رویداد های اخیر
خانواده قربانیان خواستار بررسی حمله بر مکتب سیدالشهدا شدند
اعضای خانواده قربانیان مکتب سیدالشهدا در غرب کابل، خواهان بررسی این رویداد از سوی نهاد های بین المللی شدند.
آنان در مراسم بزرگداشت از چهلمین روز جان باختگان حمله بر این مکتب، نیروهای امنیتی را در تامین امنیت مردم در غرب کابل به کوتاهی متهم کردند و از سازمان ملل و کشورهای جهان خواستند تا تمام حملات و انفجارها در این منطقه را به عنوان نسل کشی به رسمیت بشناسند.
صبرگل علی زاده دانش آموز مکتب سیدالشهدا میگوید: "تمام نهادهای حقوق بشری، اتحادیه اروپا، سازمان ملل و دیگر نهادهای جهانی به منظور نکوهش این حمله، این رویداد را به عنوان نسل کشی به رسمیت بشناسد."
علی نقی کریمی استاد در مکتب سیدالشهدا میگوید: "امنیت فکری وابسته به امنیت فزیکی است، چیزی که حکومت نتوانسته بر آن غالب شود. مکاتب در غرب کابل با تهدید مواجه اند."
بیشتر خانوادههای قربانیان حمله بر مکتب سیدالشهدا و دانش آموزان این مکتب میگویند که نیروهای امنیتی در تامین امنیت باشندههای غرب کابل کوتاه آمده اند، آنان خواستار عملی شدن طرح امنیتی معاون دوم رییس جمهور برای غرب کابل استند.
محمد صادق پدر کلان یکی از قربانیان این رویداد میگوید: "آرزو داریم دیگر شاهد از دست دادن نزدیکان خود نشویم، ما طبقه غریبکار و بیچاره فقط امنیت میخواهیم."
در این میان فاطمه که در رویداد ۱۸ ثور هردو پایش زخم برداشته میگوید، شدت این حمله هنوز هم از ذهنش بیرون نشده و به دلیل اینکه همقطارانش را از دست داده، در مورد آینده اش سخت نگران است.
فاطمه میگوید: "این انفجار روحیه ما را ضعیف ساخته و ما از طرف های درگیر میخواهیم که جنگ را خاتمه داده و دیگر از مردم عام قربانی نگیرند."
معصومه دانش آموز مکتب سیدالشهدا میگوید: "مردم از چنین حملات هراس ندارند و به اراده قوی به درس خود ادامه خواهیم داد."
با این حال یک نهاد خیریه به منظور ظرفیت سازی دانش آموزان مکتب سیدالشهدا برنامهی دروس آنلاین را آغاز کردند.
مسوولان این نهاد میگویند، ۱۶ تبلیت را برای دانش آموزان صنوف هفتم توزیع کرده تا بتوانند درس های شان را از خانه دنبال کنند.
محمد نجمان زمانی عضو موسسه ایده میگوید: "بخاطر اینکه دانش آموزان صدمه روحی دیده اند برای شان تبلیت توزیع کردیم تا بتوانند از خانه های شان دروس را دنبال کنند."
رویداد های اخیر
مقامهای چین و ترکمنستان درباره افغانستان گفتگو کردند
یو شیائویونگ، نماینده خاص چین در امور افغانستان با سردار محمد دوردی اف، معاون وزیر امور خارجه ترکمنستان دیدار کرده است.
وزارت امور خارجه ترکمنستان در خبرنامهای نوشته است که در این دیدار، طرفین در مورد همکاریهای استراتژیک درازمدت و مورد منفعت دوجانبه بحث و تبادل نظر کردند و همچنین در مورد اجرای توافقهای قبلی به تبادل نظر پرداختند.
در این دیدار خاطرنشان شد که تماسهای شخصی بین رهبران دو کشور نقش اساسی در افزایش گفتگوهای بینالمللی دارد و انگیزه قوی برای توسعه و گسترش بیشتر روابط ترکمنستان و چین میدهد.
ترکمنستان تاکید کرد که ساختار های بین المللی چندجانبه برای حفظ ثبات در افغانستان عامل مهمی در ارتقای بهبود پایدار وضعیت اجتماعی-اقتصادی این کشور میباشد.
