Connect with us

رویداد های اخیر

تعهد امارت اسلامی مبنی بر تامین امنیت اماکن مذهبی

منتشر شده

در

مسوولان در امارت اسلامی افغانستان تعهدات تامین امنیت مساجد، تکیه خانه‌ها و اماکن مذهبی را میدهند.

قاری سعید خوستی، سخنگوی وزارت داخله، در این باره گفت:" یک پلان تهیه شده که جاهای مذهبی اقلیت‌ها از حملات مصوون باشد. "

شورای عالی علمای امامیه افغانستان حمله  بر نماز گزاران در کندز و کندهار را  رویدادهای تروریستی خواند و آن را خلاف موازین اسلامی خوانده اند.

این عالماان دین حمله بر مساجد، تکیه خانه‌ها و اماکن مذهبی را جز جنات جنگی میدانند.

شورای علمای اهل تشیع از سازمان ملل خواسته تا موضع خود را نسبت به این کشتار‌های دسته جمعی روشن نماید.

علمای شیعه می‌گویند یکی از اهداف تروریست‌ها ایجاد تفرقه میان مذاهب افغانستان است که به گفته علما گروه‌های تروریستی هیچ زمانی به این هدف نخواهند رسید.

محمدحسین جعفری، رییس شورای علمای امامیه، در این باره گفت:"همه مراکز دینی منجمله شورای عالی علمای  امامیه پیام  داده و از امارت اسلامی جدا تقاضا کرده... که در رابطه به انتحار و انفجار موضوع خود را روشن کند."

این درحالی است که در این اواخر داعش مساجد شیعیان را مورد حمله قرار داده است، حملاتی که اول از جانب اجتماع سنی افغانستان نکوهش شده است.

رحیمه حسینی، استاد حوزه علمیه خاتم النبین (ص)، در این باره گفت:" با رویکار آمدن این حکومت اصلا وقایع جلو اش گرفته نشده است. این واقعا یک جای نگرانی دارند که چرا جلو اش گرفته نشده است."

در پی حملات مرگبار اخیر در ولایت های کندز و کندهار شهروندان کشور نیز نگران اند و از امارت اسلامی میخواهند تا به امنیت تمام اقوام یکسان رسیدگی نمایند.

 به گفته‎‌ای مردم در حکومت قبلی خودشان امنیت مساجد و تکیه خانه‌ها را میگرفتند

شکیلا، باشنده کابل، در این باره گفت:"امنیت برای تمام اقوام تامین باشد برعکس ما میبینم که بر بعضی اقوام به خصوص هزاره ها هیج امنیت وجود ندارد."

محمد یاسین، باشنده کابل، در این مورد میگوید:"امارت اسلامی توجه جدی نکند به تامین امنیت این گونه امکان که پر جمعیت است قطعا نگرانی ها روز به روز اوج می گیرد و قطعا روز به روز بیشتر می‌شود."

از سوی دیگر، شماری از شهروندان می‌گویند که عالمان دین باید برای اتحاد مذاهب تلاش کنند و نگذارند دشمنان میان مذاهب، تفرقه بیندازند.

محمد باقر؛ باشنده کابل، در این باره گفت:"یک بخش زیادی را جامعه تشیع ما تشکیل میدهد لذا قاطعانه ما تقاضا داریم که امنیت این مردم را تامین بکند."

نادر، باشنده کابل، در این مورد میگوید" ما از امارت اسلامی خواستار این استیم که بتواند امنیت بر قرار بکنند و عاملان این قضایا را محاکمه بکنند."

قابل یادآوری است که حملات داعش در ولایت‌های کندز و کندهار بیشتر از ۲۰۰ کشته و زخمی بر جا گذاشت است.

رویداد های اخیر

رئیس دفتر سیاسی امارت اسلامی با سفیر چین در قطر دیدار کرد

Published

on

رئیس دفتر سیاسی امارت اسلامی در دوحه در دیدار با کائو شیائولین، سفیر چین در قطر درباره حسن همجواری، تجارت، سرمایه‌گذاری و روابط دو جانبه میان دو کشور گفتگو کرده است.

سهیل شاهین درباره این دیدار که دوشنبه‌شب انجام شده، گفته است: «در مورد سرک واخان، صادرات میوه تازه افغانستان به چین، بازسازی سردخانه‌ها، کمک‌های چین در بخش تجهیزات طبی به وزارت صحت و همسایگی خوب میان دو کشور گفتگو شده است.»

در حاضر حاضر، چین روابط سیاسی و تجارتی خوب با امارت اسلامی دارد و ظاهراً این روابط با گذشت هر روز در حال گسترش است.

