رویداد های اخیر
تلاش مقامات افغان و ایران برای تقویت روابط و کنترل مرزها
محمد حنیف اتمر سرپرست امور خارجه افغانستان و همتای ایرانی وی محمد جواد ظریف روی تقویت كنترل بر مرز مشترک برای جلوگیری از عبور غیرقانونی و قاچاق انسان توافق کرده اند.
این تصمیم ناوقت دوشنبه شب در بیانیهی مشترکی در اعلام شده است.
ﺑﯿﺎنیه ﻣﺸﺘﺮک وزرای اﻣﻮر ﺧﺎرجه ﺟﻤﮭﻮری اﺳﻼﻣﯽ اﻓﻐﺎﻧﺴﺘﺎن و ﺟﻤﮭﻮری اﺳﻼﻣﯽ اﯾﺮانhttps://t.co/vdQBJsllYl pic.twitter.com/GIcIjYkmYP
— MFA Afghanistan 🇦🇫 (@mfa_afghanistan) June 22, 2020
براساس این بیانیه، کمیته مرزی امنیتی و کمیته ی قانونی شدن اقامت اتباع دو کشور در خاک یکدیگر دستور گرفته اند تا اقدامات لازم را برای اطمینان از امنیت مرز مشترک به منظور جلوگیری از سفر غیرقانونی و قاچاق انسان اتخاذ کنند.
در این بیانیه آمده است: " دو طﺮف ﺑﺮ ﺿﺮورت ﻧﻈﺎرت و ﮐﻨﺘﺮل دﻗﯿﻖ و ﻣﻮﺛﺮ ﺑﺮ ﻣﺮزھﺎی ﻣﺸﺘﺮک ﺗﻮﺳﻂ ﻧﯿﺮوھﺎی ﻣﺮزﺑﺎﻧﯽ دو ﮐﺸﻮر ﺗﺎﮐﯿﺪ ﻧﻤﻮده و ﻣﺘﻌﮭﺪ ﮔﺮدﯾﺪﻧﺪ از ﻋﺒﻮر ﻏﯿﺮ ﻣﺠﺎز ﻣﺮزی، ﻗﺎﭼﺎق اﻧﺴﺎن، ﻣﻮاد ﻣﺨﺪر و قاچاق هرنوع مواد دیگر به ﻗﻠﻤﺮو ﯾﮑﺪﯾﮕﺮ ﺟﻠﻮﮔﯿﺮی ﺑﻌﻤﻞ آورﻧﺪ."
توافق نامه ای نیز در مورد همکاری متقابل در رعایت مقررات بین المللی صحی در گذرگاه های مرزی حاصل شد.
وزارت امور خارجه میگوید که دو طرف در ﻗﺎﻟﺐ ھﺸﺖ کمیته ﮐﺎری ﺷﺎﻣﻞ کمیته ھﺎی ﺳﻨﺪ ﺟﺎﻣﻊ، ﻗﺎﻧﻮﻧﻤﻨﺪ ﺳﺎزی اﻗﺎﻣﺖ اﺗﺒﺎع، ھﻤﮑﺎری ھﺎی ﻣﺮزی، ﮐﺎر، آب، ھﻤﮑﺎری ھﺎی ﻓﺮھﻨﮕﯽ، اﻧﺮژی و ﺻﺤﺖ /ﺑﮭﺪاﺷﺖ در ﻣﻮرد توسعه و ﮔﺴﺘﺮش ﻣﻨﺎﺳﺒﺎت دو ﮐﺸﻮر در اﺑﻌﺎد ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺑﺤﺚ و ﺗﺒﺎدل ﻧﻈﺮ ﮐﺮده و به ﻧﺘﺎﯾﺞ زﯾﺮ دﺳﺖ ﯾﺎﻓﺘﻨﺪ:
۱- به ﻣﻨﻈﻮر ﻧﮭﺎدینه ﺳﺎزی و ﺳﺎﻣﺎﻧﺪھﯽ رواﺑﻂ دوﺟﺎنبه، طﺮﻓﯿﻦ ﺑﺮ ﺿﺮورت ﺗﺪاوم ﻣﺬاﮐﺮات ﻧﮭﺎﯾﯽ ﺳﺎزی ﺳﻨﺪ ﺟﺎﻣﻊ ھﻤﮑﺎری ھﺎی راھﺒﺮدی دو ﮐﺸﻮر و آﻣﺎده ﺳﺎزی ﺳﻨﺪ ﻣﺬﮐﻮر ﺑﺮای اﻣﻀﺎی روﺳﺎی ﺟﻤﮭﻮر ظﺮف سه ﻣﺎه ﻣﻮاﻓﻘﺖ ﻧﻤﻮدﻧﺪ.
