Connect with us

رویداد های اخیر

توقف روند رهایی زندانیان جنجال برانگیز طالبان

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

حکومت روند آزاد سازی ۳۲۰ زندانی جنجالی طالبان را متوقف کرده است.

صدیق  صدیقی   سخنگوی ریاست جمهوری می گوید تا هنگامی که طالبان ۲۲ تن از نیروی امنیتی افغان را آزاد نکنند، زندانیان باقی مانده طالب نیز آزاد نخواهند شد.

آقای صدیقی می افزاید که در حال حاضر گفتگوهای صلح هیچ پیشرفتی ندارد.

صدیق صدیقی سخنگوی ریاست جمهوری میگوید: “برای فعلا روند رهایی زندانیان پیشرفتی ندارد. طالبان باید زندانیان نیروهای امنیتی را آزاد بسازند و نشان بدهند که آیا صلاحیت رهایی نیروهای امنیتی ما را دارند یا نه، آیا بالای فرماندهان شان تسلط دارند یا نه.”

در همین حال رییس جمهور غنی در یک گفتگوی ویژه با روزنامه انگلستان تایمز بار دیگر هشدار میدهد که  رهبران کشورهای اروپایی و امریکا مسول پیامد رهایی چهار صد زندانی طالب را خواهند بود.

محمد اشرف غنی رییس جمهوری کشور میگوید: “اگر مواد مخدر در بریتانیا و اروپا افزایش یابد تمام رهبران شما در این امر شریک اند. اگر آمفتامین به سواحل امریکا برسد ما باید بدانیم که عواقب این رهایی می‌باشد، و اگر این افراد مرتکب جرم شوند مسوولیت مشترک جهان می‌باشد”.

همزمان یک منبع معتبر و دخیل در تلاش‌های صلح به آریانانیوز می گوید: تاهنگامی که امریکا با کشورهای فرانسه و آسترالیا روی رهایی شش زندانی طالب که به جرم قتل سربازان این کشورها بازداشت شده اند به تفاهم نرسد، گفتگوهای صلح پیشرفت نخواهد داشت.

به گفته منبع این شش زندانی درحملات سبز برآبی بازداشت شده اند.

عزیز فضلی مشاور ارشد وزارت دولت درامور صلح میگوید: “صلح یک قیمت بزرگ می خواهد و مردم افغانستان به این قیمت لبیک گفتند.”

اما دفتر سیاسی طالبان در قطر، عدم رهایی زندانیان باقی مانده این گروه را تهدید جدی در برابر تلاش های صلح می‌داند.

سید اکبر آغا فرمانده پیشین گروه طالبان میگوید: “عدم رهایی زندانیان یک تهدید کلان به روند صلح است.”

این در حالی است که  حکومت افغانستان از میان چهارصد زندانی جنجالی برانگیز طالبان هشتاد تن شان را رها کرده است.

رویداد های اخیر

نماینده ویژه پاکستان با امیرخان متقی دیدار کرد

Published

on

(Last Updated On: )

محمد صادق، نماینده ویژه پاکستان در کابل در رأس هیئت کمیته مشترک هماهنگی میان افغانستان و پاکستان با امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه دیدار کرده است.

ضیا احمد تکل، رئیس روابط عامه وزارت خارجه در بیانیه نوشته که آقای متقی در این دیدار نگرانی عمیق خود را نسبت به روابط میان کابل و اسلام‌آباد، به‌ویژه در مورد اخراج اجباری مهاجران افغان ابراز نموده است.

متقی تأکید تصریح کرده که هر دو کشور باید در فضای اعتماد متقابل، مشکلات خود را از طریق گفتگو حل‌وفصل کنند و از هرگونه اقدام یا اظهاراتی که باعث رنجش یا تحریک احساسات مردم شود، خودداری نمایند.

نماینده ویژه پاکستان نیز گفته است که دو کشور همسایه دارای روابط عمیقی هستند و باید بررسی شود که چگونه می‌توان مشکلات به‌وجودآمده را حل‌وفصل کرد.

او افزود که در آینده نزدیک، محمد اسحاق دار، معاون صدراعظم و وزیر خارجه پاکستان به کابل سفر خواهد کرد و ابراز امیدواری کرد که این سفر نتایج مثبتی برای هر دو طرف درپی داشته باشد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سرپرست وزارت صنعت و تجارت عازم پاکستان شد

Published

on

(Last Updated On: )

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت امارت اسلامی در رأس یک هیئت عالی‌رتبه عازم پاکستان شد.

وزارت صنعت و تجارت امروز (چهارشنبه) گفته است که هدف این سفر بررسی و رفع موانع موجود در مسیر تجارت، ترانزیت و حمل‌ونقل میان دو کشور و نیز گفتگو پیرامون حل چالش‌های مرتبط با مهاجرین افغان مقیم پاکستان می‌باشد.

براساس خبرنامه این وزارت، اعضای این هیئت متشکل از نمایندگان معاونیت اقتصادی ریاست‌الوزرا، ریاست تسهیل سرمایه‌گذاری اداره امور، وزارت‌های خارجه، مالیه، امور مهاجرین و عودت‌کنندگان، ترانسپورت و هوانوردی ملکی، زراعت، آبیاری و مالداری و سکتور خصوصی می‌باشند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: پاکستان ممکن از اخراج مهاجران برای نفوذ داعش به افغانستان استفاده کند

Published

on

(Last Updated On: )

زلمی خلیل‌زاد، نماینده پیشین امریکا برای افغانستان از احتمال انتقال جنگجویان گروه داعش توسط پاکستان در پوشش اخراج مهاجران به افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

آقای خلیل‌زاد امروز (چهارشنبه) در صفحه ایکس خود نوشته است: «افراد آگاه به من می‌گویند که نگران این هستند که ممکن است تشکیلاتی در پاکستان از اخراج مهاجران افغان به عنوان پوششی برای فرستادن تروریست‌های داعش به افغانستان استفاده کند. من نیز این نگرانی را دارم.»

با این حال، خلیل‌زاد توضیح بیشتری در این زمینه ارائه نکرده و مشخص نساخته است که منظورش از «افراد آگاه» چه کسانی هستند.

این در حالی است که امارت اسلامی مدت‌هاست با گروه داعش در مبارزه است و پیش‌تر نیز پاکستان را به حمایت از این گروه متهم کرده است.

در ماه جنوری سال جاری میلادی، امارت اسلامی اعلام کرده بود که گروه داعش در خاک پاکستان مراکز آموزشی دارد.

اظهارات تازه‌ خلیل‌زاد در حالی مطرح می‌شود که پاکستان اقدامات خود را برای اخراج صدها هزار مهاجر افغان افزایش داده است.

پاکستان روند اخراج مهاجران افغان فاقد اسناد را از اکتوبر ۲۰۲۳ آغاز کرد، اما پس از یک دستورالعمل جدید در ماه دسمبر، این روند از اول اپریل شدت یافت.

گفتنی است که تنها در دو هفته‌ نخست ماه جاری، بیش از ۴۵ هزار افغان به کشور بازگشته‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!