Connect with us

رویداد های اخیر

خبرنگاران بدون مرز: وضعیت مطبوعات در افغانستان فاجعه بار است

منتشر شده

در

سازمان گزارشگران بدون مرز امروز (دوشنبه، ۱۳ ثور)  به مناسبت روز جهانی آزادی مطبوعات گفته که وضعیت مطبوعات در افغانستان فاجعه بار است.

روز جهانی آزادی مطبوعات در حالی در افغانستان فرا میرسد که سال گذشته خونین ترین سال برای ژورنالیستان افغان بوده است.

به اساس گزارش‌ها در سال گذشته یما سیاوش، مجری پیشین برنامه‌های سیاسی طلوع نیوز، الیاس داعی خبرنگار رادیو آزادی ، رحمت الله نیکزاد، رییس اتحادیه خبرنگاران غزنی، بسم الله عادل ایماق، مسوول رادیو صدای غور، مرسل وحیدی، کارمند رسانه‌ی، سعدیه سادات، کارمند رسانه‌ی، طاهر خان، ملاله میوند، مجری تلویزون انعکاس در ننگرهار، میر واحد شاه ضمیر امیری، خبرنگار، شفیق ذبیح و احمد خان نوید، کارمند رسانه‌ی کسانی استند که در جریان یک سال گذشته جان‌های شان را از دست داده اند که بیشتر آنان بر اثر حمله‌های هدفمند بوده است.

سازمان گزارشگران بدون مرز در یک اعلامیه گفته است که " ۱۴ ماه پس از امضای توافقنامه امریکا و طالبان و هشت ماه بعد از آغاز گفتگوهای میان طالبان و حکومت وضعیت آزادی مطبوعات فاجعه بار است."

این سازمان افزوده که ۲۰ ژورنالیست و کارمند رسانه‌‌ی در شش ماه گذشته در ترورهای هدفمند قربانی شده و هشت تن دیگر بمشول چهار زن زخم برداشته اند.

این سازمان افزوده که در این مدت ۳۰ تن دیگر اخطار مرگ دریافت کرده اند.

جامعه جهانی نیز در یک اعلامیه از ژورنالیستان افغان حمایت کرده و افزوده که خشونت‌ها در برابر آنان باید خاتمه یابد.

در این اعلامیه آمده است که " به عنوان همکاران بین المللی افغانستان ما تعهد خود را از ژورنالیستان افغان و رسانه‌ها بار دیگر تکرار میکنیم. ما از ژورنالیستان افغان حمایت میکنیم از حقوق خود دفاع کنند از محدودیت‌ها در برابر کارشان مخالفت کنند."

جامعه جهانی همچنان قتل‌های هدفمند ژورنالیستان و کارمندان رسانه‌ی را محکوم کرده اند.

سازمان ملل متحد نیز نگران ادامه خشونت‌ها در برابر خبرنگاران افغان است.

دیبورا لاینز، نماینده ویژه دبیر سازمان ملل متحد در افغانستان، در این باره گفت:" خطر و تهدید که در برابر رسانه‌های افغانستان است در حقیقت این خطر در برابر تمامی جوامع افغانستان است و باید جامعه ملی و بین الملی از آنان محافظت و حمایت کنند."

در همین حال، سرور دانش، معاون دوم رییس جمهور، در این باره گفت:" گروه طالبان با کشتار مردم و جامعه مدنی جز رسوایی شان چیزی بدست نمی آورند."

بربنیاد آمارهای کمیته مصونیت خبرنگاران در جریان شش ماه گذشته ۶۹۶ کارمند رسانه‌ی مرد و بیش از ۳۰۰ خبرنگار زن در افغانستان به دلیل تهدیدهای امنیتی وظایف شان را ترک کرده و در کنار آن ۴۳ خبرنگار دیگر نیز کشور را ترک کرده اند.

نجیب شریفی، رییس کمیته مصونیت خبرنگاران، در این باره گفت:" باید نهاد‌های امنیتی و حکومت در راستای رسیدگی‌های شان به پرونده‌های خبرنگاران بر ما اطلاعات شریک کنند که چی کردند و چگونه رسیدگی کردند که متاسفانه با ما شریک نمی کنند."

 خبرنگاران افغان نگران وضعیت کنونی اند می گویند که با ادامه این وضعیت کار شان با دشوارهای بیشتر روبرو خواهد شد.

با خروج نیروهای امریکایی از افغانستان و افزایش خشونت‌ها شهروندان کشور به ویژه  جوامع رسانه یی را نگران کرده که مبادا با خروج کامل نیروهای امریکایی و سلطه دوباره طالبان دست آوردها در بخش آزادی بیان از دست برود.