مقامهای چین و ترکمنستان در مورد آمادگیها برای پنجمین نشست وزرای خارجه کشورهای همسایه افغانستان که قرار است در ترکمنستان برگزار شود، تبادل نظر کردند.
آنان تاکید کردند که ترکمنستان و چین به حمایت همه جانبه برای احیای اقتصادی افغانستان ادامه خواهند داد.
رویداد های اخیر
مجلس نمایندگان امریکا لایحه انتقال همکاران افغان را تصویب کرد
مجلس نمایندگان ایالات متحده لایحهای را در مورد انتقال افغانهایی که در طول جنگ ۲۰ ساله در افغانستان با امریکایی ها همکاری کرده اند، تصویب کرد.
دینا تیتوس، عضو مجلس نمایندگان امریکا در بیانیه ای گفت که تصویب این لایحه نشاندهنده تعهد حکومت امریکا برای محافظت از افرادی است که در طول ماموریت ۲۰ ساله در افغانستان شانه به شانه با امریکاییها کار کرده اند.
وی تاکید کرد که هیچ ضرب الأجلی برای حفاظت از همکاران افغان وجود ندارد و با تصویب قانون جدید، امریکا به گونه موثرتر افغانهای واجد شرایط را انتقال خواهد داد.
قابل یاد آوریست که در سال ۲۰۲۲، وزارت امور خارجه امریکا یک دفتر خاص به نام «هماهنگ کننده تلاشهای نقل مکان افغانها» به منظور سادهسازی و هماهنگ کردن روند انتقال افغانهای واجد شرایط از افغانستان و پاکستان به ایالات متحده، ایجاد کرد.
قانون جدید به این دفتر اجازه میدهد تا سه سال کار کند.
رویداد های اخیر
مجاهد به مناسبت روز جهانی تلویزیون: با رسانهها همکار هستیم
سخنگوی امارت اسلامی میگوید که حکومت متعهد به حمایت از رسانهها است و میتوانند در چارچوب شریعت اسلامی و ارزشهای ملی فعالیت کنند.
ذبیحالله مجاهد به مناسبت روز جهانی تلویزیون که برابر به بیستویکم نومبر است، گفت: «امارت اسلامی افغانستان در عموم از رسانهها حمایت کرده و میکند. تا حدی که ما امکانات در دسترس داریم و همچنان آنگونه که چارچوب قوانین شرعی و منافع ملی ایجاب میکند، رسانهها میتوانند فعالیت کنند.»
آقای مجاهد افزود: «تاحدی که ما توان داریم، با رسانهها همکار هستیم و رسانههای افغانستان فعلاً نشرات دارند و به خوبی نشرات شان را به پیش میبرند.»
گفتنی است که مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۱۹۹۶میلادی، بیستویکم نومبر را به عنوان روزجهانی تلویزیون نامگذاری کرد.
همچنان از فعالیت تلویزیون در افغانستان حدود ۵۰ سال میگذرد.
حجتالله مجددی، رییس اتحادیه ژورنالستان آزاد افغانستان به مناسبت این روز گفته است: «بعد از تحول از جمله ۱۸۴ تلویزیون ملی و محلی کشور ۵۷ تلویزیون به دلیل مشکلات اقتصادی مسدود شدند.»
این در حالی است که خبرنگاران در افغانستان هرازگاهی از عدم دسترسی به اطلاعات شکایت دارند و میگویند که این چالشها باید برداشته شود.
در حال حاضر حدود ۳۷۰ رسانه چاپی، صوتی و تصویری در کشور فعال اند.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
ترمپ برای افسران دخیل در خروج از افغانستان محکمه نظامی برگزار میکند
-
ورزش4 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات لیگ کریکت ده آوره ابوظبی را نشر میکند
-
تجارت5 روز ago
ملا برادر یک فابریکه کمپل سازی را در کابل افتتاح کرد
-
جهان3 روز ago
موافقت حزبالله لبنان با طرح امریکا برای آتش بس با اسرائیل
-
جهان4 روز ago
بایدن به اوکراین اجازه استفاده از سلاحهای امریکایی برای حمله به داخل روسیه را داد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
عربستان امسال بیش از ۱۰۰ تن به شمول سه شهروند افغانستان را اعدام کرده است
-
جهان2 روز ago
امریکا چند مقام بلند پایهای حماس را تحریم کرد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
در یک انفجار در پاکستان ۱۱ نیروی امنیتی جان باختند