رویداد های اخیر
تلاش مقامات افغان و ایران برای تقویت روابط و کنترل مرزها
محمد حنیف اتمر سرپرست امور خارجه افغانستان و همتای ایرانی وی محمد جواد ظریف روی تقویت كنترل بر مرز مشترک برای جلوگیری از عبور غیرقانونی و قاچاق انسان توافق کرده اند.
این تصمیم ناوقت دوشنبه شب در بیانیهی مشترکی در اعلام شده است.
ﺑﯿﺎنیه ﻣﺸﺘﺮک وزرای اﻣﻮر ﺧﺎرجه ﺟﻤﮭﻮری اﺳﻼﻣﯽ اﻓﻐﺎﻧﺴﺘﺎن و ﺟﻤﮭﻮری اﺳﻼﻣﯽ اﯾﺮانhttps://t.co/vdQBJsllYl pic.twitter.com/GIcIjYkmYP
— MFA Afghanistan 🇦🇫 (@mfa_afghanistan) June 22, 2020
براساس این بیانیه، کمیته مرزی امنیتی و کمیته ی قانونی شدن اقامت اتباع دو کشور در خاک یکدیگر دستور گرفته اند تا اقدامات لازم را برای اطمینان از امنیت مرز مشترک به منظور جلوگیری از سفر غیرقانونی و قاچاق انسان اتخاذ کنند.
در این بیانیه آمده است: " دو طﺮف ﺑﺮ ﺿﺮورت ﻧﻈﺎرت و ﮐﻨﺘﺮل دﻗﯿﻖ و ﻣﻮﺛﺮ ﺑﺮ ﻣﺮزھﺎی ﻣﺸﺘﺮک ﺗﻮﺳﻂ ﻧﯿﺮوھﺎی ﻣﺮزﺑﺎﻧﯽ دو ﮐﺸﻮر ﺗﺎﮐﯿﺪ ﻧﻤﻮده و ﻣﺘﻌﮭﺪ ﮔﺮدﯾﺪﻧﺪ از ﻋﺒﻮر ﻏﯿﺮ ﻣﺠﺎز ﻣﺮزی، ﻗﺎﭼﺎق اﻧﺴﺎن، ﻣﻮاد ﻣﺨﺪر و قاچاق هرنوع مواد دیگر به ﻗﻠﻤﺮو ﯾﮑﺪﯾﮕﺮ ﺟﻠﻮﮔﯿﺮی ﺑﻌﻤﻞ آورﻧﺪ."
توافق نامه ای نیز در مورد همکاری متقابل در رعایت مقررات بین المللی صحی در گذرگاه های مرزی حاصل شد.
وزارت امور خارجه میگوید که دو طرف در ﻗﺎﻟﺐ ھﺸﺖ کمیته ﮐﺎری ﺷﺎﻣﻞ کمیته ھﺎی ﺳﻨﺪ ﺟﺎﻣﻊ، ﻗﺎﻧﻮﻧﻤﻨﺪ ﺳﺎزی اﻗﺎﻣﺖ اﺗﺒﺎع، ھﻤﮑﺎری ھﺎی ﻣﺮزی، ﮐﺎر، آب، ھﻤﮑﺎری ھﺎی ﻓﺮھﻨﮕﯽ، اﻧﺮژی و ﺻﺤﺖ /ﺑﮭﺪاﺷﺖ در ﻣﻮرد توسعه و ﮔﺴﺘﺮش ﻣﻨﺎﺳﺒﺎت دو ﮐﺸﻮر در اﺑﻌﺎد ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺑﺤﺚ و ﺗﺒﺎدل ﻧﻈﺮ ﮐﺮده و به ﻧﺘﺎﯾﺞ زﯾﺮ دﺳﺖ ﯾﺎﻓﺘﻨﺪ:
۱- به ﻣﻨﻈﻮر ﻧﮭﺎدینه ﺳﺎزی و ﺳﺎﻣﺎﻧﺪھﯽ رواﺑﻂ دوﺟﺎنبه، طﺮﻓﯿﻦ ﺑﺮ ﺿﺮورت ﺗﺪاوم ﻣﺬاﮐﺮات ﻧﮭﺎﯾﯽ ﺳﺎزی ﺳﻨﺪ ﺟﺎﻣﻊ ھﻤﮑﺎری ھﺎی راھﺒﺮدی دو ﮐﺸﻮر و آﻣﺎده ﺳﺎزی ﺳﻨﺪ ﻣﺬﮐﻮر ﺑﺮای اﻣﻀﺎی روﺳﺎی ﺟﻤﮭﻮر ظﺮف سه ﻣﺎه ﻣﻮاﻓﻘﺖ ﻧﻤﻮدﻧﺪ.