۲- ﺟﻤﮭﻮری اﺳﻼﻣﯽ اﯾﺮان ﺿﻤﻦ اﺳﺘﻘﺒﺎل از روﻧﺪ ﺻﻠﺢ ﺑﺎ ﻣﺎﻟﮑﯿﺖ و رھﺒﺮی دوﻟﺖ و ﻣﺮدم اﻓﻐﺎﻧﺴﺘﺎن، اﻋﻼم آﻣﺎدﮔﯽ ﮐﺮد ﺗﺎ در ﺻﻮرت درﺧﻮاﺳﺖ ﺟﻤﮭﻮری اﺳﻼﻣﯽ اﻓﻐﺎﻧﺴﺘﺎن، ظﺮﻓﯿﺖ و اﻣﮑﺎﻧﺎت ﺧﻮد را ﺑﺮای ﺗﺴﮭﯿﻞ روﻧﺪ ﻣﺬاﮐﺮات ﺑﯿﻦ اﻻﻓﻐﺎﻧﯽ و ﻣﯿﺰﺑﺎﻧﯽ از اﯾﻦ ﻣﺬاﮐﺮات به ﮐﺎرﮔﯿﺮد.
۳- طﺮﻓﯿﻦ ﺑﺮ ﺿﺮورت ﮐﺎھﺶ ﺧﺸﻮﻧﺖ ھﺎ در اﻓﻐﺎﻧﺴﺘﺎن ﺑﺎ ھﺪف اﻋﺘﻤﺎد ﺳﺎزی و اﯾﺠﺎد ﻓﻀﺎی ﻣﺜﺒﺖ به ﻣﻨﻈﻮر آﻏﺎز ھﺮچه ﺳﺮﯾﻌﺘﺮ ﻣﺬاﮐﺮات ﺑﯿﻦ اﻻﻓﻐﺎﻧﯽ، دﺳﺘﯿﺎﺑﯽ به آﺗﺶ ﺑﺲ داﺋﻤﯽ و ﺑﺮﻗﺮاری ﺻﻠﺢ ﭘﺎﯾﺪار ﺗﺎﮐﯿﺪ ﮐﺮدﻧﺪ.
۴- ﺑﺎ ﺗﻮحه به اھﻤﯿﺖ اﺟﻤﺎع منطقه ای و ﺑﯿﻦ اﻟﻤﻠﻠﯽ ﺟﮭﺖ ﺑﺮﻗﺮاری ﺻﻠﺢ و اﻣﻨﯿﺖ در اﻓﻐﺎﻧﺴﺘﺎن، طﺮﻓﯿﻦ ﺑﺮ ﺗﻘﻮﯾﺖ ھﻤﮑﺎری ها و ﻣﺸﻮرﺗﮭﺎی منطقه ای و ﺑﯿﻦ اﻟﻤﻠﻠﯽ و ﻓﻌﺎل ﺷﺪن ظﺮﻓﯿﺖ ھﺎی ﻣﻮﺟﻮد در منطقه ﺑﺎ ھﺪف ﺗﺴﮭﯿﻞ ﻣﺬاﮐﺮات و ﺣﻤﺎﯾﺖ از ﻧﻈﺎم ﺟﻤﮭﻮری اﺳﻼﻣﯽ اﻓﻐﺎﻧﺴﺘﺎن ﺗﺎﮐﯿﺪ ﻧﻤﻮدﻧﺪ. به اﯾﻦ ﻣﻨﻈﻮر ﺿﺮورت ﺷﮑﻞ ﮔﯿﺮی ﯾﮏ اﺑﺘﮑﺎر منطقه ای ﺑﺎ ﻣﺤﻮرﯾﺖ اﻓﻐﺎﻧﺴﺘﺎن و اﺷﺘﺮاک ﮐﺸﻮرھﺎی ھﻤﺴﺎیه و ﻣﺸﺎرﮐﺖ ﺳﺎﯾﺮ ﮐﺸﻮرھﺎی ﺗﺎﺛﯿﺮﮔﺬار و ﻧﻘﺶ ﺳﺎزﻣﺎن ﻣﻠﻞ ﻣﺘﺤﺪ در ﭘﺸﺘﯿﺒﺎﻧﯽ از روﻧﺪ ﺻﻠﺢ ﺑﯿﻦ اﻻﻓﻐﺎﻧﯽ ﺗﻔﺎھﻢ ﻧﻤﻮدﻧﺪ.