با این حال، آگاهان گفته‌اند از اینکه افغانستان از انزوا بیرون شود کشورهای دیگر نیز باید مانند چین وارد تعامل سیاسی و اقتصادی با امارت اسلامی شوند.

گفتنی است که آقای شاهین در دیدار جدا‌گانه با رئیس هیأت صلیب سرخ در افغانستان درباره کمک‌های بشردوستانه، وضعیت بخش صحی و تغییرات اقلیمی همچنان بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مالدیف سفیر خود را به دلیل دیدار با سرپرست سفارت افغانستان فراخواند

وزارت خارجه مالدیف روز یک‌شنبه (۱۳عقرب) اعلام کرده که دیدار محمد طه، کمیسار عالی‌اش در اسلام آباد با دیپلومات امارت اسلامی با مجوز وزارت خارجه صورت نگرفته است.

Published

on

دولت مالدیف دیپلومات بلند رتبه خود در اسلام آباد را به دلیل ملاقات بدون مجوز با سرپرست سفارت افغانستان در اسلام آباد که ۳ روز قبل انجام شده، به آن کشور فراخوانده است.

سفارت افغانستان در اسلام آباد، سه روز قبل از دیدار سردار احمد شکیب سرپرست این سفارت با محمد طه، کمیسار عالی مالدیف در اسلام آباد خبر داد.

وزارت خارجه مالدیف روز یک‌شنبه (۱۳عقرب) اعلام کرده که دیدار محمد طه، کمیسار عالی‌اش در اسلام آباد با دیپلومات امارت اسلامی با مجوز وزارت خارجه صورت نگرفته است.

این وزارت در اعلامیه‌ای گفته است: «متعاقباَ اقدام مناسب از سوی حکومت مالدیف روی دست گرفته شده است.»

در همین حال، منابع رسمی به خبرگزاری فرانسه گفته‌اند که مالدیف دیپلومات بلند رتبه خود در اسلام آباد را به دلیل این دیدار به کشور فراخوانده است.

 همچنین، نام محمد طه از ویب‌سایت نمایندگی مالدیف در پاکستان حذف شده است.

سفارت افغانستان در اسلام آباد در اعلامیه‌ای گفته بود که دیپلومات مالدیف در این دیدار «خواهان روابط مستحکم و نزدیک با افغانستان است.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

افغانستان سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه صادر کرده است

جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.

Published

on

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که در سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه به ارزش ۲۷ میلیون دالر به کشورهای همسایه و جهان صادر شده است.

جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.

عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت وتجارت می‌گوید: «صادرات جلغوزه سیاه در جریان سال ۱۴۰۲ به وزن مجموعی ۲۵۲۳ تُن و به ارزش ۲۷ میلیون دالر بوده که اکثراْ به کشورهای چین، هندوستان، پاکستان، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، قطر، امریکا، انگلستان، استرالیا، هالند و دیگر کشورها صورت گرفته است.»

مسوولان در وزارت زراعت، آبیاری و مالداری می‌گویند که از سال گذشته به اینسو تولیدات جلغوزه در کشور افزایش یافته و آنان جنگل های مصنوعی را نیز گسترش داده اند تا جلغوزه بیشتر به دست آورند.

مصباح الدین مستعین، سخنگوی وزرات زراعت، آبیاری و مالداری می‌گوید: «برای احیای جنگلات جلغوزه، طبق بودجه انکشافی سال گذشته تقریباً در ۱۵۰۰ هکتار زمین جنگلات مصنوعی جلغوزه ایجاد شده است. در این زمین‌ها قبلاً درختان جلغوزه وجود داشت اما قطع شده و یا در آتش سوزی از بین رفته بود.»

آگاهان می‌گویند که در حال حاضر، بیشتر جلغوزه افغانستان را چین خریداری می‌کند و اما باید حکومت مارکیت های جدیدی را برای جلغوزه کشور پیدا کند تا به قیمت مناسب به فروش برسد.

میرویس حاجی زاده، معاون اتاق زراعت ومالداری می‌گوید: «فعلاً اگر از طریق ترانسپورت زمینی و از طریق خط آهن صادرات شود، شاید هزینه آن از ۵ یا ۶ هزار دالر بیشتر نیاید. این یک فرصت خوب برای تاجر است. در افغانستان تولید جلغوزه بیشتر است و جهان تقاضا دارد. هر قدر با دنیا روابط تجارتی بالخصوص در بخش زراعت داشته باشیم عواید کشور بیشتر می شود و فرصت های خوب برای دهقانان بیشتر می‌باشد.»

هرگاه جلغوزه کشور از طریق هوا به بیرون صادر شود، در اسرع وقت به مارکیت‌های جهانی می‌رسد و از این بابت، تاجران افغان میلیون‌ها دالر مفاد به دست خواهند آورد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!