رویداد های اخیر
خانوادههای زلزلهزده در هرات از کمبود امکانات صحی شکایت دارند
خانوادهها در ساحات زلزلهزده از کمبود امکانات و دوا شکایت دارند، در تمام قریههای آسیب دیده تیمهای صحی مصروف خدمات رسانی هستند، اما شماری از آسیب دیدهگان درساحات زلزلهزده میگویند امکانات کافی نیست و تیمهای صحی نمیتوانند خدمات اساسی ارائه کنند.
در حال حاضر به دلیل سرد شدن هوا کودکان وزنان به مریضیهای فصلی مبتلا شدند، اما برخی داکتران درساحات زلزلهزده میگویند امکانات کافی در اختیار دارند و فعلا تمام خدمات صحی در این ساحات انجام میشود.
ابراهیم، یک هفته میشود که از بستر شفاخانه رخصت شده، اما اینجا در زیر خیمه همچنان از شدت درد درخود میپیچد. او سه برادرش را در زمین لرزههای هرات از دست داده است، اما خودش به شدت زخمی شده و هنوز تداوی او تکمیل نگردیده است.
ابراهیم، باشنده ولسوالی زنده جان هرات میگوید: «مدت یک هفته میشود که از شفاخانه خارج شدیم و برایم گفتند شما در خیمههای تان تداوی میشوید و هرچیز نیاز باشد داکتر برای تان فراهم میکند.»
مریم، باشنده ولسوالی زنده جان هرات میگوید: «خواست ما این است که به مریض ما رسیدگی صورت بگیرد چون یک دست و پا مریض ما کار نمیکند.»
تیمهای صحی در تمام ساحات زلزلهزده حضور دارند، برعلاوه تیمهای رضاکار دولتی، موسسات بینالمللی نیز همکاران صحی شان را به ساحات آسیب پذیر جابجا کرده اند، داکتران میگویند تمام زخمیهای که در شفاخانه حوزوی بستر بودند، حالا اینجا در مناطق شان زیر خیمهها تحت تداوی قرار دارند.
احمدجان رحیمی، مسوول یکی از تیمهای صحی در ساحات زلزلهزده ولسوای زنده جان هرات میگوید: «از زمانی که ما اینجا آمدیم تمام زخمیان در شفاخانه بودند ولی حالی فعلن زخمیان را از شفاخانه مرخص نمودند و فعلن زخمیان در خیمههای شان تحت تداوی و مراقبت قرار دارند.»
اما برخی از خانوادههای آسیب دیده میگویند امکانات کافی و دوا در این ساحات نیست و مجبور هستند مریضان خود را به شفاخانههای مرکز شهر انتقال دهند.
فقیراحمد، باشنده ولسوالی زنده جان هرات میگوید: «پسرم مریض است اینجا در زیر خیمه کسی دوا نمیدهد، تنها یک پاکت تابلیت میدهند و آن هم درست به درد نمیخورد آخر مجبور شدم پسرم را به شهر برای تداوی ببرم.»
در حال حاضر تیمهای رضاکار صحی هم از بخش زنان و مردان در تمام ساحات زلزله زده مصروف خدمات رسانی هستند، حتی روانشناسان نیز در قسمت مشورهدهی و تداوی مریضان روان درمان کار میکنند.
مرضیه ابراهیمی، رضاکار صحی میگوید: «خودم واکسیناتور هستم در بخش واکسین فعالیت میکنم و واکسینهای را که ما دراینجا تطبیق می کنیم در کل واکسینهای است که بیشتر در کلینیکهای شهر هم تطبیق میشوند از جمله واکسینهای تیتانوس برای خانمها است.»
محمدالیاس خیرخواه، روان شناس میگوید: «ما خیمهها را دانه دانه از نزدیک میبینیم واز افراد دعوت میکنیم و تشویق شان میکنیم تا بیایند و در جلسات شرکت کنند و از اصول مشاوره روان شناسی استفاده بکنند.»
با سرد شدن هوا مریضیهای فصلی در میان خانوادههای آسیب دیده بیشتر شده است، داکتران میگویند بیشتر این مریضان در همین مراکز صحی تداوی میشوند.
رویداد های اخیر
افغانستان سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه صادر کرده است
جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.
وزارت صنعت و تجارت میگوید که در سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه به ارزش ۲۷ میلیون دالر به کشورهای همسایه و جهان صادر شده است.
جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.
عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت وتجارت میگوید: «صادرات جلغوزه سیاه در جریان سال ۱۴۰۲ به وزن مجموعی ۲۵۲۳ تُن و به ارزش ۲۷ میلیون دالر بوده که اکثراْ به کشورهای چین، هندوستان، پاکستان، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، قطر، امریکا، انگلستان، استرالیا، هالند و دیگر کشورها صورت گرفته است.»
مسوولان در وزارت زراعت، آبیاری و مالداری میگویند که از سال گذشته به اینسو تولیدات جلغوزه در کشور افزایش یافته و آنان جنگل های مصنوعی را نیز گسترش داده اند تا جلغوزه بیشتر به دست آورند.
مصباح الدین مستعین، سخنگوی وزرات زراعت، آبیاری و مالداری میگوید: «برای احیای جنگلات جلغوزه، طبق بودجه انکشافی سال گذشته تقریباً در ۱۵۰۰ هکتار زمین جنگلات مصنوعی جلغوزه ایجاد شده است. در این زمینها قبلاً درختان جلغوزه وجود داشت اما قطع شده و یا در آتش سوزی از بین رفته بود.»