رویداد های اخیر

رهبر امارت اسلامی: قاچاقچیان انسان به ۱ الی ۳ سال حبس محکوم شوند

Published

on

رهبر امارت اسلامی با صدور فرمانی وزارت امور داخله را مؤظف کرده تا مانع فعالیت قاچاقچیان انسان شده و آنان را پس از بازداشت به محاکم نظامی معرفی کند.

در این فرمان شش ماده‌ای آمده است که محاکم نظامی مسوولیت دارند تا قاچاقچیان انسان را در مرتبه اول به یک سال حبس، در صورت تکرار به دو سال زندان، و در سومین بار به سه سال حبس محکوم کنند.

در بخش دیگری از این فرمان از وزارت‌های حج و اوقاف، اطلاعات و فرهنگ، مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، اقوام و قبایل، امر به معروف و نهی از منکر و علمای دینی خواسته شده تا درباره خطرات و پیامدهای ناگوار سفرهای قاچاقی به مردم آگاهی دهی کنند.

همچنان در ماده های چهارم و پنجم این فرمان به وزارت دفاع ملی و ریاست عمومی استخبارات دستور داده شده تا مانع فعالیت قاچاقبران در سرحدات و خطوط فرضی شوند و نیز اطلاعات کشفی را در این زمینه با وزارت امور داخله شریک سازند.

این فرمان در حالی صادر شده که پس از تحولات سیاسی در کشور، میزان مهاجرت افغان‌ها به خارج افزایش یافته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هشت مهاجر افغان در پی غرق شدن قایق در آبهای یونان جان باختند

Published

on

مقام‌های یونان اعلام کرده اند که هشت مهاجر افغان در پی غرق شدن یک قایق در آبهای این کشور جان خود را از دست داده اند.

به گزارش اسوشیتدپرس، این حادثه روز جمعه در نزدیکی جزیره رودس در شرق یونان رخ داده است.

قایق هنگام فرار از کشتی گشت‌زنی گارد ساحلی یونان غرق شد.

گارد ساحلی یونان گفته است که هجده نفر از جمله ۱۲ مرد، سه زن و سه کودک که همگی اتباع افغانستان هستند، نجات یافتند.

تعدادی از بازماندگان حادثه در شفاخانه بستری شدند که وضعیت یکی از آنها وخیم گزارش شده است.

به گفته مقامات یونان، دو شهروند ترکیه به ظن قاچاق این افراد بازداشت شده اند.

این دومین حادثه مرگبار غرق شدن قایق مهاجران در آبهای یونان در یک هفته اخیر است.

در حادثه قبلی، هفت نفر جان باختند و بیش از ۲۰۰ تن دیگر نجات یافتند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان با معین سیاسی وزارت خارجه افغانستان

شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه در دیدار با آلبرت ایلساس،  تقویت روابط سیاسی میان افغانستان و ناوری را با اهمیت دانسته و برگسترش روابط میان کابل و اسلو تأکید کرده است.

Published

on

پس از آن‌که ناروی اعلام کرد روابط دیپلوماتیک‌اش با امارت اسلامی کاهش می‌دهد، سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان به کابل آمده و با معین سیاسی وزارت خارجه در باره روابط دو کشور گفتگو کرده است.

وزارت امور خارجه در بیانیه‌ای گفته که شیر محمد عباس ستانکزی، در دیدار با آلبرت ایلساس، درباره موضوعات دوجانبه سیاسی و بشردوستانه گفتگو کرده و در این دیدار دو طرف ابراز امیدواری کرده اند که ادامه تعامل‌ بتواند مشکلات را حل کند.

وزارت خارجه ناروی چندی پیش به دلیل تصمیم امارت اسلامی مبنی بر بستن انستیتوت‌های طبی به روی دختران اعلام کرد که در واکنش به این کار می‌خواهد روابط‌‌‌اش را با افغانستان کاهش دهد. حالا سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان به کابل آمده تا با مقام‌های امارت اسلامی از نزدیک گفتگو کند.

وزارت خارجه در بیانیه‌ ای گفته که شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه در دیدار با آلبرت ایلساس،  تقویت روابط سیاسی میان افغانستان و ناوری را با اهمیت دانسته و برگسترش روابط میان کابل و اسلو تأکید کرده است.

در اعلامیه وزارت خارجه همچنان آمده است که در این دیدار دو طرف ابراز امیدواری کردند که ادامه تعاملات بتواند منجر به «راه‌ های حل سازنده» برای مشکلات موجود شود.

این دیدار در حالی انجام می شود که ناروی در کابل سفارت ندارد و مأموریت دیپلماتیک آن کشور برای افغانستان از دوحه پایتخت قطر، مدیریت می‌شود. از سویی هم پس از توقف فعالیت سفارت افغانستان در ناروی در ۱۲ سپتامبر وزیر خارجه ناروی تأکید کرد که کشورش سفیر امارت اسلامی را نخواهند پذیرفت.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!