Connect with us

جهان

تمایل فنلاند و سویدن به عضویت در پیمان نظامی ناتو

منتشر شده

در

عضویت فنلاند و سویدن در ناتو زمانی غیرممکن تلقی می‌شد و مردم هر دو کشور حتی در دوره جنگ سرد و پس از الحاق کریمه به روسیه هم تمایلی به عضویت در ناتو نداشتند. اما حمله روسیه به اوکراین آنها را به سمت پیوستن به ناتو سوق داد.

شبکه یک رادیو تلویزیون آلمان در یک گزارش مفصل پیوستن فنلاند و سویدن به ناتو را بررسی کرده و نوشته است، از جنگ سرد تا الحاق کریمه در سال ۲۰۱۴ هیچ چیز تاکنون فنلاند و سویدن را متقاعد نکرده بود که به پیمان آتلانتیک شمالی ناتو بپیوندند و از استقلال نظامی خود دست بکشند.

به ویژه فنلاند نمی‌خواست همسایه‌اش روسیه را عصبانی کند و همیشه در نقش پل ارتباطی میان شرق و غرب در صحنه سیاست جهانی حضور داشت.

این نقش را فنلاند در نشست ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت امریکا در هلسینکی در سال ۲۰۱۸ بر عهده داشت.

اما در سال‌های اخیر سویدن و فنلاند به ناتو نزدیک‌تر شدند. اواخر مارچ ۲۰۲۲ این دو کشور در رزمایش بزرگ ناتو در ناروی شرکت کردند.

در فنلاند نگرانی درحال گسترش وجود دارد که این کشور به دلیل داشتن ۱۳۰۰ کیلومتر مرز با روسیه بسیار آسیب‌پذیر است.

هر دو کشور اکنون به این نتیجه رسیده اند که بدون عضویت در ناتو نمی‌توان در شرایط اضطراری روی حمایت کامل نظامی سایر کشورهای غربی حساب کرد.

در آغاز جنوری سال جاری تنها ۳۰ درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی‌های فنلاند موافق پیوستن به ناتو بودند. اما در پایان ماه مارس، یعنی بعد از حمله روسیه به اوکراین، بیش از ۶۰ درصد موافق پیوستن کشورشان به ناتو بودند و این تمایل همواره بیشتر می‌شود.

دولت فنلاند روز چهارشنبه (۲۴ حمل) گزارشی در مورد سیاست خارجی و امنیتی خود ارائه کرد.

ساولی نینیستو، رئیس جمهور فنلاند گفته است قصد دارد تصمیم در مورد پیوستن کشورش به ناتو را به پارلمان واگذار کند و روی موافقت اکثریت نمایندگان حساب می‌کند.

اما حزب چپ که در دولت نیز حضور دارد با عضویت کشورش در ناتو مخالفت می‌کند.

درهیمن حال سویدنی‌ها هم طرفدار پیوستن به ناتو هستند.

در سویدن هم بسیاری از مردم به طور سنتی به استقلال نظامی خود افتخار می‌کنند. این کشور بیش از ۲۰۰ سال است که مستقیماً در جنگی درگیر نبوده است. این بی‌طرفی به سویدن کمک کرده تا از جنگ‌های جهانی قرن بیستم در امان باشد.

با این حال اغلب سویدنی‌ها هم خواستار پیوستن به ناتو هستند.

در یک نظرسنجی که اندکی پس از شروع جنگ اوکراین در این کشور انجام گرفت تقریباً نیمی شرکت کنندگان موافق پیوستن کشورشان به ناتو بودند و کمی بیش از یک چهارم به وضوح با آن مخالف بودند.

اما اوضاع سیاسی تا حدودی در سوئد پیچیده‌تر است. قرار است در پائیز امسال انتخابات پارلمانی برگزار شود و موضوع پیوستن به ناتو در هفته‌های اخیر به طور فزاینده‌ای به یک موضوع کارزار انتخاباتی تبدیل شده است.

حزب سوسیال دموکرات‌ حاکم ماگدالنا اندرسون، نخست‌وزیر سویدن به طور سنتی با عضویت کشورش در ناتو مخالف است اما احزاب مخالف دولت با آغاز کارزار انتخاباتی از این موضوع برای فشار بر دولت استفاده می‌کنند.

