Connect with us

رویداد های اخیر

خانم که یک افغانستان عاری از ماین می‌خواهد

منتشر شده

در

سفارت بریتانیا در کابل می‌گوید که در سه سال گذشته برای حفظ زنده‌گی مردم و بهبود زارعت در افغانستان بیشتر از یک و نیم میلیون افغان را در بخش آگاهی‌دهی از خطر ماین‌ها آموزش داده و همچنان بیشتر از ۳۰ کیلو متر مربع زمین را از مواد منفجره وماین‌ها منفجر نشده پاکسازی کرده است.

سفارت بریتانیا به مناسبت روز آگاهی‌دهی از خطر ماین‌ها گفته است که این سفارت از تلاش‌های اداره خدمات ماین‌پاکی سازمان ملل حمایت میکند تا این کشور جنگ زده را در خنثی سازی ماین‌ها کمک کند.

فیضه رضایی، مادر دو کودک که در بخش خنثی سازی ماین‌ها در بامیان کار می‌کند می‌گوید که برای حفظ جان مردم تلاش می‌کند و به وظیفه خود افتخار میکند.

او در سال ۲۰۱۹ میلادی جایزه بین‌المللی کنترول سلاح‌ها را نیز بدست آورده است.

خانم رضایی می‌گوید که از وظیفه‌ی قبلی‌اش که استاد سواد آموزی برای زنان در مناطق دور دست بامیان بود استعفا کرده و با بخش خنتی سازی ماین‌ها پیوسته است.

او درباره این که چرا به این وظیفه روآورده است می‌گوید که:" من چندین تن را میشناختم که در بامیان توسط ماین‌ها کشته و یا زخم برداشته بود. صاحب خانه ما نیز در این رویداد پای خود را از دست داده و چندین کودک نیز در انفجار ماین زنده‌گی خود را از دست دادند. این رویداد بالای من تاثیر کرد. من در باره اطفال خود فکر کردم که مبادا آنها نیز با چنین رویداد رو برو نشوند."

رضایی افزود که اعضای خانواده او با تغیر وظیفه‌اش موافق نبودند.

او در این باره گفت:" دوستان، اعضای فامیل و کودکان من با این تصمیم من مخالف بودند تا در بخش خنثی سازی ماین‌ها کار کنم.من برای آنان گفتم که برای آینده و کودکان من این تصمیم را گرفته ام. من میخواستم که بامیان از ماین‌ها پاک شود و هر کس از زنده‌گی خود لذت ببرد."

رضایی همچنان در باره مشکلات و چالش‌های فرا راه او نیز سخن زده است:" من در باره امنیت وظیفه خود نگران استم. وقتی این ماین‌ها پاک شد من شاید نتوانم تا در دیگر ولایت کار کنم بخاطریکه شماری آنها تحت تسلط طالبان است."

رضایی همچنان افزود که وی علاقه دارد تا ماستری خود را در بخش باستان شناسی و یا هم جامعه شناسی تکمیل کند.

رضایی و همکاران او نخستین تیم زنان افغان هستند که در بخش خنثی سازی ماین‌ها کار می‌کنند.

رضایی در این باره گفت:" کسب جایزه کنترول سلاح‌ها تغیرات بنیادی را در تیم ما وارد کرد. وقتی ما این جایزه را کسب کردیم ما در جامعه افغانی بحیث نمونه معرفی شدیم. ما نخستین تیم زنان در افغانستان بودیم که در بخش خنثی سازی ماین‌ها کار میکردیم. ما ثابت کردیم که زنان نیز میتوانند مانند مردان کار سخت کنند و ما با آنها مساوی استیم."

این در حالی است که در چهار دهه گذشته از اثر جنگ‌ها در سراسر کشور ماین‌های زیاد فرش شده اند، که باعث تلفات ملکی می‌شوند.

به اساس معلومات اداره ماین پاکی ماهانه ۱۲۰ غیرنظامی از اثر ماین‌ها در کشور کشته و زخمی میشوند.

این در حالی است که در سال ۲۰۲۰ میلادی افغانستان یکی از کشورهای است که توسط ماین‌ها متاثر شده و تاکنون ۳۲ هزار منطقه خطرناک از وجود ماین‌ها پاکسازی شده اند.

با این همه افغانستان در میان ۱۴۹۵ کشوری است که از وجود ماین‌ها متاثر شده است.

به اساس معلومات اداره ماین پاکی از سال ۱۹۷۹ تاکنون بیشتر از ۳۸هزار تن بمشول زنان، اطفال و مردان از انفجار ماین‌ها تلفات دیده که از این جمله تقریبا بیش از ده هزار کشته شده و بیشتر از ۲۹هزار دیگر زخم برداشته اند.

در میان این‌ کشته و زخمیان ۲۰۹۰ تن خانم‌ ۲۳۲۲ دختر، ۱۴۶۴۶ پسر، و ۱۹۵۹۰ مرد شامل استند.

این در حالی است که در چندین سال اخیر بیشترین تلفات ملکی از اثر انفجار ماین‌ها مقناطیسی وارد شده اند.

تنها در سال ۲۰۱۹ م تلفات برخاسته از انفجار ماین‌ها به ۱۶۹۲ تن بشمول زنان و کودکان رسیده که از این میان ۶۵۰ تن کشته شده و ۱۰۴۲ تن دیگر زخم برداشته اند.

