Connect with us

رویداد های اخیر

حضور بیست ساله امریکا در افغانستان

منتشر شده

در

طولانی ترین جنگ امریکا درافغانستان با فرمان جورج بوش، رییس جمهور وقت آغاز شد.

در آن زمان نیروهای امریکایی از زمین وهوا به افغانستان حمله کردند، جنگی که هدف آن مبارزه با تروریزم خوانده شد.

دراین جنگ امریکا صدها هزار سرباز به افغانستان به هدف استقرار امنیت و ثبات اعزام نمود و در این جنگ سلاح‌های گونه گون را استعمال کرد و حتی در یک مورد از مادری بم‌ها نیز کار گرفت.

اما حالا افغانستان همان افغانستانی است که بیست سال پیش بود، امریکا مخالف نظام سیاسی کنونی خود را قلمداد می‌کند و برای انتقام جویی هم میلیون‌ها انسان را شکنجه اقتصادی می‌کند.

این کشور در آخرین حمله خود، در نزدیک میدان هوایی کابل جان ده غیرنظامی را گرفت که شامل کودکان و زنان بودند.

این حمله درست یک روز پیش از پایان روند تخلیه انجام شد

دراین ۲۰ سال میراث امریکا در افغانستان چی بوده ؟

عبدالطیف نظری، معین تازه گماشته شده وزارت اقتصاد می‌گوید که حضور امریکا در افغانستان جز فلاکت؛ نا امنی، و وابستگی سیاسی و امنیتی چیز دیگر نبود.

عبدالطیف نظری، معین وزارت اقتصاد دراین باره گفت:"حضور بیست ساله امریکا در افغانستان جز فلاکت، گسترش فقر، نا امی و وابستگی سیاسی وامنیتی چیز دیگر نبود".

امارت اسلامی افغانستان هم که بیست سال با امریکا جنگیده اند می‌گویند که امریکا افغانستان را در باطلاق جنگ برده بود و سبب اختلاف‌های قومی و از هم پاشیدگی اجتماعی شده است.

عبدالحق حماد، از چهره‌های نزدیک به امارت اسلامی می‌گوید که:" یک پروژه زیربنایی وجود ندارد از لحاظ سیاسی و اجتماعی احزاب را قومی ساخته بود که سبب شکنندگی اجتماعی شده، خلاصه در هر میدان میراث اش یک بحران است".

با خروج امریکا از افغانستان، امارت اسلامی به سرعت حکومت تحت حمایت امریکا را سرنگون کردند می‌گوید که امریکا یک حکومت میان تهی را به میراث مانده بود که هیچ بنیادی نداشت و امریکا هم وقتی بیرون شد دست به تخریب نهادهای دولتی زد بخصوص در میدان‌های هوایی کابل.

بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی دراین باره می‌گوید که:" درکل ما با نظام میان تهی روبه رو شدیم وشما دیدید که امریکا در آخرین خیانت‌اش میدان‌های هوایی را تخریب کرد".

آگاهان هم باور دارند که این امریکا است که با تحریم هایش مردم بی‌گناه را زجر میدهد.

سید اسحاق گیلانی، رهبر نهضت همبستگی ملی افغانستان دراین باره می‌گوید که:" امریکا در حقیقت مردم بی‌گناه را زجر میدهد وقایع تاسف باری رخ خواهد داد چون مردم گرسنه استند."

عبدالاحد مسلم، استاد پوهنتون دراین باره گفت:"جنگ بیست ساله تمام هست و بود مردم افغانستان را از بین برد در ظاهر به طرف آبادی روان بودیم اما در حقیقت تمام زیربناهای سیاسی و اقتصادی افغانستان را از بین بردند مشکلات کنونی که با آن روبه رو استیم زاده امریکا است."

با این حال صدها تنی که برای نجات در میدان هوایی کابل دست و پا میزدند قربانی یک انفجار شدند و براساس گزارش‌ها پس از انفجار نیروهای امریکایی نیز بر مردم گلوله باری کردند.

امریکا به این هم بسنده نکرد وپشتوانه مالی افغانستان را منجر به فقر وگرسنگی میلیون‌ها نفر شد مسدود کرد.

هرچند که مردم بارها وبار ها دست به اعتراض زدند اما امریکا صدای این مردم را نشنید.

حالا با بسته شدن سفارت افغانستان در واشنگتن امریکا به نظر می‌رسد که نقطه پایان بر روابط سیاسی خود را مردمی که بیست سال در جنگ این کشور قربانی شده بود گذاشت.

با این همه نگرانی‌ها معلوم نیست که آینده افغانستان چگونه رقم خواهد خورد و امریکا با امارت اسلامی از در دوستی پیش میایند و یا از دشمنی.

