رویداد های اخیر
حاکمیت امارت اسلامی در افغانستان یک ساله شد
۳۶۵ روز پیش در بیست و چهارم اسد سال ۱۴۰۰ امارت اسلامی پس از بیست سال مبارزه بار دیگر به قدرت رسید و تمام ساختارهای نظام جمهوریت در کشور از هم پاشید.
یک سال گذشته برای دولت جدید افغانستان پُر از فراز و نشیبهای سیاسی بود.
امارت اسلامی در حالی که بیست روز از حاکمیتاش می گذشت، کابینه سرپرست خود را به تاریخ شانزدهم ماه سنبله سال ۱۴۰۰ اعلام کرد، کابینه که واکنشهای زیادی را نسبت به عدم همه شمول بودنش در داخل و خارج از کشور به دنبال داشت.
انعام الله سمنگانی، رییس مرکز اطلاعات و رسانههای حکومت میگوید که:"امارت اسلامی افغانستان سال گذشته در این روزها درحالی زمام کشور را بدست گرفت که یک نظام دست نشانده از هم فروپاشید و امارت اسلامی بگونه ناگهانی و فوری زمام امور را در دست گرفت و امور کشور را به پیش برد. الحمدالله علا رغم همه تحریمها و مشکلات دست آوردهای زیادی داریم."
با روی کار آمدن امارت اسلامی در کشور بسیاری از رهبران سیاسی، مقامهای رهبری دولت پیشین، وکلای پارلمان، مدافعان حقوق بشر، و برخی فعالان مدنی کشور را ترک و به خارج از افغانستان پناهنده شدند. اما رهبر امارت اسلامی برای مهار وضعیت فرمان عفو عمومی را صادر کرد.
در حالی که چهار ماه از حاکمیت امارت اسلامی در کشور می گذشت دولت جدید افغانستان همچنان در انزوای سیاسی و اقتصادی قرار داشت و با گذشت هر روز بر فشارها و تحریمهای جهانی در برابر امارت اسلامی نیز افزوده می شد.
پس از چهار ماه، امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه در راس یک هیئت برای نخستین بار به ایران سفر کرد و ضمن دیدار با مقامهای ایرانی با محمد اسماعیل خان از رهبران پیشین جهادی و احمد مسعود رهبر جبهه موسوم به مقاومت ملی دیدار نموده و از آنها خواست که به کشور برگردند.
دولت جدید افغانستان با همه دشواریهای که در برابرش قرارداشت حاکمیت خود را مستحکم تر ساخت و پس از نه ماه کمیسیونی را زیر نام تماس و دعوت از شخصیتهای افغان به اساس فرمان رهبر امارت اسلامی شکل گرفت، کمیسیونی که زمینه برگشت شخصیتهای افغان به شمول سیاسیون و مقامهای دولت پیشین را دوباره به کشور مساعد ساخت و دهها تن به شمول برخی مقام ارشد دولت پیشین از طریق این کمیسیون به کابل برگشتند.
در یک سال گذشته عدم شکل گیری حکومت همه شمول، وضع محدودیتها در برابر زنان و دختران و نقض حقوق بشری از برجسته ترین موارد انتقادی در برابر امارت اسلامی بوده است.
برخی از چهرههای سیاسی هم با برگزاری نشستها در بیرون از افغانستان یکی از شرایط بازگشت به کشور و مشروعیت دانستن امارت اسلامی را وابسته به عملی شدن همین موارد بیان کردند.
پس از ده ماه حاکمیت امارت اسلامی در کشور، بزرگترین نشست علما با حضور حدود سه هزار عالم دینی از ولایتهای مختلف کشور در کابل برگزار شد و برای نخستین بار ملا هبت الله آخند زاده، رهبر امارت اسلامی وارد کابل شده و در این نشست سخنرانی کرد. و سخنرانی رهبر امارت اسلامی در این نشست بگونه صوتی از طریق رادیو تلویزیون ملی افغانستان پخش شد.
رهبر امارت اسلامی تاکید کرد که آماده تعامل با جهان استند اما قوانین اسلامی برای شان خط سرخ است.
امارت اسلامی در یک سال گذشته همچنان بارها از مداخلههای بیرونی در مسایل داخلی افغانستان انتقاد کرد و از کشورهای منطقه و جهان خواست که دست مداخله در مسایل داخلی افغانستان بردارند.
وزارت خارجه افغانستان هم میگوید که دولت جدید افغانستان اکنون مستقل است و نباید دولتهای دیگر چشم مداخله به مسایل داخلی افغانستان را داشته باشند.
با این حال دولت جدید افغانستان با گذشت یک سال هنوزهم در بحران مشروعیت جهانی به سر می برد تا کنون نتوانسته منحیث یک دولت جایگاه رسمی خود را در سازمان ملل بدست بیاورد.
رویداد های اخیر
هشت مهاجر افغان در پی غرق شدن قایق در آبهای یونان جان باختند
مقامهای یونان اعلام کرده اند که هشت مهاجر افغان در پی غرق شدن یک قایق در آبهای این کشور جان خود را از دست داده اند.
به گزارش اسوشیتدپرس، این حادثه روز جمعه در نزدیکی جزیره رودس در شرق یونان رخ داده است.
قایق هنگام فرار از کشتی گشتزنی گارد ساحلی یونان غرق شد.
