Connect with us

تجارت

تلاش بانک جهانی برای آزاد‌سازی ۵۰۰ میلیون دالر پول‌های مسدود شده افغانستان

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

رویترز به تازگی در گزارشی به نقل از برخی منابع گفته است که این وجوه فقط برای کمک‌های بشردوستانه به مردم افغانستان در نظر گرفته شده است.

بر بنیاد این گزارش، قرار است اعضای هیئت مدیره بانک جهانی به‌ طور غیررسمی ملاقات کنند و هدف آن نیز گفتگو در مورد پیشنهادی است که در هفته‌های اخیر با مقامات امریکایی و سازمان ملل متحد مطرح خواهد شد.

این پیشنهاد، تغییر مسیر وجوه از صندوق بازسازی افغانستان (ARTF) است که در مجموع ۱٫۵ میلیارد دالر می‌شود.

با این حال، هنوز چگونگی انتقال این کمک‌ها به افغانستان حل ‌نشده است، زیرا بیم آن وجود دارد که نهادهای مالی درگیر، در معرض تحریم امریکا قرار گیرد.

این منابع به رویترز یادآور شده‌اند که این پول برای رفع نیازهای فوری مراقبت‌های صحی در افغانستان، جایی‌که کم‌تر از ۷ درصد جمعیت آن در برابر ویروس کرونا واکسین شده‌اند، اختصاص می‌یابد.

از سوی دیگر، یک منبع آگاه گفته است که بانک جهانی پس از انتقال این مقدار پول به افغانستان، روی چگونگی مصرف آن نظارتی نخواهد داشت.

این منبع افزوده است که بانک جهانی می‌خواهد این پول را بدون هیچ نظارت یا گزارشی به سازمان ملل و سایر آژانس‌های بشردوستانه منتقل کند.

منبع گفته است:”در حالی که خزانه‌داری ایالات متحده نامه‌های دل‌پذیر ارایه کرده است که به بانک‌ها اطمینان می‌دهد که می‌توانند معاملات بشردوستانه را پردازش کنند، اما نگرانی در مورد تحریم‌ها هم‌چنان ادامه دارد و از عبور حتی مواد اولیه از جمله غذا و دارو جلوگیری می‌کند.”

از جانب دیگر، منابع آگاه گفته‌اند که بانک جهانی در صدد باز کردن راه میان‌بر برای امارت اسلامی است.

گزارش می‌افزاید که کار اولیه روی مبادله بالقوه دالرهای امریکایی برای افغان‌ها انجام شده است تا این وجوه را به افغانستان تحویل دهند.

با این حال، منبع دیگر تأکید کرده است که این برنامه‌ها فقط در حد پیشنهاد است و هنوز اجرا نشده است.

تجارت

وزارت معادن می‌گوید طی یک سال گذشته ۳۶ قرارداد معدن را امضا کرده است

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت معادن و پترولیم می‌گوید که در سال گذشته ۳۶ قرارداد معدنی بزرگ و کوچک را امضا کرده است که ارزش مالی آن به ۱.۳ میلیارد دالر امریکایی می‌رسد.

مسوولان این وزارت گفته‌اند که این قراردادها ۱۰ معدن بزرگ، ۲۵ معدن کوچک مشمول پروژه‌های سمنت، نمک، مرمر و قرارداد بزرگ استخراج گاز با ازبکستان بوده که با شرکت‌های داخلی و خارجی به امضا رسیده است.

در همین حال، کارشناسان امور اقتصادی افزایش سرمایه‌گذاری‌ها در بخش استخراج معادن را برای رشد اقتصادی کشور مهم دانسته و تأکید کرده‌اند که در قراردادهای معدنی باید اولویت با شرکت‌های داخلی داده شود.

کمال الدین کاکر، تحلیلگر امور اقتصادی، گفت: «بهتر این است که به سرمایه‌گذار داخلی اولویت داده شود نه خارجی»

اعضای بخش خصوصی نیز گفته‌اند که اگر شرکت‌های خارجی و سرمایه‌گذاران افغان بتوانند در بخش معادن در کشور شریک شوند، این امر علاوه بر توسعه سرمایه‌گذاری در کشور، تغییرات مثبتی را در زمینه ظرفیت سازی در بخش استخراج معادن به همراه خواهد داشت.

Continue Reading

تجارت

افغانستان اولین محموله صادراتی خود را به اروپا صادر کرد

Published

on

(Last Updated On: )

دفتر مطبوعاتی مقام ولایت هرات از ارسال اولین محموله صادراتی از طریق خط آهن خواف – هرات به اروپا خبر داده است.

این در دفتر در خبرنامه‌ای نوشته که محموله صادراتی مشمول ۲۰۰ تن میوه خشک به ارزش یک میلیون و ۲۰۰ هزار دالر بوده که با حضور اسلام‌جار، والی هرات و سرقنسول ایران از طریق خط آهن خواف-هرات به مقصد ترکیه و اروپا صادر شده است.

براساس خبرنامه، میوه خشک این محموله صادراتی شامل مغز پسته، کشمش، بادام و جلغوزه می‌باشد.

خبرنامه افزوده که در طول سه ماه اخیر از طریق راه آهن خواف – هرات بیش از ۳۵ هزار تن کالا انتقالات انجام شده است.

Continue Reading

تجارت

صادرات گاز مایع روسیه به افغانستان افزایش یافت است

صادرات این گاز به افغانستان که بزرگترین مصرف کننده گاز مایع روسیه در منطقه به شمار می‌رود در این مدت ۵۲ درصد افزایش داشته و به ۷۱ هزار تُن‌متریک رسیده است.

Published

on

(Last Updated On: )

پس از اعمال تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه گاز مایع روسیه، صادرات این گاز به افغانستان و آسیای مرکزی افزایش یافته است. به گزارش رویترز در دو ماه اخیر، صادرات گاز مایع روسیه به افغانستان ۵۲ درصد افزایش داشته و به ۷۱ هزار تُن رسیده است.

خبرگزاری رویترز به نقل از منابعی گزارش داد که محدودیت‌های اتحادیه اروپا علیه گاز مایع روسیه در سال گذشته باعث افزایش صادرات این محصول به افغانستان شده است. طبق این گزارش این تحریم‌ها سال گذشته از سوی پولند، یکی از بزرگترین واردکنندگان گاز مایع روسیه، پیشنهاد او در دسامبر اجرایی شد.

گاز مایع شامل پروپان و بودتان است که عمدتا به عنوان سوخت موتر، برای گرمایش و در تولید دیگر محصولات پتروشیمی استفاده می‌شود.

به گفته منابع صنعتی، عرضه گاز مایع «ال‌پی‌جی» از طریق راه‌آهن، از کارخانه‌های روسیه به شمول پروژه مشترک کازروس‌گاز با قزاقستان، در ماه‌های جنوری و فبروری امسال در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته، ۸۰ درصد افزایش داشته و به ۱۴۰ تُن‌متریک رسیده است.

صادرات این گاز به افغانستان که بزرگترین مصرف کننده گاز مایع روسیه در منطقه به شمار می‌رود در این مدت ۵۲ درصد افزایش داشته و به ۷۱ هزار تُن‌متریک رسیده است.

تاجران انتظار دارند که صادرات گاز مایع به افغانستان بیش از پیش افزایش یابد. به گفته تاجران تقاضای سالانه افغانستان برای گاز مایع حدود ۷۰۰ هزار تُن‌متریک برآورد شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!