Connect with us

رویداد های اخیر

حبیبه سرابی تنها زن افغان در نشست مسکو

منتشر شده

در

(Last Updated On: حوت ۲۹, ۱۳۹۹)

با وجود وعده‌های مکرر دولت افغانستان و سیاستمداران این کشور برای مشارکت زنان در فرایندهای تصمیم گیری، اما نشست بزرگ روز پنجشنبه در مسکو درباره روند صلح افغانستان خلاف این وعده‌ها بود.

در ترکیب هیئت‌های دولت افغانستان چه در میز گفت‌وگوهای صلح در دوحه و چه در نشست روز گذشته مسکو حضور زنان نادیده گرفته شده است. در نشست مسکو، تنها حبیبه سرابی، عضو گفت‌وگوکننده‌ی هیئت دولت افغانستان اشتراک کرد و دیگر نماینده‌ای از زنان، کنشگران مدنی و حقوق بشری و رسانه‌ها در میان این هیئت دیده نشده است.

زمانی که نمایندگان وارد اتاق جلسه شدند – مشخص شد که در میان ده‌ها نفر حاضر ، همه مرد بودند – به جز یک خانم حبیبه سرابی.

خانم سرابی تنها زن در میان نماینده‌گان افغانستان بود – که شامل دولت افغانستان، طالبان و افرادی از افغانستان بود که از طرف مسکو دعوت نامه برای شان فرستاده شده بود.

خانم سرابی تنها صدای زن در اتاقی پر از مردان در نشست مسکو بود.

خانم سرابی دراین باره می گوید که:”امیدوارم درنشست‌های بعدی یگانه زن نباشم و خواستم که بیشتر زنان را دعوت کنند وبرای مقام‌های ترکیه که درنشست حضور داشتند گفتم که باید زنان بیتشر را به نشست #ترکیه دعوت کنند و همچنان نگرانی‌های زنان را شریک ساختم.”

همچنان نادر نادری ، یکی دیگر از اعضای تیم مذاکرات صلح جمهوری افغانستان، در حمایت از سرابی گفته است که خانم سرابی در سخنان‌اش در اتاق پر از مردان گفت:” چرا من باید تنها زن در این نشست باشم؟ مگر ما بخشی از جنگ نبوده ایم؟ مطمئناً ما (زنان) می‌توانیم به صلح کمک کنیم. ۵۱فیصد افراد جامعه نباید نادیده گرفته شوند. امیدوارم که میزبانان درآینده این مسله را یاداشت کرده باشند.”

نادری همچنین اظهار داشت است که امیدوار است “تعداد مساوی حضور زنان در همچو نشست‌ها به یک اصل تبدیل شود.

درادامه واکنش‌ها شهرزاد اکبر، رییس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان نیز این عدم تعادل اشتراک کننده‌گان مسکور را زیر سوال برد.

خانم اکبر در حساب تویترش نگاسته است که:”بر اساس گزارش رسانه‌ها، برخی از دعوت نامه‌های نشست مسکو به افراد خاصی تحویل داده شد. چرا روسیه یک زن افغان را در آن لیست قرار نداد؟ همچنین احتمالاً از دولت افغانستان نیز دعوت شده بود، چرا از این دعوت برای ارسال چهار زن مذاکره کننده استفاده نشده است؟ “

اشرف حیدری، سفیر افغانستان در سریلانکا نیز در توییتی گفت: “حضور زنان مفصل در جلسات صلح به آرامی کاهش یافته است. ورود و رهبری اساسی آنها در هرگونه تعامل صلح به طور طبیعی مورد نیاز است، زیرا آنها از دو سوم هر جمعیت حرف می زنند، از جمله كودكانی كه تربیت میكنند. برای مسکو اهمیتی نخواهد داشت. اما هر افغان باید به آن اهمیت دهد!.”

این مسله واکنش‌های زیادی را به دنبال داشت از جمله مدیر موقت دیده‌بان حقوق بشر در بخش حقوق زنان، هدر بار نیز واکنش عدم تعادل زنان را در نشست مسکو زیر پرسش قرار داده است.

لیز دوسیت، خبرنگار ارشد بین‌المللی شبکه بی بی سی، با واکنش دراین باره گفته است که:”صدای قوی زنان افغان. آیا به همین دلیل است که آنها (مردان) نمی‌خواهند بیشتر سر میز حاضر باشند؟”

این درحالی است که پس از آغاز گفتگوهای درون افغانی در دوحه، در سپتامبر سال گذشته ،گزارشی منتشر شد که در آن گفته شده بود که نزدیک به ۸۰ درصد از جلسات صلح افغانستان، از سال ۲۰۰۵ بدین سو زنان را مستثنی قرار داده اند.

در آن گزارش آمده بود که بدون مشارکت معنادار زنان، هرگونه تلاش صلح پایدار در معرض شکست خواهد بود.

همچنان در دیدارهای مقام‌های امریکایی و طالبان که در ماه فبروری سال گذشته در دوحه زمینه را برای آغاز روند صلح بین‌الافغانی در ماه سپتامبر فراهم كرد، یك خانم در این گفتگوها نیز حضور نداشت.

