Connect with us

رویداد های اخیر

خانواده قربانیان خواستار بررسی حمله بر مکتب سیدالشهدا شدند

منتشر شده

در

(Last Updated On: جوزا ۲۷, ۱۴۰۰)

اعضای خانواده قربانیان مکتب سیدالشهدا در غرب کابل، خواهان بررسی این رویداد از سوی نهاد های بین المللی شدند.

آنان در مراسم بزرگداشت از چهلمین روز جان باختگان حمله بر این مکتب، نیروهای امنیتی را در تامین امنیت مردم در غرب کابل به کوتاهی متهم کردند و از سازمان ملل و کشورهای جهان خواستند تا تمام حملات و انفجارها در این منطقه را به عنوان نسل کشی به رسمیت بشناسند.

صبرگل علی زاده دانش آموز مکتب سیدالشهدا می‌گوید: “تمام نهادهای حقوق بشری، اتحادیه اروپا، سازمان ملل و دیگر نهادهای جهانی به منظور نکوهش این حمله، این رویداد را به عنوان نسل کشی به رسمیت بشناسد.”

علی نقی کریمی استاد در مکتب سیدالشهدا می‌گوید: “امنیت فکری وابسته به امنیت فزیکی است، چیزی که حکومت نتوانسته بر آن غالب شود. مکاتب در غرب کابل با تهدید مواجه اند.”

بیشتر خانواده‌های قربانیان حمله بر مکتب سیدالشهدا و دانش آموزان این مکتب می‌گویند که نیروهای امنیتی در تامین امنیت باشنده‌های غرب کابل کوتاه آمده اند، آنان خواستار عملی شدن طرح امنیتی معاون دوم رییس جمهور برای غرب کابل استند.

محمد صادق پدر کلان یکی از قربانیان این رویداد می‌گوید: “آرزو داریم دیگر شاهد از دست دادن نزدیکان خود نشویم، ما طبقه غریبکار و بیچاره فقط امنیت می‌خواهیم.”

در این میان فاطمه که در رویداد ۱۸ ثور هردو پایش زخم برداشته می‌گوید، شدت این حمله هنوز هم از ذهنش بیرون نشده و به دلیل اینکه همقطارانش را از دست داده، در مورد آینده اش سخت نگران است.

فاطمه میگوید: “این انفجار روحیه ما را ضعیف ساخته و ما از طرف های درگیر می‌خواهیم که جنگ را خاتمه داده و دیگر از مردم عام قربانی نگیرند.”

معصومه دانش آموز مکتب سیدالشهدا می‌گوید:  “مردم از چنین حملات هراس ندارند و به اراده قوی به درس خود ادامه خواهیم داد.”

با این حال یک نهاد خیریه به منظور ظرفیت سازی دانش آموزان مکتب سیدالشهدا برنامه‌ی دروس آنلاین را آغاز کردند.

مسوولان این نهاد می‌گویند، ۱۶ تبلیت را برای دانش آموزان صنوف هفتم توزیع کرده تا بتوانند درس های شان را از خانه دنبال کنند.

محمد نجمان زمانی عضو موسسه ایده می‌گوید: “بخاطر اینکه دانش آموزان صدمه روحی دیده اند برای شان تبلیت توزیع کردیم تا بتوانند از خانه های شان دروس را دنبال کنند.”

رویداد های اخیر

محمد یعقوب مجاهد: در افغانستان هیچ گروه مخرب به شمول داعش حضور فزیکی ندارد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۷, ۱۴۰۳)

سرپرست وزارت دفاع ملی گفته است که در افغانستان هیچ گروه مخرب به شمول داعش به شکل فزیکی وجود ندارد و امارت اسلامی هم به کسی اجازه نخواهد داد تا از خاک این کشور تهدیدی به کشورهای منطقه ایجاد شود.

محمد یعقوب مجاهد این مطلب را روز پنجشنبه (۶ ثور) در دیدار با هیاتی از مالیزیا در کابل بیان کرده است.

طبق خبرنامه وزارت دفاع ملی، در این دیدار آقای مجاهد از برخورد نیک‌ مردم و حکومت مالیزیا با مهاجرین افغان در آن کشور و روابط دیرینه آن با افغانستان یادآوری کرده گفت: مالیزیا یک کشور قدرتمند و بزرگ‌ اسلامی است، امیدوارم این رفت و آمدها تقویت گردد.

وی افزود: خوشبختانه با روی کار آمدن امارت اسلامی گلیم اشغال برچیده شد و جنگ به طور کامل در این کشور ختم و امنیت سرتاسری برقرار گردید.

