Connect with us

اخبار ویژه

حکومت افغانستان از درگیری میان ارمنستان و آذربایجان ابراز نگرانی کرد

منتشر شده

در

وزارت امور خارجه کشور از درگیری‌های شدید جاری میان ارمنستان و آذربایجان در منطقه نگورنو-قره‌باغ نگران ابراز نگرانی کرده است.

این وزارت در اعلامیه ای از تلفات انسانی و خسارات مادی ناشی از درگیری میان دو طرف نیز ابراز «تاسف»‌ کرده است.

وزارت خارجه تاکید کرده است که منطقه نگورنو-قره‌باغ به عنوان بخشی از آذربایجان در سطح بین‌المللی به‌ رسمیت شناخته شده است. 

در اعلامیه آمده است: "افغانستان خواهان ختم اشغال نگورنو-قرباغ بوده، در این راستا از تلاش‌های مردم و دولت آذربایجان و سایر ملل جهان پشتیبانی می‌کند."

این وزارت همچنان خواهان برقراری دوباره آتش‌بس و رفع بحران طولانی در این منطقه از راه مسالمت‌آمیز شده است.

در نتیجه درگیری روز دوشنبه میان ارمنستان و آذربایجان، دست کم ۲۱ نفر کشته شدند. گفته میشود که در این درگیری دو طرف از قوای هوایی، موشک و توپخانه ها استفاده کرده اند.

رویارویی این دو کشور نگرانی ها از بی‌ثباتی در منطقه جنوب قفقاز، دهلیزی برای خطوط لوله‌های انتقال نفت و گاز به بازارهای جهانی، را افزایش داده است.

رویترز گزارش داده است، هرگونه اقدام به درگیری همه جانبه می تواند پای قدرت های بزرگ منطقه ای مانند روسیه و ترکیه را در این مساله باز کند.

مسکو با ارمنستان پیمان دفاعی دارد، در حالی که آنکارا از اقوام ترک قومی خود در آذربایجان حمایت می کند.

 اکثریت شهروندان ارمنستان مسیحی و از آذربایجان نیز مسلمان اند که از چند دهه به این سو بر سر منطقه نگورنو-قره‌باغ جدا شده که در داخل آذربایجان است، درگیری دارند.

نگورنو-قره‌باغ توسط قوم ارمنی اداره میشود و هر از گاهی بر سر این منطقه درگیری میان ارمنستان و آذربایجان صورت میگیرد.

پارلمان ارمنستان آنچه را که "حمله نظامی تمام عیار" آذربایجان بر نگورنو-قره‌باغ به کمک ترکیه گفته شده را محکوم کرده و افزوده است که درگیری آنکارا می تواند به بی ثباتی منطقه منجر شود.

اما آذربایجان دست داشتن متحدش ترکیه را در این نبرد رد کرده است.

اخبار ویژه

برنامه جهانی غذا: مجبوریم کمک غذایی به دو میلیون افغان نیازمند را قطع کنیم

Published

on

برنامه جهانی غذا می‌گوید به دلیل کاهش شدید بودجه، مجبور شده توزیع جیره غذایی را برای دو میلیون نفر دیگر در افغانستان در ماه روان قطع کند.

این سازمان در ماه‌های گذشته نیز به همین دلیل، پیوسته کمک غذایی به میلیون‌ها افراد نیازمند در افغانستان را کاهش داده است.

سخنگوی برنامه جهانی غذا گفته است عملیات کمک این سازمان در افغانستان با یک میلیارد دالر کسری بودجه مواجه است.

با کاهش بیشتر بودجه، اکنون این نهاد کمک‌رسان، کمک غذایی خود به ده میلیون افغان را متوقف کرده است.

سازمان ملل، عدم تمایل کشورهای تمویل کننده برای کمک به افغانستان، محدودیت‌ها بر کار وتحصیل دختران و زنان خوانده شده و ظاهراً دلیل دخالت امارت اسلامی در کمک‌های بشری را از دلایل دیگر قطع این کمک‌ها عنوان کرده است.

Continue Reading

اخبار ویژه

قوماندان گروه واگنر در سقوط طیاره جان باخت

Published

on

جت شخصی متعلق به «پریگوژین» قوماندان گروه نظامی خصوصی واگنر در نزدیکی مسکو سقوط کرد.

به نقل از خبرگزاری تاس، شامگاه چهارشنبه، جت شخصی متعلق به پریگوژین، قوماندان واگنرها در نزدیکی مسکو سقوط کرد که در نتیجه آن، ۱۰ نفر جان باختند.

ولادیمیر روگوف، یکی از اعضای اداره منطقه‌ای زاپوروژیا گفت که افراد نزدیک به پریگوژین، مرگ او و دیمیتری اوتکین بنیانگذار گروه واگنر را تأیید کردند.

اداره هوانوردی ملکی روسیه اعلام کرد که پریگوژین، قوماندان گروه نظامی خصوصی واگنر در فهرست مسافران طیاره‌ی شخصی بود که در شمال مسکو سقوط کرد.

وبسایت نظامی ریبار گزارش داد که اطلاعات درباره حضور قوماندانان واگنر در میان مسافران طیاره‌ی سقوط کرده در شمال مسکو هنوز تایید نشده است.

وبسایت روسی ریدووکا نوشته است که:«ممکن است پریگوژین فقط به دلایل امنیتی نام خود را به عنوان مسافر در طیاره ثبت کرده و سوار طیاره‌ی دیگری شده باشد.

وزارت وضعیت اضطراری روسیه اعلام کرد که اجساد 8 مسافر طیاره‌ی سقوط کرده در شمال مسکو پیدا شد.

برخی از رسانه‌های روسیه گزارش دادند که احتمالا یوگنی پریگوژین در یک طیاره‌ی دوم حضور دارد که در مسکو فرود آمده است.

مطابق با ویدیوهای منتشر شده در فضای مجازی، یک طیاره‌ی امبرائر متعلق به پریگوژین در ولایت تور و در ۱۵ کیلومتری میدان هوایی نظامی خوتیلوو سقوط کرده است.

گفته می‌شود که این طیاره حامل ۳ خدمه و ۷ مسافر بوده است.

در همین حال، شبکه بی‌بی‌سی مدعی شد رییس واگنرها در حادثه سقوط هواپیما جان باخته است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

عمران خان، صدر اعظم پیشین پاکستان بازداشت شد

Published

on

پولیس پاکستان روز شنبه عمران خان، صدر اعظم سابق این کشور را در خانه اش در شهر لاهور در شرق این کشور دستگیر کرد. این دومین بار است که رهبر مخالفان در سال جاری بازداشت می‌شود.

به گزارش اسوشیتدپرس، اوایل روز شنبه، محکمه خان را در یک قضیه اختفای دارایی مجرم شناخته و حکم حبس را صادر کرد که ممکن باعث منع فعالیت‌های سیاسی او شود. محکمه اسلام آباد پس از محکوم کردن عمران خان، حکم بازداشت را صادر و پولیس در لاهور به سرعت او را از خانه اش به پایتخت پاکستان منتقل کرد.

این یک ضربه تازه به تلاش خان برای بازگشت به قدرت است. از زمان برکناری وی از قدرت در یک رأی عدم اعتماد در پارلمان در اپریل ۲۰۲۰، خان با بیش از ۱۵۰ قضیه حقوقی، از جمله چندین مورد اتهام فساد، تروریزم و تحریک مردم به خشونت در اعتراضات مرگبار در ماه می مواجه شده است. طی این اعتراضات، حامیان خان به اموال دولتی و نظامی در سراسر کشور حمله کردند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!