Connect with us

رویداد های اخیر

تهداب مدرسه مولوی جلال‌الدین حقانی در پکتیا گذاشته شد

منتشر شده

در

به گفته اعضای خانواده حقانی، از این پس مردم برای آموزش دینی به کشورهای همسایه نخواهند رفت و مدرسه جلال‌الدین حقانی به آنها تعلیمات دینی و معاصر ارایه خواهد کرد.

باشنده‌گان پکتیا از ایجاد این مدرسه خرسند هستند و می‌گویند که فرزندان آینده می‌توانند به تعلیمات دینی در کشور دسترسی پیدا کنند و مصدر خدمت به جامعه شوند.

این مدرسه به نام مولوی جلال‌الدین حقانی در زمینی به مساحت چهار جریب در مرکز شهر گردیز ولایت پکتیا و با هزینه یک تاجر ساخته می‌شود.

با راه اندازی این مدرسه، افغان‌ها دیگر مجبور نخواهند شد برای تعلیمات دینی به پاکستان، ایران و عربستان سعودی سفر کنند.

به گفته آنها علاوه بر تعلیمات دینی، مضامین نوین نیز در این مدرسه تدریس خواهد شد.

اسحاق حقانی، برادر زاده مولوی جلال‌الدین حقانی می‌گوید که:"طلاب به پاکستان، ایران و عربستان سعودی نخواهند رفت، ما در این مدرسه بنیادی برای آموزش زبان‌های انگلیسی، عربی و سایر زبان‌ها ایجاد خواهیم کرد، همچنین می‌خواهیم در اینجا آموزش کامپیوتر ارائه دهیم."

مردم از تصمیم بر ساخت این مدرسه ابراز خورسندی می‌کنند.

لالی زدران، باشنده پکتیا گفت:"جوانان بسیار بیکار هستند و لازم بود چنین مرکزی در جامعه راه اندازی شود، ما مسلمان هستیم و باید آموزش دینی بگیریم."

طارق، باشنده پکتیا گفت:"این یک قدم بزرگ است، پیش از آمدن امارت اسلامی، ما در پکتیا چنین مکتبی نداشتیم که بتوانیم فرزندان خود را در آن آموزش‌های دینی بدهیم."

علمای دین از مردم می‌خواهند که فرزندان خود را به این مدرسه بفرستند تا بتوانند در کشور به خوبی عمل کنند.

مولوی احمد، عالم دین دراین مورد گفت:"این فرصت بسیار خوبی است، ما دیگر طلبه‌های خود را برای تعلیمات دینی به سفرهای طولانی نمی‌فرستیم، بلکه فرزندانشان را فعالانه به این مدرسه می فرستیم تا تحصیلات خوبی داشته باشند."

به نام مولوی جلال الدین حقانی، یک مدرسه دینی در منطقه میرانشاه در وزیرستان شمالی، پاکستان هم است که هزاران عالم دینی را تربیت کرده است و اعضای خانواده حقانی می‌گویند که شعبه‌های از این مدرسه را در ولایت‌های بیشتری برای آموزش نسل‌های آینده گسترش خواهد داد.

رویداد های اخیر

ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانه‌ها نباید وجود داشته باشد

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که رسانه‌ها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آن‌ها وجود نداشته باشد.

شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانه‌ها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانه‌ها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانه‌های کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.

آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانه‌ها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»

ستانکزی افزوده است، دیدگاه‌ها نسبت به رسانه‌های کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانه‌ها خودداری کند و بگذارد رسانه‌ها با دست باز فعالیت کنند.

از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانه‌ها در پیش نگرفته‌اند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.

اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانه‌ها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

این سمینار در حالی برگزار می‌شود که رسانه‌ها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیت‌ها در چارچوب منافع ملی و ارزش‌های اسلامی می‌دانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد

Published

on

د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.

این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.

حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»

در همین حال، شماری از سرمای‌گذاران از امارت اسلامی می‌خواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.

برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: روز جهانی مهاجران

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!