اولف کریسترسون، رهبر اپوزیسیون سویدن وعده داده است که در صورت پیروزی در انتخابات عضویت در ناتو را تقاضا خواهد کرد.

درهمین حال، پیوستن فنلاند و سویدن برای دو کشور اما بی‌خطر نخواهد بود. روسیه بارها مخالفت خود را با عضویت این کشورها در ناتو اعلام کرده است.

دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین اخیرا گفت که عضویت فنلاند سویدن در ناتو می تواند باعث بی‌ثباتی در اروپا شود.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه در اواخر فبروری تهدید کرده بود که پیوستن این دو کشور به ناتو "عواقب نظامی و سیاسی جدی" خواهد داشت.

جهان

دست‌کم ۱۰۰ سرباز کوریای شمالی طی درگیری‌ها در اوکراین کشته شده‌اند

سخنگوی پنتاگون در اوایل هفته جاری بدون اعلام رقمی دقیق گفت که سربازان کوریای شمالی در جنگ روسیه و اوکراین کشته شده‌اند.

Published

on

به نقل از رویترز یک نماینده پارلمان کوریای جنوبی ‌اعلام کرده است که حداقل ۱۰۰ سرباز کوریای شمالی مستقر در روسیه در جنگ با نیروهای اوکراینی در منطقه کورسک کشته و هزار سرباز دیگر زخمی شده‌اند.

لی سئونگ-کیون، نماینده پارلمان این کشور به خبرنگاران گفت که این تلفات به دلیل عدم تجربه نیروهای کوریای شمالی در جنگ با طیاره‌های بدون سرنشین و ناآشنایی با جنگ در زمین‌های باز بوده است.

این نماینده پارلمان کوریای جنوبی اعلام کرد که گزارش‌هایی از آماده‌سازی برای استقرار نیروهای اضافی وجود دارد و ممکن است کیم جونگ-اون، رهبر کوریای شمالی، نظارت بر دوره‌های آموزشی این نیروها را بر عهده بگیرد.

آقای لی همچنین گفته است: «در اردوی روسیه، گزارش‌هایی از نارضایتی منتشر شده که نشان می‌دهد نیروهای کوریای شمالی به دلیل نداشتن دانش کافی درباره طیاره های بدون سرنشین، بیشتر بار اضافی هستند تا یک نیروی کمکی.»

اولین گزارش‌ها از تلفات کوریای شمالی اوایل این هفته منتشر شد. در ماه اکتوبر مشخص شد که کوریای شمالی ۱۰ هزار نیرو برای کمک به روسیه اعزام کرده است.

سخنگوی پنتاگون در اوایل هفته جاری بدون اعلام رقمی دقیق گفت که سربازان کوریای شمالی در جنگ روسیه و اوکراین کشته شده‌اند.

پس از آن یک مقام ناشناس امریکایی اظهار داشت که «چند صد نفر» کشته یا زخمی شده‌اند.

گفته می‌شود نیروهای کوریای شمالی، که هیچ‌کدام تجربه جنگ ندارند، چند هفته اول حضور خود در روسیه را در دوره‌های آموزشی و نقش‌های پشتیبانی سپری کرده‌اند.

تلفات احتمالی نیروهای کوریای شمالی در منطقه کورسک روسیه رخ داده است.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین شب گذشته اعلام کرد که روسیه شروع به استفاده از «تعداد قابل توجهی» از نیروهای کوریای شمالی در حملات خود در کورسک کرده است.

نه روسیه و نه کوریای شمالی تاکنون استقرار این نیروها را تأیید نکرده‌اند. با این حال، روز پنج‌شنبه، بیانیه‌ای از سوی کوریای شمالی که توسط خبرگزاری رسمی این کشورمنتشر شد، اعلام کرد که اتحاد این کشور با مسکو در حال «بازداشتن ایالات متحده و غرب از گسترش نفوذ بدخواهانه آن‌ها» است.

Continue Reading

جهان

ناتو مسوولیت هماهنگی کمک‌های نظامی به اوکراین را برعهده می‌گیرد

به نقل از گزارش، قصر سفید در تلاش است تا پیش از شروع رسمی دور دوم ریاست ‌جمهوری ترمپ، کمک‌های نظامی بیش‌تری به کی‌یف ارسال کند.