 

رویداد های اخیر

رهبر امارت اسلامی: قاچاقچیان انسان به ۱ الی ۳ سال حبس محکوم شوند

Published

on

رهبر امارت اسلامی با صدور فرمانی وزارت امور داخله را مؤظف کرده تا مانع فعالیت قاچاقچیان انسان شده و آنان را پس از بازداشت به محاکم نظامی معرفی کند.

در این فرمان شش ماده‌ای آمده است که محاکم نظامی مسوولیت دارند تا قاچاقچیان انسان را در مرتبه اول به یک سال حبس، در صورت تکرار به دو سال زندان، و در سومین بار به سه سال حبس محکوم کنند.

در بخش دیگری از این فرمان از وزارت‌های حج و اوقاف، اطلاعات و فرهنگ، مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، اقوام و قبایل، امر به معروف و نهی از منکر و علمای دینی خواسته شده تا درباره خطرات و پیامدهای ناگوار سفرهای قاچاقی به مردم آگاهی دهی کنند.

همچنان در ماده های چهارم و پنجم این فرمان به وزارت دفاع ملی و ریاست عمومی استخبارات دستور داده شده تا مانع فعالیت قاچاقبران در سرحدات و خطوط فرضی شوند و نیز اطلاعات کشفی را در این زمینه با وزارت امور داخله شریک سازند.

این فرمان در حالی صادر شده که پس از تحولات سیاسی در کشور، میزان مهاجرت افغان‌ها به خارج افزایش یافته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هشت مهاجر افغان در پی غرق شدن قایق در آبهای یونان جان باختند

Published

on

مقام‌های یونان اعلام کرده اند که هشت مهاجر افغان در پی غرق شدن یک قایق در آبهای این کشور جان خود را از دست داده اند.

به گزارش اسوشیتدپرس، این حادثه روز جمعه در نزدیکی جزیره رودس در شرق یونان رخ داده است.

قایق هنگام فرار از کشتی گشت‌زنی گارد ساحلی یونان غرق شد.

گارد ساحلی یونان گفته است که هجده نفر از جمله ۱۲ مرد، سه زن و سه کودک که همگی اتباع افغانستان هستند، نجات یافتند.

تعدادی از بازماندگان حادثه در شفاخانه بستری شدند که وضعیت یکی از آنها وخیم گزارش شده است.

به گفته مقامات یونان، دو شهروند ترکیه به ظن قاچاق این افراد بازداشت شده اند.

این دومین حادثه مرگبار غرق شدن قایق مهاجران در آبهای یونان در یک هفته اخیر است.

در حادثه قبلی، هفت نفر جان باختند و بیش از ۲۰۰ تن دیگر نجات یافتند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان با معین سیاسی وزارت خارجه افغانستان

شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه در دیدار با آلبرت ایلساس،  تقویت روابط سیاسی میان افغانستان و ناوری را با اهمیت دانسته و برگسترش روابط میان کابل و اسلو تأکید کرده است.

Published

on

پس از آن‌که ناروی اعلام کرد روابط دیپلوماتیک‌اش با امارت اسلامی کاهش می‌دهد، سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان به کابل آمده و با معین سیاسی وزارت خارجه در باره روابط دو کشور گفتگو کرده است.

وزارت امور خارجه در بیانیه‌ای گفته که شیر محمد عباس ستانکزی، در دیدار با آلبرت ایلساس، درباره موضوعات دوجانبه سیاسی و بشردوستانه گفتگو کرده و در این دیدار دو طرف ابراز امیدواری کرده اند که ادامه تعامل‌ بتواند مشکلات را حل کند.

وزارت خارجه ناروی چندی پیش به دلیل تصمیم امارت اسلامی مبنی بر بستن انستیتوت‌های طبی به روی دختران اعلام کرد که در واکنش به این کار می‌خواهد روابط‌‌‌اش را با افغانستان کاهش دهد. حالا سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان به کابل آمده تا با مقام‌های امارت اسلامی از نزدیک گفتگو کند.

وزارت خارجه در بیانیه‌ ای گفته که شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه در دیدار با آلبرت ایلساس،  تقویت روابط سیاسی میان افغانستان و ناوری را با اهمیت دانسته و برگسترش روابط میان کابل و اسلو تأکید کرده است.

در اعلامیه وزارت خارجه همچنان آمده است که در این دیدار دو طرف ابراز امیدواری کردند که ادامه تعاملات بتواند منجر به «راه‌ های حل سازنده» برای مشکلات موجود شود.

این دیدار در حالی انجام می شود که ناروی در کابل سفارت ندارد و مأموریت دیپلماتیک آن کشور برای افغانستان از دوحه پایتخت قطر، مدیریت می‌شود. از سویی هم پس از توقف فعالیت سفارت افغانستان در ناروی در ۱۲ سپتامبر وزیر خارجه ناروی تأکید کرد که کشورش سفیر امارت اسلامی را نخواهند پذیرفت.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!