۲- ﺟﻤﮭﻮری اﺳﻼﻣﯽ اﯾﺮان ﺿﻤﻦ اﺳﺘﻘﺒﺎل از روﻧﺪ ﺻﻠﺢ ﺑﺎ ﻣﺎﻟﮑﯿﺖ و رھﺒﺮی دوﻟﺖ و ﻣﺮدم اﻓﻐﺎﻧﺴﺘﺎن، اﻋﻼم آﻣﺎدﮔﯽ ﮐﺮد ﺗﺎ در ﺻﻮرت درﺧﻮاﺳﺖ ﺟﻤﮭﻮری اﺳﻼﻣﯽ اﻓﻐﺎﻧﺴﺘﺎن، ظﺮﻓﯿﺖ و اﻣﮑﺎﻧﺎت ﺧﻮد را ﺑﺮای ﺗﺴﮭﯿﻞ روﻧﺪ ﻣﺬاﮐﺮات ﺑﯿﻦ اﻻﻓﻐﺎﻧﯽ و ﻣﯿﺰﺑﺎﻧﯽ از اﯾﻦ ﻣﺬاﮐﺮات به ﮐﺎرﮔﯿﺮد.
۳- طﺮﻓﯿﻦ ﺑﺮ ﺿﺮورت ﮐﺎھﺶ ﺧﺸﻮﻧﺖ ھﺎ در اﻓﻐﺎﻧﺴﺘﺎن ﺑﺎ ھﺪف اﻋﺘﻤﺎد ﺳﺎزی و اﯾﺠﺎد ﻓﻀﺎی ﻣﺜﺒﺖ به ﻣﻨﻈﻮر آﻏﺎز ھﺮچه ﺳﺮﯾﻌﺘﺮ ﻣﺬاﮐﺮات ﺑﯿﻦ اﻻﻓﻐﺎﻧﯽ، دﺳﺘﯿﺎﺑﯽ به آﺗﺶ ﺑﺲ داﺋﻤﯽ و ﺑﺮﻗﺮاری ﺻﻠﺢ ﭘﺎﯾﺪار ﺗﺎﮐﯿﺪ ﮐﺮدﻧﺪ.
۴- ﺑﺎ ﺗﻮحه به اھﻤﯿﺖ اﺟﻤﺎع منطقه ای و ﺑﯿﻦ اﻟﻤﻠﻠﯽ ﺟﮭﺖ ﺑﺮﻗﺮاری ﺻﻠﺢ و اﻣﻨﯿﺖ در اﻓﻐﺎﻧﺴﺘﺎن، طﺮﻓﯿﻦ ﺑﺮ ﺗﻘﻮﯾﺖ ھﻤﮑﺎری ها و ﻣﺸﻮرﺗﮭﺎی منطقه ای و ﺑﯿﻦ اﻟﻤﻠﻠﯽ و ﻓﻌﺎل ﺷﺪن ظﺮﻓﯿﺖ ھﺎی ﻣﻮﺟﻮد در منطقه ﺑﺎ ھﺪف ﺗﺴﮭﯿﻞ ﻣﺬاﮐﺮات و ﺣﻤﺎﯾﺖ از ﻧﻈﺎم ﺟﻤﮭﻮری اﺳﻼﻣﯽ اﻓﻐﺎﻧﺴﺘﺎن ﺗﺎﮐﯿﺪ ﻧﻤﻮدﻧﺪ. به اﯾﻦ ﻣﻨﻈﻮر ﺿﺮورت ﺷﮑﻞ ﮔﯿﺮی ﯾﮏ اﺑﺘﮑﺎر منطقه ای ﺑﺎ ﻣﺤﻮرﯾﺖ اﻓﻐﺎﻧﺴﺘﺎن و اﺷﺘﺮاک ﮐﺸﻮرھﺎی ھﻤﺴﺎیه و ﻣﺸﺎرﮐﺖ ﺳﺎﯾﺮ ﮐﺸﻮرھﺎی ﺗﺎﺛﯿﺮﮔﺬار و ﻧﻘﺶ ﺳﺎزﻣﺎن ﻣﻠﻞ ﻣﺘﺤﺪ در ﭘﺸﺘﯿﺒﺎﻧﯽ از روﻧﺪ ﺻﻠﺢ ﺑﯿﻦ اﻻﻓﻐﺎﻧﯽ ﺗﻔﺎھﻢ ﻧﻤﻮدﻧﺪ.
۵- طﺮﻓﯿﻦ ﺑﺎ اﺷﺎره به ھﻤﮑﺎری و ھﻤﺎھﻨﮕﯽ ﺧﻮب دو ﮐﺸﻮر در ﻣﺠﺎﻣﻊ ﺑﯿﻦ اﻟﻤﻠﻠﯽ و ﻣﻮﺿﻮﻋﺎت ﻣﻮرد ﻋﻼقه و دﻏﺪغه ھﺎی ﻣﺸﺘﺮک از جمله ﺣﻘﻮق ﺑﺸﺮ و ﺣﻤﺎﯾﺖ از ﺣﻘﻮق اﺗﺒﺎع، ﺑﺮ ﺗﺪاوم اﯾﻦ ھﻤﮑﺎری ھﺎ در آﯾﻨﺪه ﺗﺎﮐﯿﺪ ﻧﻤﻮدﻧﺪ.
