Connect with us

رویداد های اخیر

حنفی در خطاب به نشست مسکو؛ امارت اسلامی یک حکومت مسوول است

منتشر شده

در

مولوی عبدالسلام حنفی، معاون صدراعظم افغانستان امروز(چهارشنبه، ۲۸ میزان) در نشست مسکو به جهانیان اطمینان داد که هیچ تهدیدی از افغانستان متوجه شان نخواهد بود.

مولوی حنفی گفت که امارت اسلامی یک حکومت با مسوولیت است.

او در این باره گفت:" به تمامی کشورهای جهان، منطقه به ویژه به همسایه‌های ما اطمینان می‌دهیم که وضع امنیتی افغانستان قابل اطمینان است و هیچ تهدیدی برای کشورهای دور و نزدیک در افغانستان وجود ندارد."

وی افزود که افغان‌ها صاحب یک حکومت مسوول در برابر منافع ملی است.

او در این بار گفت:" حالا افغان‌ها صاحب یک حکومت مسوول، متعهد به منافع ملی، و حافظ آزادی سیاسی کشور خویش است. همچنان، حکومت فعلی به جامعه بین‌المللی اطمینان می‌دهد که به حیث یک حکومت مسوول تمامی مسوولیت‌های ملی و بین‌المللی اش را به خوبی درک می‌کند."

مولوی حنفی همچنان افزوده که امارت اسلامی تلاش میکند تا به همه اقوام در حکومت جا بدهد.

او در  این باره گفت:" باید به یاد داشته باشیم، تحول اخیر، یک تحول انقلابی‌گونه بود. اما ما به مردم خود اطمینان می‌دهیم که پروسه اصلاحات در ساختار سیاسی کشور ادامه دارد. نباید فراموش کرد، که پروسه اصلاحات در نظام‌های سیاسی زمان‌گیر می‌باشد. اما عزم و اراده‌ی جدی در رهبری ما وجود دارد که حکومت جدید خدمات معیاری و سریع به مردم ما ارائه نماید. "

معاون صدراعظم افغانستان افزوده که حکومت گذشته با فساد روبرو بود و تا آخرین لحظه نتوانست این پدیده را از بین ببرد.

او در این باره گفت:" متأسفانه فساد در رژیم گذشته تمامی بخش‌های ساختار سیاسی را در بر گرفته بود و با وجود وعده‌های زیبا در مجامع بین‌المللی، تا آخرین لحظه رژیم قبلی، هیچ پیشرفتی در عرصه مبارزه با فساد اداری صورت نگرفت و سران نظام قبلی از هر فرصتی برای زراندوزی و حیف و میل کردن ثروت‌های ملی استفاده نمودند. ما حکومتی را به ارث بردیم که قرضدار همسایه‌ها بود. حتا ماه‌ها معاش مامورین را نیز نپرداخته بود."

مولوی حنفی افزود:" حکومت جدید اسلامی، در مدت زمان کم ثابت ساخت که در امر مبارزه با فساد اداری و حکومتداری خوب خیلی جدی است و کم‌ترین مدارا در مقابل فساد وجود ندارد. ما درک می‌کنیم که مردم ما از جنگ‌های تحمیلی بیگانه‌ها، تحمیل ساختارهای سیاسی بیگانه و فساد گسترده به ستوه آمده‌بودند. این مسوولیت حکومت ما است تا برای مردم خویش مانند دیگر ملت‌های جهان خدمات خوب ارائه نماییم."

آقای حنفی همچنان گفته است که در ۴۰ سال گذشته برای اولین بار حکومت در تمام افغانستان حاکمیت دارد.

او دراین باره گفت:" حکومت فعلی توانست پس از بیشتر از ۴۰ سال جنگ و ویرانی، برای نخستین بار حاکمیت نظام را بر تمامی بخش‌های کشور تضمین نماید. افغانستان اکنون ساختار سیاسی دارد که دارای سلسله مراتب واضح، قومانده واحد و یک‌دست می‌باشد. ما در افغانستان دیگر چیزی بنام جزیره‌های قدرت نداریم. "

مولوی حنفی از جامعه جهانی خواست تا امارت اسلامی را به رسمیت بشناسد زیر تمامی عناصر یک دولت که عبارت از قلمرو، حکومت و حاکمیت است دارد.

او افزود که منزوی شدن امارت اسلامی به نفع جهان نیست.

معاون صدراعظم در این باره گفت:" مردم ما برای نخستین بار صاحب یک حکومت سرتاسری می‌شوند، توقع دارند که جامعه جهانی با حکومت شان تعامل رسمی داشته باشد. انزوای افغانستان به نفع هیچ جهت نیست. و این در گذشته نیز ثابت شده است. حکومت افغانستان آماده است که روی تمامی نگرانی‌های جامعه جهانی به تمام وضاحت، شفافیت و صراحت گفتگو نماید. "

مولوی حنفی می‌گوید که افغانستان اراده ندارد تا به کشورهای دیگر ضرر برساند یا در امور داخلی شان مداخله کند.

او در این باره گفت:" می‌خواهم یادآور شوم که مردم افغانستان به هیچ کشور و ملت جهان اراده‌ی ضرر رساندن را ندارد. ما به حیث یک ملت متمدن، دارای دین، فرهنگ و ارزش‌های عالی انسانی می‌خواهیم در یک فضای مسالمت‌آمیز زنده‌گی داشته‌باشیم. ما با کشورهای همسایه، منطقه وجهان  روابطی می‌خواهیم که بر اصل احترام‌گذاری به حاکمیت ملی و احترام متقابل استوار باشد."