۵- طﺮﻓﯿﻦ ﺑﺎ اﺷﺎره به ھﻤﮑﺎری و ھﻤﺎھﻨﮕﯽ ﺧﻮب دو ﮐﺸﻮر در ﻣﺠﺎﻣﻊ ﺑﯿﻦ اﻟﻤﻠﻠﯽ و ﻣﻮﺿﻮﻋﺎت ﻣﻮرد ﻋﻼقه و دﻏﺪغه ھﺎی ﻣﺸﺘﺮک از جمله ﺣﻘﻮق ﺑﺸﺮ و ﺣﻤﺎﯾﺖ از ﺣﻘﻮق اﺗﺒﺎع، ﺑﺮ ﺗﺪاوم اﯾﻦ ھﻤﮑﺎری ھﺎ در آﯾﻨﺪه ﺗﺎﮐﯿﺪ ﻧﻤﻮدﻧﺪ.
۶- طﺮﻓﯿﻦ ﺑﺮ ﺿﺮورت ﺗﻘﻮﯾﺖ ھﻤﮑﺎری ھﺎ در ﺑﺨﺶ ھﺎی رﺳﺎنه ای ﺟﮭﺖ اطﻼع رﺳﺎﻧﯽ و ارﺗﻘﺎء ﺳﻄﺢ ﺗﻔﺎھﻢ ﻣﺘﻘﺎﺑﻞ اﻓﮑﺎر ﻋﻤﻮﻣﯽ دو ﮐﺸﻮر ﺗﺎﮐﯿﺪ ﻧﻤﻮدﻧﺪ. در اﯾﻦ راﺑطه ھﻤﮑﺎری ھﺎی رﺳﺎنه ای دو ﮐﺸﻮر در آﯾﻨﺪه توسعه خواهد ﯾﺎﻓﺖ.
۷ -ﺑﺎ ﺗﻮجه به اﺷﺘﺮاﮐﺎت ﻓﺮاوان در ﺣﻮزه ﻣﯿﺮاث ﺗﺎرﯾﺨﯽ ـ ﺗﻤﺪﻧﯽ دو ﮐﺸﻮر، ﻣﻘﺮر ﮔﺮدﯾﺪ وزارﺗﺨﺎنه ھﺎی ﻓﺮھﻨﮓ و ارﺷﺎد اﺳﻼﻣﯽ ﺟﻤﮭﻮری اﺳﻼﻣﯽ اﯾﺮان اطﻼﻋﺎت و ﻓﺮھﻨﮓ ﺟﻤﮭﻮری اﺳﻼﻣﯽ اﻓﻐﺎﻧﺴﺘﺎن و ﻧﯿﺰ وزارتخانه های آﻣﻮزش و ﭘﺮورش ﺟﻤﮭﻮری اﺳﻼﻣﯽ اﯾﺮان و ﻣﻌﺎرف جمهوری اسلامی اﻓﻐﺎﻧﺴﺘﺎن در زﻣﯿنه اﺟﺮای ﺑﺮﻧﺎمه ھﺎی ﻣﺸﺘﺮک در ﺣﻮزه ﻣﯿﺮاث ﻣﺸﺘﺮک زﺑﺎﻧﯽ، دﯾﻨﯽ و ﻓﺮھﻨﮕﯽ و ﻧﯿﺰھﻤﮑﺎری ھﺎی آﻣﻮزﺷﯽ، اﻗﺪاﻣﺎت ﻻزم به ﻋﻤﻞ آورده و اﺳﻨﺎد ﻣﺮﺑﻮط به اﯾﻦ ﺑﺮﻧﺎمه ھﺎ و ھﻤﮑﺎری ھﺎ را ﺗﺪوﯾﻦ و ﻣﺒﺎدله ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ.
رویداد های اخیر
ترمپ برای افسران دخیل در خروج از افغانستان محکمه نظامی برگزار میکند
منابع آگاه به این موضوع گفته اند که تیم ترمپ این تحقیقات را «بسیار جدی» میگیرد و به دنبال موارد خیانت مقامات مسؤول دولت بایدن است.
انبیسی نیوز به نقل از منابع گزارش داده است که دونالد ترمپ، رییس جمهور منتخب امریکا برای افسران دخیل در روند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، محکمه نظامی برگزار میکند.
بر اساس این گزارش، تیم انتقال قدرت ترمپ در حال تهیه فهرستی از افسران نظامی پیشین و بر حال امریکا است که مستقیم در خروج از افغانستان نقش داشتهاند و ممکن در محکمه نظامی برای پاسخدهی حاضر شوند.
به گزارش شبکه خبری امریکایی انبیسی نیوز، اعضای تیم انتقال دولت ترمپ در حال بررسی آغاز تحقیقات در مورد خروج نظامی ایالات متحده از افغانستان در سال ۲۰۲۱ هستند.