رویداد های اخیر

قرارداد ساخت آخرین بخش راه آهن خواف – هرات به‌ارزش ۵۳ میلیون دالر امضا شد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۱۰, ۱۴۰۳)

دفتر معاونیت اقتصادی رئیس‌الوزرا خبر داده است که قرارداد ساخت فاز دوم قطعه چهارم راه‌آهن خواف – هرات به ارزش ۵۳ میلیون دالر با شرکت «گاما گروپ» امضا شد.

این بخش پروژه ۴۷ کیلومتر طول دارد و آخرین قسمت راه آهن خواف – هرات میان افغانستان و ایران است که از رباط پریان هرات آغاز و تا میدان هوایی و شهرک صنعتی این ولایت ادامه دارد.

دفتر معاونیت اقتصادی رئیس‌الوزرا در خبرنامه‌ای نوشته است که قرارداد ساخت این قسمت پروژه با حضور ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزرا پنجشنبه میان اداره خط آهن افغانستان و شرکت گاما گروپ امضا شد.

بر بنیاد خبرنامه، قرار است تا حدود دو سال دیگر کار این پروژه به‌گونه معیاری تکمیل و به بهره برداری سپرده شود.

خبرنامه افزوده است که با تکمیل این قسمت پروژه اتصال منطقه‌ای خواف – هرات، افغانستان به بنادر مهم بحری ایران وصل می‌شود و از طریق شبکه راه آهن ترکیه به اروپا دسترسی پیدا خواهد کرد.

شرکت جهانی ساختمانی و تجارتی گاما در سراسر اروپا و آسیا در چندین بخش از جمله ساخت و ساز، انرژی تجدیدپذیر، انتقال برق، معدن و خط‌ آهن فعالیت می‌کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امریکا: امارت اسلامی به تعهدات خود در زمینه مبارزه با تروریزم عمل کند

Published

on

(Last Updated On: حمل ۱۰, ۱۴۰۳)

وزارت امور خارجه ایالات متحده تاکید کرده است که واشنگتن نمی‌گذارد افغانستان دوباره به مرکز تروریزم تبدیل شود.

متیو میلر، سخنگوی این وزارت در یک نشست خبری پنجشنبه گفت: «ما متعهد هستیم تا اطمینان حاصل کنیم که افغانستان دیگر هرگز نمی‌تواند مرکز تروریزم باشد، و همچنان از طالبان (امارت اسلامی افغانستان) می‌خواهیم تا به تمام تعهدات ضد تروریزم خود در قبال جامعه بین‌المللی عمل کنند».

وی تاکید کرد که این مسوولیت امارت اسلامی است تا نگذارد گروه‌های تروریستی مانند القاعده و داعش در افغانستان پناهگاه داشته باشند.

میلر همچنین به متحدان ایالات متحده اطمینان داد که واشنگتن از نزدیک تحولات افغانستان را زیر نظر دارد و آماده مقابله با هر گونه تهدیدی است که ممکن از منطقه ظهور کند.

میلر گفت: «ایالات متحده در برابر تهدید در حال تحول گروه‌های تروریستی، از جمله داعش شاخه خراسان هوشیار است و از زمان روی کار آمدن جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا سه سال پیش، تمرکز تزلزل‌ناپذیری بر تروریزم دارد.»

وی افزود که ایالات متحده «هم به صورت یکجانبه و هم با شرکای خود برای از بین بردن موفقیت آمیز تهدیدات در سراسر جهان و تضعیف داعش» کار می‌کند.

میلر تصریح کرد: «ما به کار خود ادامه خواهیم داد تا داعش را در قبال اقداماتش پاسخگو قرار دهیم و از حملات تروریستی علیه ایالات متحده و دیگر کشورهای غربی جلوگیری کنیم.»

این در حالیست که امارت اسلامی بارها تاکید کرده که نمی‌گذارد از خاک افغانستان علیه کشور دیگری استفاده شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی مصادره ۸۰۰ هکتار از اراضی فلسطین توسط اسراییل را محکوم کرد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۱۰, ۱۴۰۳)

وزارت امور خارجه افغانستان اعلام اسراییل مبنی بر مصادره ۸۰۰ هکتار از منطقه الاغوار (دره اردن) در فلسطین را به‌شدت محکوم کرده است.

این وزارت با نشر اعلامیه‌ای پنجشنبه گفته است که اقدامات اخیر «رژیم صهیونیستی اشغالگر عدم التزام آن رژیم به قوانین بین المللی به‌خصوص قانون بشردوستانه بین المللی می‌باشد و تداوم همچو اقدامات یک‌جانبه و ادامه چشم‌پوشی از حقوق مردم فلسطین منجر به وخامت بیشتر وضعیت خواهد شد.»

در اعلامیه آمده است: «امارت اسلامی افغانستان از بازیگران بین‌المللی به‌خصوص کشورهای مسلمان تاثیرگذار در منطقه توقع دارد تا مسوولیت‌های قانونی، انسانی و اخلاقی خویش را در راستای حمایت از مردم مظلوم فلسطین ادا نموده، جلو گسترش شهرک‌های غیر قانونی در سرزمین‌های اشغالی را بگیرند.»

اسراییل ۸۰۰ هکتار از زمین‌های دره اردن در کرانه باختری اشغالی را برای شهرک سازی و ساخت صدها واحد مسکونی مصادره کرده است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!