Published

on

پیمان اتلانتیک شمالی (ناتو) مسوولیت هماهنگی کمک‌های نظامی به اوکراین را که قبلاً واشنگتن داشت، برعهده گرفته است.

خبرگزاری رویترز روز سه‌شنبه (۱۷ دسامبر)، گزارش داده که این اقدام نقش مستقیم به ناتو در جنگ اوکراین می‌دهد.

براساس گزارش، این اقدام برای حفظ حمایت‌های نظامی از اوکراین انجام شده تا پس از آغاز دور دوم ریاست ‌جمهوری، دونالد ترمپ در ماه جنوری سال پیش‌رو ضربه نبیند.

مقر هماهنگی کمک‌های نظامی ناتو، پایگاه امریکا در شهر «ویسبادن» آلمان انتخاب شده است.

پیش از این، گروه «رَم‌اشتاین» متشکل از ائتلاف ۵۰ کشور به رهبری امریکا مسوولیت هماهنگی کمک‌های نظامی به اوکراین را برعهده داشت.

به نقل از گزارش، قصر سفید در تلاش است تا پیش از شروع رسمی دور دوم ریاست ‌جمهوری ترمپ، کمک‌های نظامی بیش‌تری به کی‌یف ارسال کند.

با این ‌حال، در گزارش آمده است که این اقدام ممکن تأثیر زیادی بر جنگ اوکراین نداشته باشد.

دونالد ترمپ، رییس جهمور منتخب امریکا، پیش از این در جریان کمپاین‌های انتخاباتی‌ خود از میزان کمک‌های نظامی واشنگتن به کی‌یف انتقاد کرده، وعده داده بود که پس از پیروزی به جنگ اوکراین پایان خواهد داد.

او در دور نخست ریاست جمهوری خود تهدید کرده بود که از پیمان نظامی ناتو خارج می‌شود.

ترمپ از اعضای ناتو خواسته بود که سه درصد از تولیدات ناخالص داخلی خود را به این پیمان اختصاص دهند.

پیمان نظامی ناتو ۳۱ عضو دارد که امریکا، بریتانیا، فرانسه، آلمان، ترکیه و ایتالیا از اعضای برجسته‌ این سازمان نظامی هستند.

از سوی دیگر روسیه افزایش کمک‌های نظامی غرب به اوکراین را محکوم کرده و آن را در خطر یک جنگ گسترده‌تر می‌داند.

Continue Reading

جهان

گزارش: حداقل ۱۰۰ هزار جسد در یک قبر دسته جمعی در سوریه وجود دارد

Published

on

رئیس یک سازمان سوری مستقر در امریکا اعلام کرده که یک قبر دسته جمعی در خارج از دمشق حاوی اجساد دست کم ۱۰۰ هزار نفر است که توسط حکومت بشار الاسد، رئیس جمهور مخلوع سوریه کشته شده اند.

معاذ مصطفی در مصاحبه تلیفونی با رویترز از دمشق گفت که این گور دسته جمعی در منطقه القطیفه در ۴۰ کیلومتری شهر دمشق، یکی از پنج گور دسته جمعی است که طی چند سال کشف کرده است.

مصطفی، رئیس گروه ویژه حالات اضطراری سوریه، گفت که گورهای دسته جمعی دیگری هم وجود دارند و قربانیان نه تنها سوری‌ها بلکه شهروندان امریکایی، بریتانیایی و دیگر کشورها نیز هستند.

بربنیاد گزارش‌ها، صدها هزار سوری از سال ۲۰۱۱ زمانی که سرکوب تظاهرات علیه حکومت اش منجر به جنگ داخلی شد، کشته شده اند.

بشار الاسد و پدرش حافظ الاسد، که قبل از او به عنوان رئیس جمهور کار کرده بود و در سال ۲۰۰۰ درگذشت، توسط سوری ها، گروه های حقوق بشر و دیگر دولت ها متهم به قتل های گسترده بدون محاکمه، از جمله اعدام های دسته جمعی در زندان‌های بدنام این کشور هستند.

اسد بارها نقض حقوق بشر توسط حکومت اش را رد کرده و مخالفان خود را افراط گرا خوانده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!