این درحالی است که مولوی حنفی در حاشیه نشست مسکو با سرگی لاوروف، وزیر خارجه روسیه دیدار و گفتگو کرده است.

عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت خارجه افغانستان، گفته که در این دیدار در باره روابط دو کشور، ثبات و آینده افغانستان بحث شده است.

از سوی دیگر چین از شرکت کنندگان نشست مسکو خواسته تا در بازسازی افغانستان با افغان‌ها کمک کنند.

چین همچنان گفته است که در امور داخلی افغانستان مداخله نخواهد کرد.

رویداد های اخیر

مقام‌های چین و ترکمنستان درباره افغانستان گفتگو کردند

Published

on

یو شیائویونگ، نماینده خاص چین در امور افغانستان با سردار محمد دوردی اف، معاون وزیر امور خارجه ترکمنستان دیدار کرده است.

وزارت امور خارجه ترکمنستان در خبرنامه‌ای نوشته است که در این دیدار، طرفین در مورد همکاری‌های استراتژیک درازمدت و مورد منفعت دوجانبه بحث و تبادل نظر کردند و همچنین در مورد اجرای توافق‌های قبلی به تبادل نظر پرداختند.

در این دیدار خاطرنشان شد که تماس‌های شخصی بین رهبران دو کشور نقش اساسی در افزایش گفتگوهای بین‌المللی دارد و انگیزه قوی برای توسعه و گسترش بیشتر روابط ترکمنستان و چین می‌دهد.

ترکمنستان تاکید کرد که ساختار های بین المللی چندجانبه برای حفظ ثبات در افغانستان عامل مهمی در ارتقای بهبود پایدار وضعیت اجتماعی-اقتصادی این کشور می‌باشد.

مقام‌های چین و ترکمنستان در مورد آمادگی‌ها برای پنجمین نشست وزرای خارجه کشورهای همسایه افغانستان که قرار است در ترکمنستان برگزار شود، تبادل نظر کردند.

آنان تاکید کردند که ترکمنستان و چین به حمایت همه جانبه برای احیای اقتصادی افغانستان ادامه خواهند داد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مجلس نمایندگان امریکا لایحه انتقال همکاران افغان را تصویب کرد

Published

on

مجلس نمایندگان ایالات متحده لایحه‌ای را در مورد انتقال افغان‌هایی که در طول جنگ ۲۰ ساله در افغانستان با امریکایی ها همکاری کرده اند، تصویب کرد.

دینا تیتوس، عضو مجلس نمایندگان امریکا در بیانیه ای گفت که تصویب این لایحه نشاندهنده تعهد حکومت امریکا برای محافظت از افرادی است که در طول ماموریت ۲۰ ساله در افغانستان شانه به شانه با امریکایی‌ها کار کرده اند.

وی تاکید کرد که هیچ ضرب الأجلی برای حفاظت از همکاران افغان وجود ندارد و با تصویب قانون جدید، امریکا به گونه موثرتر افغان‌های واجد شرایط را انتقال خواهد داد.

قابل یاد آوریست که در سال ۲۰۲۲، وزارت امور خارجه امریکا یک دفتر خاص به نام «هماهنگ کننده تلاش‌های نقل مکان افغان‌ها» به منظور ساده‌سازی و هماهنگ کردن روند انتقال افغان‌های واجد شرایط از افغانستان و پاکستان به ایالات متحده، ایجاد کرد.

قانون جدید به این دفتر اجازه می‌دهد تا سه سال کار کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مجاهد به مناسبت روز جهانی تلویزیون: با رسانه‌ها همکار هستیم

Published

on

سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که حکومت متعهد به حمایت از رسانه‌ها است و می‌توانند در چارچوب شریعت اسلامی و ارزش‌های ملی فعالیت کنند.

ذبیح‌الله مجاهد به مناسبت روز جهانی تلویزیون که برابر به بیست‌ویکم نومبر است، گفت: «امارت اسلامی افغانستان در عموم از رسانه‌ها حمایت کرده و می‌کند. تا حدی که ما امکانات در دسترس داریم و همچنان آنگونه که چارچوب قوانین شرعی و منافع ملی ایجاب می‌کند، رسانه‌ها می‌توانند فعالیت کنند.»

آقای مجاهد افزود: «تاحدی که ما توان داریم، با رسانه‌ها همکار هستیم و رسانه‌های افغانستان فعلاً نشرات دارند و به خوبی نشرات شان را به پیش می‌برند.»

گفتنی است که مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۱۹۹۶میلادی، بیست‌ویکم نومبر را به عنوان روزجهانی تلویزیون نام‌گذاری کرد.

همچنان از فعالیت تلویزیون در افغانستان حدود ۵۰ سال می‌گذرد.

حجت‌الله مجددی، رییس اتحادیه ژورنالستان آزاد افغانستان به مناسبت این روز گفته است: «بعد از تحول از جمله ۱۸۴ تلویزیون ملی و محلی کشور ۵۷ تلویزیون به دلیل مشکلات اقتصادی مسدود شدند.»

این در حالی است که خبرنگاران در افغانستان هرازگاهی از عدم دسترسی به اطلاعات شکایت دارند و می‌گویند که این چالش‌ها باید برداشته شود.

در حال حاضر حدود ۳۷۰ رسانه چاپی، صوتی و تصویری در کشور فعال اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!