Connect with us

رویداد های اخیر

حکمتیار از راه اندازی تظاهرات گسترده در کابل خبر میدهد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی امروز (پنجشنبه، ۱۲ حمل) در یک نشست گفت که فردا در کابل تظاهرات گسترده راه اندازی میکند.

حکمتیار می افزاید تا زمانیکه حکومت کنار نرود و تن به دولت موقت ندهد، مظاهره ادامه خواهد داشت.

وی تاکید می کند که این حزب ۳۰ هزار نیروی مسلح در شهر و اطراف کابل دارد و آنان نیز آماده اند تا از دستورهای این حزب پیرون کنند.

آقای حکمتیار می گوید که نیاز ندارد تا نیروهای امنیتی افغانستان تدابیر مظاهره این حزب را بگیرد، زیرا نیروهای مسلح حزب خودشان، تظاهرات را تامین امنیت خواهند کرد.

قبل از این نیز حزب اسلامی به رهبری حمکتیار در کابل تظاهرات کردند و از حکومت خواستند تا زندانیان این گروه را رها، جنگجویان این جزب در صفوف نیروهای دولتی مدغم و در روند صلح خواست‌های آنان را نادیده نگیرد.

حکمتیار در این باره گفته بود که “ما از مقام های حکومتی می خواهیم که از ا دامه جنگ دست بردارند و برای صلح آماده شوند و روی حکومت قابل قبول همه توافق کنند و زمانی که این اقدامات صورت گیرد ما تظاهرات خود را توقف خواهیم داد.”

او افزود:”در کنار تظاهرات شاید ما در بعضی مناطق نشست های مجاهدین مسلح هم خواهیم داشت تا برای ملت و جامعه جهانی نشان بدهیم که این نیروها هم سلاح دارند و هم مناطق در کنترول شان است و به دلیل توافق صلح حزب اسلامی با حکومت جنگ نمی کنند و می خواستند که با نیروهای امنیتی مدغم شوند اما دولت به تعهد خود عمل نکرد.”

از سوی دیگر، نمایندگان امریکا، ترکیه و سازمان ملل متحد در دوحه، با هیئت گفت‌وگو کننده صلح دولت و طالبان های دو طرف سرگرم رایزنی اند.

منابع می گویند که این نشست ها به منظور چگونگی اجندای نشست ترکیه با هیئت های دو طرف آغاز شده است.

شورای عالی مصالحه ملی می گوید که پیش از نشست استانبول، طرف ها باید به توافقی دست یابند، تا آن را به نشست استانبول ارایه کنند.

رهبر حزب اسلامی نیز تاکید می کند که باید طرح واحد ایجاد شود و از نشست ترکیه به دست.

رویداد های اخیر

وزارت اطلاعات و فرهنگ: از خبرنگاران و رسانه‌ها حمایت می‌کنیم

Published

on

(Last Updated On: )

روز ملی خبرنگار در افغانستان هر سال در بیست و هفتم حوت گرامی‌داشت می‌شود. در این روز، خبرنگاران می‌گویند که عدم دسترسی به اطلاعات دقیق و به موقع و همچنان محدودیت‌ها، کار رسانه‌ای را در کشور با چالش‌های زیادی مواجه کرده و آنان می‌خواهند که اطلاعات به موقع در دسترس خبرنگاران قرار گیرد.

هیله مهمند، یکی از خبرنگاران می‌گوید: «در کنار اینکه محدودیت‌ها افزایش یافته است، مشکلات دیگری نیز وجود دارد. زنان مد نظر گرفته شوند. خواهران و مادران زیادی، خبرنگار و هم مسلک ما اند و آنان با مشکلات زیادی روبه‌رو هستند. خودم نیز بیکار هستم.»

مینه حبیب، خبرنگار دیگری می‌گوید: «برخی‌ها درآمد خود را از دست دادند و بسیاری‌ها در زمینه عدم دسترسی به اطلاعات بسیار مشکل دارند. هنوز ما خبرنگاران اطلاعات درست را به دست آورده نمی‌توانیم. بسیاری از سخنگویان، از دادن اطلاعات به خانم‌ها خودداری می‌کنند. در بسیاری از موارد، وقتی می‌فهمند یک خانم به آنان تماس می‌گیرد، هیچ جواب نمی‌دهند.»

برخی از نهادهای حامی رسانه ها حق دسترسی به اطلاعات دقیق و به موقع را در امر اطلاع رسانی مهم می‌دانند و می‌گویند که باید شرایط کاری بهتری برای خبرنگاران فراهم شود.

حجت الله مجددی، رئیس اتحادیه ژورنالیستان آزاد افغانستان می‌گوید: «امسال در مقایسه با سال گذشته، تعداد خبرنگاران زن افزایش یافته است. در حال حاضر، ۷۴۵ خبرنگار زن در رسانه ها کار می‌کنند. سال گذشته، شمار آنان ۶۰۱ تن بود.»