در میان این کشته شده‌گان و زخمیان ۱۴۳ دختر، ۱۲۲ زن، ۷۱۶ پسر و ۷۱۱ مرد شامل استند.

تلفات مردان و کودکان نسبت به زنان و ختران برخاسته از انفجارهای ماین‌ زیاد است و شمار این تلفات از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۹ نسبت به سال‌های میان ۲۰۰۸ و ۲۰۱۳ افزایش یافته اند.

رویداد های اخیر

رهبر امارت اسلامی: قاچاقچیان انسان به ۱ الی ۳ سال حبس محکوم شوند

Published

on

رهبر امارت اسلامی با صدور فرمانی وزارت امور داخله را مؤظف کرده تا مانع فعالیت قاچاقچیان انسان شده و آنان را پس از بازداشت به محاکم نظامی معرفی کند.

در این فرمان شش ماده‌ای آمده است که محاکم نظامی مسوولیت دارند تا قاچاقچیان انسان را در مرتبه اول به یک سال حبس، در صورت تکرار به دو سال زندان، و در سومین بار به سه سال حبس محکوم کنند.

در بخش دیگری از این فرمان از وزارت‌های حج و اوقاف، اطلاعات و فرهنگ، مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، اقوام و قبایل، امر به معروف و نهی از منکر و علمای دینی خواسته شده تا درباره خطرات و پیامدهای ناگوار سفرهای قاچاقی به مردم آگاهی دهی کنند.

همچنان در ماده های چهارم و پنجم این فرمان به وزارت دفاع ملی و ریاست عمومی استخبارات دستور داده شده تا مانع فعالیت قاچاقبران در سرحدات و خطوط فرضی شوند و نیز اطلاعات کشفی را در این زمینه با وزارت امور داخله شریک سازند.

این فرمان در حالی صادر شده که پس از تحولات سیاسی در کشور، میزان مهاجرت افغان‌ها به خارج افزایش یافته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هشت مهاجر افغان در پی غرق شدن قایق در آبهای یونان جان باختند

Published

on

مقام‌های یونان اعلام کرده اند که هشت مهاجر افغان در پی غرق شدن یک قایق در آبهای این کشور جان خود را از دست داده اند.

به گزارش اسوشیتدپرس، این حادثه روز جمعه در نزدیکی جزیره رودس در شرق یونان رخ داده است.

قایق هنگام فرار از کشتی گشت‌زنی گارد ساحلی یونان غرق شد.

گارد ساحلی یونان گفته است که هجده نفر از جمله ۱۲ مرد، سه زن و سه کودک که همگی اتباع افغانستان هستند، نجات یافتند.

تعدادی از بازماندگان حادثه در شفاخانه بستری شدند که وضعیت یکی از آنها وخیم گزارش شده است.

به گفته مقامات یونان، دو شهروند ترکیه به ظن قاچاق این افراد بازداشت شده اند.

این دومین حادثه مرگبار غرق شدن قایق مهاجران در آبهای یونان در یک هفته اخیر است.

در حادثه قبلی، هفت نفر جان باختند و بیش از ۲۰۰ تن دیگر نجات یافتند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان با معین سیاسی وزارت خارجه افغانستان

شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه در دیدار با آلبرت ایلساس،  تقویت روابط سیاسی میان افغانستان و ناوری را با اهمیت دانسته و برگسترش روابط میان کابل و اسلو تأکید کرده است.

Published

on

پس از آن‌که ناروی اعلام کرد روابط دیپلوماتیک‌اش با امارت اسلامی کاهش می‌دهد، سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان به کابل آمده و با معین سیاسی وزارت خارجه در باره روابط دو کشور گفتگو کرده است.

وزارت امور خارجه در بیانیه‌ای گفته که شیر محمد عباس ستانکزی، در دیدار با آلبرت ایلساس، درباره موضوعات دوجانبه سیاسی و بشردوستانه گفتگو کرده و در این دیدار دو طرف ابراز امیدواری کرده اند که ادامه تعامل‌ بتواند مشکلات را حل کند.

وزارت خارجه ناروی چندی پیش به دلیل تصمیم امارت اسلامی مبنی بر بستن انستیتوت‌های طبی به روی دختران اعلام کرد که در واکنش به این کار می‌خواهد روابط‌‌‌اش را با افغانستان کاهش دهد. حالا سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان به کابل آمده تا با مقام‌های امارت اسلامی از نزدیک گفتگو کند.

وزارت خارجه در بیانیه‌ ای گفته که شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه در دیدار با آلبرت ایلساس،  تقویت روابط سیاسی میان افغانستان و ناوری را با اهمیت دانسته و برگسترش روابط میان کابل و اسلو تأکید کرده است.

در اعلامیه وزارت خارجه همچنان آمده است که در این دیدار دو طرف ابراز امیدواری کردند که ادامه تعاملات بتواند منجر به «راه‌ های حل سازنده» برای مشکلات موجود شود.

این دیدار در حالی انجام می شود که ناروی در کابل سفارت ندارد و مأموریت دیپلماتیک آن کشور برای افغانستان از دوحه پایتخت قطر، مدیریت می‌شود. از سویی هم پس از توقف فعالیت سفارت افغانستان در ناروی در ۱۲ سپتامبر وزیر خارجه ناروی تأکید کرد که کشورش سفیر امارت اسلامی را نخواهند پذیرفت.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!