گارد ساحلی یونان گفته است که هجده نفر از جمله ۱۲ مرد، سه زن و سه کودک که همگی اتباع افغانستان هستند، نجات یافتند.
تعدادی از بازماندگان حادثه در شفاخانه بستری شدند که وضعیت یکی از آنها وخیم گزارش شده است.
به گفته مقامات یونان، دو شهروند ترکیه به ظن قاچاق این افراد بازداشت شده اند.
این دومین حادثه مرگبار غرق شدن قایق مهاجران در آبهای یونان در یک هفته اخیر است.
در حادثه قبلی، هفت نفر جان باختند و بیش از ۲۰۰ تن دیگر نجات یافتند.
رویداد های اخیر
دیدار سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان با معین سیاسی وزارت خارجه افغانستان
شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه در دیدار با آلبرت ایلساس، تقویت روابط سیاسی میان افغانستان و ناوری را با اهمیت دانسته و برگسترش روابط میان کابل و اسلو تأکید کرده است.
پس از آنکه ناروی اعلام کرد روابط دیپلوماتیکاش با امارت اسلامی کاهش میدهد، سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان به کابل آمده و با معین سیاسی وزارت خارجه در باره روابط دو کشور گفتگو کرده است.
وزارت امور خارجه در بیانیهای گفته که شیر محمد عباس ستانکزی، در دیدار با آلبرت ایلساس، درباره موضوعات دوجانبه سیاسی و بشردوستانه گفتگو کرده و در این دیدار دو طرف ابراز امیدواری کرده اند که ادامه تعامل بتواند مشکلات را حل کند.
وزارت خارجه ناروی چندی پیش به دلیل تصمیم امارت اسلامی مبنی بر بستن انستیتوتهای طبی به روی دختران اعلام کرد که در واکنش به این کار میخواهد روابطاش را با افغانستان کاهش دهد. حالا سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان به کابل آمده تا با مقامهای امارت اسلامی از نزدیک گفتگو کند.
وزارت خارجه در بیانیه ای گفته که شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه در دیدار با آلبرت ایلساس، تقویت روابط سیاسی میان افغانستان و ناوری را با اهمیت دانسته و برگسترش روابط میان کابل و اسلو تأکید کرده است.
در اعلامیه وزارت خارجه همچنان آمده است که در این دیدار دو طرف ابراز امیدواری کردند که ادامه تعاملات بتواند منجر به «راه های حل سازنده» برای مشکلات موجود شود.
این دیدار در حالی انجام می شود که ناروی در کابل سفارت ندارد و مأموریت دیپلماتیک آن کشور برای افغانستان از دوحه پایتخت قطر، مدیریت میشود. از سویی هم پس از توقف فعالیت سفارت افغانستان در ناروی در ۱۲ سپتامبر وزیر خارجه ناروی تأکید کرد که کشورش سفیر امارت اسلامی را نخواهند پذیرفت.
رویداد های اخیر
دور جدید واکسین پولیو در کشور آغاز میشود
افغانستان و پاکستان دو کشوری در جهان اند که هنوز هم بیماری پولیو در آن محو نشده و از کودکان قربانی میگیرد.
نهاد افغانستان عاری از پولیو از آغاز دور جدید کمپاین واکسین پولیو در مناطق مختلف کشور خبر داد.
این سازمان امروز یکشنبه (۲ جدی) در اطلاعیهای در صفحهای اکس خود گفته که فردا دوشنبه کمپاین واکسین فلج کودکان (پولیو) در مناطق مختلف کشور آغاز میشود.
سازمان افغانستان عاری از پولیو در مورد جزییات بیشتر از مناطق و مدت این دور واکسین پولیو جزییات ارایه نکرده است.
پیش از این نیز وزارت صحت عامه از آغاز کمپاین دو روزه واکسین پولیو برای حدود ۵.۳ میلیون کودک در ۱۱ ولایت کشور خبر داده بود.
افغانستان و پاکستان دو کشوری در جهان اند که هنوز هم بیماری پولیو در آن محو نشده و از کودکان قربانی میگیرد.
این در حالی است که سازمان جهانی صحت از افزایش ثبت موارد پولیو در افغانستان و پاکستان هشدار داده است.
بر اساس آمارهای این سازمان در سال جاری میلادی در مجموع ۷۲ مورد مثبت پولیو شامل ۲۳ مورد در افغانستان و ۴۹ مورد در پاکستان ثبت شده است.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
در دو حادثه ترافیکی در مسیر شاهراه کابل-کندهار بیش از ۱۰۰ تن کشته و زخمی شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تلویزیون آریانا حق نشر مسابقه نهایی کریکت تست قهرمانی جهان را بهدست آورد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
حاکم سوریه: تفاوتهای زیادی بین ما و امارت اسلامی وجود دارد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
فعالیت دو شرکت ترانسپورتی به دلیل حوادث ترافیکی تعلیق شد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
یک مقام ارشد امریکا میگوید برنامه راکتی پاکستان «تهدیدی در حال ظهور» است
-
جهان3 روز ago
دستکم ۱۰۰ سرباز کوریای شمالی طی درگیریها در اوکراین کشته شدهاند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر خارجه امریکا با اشاره به حاکمان کنونی سوریه گفته است که آنان از افغانستان درس بگیرند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
در حملات اسرائيل بر غزه ۲۰ تن جان باختند