آگاهان میگویند که در حال حاضر، بیشتر جلغوزه افغانستان را چین خریداری میکند و اما باید حکومت مارکیت های جدیدی را برای جلغوزه کشور پیدا کند تا به قیمت مناسب به فروش برسد.
میرویس حاجی زاده، معاون اتاق زراعت ومالداری میگوید: «فعلاً اگر از طریق ترانسپورت زمینی و از طریق خط آهن صادرات شود، شاید هزینه آن از ۵ یا ۶ هزار دالر بیشتر نیاید. این یک فرصت خوب برای تاجر است. در افغانستان تولید جلغوزه بیشتر است و جهان تقاضا دارد. هر قدر با دنیا روابط تجارتی بالخصوص در بخش زراعت داشته باشیم عواید کشور بیشتر می شود و فرصت های خوب برای دهقانان بیشتر میباشد.»
هرگاه جلغوزه کشور از طریق هوا به بیرون صادر شود، در اسرع وقت به مارکیتهای جهانی میرسد و از این بابت، تاجران افغان میلیونها دالر مفاد به دست خواهند آورد.
رویداد های اخیر
تهران میگوید از اینکه امارت اسلامی خبر کشته شدن مهاجران افغان در مرز را جدی گرفت، «ناخشنود» است
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اعلام کرده که تهران از اینکه «برخی از مقامات» امارت اسلامی خبر کشته شدن مهاجران افغان به دست مرزبانان ایرانی را جدی گرفتند، «متعجب و ناخشنود» است.
اسماعیل بقایی در یک نشست خبری امروز (دوشنبه) تاکید کرد که این خبر بی اساس است.
او گفت: «مقامات افعانستان در این مورد بیانیهای صادر کردند. از اینکه از یک امر ناموجودی خبررسانی شد و برخی مقامات افعانستان هم این اخبار بیپایه را جدی گرفتند متعجب و ناخشنود شدیم. امیدوارم همه ما از این مساله عبرت بگیریم تا در خصوص همه اخباری که در رسانهها منتشر میشود دقت بیشتری داشته باشیم.»
یک سازمان حقوق بشری گزارش داده است که ده ها مهاجر افغان حدود سه هفته قبل در نتیجه تیراندازی از سوی نیروهای مرزی ایران کشته و زخمی شده اند.
امارت اسلامی هفته گذشته اعلام کرد شواهد نشان میدهد که در خاک ایران بر شماری از افغانها شلیک و انفجار صورت گرفته است و دو تن جان باخته و ۳۴ تن دیگر زخمی شده اند.
امارت اسلامی همچنان گفته است که شماری دیگر از افغانها هنوز هم در ایران و پاکستان قرار دارند و تلاشها برای انتقال آنان جریان دارد.
رویداد های اخیر
امارت اسلامی میگوید روند اخراج اجباری مهاجران افغان از کشورهای همسایه تشدید شده است
کمیته اسکان موقت کمیسیون عالی رسیدگی به مشکلات مهاجرین میگوید که روند اخراج اجباری مهاجران افغان از کشورهای همسایه تشدید شده است.
اما اعضای این کمیته در دیدار با معاون اداری رئیس الوزرا تاکید کرده اند که در همکاری با نهاد های مربوطه توانسته اند که موضوع اسکان بازگشت کنندگان را به خوبی مدیریت کنند.
در این دیدار، عبدالسلام حنفی، معاون اداری رئیس الوزرا خاطر نشان کرد که با توجه به رسیدن فصل زمستان، مسوولان کمیته ها خصوصاً اسکان موقت تلاش نمایند تا مهاجرانی که از کشورهای همسایه عودت میکنند، با مشکل مواجه نگردند.
در حالی که روند اخراج مهاجران افغانها از کشورهای همسایه، به خصوص از پاکستان و ایران همچنان ادامه دارد اما برخی از آگاهان میگویند که کشورهای میزبان باید با درک شرایط کنونی کشور با مهاجران افغان مطابق قوانین بین المللی مهاجرت برخورد نمایند.
آصفه ستانکزی، آگاه امورمهاجرت میگوید: «برای کاهش مهاجرتها و افزایش ثبات اقتصادی، ایجاد زمینه اشتغال، افزایش سرمایه گذاری، دادن انواع قرضه به مردم و انتشار اوراق بهادار میتواند تاثیرگذار باشد.»
پیشتر مقامهای ایرانی گفته اند که روزانه سه هزار مهاجر افغان را از این کشور اخراج میکنند و در نظر دارند تا پایان سال جاری دو میلیون مهاجر افغان را اخراج کنند.
اخراج اجباری مهاجران افغان از کشورهای ایران و پاکستان یکی از چالشهای جدی در سه سال گذشته بوده و اما به باور آگاهان، امارت اسلامی نیز توانسته تا جایی این روند را مدیریت درست کند.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
د افغانستان بانک در نظر دارد پرداختها را در کشور الکترونیکی بسازد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
رهبر ایران، اسرائیل و امریکا را به «پاسخ دندان شکن» تهدید کرد
-
ورزش4 روز ago
راشد خان برای فصل بعدی مسابقات لیگ برتر هند توسط تیم گجرات تایتنز حفظ شد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
اکسیوس: ایران تا چند روز دیگر از خاک عراق به اسرائیل حمله میکند
-
جهان3 روز ago
نزده نفر در پی اصابت سه راکت در مرکز اسرائیل زخمی شدند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
در سال گذشته ۳۵۵ بند آب گردان در افغانستان ساخته شده است
-
تجارت4 روز ago
بخشهای خصوصی افغانستان و قزاقستان قراردادهایی به ارزش ۱۰۰ میلیون دالر امضا کردند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
هفت نفر در یک انفجار در بلوچستان پاکستان کشته شدند