گفته میشود که آنها قصد دارند فهرستی از مقامات نظامی دخیل در این عملیات را تهیه کنند. همچنان آنها در حال بررسی این موضوع هستند که آیا میتوان آنها را به محکمه نظامی معرفی کرد یا خیر.
در گزارش انبیسی نیوز آمده است که: «مقاماتی که روی انتقال دولت کار میکنند در حال بررسی ایجاد کمیسیونی برای بررسی پروسه خروج ۲۰۲۱ از افغانستان هستند، از جمله جمع آوری اطلاعات در مورد اینکه چه کسی مستقیما در تصمیم گیری برای اردو دخیل بوده است، خروج چگونه انجام شده است و اینکه ممکن است رهبران نظامی با اتهامهایی به مقیاس خیانت به امریکا متهم شوند.»
منابع آگاه به این موضوع گفته اند که تیم ترمپ این تحقیقات را «بسیار جدی» میگیرد و به دنبال موارد خیانت مقامات مسؤول دولت بایدن است.
پیش از این، مارک میلی، لوی درستیز پیشین امریکا با اشاره به کاستیهای خروج امریکا از افغانستان، به شکست واشنگتن در افغانستان اعتراف کرده بود.
دونالد ترمپ، رییس جمهور منتخب امریکا، بارها خروج آشفته نظامیان امریکایی از افغانستان را که طی آن ۱۳ عسکر امریکایی و دهها افغان در حملهی میدان هوایی کابل کشته شدند، محکوم کرده و آن را «خجالت آورترین روز» در تاریخ ایالات متحده خوانده است.
رویداد های اخیر
صدراعظم کانادا: بازداشت یک نیروی خاص این کشور در افغانستان را جدی میگیریم
لاوری در جریان تحولات در آگست سال ۲۰۲۱، حدود ۱۰۰ نفر را در بیرون شدن از افغانستان کمک کرده بود.
جاستین ترودو، صدراعظم کانادا میگوید که موضوع بازداشت یک عضو سابق نیروی خاص این کشور در افغانستان را بسیار جدی میگیرد.
ترودو این سخن را در پاسخ به سوالی در پایان نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پسفیک در لیما پایتخت پرو روز شنبه (۲۶ عقرب) گفت.
شبکۀ تلویزیونی کانادایی CTV، به نقل از چند منبع گزارش داده است که دیوید لاوری سرباز بازنشستۀ کانادا اندکی پس از ورود به کابل روز دوشنبه هفتۀ گذشته ۲۱ عقرب بازداشت شد.
بر اساس گزارش، هنوز معلوم نیست که این شهروند کانادا در کجا نگهداری میشود.
لاوری در جریان تحولات در آگست سال ۲۰۲۱، حدود ۱۰۰ نفر را در بیرون شدن از افغانستان کمک کرده بود.
او در گذشته یک شرکت خصوصی امنیتی در افغانستان داشت.
امارت اسلامی در این باره هنوز چیزی نگفته اند.
رویداد های اخیر
کمیسیون تدارکات قرارداد ۲۷ پروژه مختلف را منظور کرد
کمیسیون تدارکات ملی معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا از منظوری قرارداد ۲۷ پروژه به ارزش حدود ۵ میلیارد افغانی خبر داده و گفته است که ۸ پروژه دیگر تعدیل شده است.
معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا امروز (شنبه) گفته است که در پروژههای منظور و تعدیلشده، بازسازی بند سلطان ولایت غزنی، بلاکهای نمبر دو تهیه مسکن شهر کابل، ساختمانهای محاکم استیناف ولایت لوگر و کندهار، شماری از سرکهای داخلی شهر کابل، وسایل برقی مورد نیاز در ولایات مختلف و شماری از پروژههای دیگر مشمول است که از سوی امارت اسلامی تمویل میشود.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
خلیلزاد: رو گردانیدن از افغانستان اشتباه است، توافق دوحه میتواند مبنای تعامل با امارت اسلامی باشد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
برنامه «قرعهکشی خوشبخت» افغان بیسیم؛ یک مشترک از کندهار برنده یک میلیون افغانی شد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
وزارت مخابرات هزینه انترنت و تماسهای تیلفونی را کاهش میدهد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
ترمپ افراد کم تجربه را برای پستهای مهم انتخاب کرده است
-
رویداد های اخیر5 روز ago
عبدالغنی برادر: امارت اسلامی کاهش فقر و ایجاد فرصتهای شغلی را اولویت خود میداند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
هزار زندانی افغان از ایران به افغانستان بازگردانده میشوند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
مجاهد: امارت اسلامی متعهد به آزادی و فعالیت رسانهها در چارچوب اصول اسلامی است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تیم ترمپ در حال تهیه فهرستی از افسران پنتاگون بهمنظور برکناری آنها است