بر بنیاد خبرنامه وزارت دفاع ملی، در این دیدار هیات مالیزیا افغانستان را یک کشور دوست دانسته و ضمن تاکید بر همکاری‌های همه جانبه، اطمینان دادند آنچه که در افغانستان از نزدیک مشاهده نمودند، با مقام‌های کشور شان شریک خواهد شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اتحادیه اروپا ۱۷ میلیون یورو را برای حمایت از افغان‌های عودت کننده به کشور اختصاص داد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۷, ۱۴۰۳)

اتحادیه اروپا توافقنامه‌ای به ارزش ۱۷ میلیون یورو با سازمان بین المللی مهاجرت به‌منظور بهبود دسترسی به خدمات اولیه، افزایش فرصت‌های اقتصادی، و حمایت از افغان‌های بازگشت کننده و جوامع میزبان آنان در افغانستان امضا کرده است.

اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای که روز پنجشنبه منتشر شد، گفت که این برنامه مخصوصاً بر نیازهای زنان و دختران متمرکز است.

در این بیانیه خاطر نشان شده است که از جنوری ۲۰۲۳ تا اپریل ۲۰۲۴، بیش از ۱.۵ میلیون افغان از پاکستان و ایران به کشور شان بازگشته اند.

پیتریس اوستوبز، یک مقام اتحادیه اروپا در جریان مراسم امضای توافقنامه در هرات گفت: «من از سختی‌هایی که عودت کنندگان هنگام اخراج به افغانستان با آن روبه‌رو هستند، متاثر شده ام. در کشوری که از فقر و تغییر اقلیم رنج می‌برد، و در شهری که به تازگی شاهد زلزله های ویرانگر بوده است، این واقعاً یک بحران در بحران است.»

رافایلا یودیچه، شارژدافیر اتحادیه اروپا برای افغانستان گفت که جوامعی که میزبان عودت کنندگان اند باید حمایت شوند.

وی افزود: «مشارکت با سازمان بین المللی مهاجرت دسترسی به خدمات ضروری را تضمین و ازعودت کنندگان افغان و جوامع میزبان آنان محافظت می‌کند. از آنجایی که زنان و دختران ممکن به طور خاص تحت تأثیر قرار گیرند، ما اطمینان حاصل می‌کنیم که همه اعضای جامعه می‌توانند از آن بهره ببرند.»

ماریا مویتا، نماینده سازمان بین‌المللی مهاجرت در افغانستان، گفت: «همکاری مستمر سازمان بین المللی مهاجرت با اتحادیه اروپا در توانمندسازی تیم‌های ما برای رسیدگی به صدها هزار عودت‌کننده افغان و سایر جوامع آسیب‌پذیر در کشور حیاتی بوده است.»

اتحادیه اروپا خاطر نشان کرده است که کمک اخیر، بخشی از یک برنامه پنج ساله است که در سراسر افغانستان و در چهار کشور منطقه اجرا می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مالیزیا تجارب اش را در بخش امنیت سایبری با امارت اسلامی شریک می‌کند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۷, ۱۴۰۳)

سرپرست وزارت امور داخله در دیدار با هیاتی از مالیزیا در کابل گفته است که مالیزیا یک کشور پیشرفته است و افغانستان باید از تجارب این کشور استفاده کند.

بر بنیاد خبرنامه وزارت امور داخله، در این دیدار که روز پنجشنبه صورت گرفت، سراج الدین حقانی تاکید کرد که امنیت در افغانستان تامین است و وحدت میان افغان‌ها اعاده شده است.

او تصریح کرده که امارت اسلامی می‌خواهد با تمام جهان بالخصوص کشورهای اسلامی، روابط نزدیک و تعامل داشته باشد.

هیات مالیزیا متشکل از نمایندگان وزارت‌های داخله و دفاع، و مشاوران دفتر صدر اعظم این کشور می‌باشد.

داتو شازلینا، یک عضو این هیات در رابطه به ظرفیت‌های مالیزیا در بخش امنیت سایبری و جرایم دیجیتلی معلومات ارایه کرده و گفت که مالیزیا تجاربش را در این بخش با امارت اسلامی شریک می‌کند.

در این دیدار، دو طرف همچنان در باره مبارزه با مواد مخدر، آموزش پولیس، همکاری‌های دوجانبه و تبادل تجارب میان مالیزیا و افغانستان بحث کردند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!