وزارت اطلاعات و فرهنگ به مناسبت روز ملی خبرنگار تاکید می‌کند که وضعیت رسانه‌ها در شرایط کنونی مطلوب است و این وزارت متعهد به حمایت از رسانه‌ها در بخش‌های مختلف می‌باشد. این وزارت همچنان از رسانه‌ها می‌خواهد که فعالیت‌های خود را بر اساس اصول اسلامی و ارزش‌های ملی ادامه دهند.

خبیب غفران، سخنگوی وزارت اطلاعات و فرهنگ می‌گوید: «از آنجاییکه وزارت اطلاعات و فرهنگ یک مرجع حمایوی برای خبرنگاران و رسانه ها می‌باشد، اطمینان می‌دهد که از خبرنگاران کشور در هر عرصه‌ای که با مشکلات روبه‌رو می‌شوند و نیازی پیدا می‌کنند، حمایت می‌کند، چه در زمینه دسترسی به اطلاعات و چه در زمینه حمایت مالی برای رسیدگی به مشکلات شان، که کار روی ایجاد میکانیزم برای آن جریان دارد. به همین ترتیب، اگر خبرنگاران شکایتی دارند، از سوی کمیسیون تخلفات رسانه‌ای به آن رسیدگی می‌شود.»

در حال حاضر ۴۷۰ رسانه در کشور فعال است که شامل ۸۴ تلویزیون، ۲۷۳ رادیو، ۵۷ خبرگزاری و ۵۲ رسانه چاپی می‌شود و در این رسانه‌ها ۷۴۵ خبرنگار زن نیز کار می‌کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی: کشورهای همسایه اخراج اجباری مهاجران افغان را متوقف کنند

 در پایان این نشست، امارت اسلامی اطمینان داده است که به تلاش‌های خود برای رسیدگی به مشکلات مهاجران ادامه خواهد داد.

Published

on

(Last Updated On: )

نشست کمیسیون عالی رسیدگی به مشکلات مهاجرین به ریاست عبدالسلام حنفی، معاون اداری رییس‌الوزرا برگزار شد.

در این نشست ضمن بررسی دست‌آوردها و اقدامات بعدی این کمیسیون برای حل مشکلات مهاجران، بر فراهم‌سازی تسهیلات سرمایه‌گذاری برای تاجران عودت‌کننده در کشور تاکید شده است از کشورهای همسایه نیز خواسته شده است تا اخراج اجباری مهاجران افغان را متوقف و یک میکانیزم مشترک برای بازگشت آنان ایجاد کنند.

همچنان از سازمان‌های بین المللی خواسته شده است تا به حمایت از حقوق مهاجران توجه ویژه‌ای داشته باشند.

 در پایان این نشست، امارت اسلامی اطمینان داده است که به تلاش‌های خود برای رسیدگی به مشکلات مهاجران ادامه خواهد داد.

این در حالیست که علی امین گنداپور، وزیر ارشد ایالت خیبرپختونخوا گفته است که، سیاست اسلام‌آباد در مورد مهاجرین افغان مشکل دارد و این نوع سیاست در گذشته حقوق بشر را نقض کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی: برای خوشحالی یک کشور، علیه دیگری نمی‌جنگیم

Published

on

(Last Updated On: )

سرپرست وزارت امور خارجه گفته است که امارت اسلامی سیاست خارجی متوازن دارد و برای خوشحالی یک کشور، علیه دیگری نمی‌جنگد.

امیرخان متقی در دیدار با تاجران و افغان های مقیم عمان تاکید کرده است که امارت اسلامی امنیت را به گونه‌‌ای تأمین خواهد کرد که زمینه مداخله سازمان‌های استخباراتی بیگانه فراهم نشود.

او گفت: «ما یک سیاست متوازن داریم. سیاست متوازن به این معنی که برای خوشحالی یک کشور، با کشور دیگری نمی‌جنگیم. برای خوشحالی یک کشور، با دیگری مخالفت نمی‌کنیم. با همه روابط عادی می‌خواهیم.»

آقای متقی همچنان وجود اختلاف‌ها در درون نظام را رد کرده و صحبت‌ها در این مورد را اغراق آمیز می‌پندارد.

او گفت: «وجود اختلافات، هرج و مرج و ناامنی حقیقت ندارد. هر قدر که تبلیغات صورت می‌گیرد، در عمل شما می‌بینید که هیچ حادثه‌ای در کابل، کندهار، مزار، جلال آباد و هرات صورت نمی‌گیرد.»

رئیس دستگاه دیپلوماسی امارت اسلامی همچنان گفت که در سفرش به عمان تلاش کرده تا زمینه تجارت و گسترش روابط تجارتی میان کابل و مسقط فراهم شود.

او همچنان تاکید کرد که پس از روی کار آمدن دوباره‌ امارت اسلامی، مبارزه جدی علیه مود مخدر صورت گرفته و آنان توانسته اند ۴۰۰ هزار معتاد را تداوی کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!