکمه بین‌المللی جرایم حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، صدراعظم و یوآو گالانت، وزیر دفاع پیشین اسرائیل را به اتهام «جنایت جنگی» در غزه صادر کرده است. همزمان با این، برای محمد ضیف، فرمانده شاخه نظامی حماس هم حکم بازداشت صادر شده است.

این اقدام پس از آن صورت گرفت که کریم خان، وکیل محکمه بین‌المللی جرایم در ۲۰ ماه می امسال اعلام کرد که به دنبال صدور حکم بازداشت برای جنایات ادعایی مرتبط با حملات حماس به اسرائیل در ۷ اکتوبر۲۰۲۳ و پاسخ نظامی اسرائیل در غزه است.

محکمه بین‌المللی جرایم گفته است که قبولیت تصمیم این محکمه توسط اسرائیل الزامی نیست.

با این حال، اسرائیل تصمیم این محکمه و جنایات جنگی در غزه را رد کرده است.

اسرائیل گفته که المصری معروف به محمد ضیف را در یک حمله هوایی کشته اما حماس این موضوع را نه تایید و نه رد کرده است.

Continue Reading

جهان

امریکا قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتش بس غزه را وتو کرد

Published

on

ایالات متحده روز چهارشنبه قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد برای آتش بس در غزه را وتو کرد، کاری که انتقادها علیه دولت بایدن را به دلیل ممانعت از اقدام بین المللی با هدف توقف جنگ اسرائیل با حماس، برانگیخت.

به گزارش رویترز، این شورای ۱۵ عضوی به قطعنامه ارائه شده توسط ۱۰ عضو غیردائمی رای داد که خواستار «آتش بس فوری، بدون قید و شرط و دائمی» در جنگ ۱۳ ماهه و به طور جداگانه خواستار آزادی گروگان ها شد.

تنها ایالات متحده با استفاده از حق وتوی خود به عنوان عضو دائمی شورا برای جلوگیری از تصویب قطعنامه، رأی مخالف داد.

رابرت وود، معاون نماینده ایالات متحده در سازمان ملل متحد، گفت که واشنگتن به صراحت اظهار کرده که تنها از قطعنامه‌ای حمایت می‌کند که صراحتاً خواستار آزادی فوری گروگان‌ها به عنوان بخشی از آتش بس باشد.

او گفت: «با آزادی گروگان‌ها باید یک پایان پایدار برای جنگ حاصل شود. این دو هدف فوری به طور جدایی ناپذیری به هم مرتبط هستند. این قطعنامه این ضرورت را کنار گذاشت و به همین دلیل، ایالات متحده نمی‌تواند از آن حمایت کند.»

وود گفت که ایالات متحده به دنبال مصالحه بوده است، اما متن قطعنامه پیشنهادی «پیام خطرناکی» را برای حماس ارسال می‌کند که «نیازی به بازگشت به میز مذاکره نیست.»

حملات اسرائیل بر غزه نزدیک به ۴۴ هزار نفر را کشته و تقریباً تمام جمعیت غزه را حداقل یک بار آواره کرده است. این حملات در واکنش به حمله حماس به اسرائیل در هفتم اکتوبر سال گذشته انجام شده که در آن ۱۲۰۰ نفر کشته شدند و بیش از ۲۵۰ تن به اسارت درامدند.

اعضای شورای امنیت به شدت از ایالات متحده برای جلوگیری از قطعنامه ارائه شده توسط ۱۰ عضو منتخب این شورا انتقاد کردند. این کشورها عبارتند از الجزایر، اکوادور، گویانا، جاپان، مالتا، موزمبیق، کوریای جنوبی، سیرالئون، سلوانیا و سویس.

ونسا فریزر، نماینده مالتا در سازمان ملل متحد گفت: «جای تاسف است که به دلیل استفاده از حق وتو، این شورا بار دیگر نتوانست مسوولیت خود را برای حفظ صلح و امنیت بین المللی انجام دهد.»

کارشناسان امنیت غذایی هشدار داده اند که امکان وقوع قحطی در آینده نزدیک در میان ۲.۳ میلیون نفر در غزه وجود دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!