اخبار ساحوی
حکومت پاکستان شرکت هوایی خودرا میفروشد
خبرگزاری رویترز گزارش داده است که حکومت موقت این کشور در حال آماده سازی طرحی برای فروش خطوط هوایی بین المللی پاکستان (پیآیای) توسط حکومت آینده است.
پاکستان در در ماه جون موافقت کرده بود که در شرکت های دولتی در حال ضرر، تحت توافقی با صندوق بین المللی پول برای کمک مالی ۳ میلیارد دالری اصلاحات بیاورد.
دولت تنها چند هفته پس از امضای توافقنامه با صندوق بین المللی پول تصمیم به خصوصی سازی پیآیای گرفت.
حکومت موقت که در ماه آگست برای نظارت بر انتخابات هشتم فبروری آغاز به کار کرد، از سوی پارلمان این اختیار را یافت تا هر اقدامی را که برای دستیابی به اهداف بودجه توافق شده با صندوق بین المللی پول لازم است، انجام دهد.
فواد حسن فواد، وزیر خصوصی سازی پاکستان درمورد طرح فروش شرکت هوایی گفته است: «کار ما ۹۸ درصد انجام شده است. ۲ درصد باقیمانده فقط برای آوردن آن در برگه اکسل پس از تصویب کابینه است.»
فواد اظهار کرد که این طرح قبل از پایان دوره تصدی دولت پس از انتخابات برای تصویب به کابینه ارائه خواهد شد. وی افزود که کابینه همچنین تصمیم خواهد گرفت که آیا سهام را از طریق داوطلبی بفروشد یا از طریق معامله دولت با دولت.
فواد گفت: «کاری که ما فقط در چهار ماه انجام دادیم، همان کاری است که دولت های گذشته برای بیش از یک دهه تلاش کرده اند انجام دهند.»
پیآیای تا جون سال گذشته ۷۸۵ میلیارد روپیه پاکستان (۲.۸۱ میلیارد دالر) قرضدار بود و ۷۱۳ میلیارد روپیه زیان کرده بود. رئیس اجرایی این شرکت گفته است که زیان در سال ۲۰۲۳ احتمالاً ۱۱۲ میلیارد روپیه خواهد بود.
اخبار ساحوی
هند یک راکت مافوقصوت آزمایش کرد
به نوشته رویترز، آزمایش موفق این راکت نشاندهنده این است که هند به یک نقطه عطف و کلیدی در زمینه توسعه نظامی دست یافته.
به نقل از رویترز، رسانههای هندی امروز یکشنبه (۲۷عقرب) با انتشار تصاویری اعلام کردند که این کشور یک راکت مافوقصوت (هایپرسونیک) را با موفقیت آزمایش کرده است.
دولت هند با انتشار بیانیهای ضمن تأکید بر اینکه آزمایش این راکت موفقیتآمیز بوده اعلام کرد که این راکت مافوقصوت ساخته و طراحی «سازمان دولتی تحقیق و توسعه دفاعی» و شرکای صنعتی است و برای حمل کلاهکهایی با برد بیش از ۱۵۰۰ کیلومتر برای نیروهای مسلح هند طراحی شده است.
در بیانیه دولت هند آمده، اردوی این کشور این راکت مافوق صوت دوربرد را در جزیره عبدالکلام در سواحل اودیشا آزمایش کرده است.
به نوشته رویترز، آزمایش موفق این راکت نشاندهنده این است که هند به یک نقطه عطف و کلیدی در زمینه توسعه نظامی دست یافته و هماکنون در گروه کوچک کشورهایی قرار دارد که دارای چنین تکنالوژیهای پیشرفتهای هستند.
هماکنون تلاشها و کوششهای جهانی برای دستیابی به تسلیحات مافوقصوتی در برخی کشورها مانند هند در جریان است و تلاش دارند به کشورهایی مانند چین، روسیه و امریکا نزدیک شوند.
اخبار ساحوی
وزیر خارجه ایران دیدار ایلان ماسک با نماینده این کشور را تکذیب کرد
این تکذیبها پس از بازتاب گستردهٔ خبر دیدار ایلان ماسک، با امیرسعید ایروانی سفیر ایران در سازمان ملل متحد، بهخصوص در فضای سیاسی اجتماعی داخل کشور صورت میگیرد.
عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، دو روز پس از انتشار گزارشهایی درباره دیدار نمایندهٔ ایران در سازمان ملل متحد با ایلان ماسک، این خبر را تکذیب کرده است.
او شامگاه شنبه (۲۶ عقرب) در برنامه گفت که هیچیک از مقامات ایرانی با ایلان ماسک دیدار نداشته و این موضوع را «خبرسازی امریکاییها» خواند.