۶- طﺮﻓﯿﻦ ﺑﺮ ﺿﺮورت ﺗﻘﻮﯾﺖ ھﻤﮑﺎری ھﺎ در ﺑﺨﺶ ھﺎی رﺳﺎنه ای ﺟﮭﺖ اطﻼع رﺳﺎﻧﯽ و ارﺗﻘﺎء ﺳﻄﺢ ﺗﻔﺎھﻢ ﻣﺘﻘﺎﺑﻞ اﻓﮑﺎر ﻋﻤﻮﻣﯽ دو ﮐﺸﻮر ﺗﺎﮐﯿﺪ ﻧﻤﻮدﻧﺪ. در اﯾﻦ راﺑطه ھﻤﮑﺎری ھﺎی رﺳﺎنه ای دو ﮐﺸﻮر در آﯾﻨﺪه توسعه خواهد ﯾﺎﻓﺖ.
۷ -ﺑﺎ ﺗﻮجه به اﺷﺘﺮاﮐﺎت ﻓﺮاوان در ﺣﻮزه ﻣﯿﺮاث ﺗﺎرﯾﺨﯽ ـ ﺗﻤﺪﻧﯽ دو ﮐﺸﻮر، ﻣﻘﺮر ﮔﺮدﯾﺪ وزارﺗﺨﺎنه ھﺎی ﻓﺮھﻨﮓ و ارﺷﺎد اﺳﻼﻣﯽ ﺟﻤﮭﻮری اﺳﻼﻣﯽ اﯾﺮان اطﻼﻋﺎت و ﻓﺮھﻨﮓ ﺟﻤﮭﻮری اﺳﻼﻣﯽ اﻓﻐﺎﻧﺴﺘﺎن و ﻧﯿﺰ وزارتخانه های آﻣﻮزش و ﭘﺮورش ﺟﻤﮭﻮری اﺳﻼﻣﯽ اﯾﺮان و ﻣﻌﺎرف جمهوری اسلامی اﻓﻐﺎﻧﺴﺘﺎن در زﻣﯿنه اﺟﺮای ﺑﺮﻧﺎمه ھﺎی ﻣﺸﺘﺮک در ﺣﻮزه ﻣﯿﺮاث ﻣﺸﺘﺮک زﺑﺎﻧﯽ، دﯾﻨﯽ و ﻓﺮھﻨﮕﯽ و ﻧﯿﺰھﻤﮑﺎری ھﺎی آﻣﻮزﺷﯽ، اﻗﺪاﻣﺎت ﻻزم به ﻋﻤﻞ آورده و اﺳﻨﺎد ﻣﺮﺑﻮط به اﯾﻦ ﺑﺮﻧﺎمه ھﺎ و ھﻤﮑﺎری ھﺎ را ﺗﺪوﯾﻦ و ﻣﺒﺎدله ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ.
رویداد های اخیر
ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانهها نباید وجود داشته باشد
معین سیاسی وزارت امور خارجه میگوید که رسانهها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آنها وجود نداشته باشد.
شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانهها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانهها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانههای کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.
آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانهها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»
ستانکزی افزوده است، دیدگاهها نسبت به رسانههای کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانهها خودداری کند و بگذارد رسانهها با دست باز فعالیت کنند.
از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانهها در پیش نگرفتهاند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.
اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانهها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.
این سمینار در حالی برگزار میشود که رسانهها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیتها در چارچوب منافع ملی و ارزشهای اسلامی میدانند.
رویداد های اخیر
قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد
د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.
این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.
حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»
در همین حال، شماری از سرمایگذاران از امارت اسلامی میخواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.
برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.
رویداد های اخیر
څار: روز جهانی مهاجران
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ترمپ: حتی یک پیچ هم نباید در افغانستان به جا میماند
-
ورزش3 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات جام قهرمانان کریکت ۲۰۲۵ را نشر میکند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
رهبر حزب الله: مسیر تدارکاتی خود را از طریق سوریه از دست دادیم
-
رویداد های اخیر5 روز ago
شورای امنیت ملل متحد ماموریت کمیته نظارت بر تحریمها علیه امارت اسلامی را تمدید کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر ارشد ایالت خیبرپختونخوا میگوید اسلامآباد اکنون آماده گفتگو با کابل است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
امریکا: بی عدالتیها علیه زنان افغان، مساوات در سطح جهان را تهدید میکند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
مقامهای چین و تاجیکستان درباره افغانستان گفتگو کردند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
اتحادیه اروپا نزدیک به ۲۰ میلیون یورو برای تقویت رشد اقتصادی در افغانستان اختصاص داد