آقای عراقچی مدعی شد انتشار این خبر شاید «فضاسنجی رسانههای امریکایی باشد تا ببینند زمینه برای انجام چنین دیدارهایی وجود دارد یا آنکه «هیاهوی تبلیغاتی» است تا ببینند پس از آمدن رئیس جمهور جدید امریکا، ایران به دنبال تماس با ایالات متحده است یا خیر؟
آقای عراقچی افزود: «قطعا هیچ یک از سفارتخانهها و نمایندگیهای جمهوری اسلامی بدون هماهنگی چنین دیدارهایی را انجام نخواهد داد.»
ساعاتی پیشتر نیز خبرگزاری دولت ایران، ایرنا، نوشت که اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، در گفتگو با خبرگزاری، «ضمن تکذیب قاطع انجام چنین دیداری، از فضاسازی گستردهٔ رسانههای امریکایی در این خصوص ابراز تعجب کرد».
این تکذیبها پس از بازتاب گستردهٔ خبر دیدار ایلان ماسک، با امیرسعید ایروانی سفیر ایران در سازمان ملل متحد، بهخصوص در فضای سیاسی اجتماعی داخل کشور صورت میگیرد.
خبر این دیدار را ابتدا نیویارک تایمز روز پنجشنبه (۲۴ عقرب) منتشر کرد و بهنقل از برخی مقامهای ایرانی نوشت که محور گفتگوی دو طرف «چگونگی کاهش تنش» بین ایران و امریکا بوده است.
اخبار ساحوی
نتانیاهو: طی روزهای گذشته ۳ بار با ترمپ گفتگو کردم
نتانیاهو در بیانیهای تأکید کرد که این گفتگوها خوب و بسیار مهم بوده و با رئیسجمهور منتخب در خصوص تهدید ایران با تمام ابعاد آن و خطری که ایجاد میکند، اتفاق نظر داشتهاند.
بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل، روز یکشنبه (۲۰عقرب) اعلام کرد که برای تقویت اتحاد قوی میان این رژیم و ایالات متحده، در طول چند روز گذشته سه بار با دونالد ترمپ، رئیسجمهور منتخب امریکا تماس تیلیفونی برقرار کرده است.
نتانیاهو در بیانیهای تأکید کرد که این گفتگوها خوب و بسیار مهم بوده و با رئیسجمهور منتخب در خصوص تهدید ایران با تمام ابعاد آن و خطری که ایجاد میکند، اتفاق نظر داشتهاند و در آن فرصتهای بزرگی را برای اسرائیل در زمینه صلح و توسعه و در زمینههای دیگر دیده میشد».
در عین حال، نتانیاهو در جلسه هفتگی کابینه اسرائیل امروز ادعا کرد که مقامات ارشد امنیتی و سیاسی با تعدادی از عملیات نظامی پرخطر در طول جنگ جاری مخالفت کردهاند. این عملیات شامل ترور حسن نصرالله، سرمنشی حزبالله، و حمله به رفح میشدند.
صدراعظم اسرائیل افزود: «در کابینه افرادی بودند که با طرح من برای از بین بردن نصرالله و انجام عملیاتهای بیشتر مخالفت کردند. آنها در مخالفت خود به عدم حمایت امریکا اشاره کردند… اما من موافقت نکردم و تا پایان، مأموریت را ادامه دادم».
نتانیاهو همچنین، «عناصری داخلی و خارجی» را به دروغ پراگنی در مورد مذاکرات آزادی گروگانها متهم کرد. او اذعان کرد که از زمان کشته شدن ۶ گروگان در تونلی در رفح در اواخر آگست گذشته، حماس تنها موضع خود را محکمتر کرده است.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
خلیلزاد: رو گردانیدن از افغانستان اشتباه است، توافق دوحه میتواند مبنای تعامل با امارت اسلامی باشد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
برنامه «قرعهکشی خوشبخت» افغان بیسیم؛ یک مشترک از کندهار برنده یک میلیون افغانی شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزارت مخابرات هزینه انترنت و تماسهای تیلفونی را کاهش میدهد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
ترمپ افراد کم تجربه را برای پستهای مهم انتخاب کرده است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
عبدالغنی برادر: امارت اسلامی کاهش فقر و ایجاد فرصتهای شغلی را اولویت خود میداند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
هزار زندانی افغان از ایران به افغانستان بازگردانده میشوند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مجاهد: امارت اسلامی متعهد به آزادی و فعالیت رسانهها در چارچوب اصول اسلامی است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تیم ترمپ در حال تهیه فهرستی از افسران پنتاگون بهمنظور برکناری آنها است