Connect with us

رویداد های اخیر

تصویب استراتیژی چهار سال آینده صندوق بازسازی افغانستان

منتشر شده

در

(Last Updated On: جوزا ۱۹, ۱۴۰۰)

کمیته رهبری صندوق بازسازی افغانستان امروز (چهارشنبه، ۱۹ جوزا) در نشست سالانه خود استراتیژی جدید این صندوق را برای چهار سال آینده افغانستان تصویب کرد.

صندوق بازسازی افغانستان که یکی از منابع تمویل کننده برنامه های انکشافی دولت افغانستان است به نمایندگی از ۳۴ نهاد بین المللی و کشور های کمک کننده توسط بانک جهانی مدیریت می گردد.

بانک جهانی در اعلامیه ای گفته است که در نشست سالانه کمیته رهبری این صندوق، که مقامات رسمی دولت افغانستان، سفیران و نمایندگان کشورهای کمک کننده و نهادهای بین المللی حضور داشتند در مورد چگونگی ادامه حمایت های صندوق بازسازی افغانستان از برنامه های دولت افغانستان به منظور پیشبرد آجندای انکشافی دولت و مبارزه با تاثیرات منفی ویروس کووید-۱۹ بحث و گفتگو گردید.

این نهاد گفته است که این نشست مشترکا توسط محمد خالد پاینده، سرپرست وزارت مالیه افغانستان و هارتویگ شیفر، معاون بانک جهانی برای کشور های منطقه جنوب آسیا رهبری گردید.

محمد خالد پاینده سرپرست وزارت مالیه در سخنان افتتاحیه خود که در مورد نقش و اهمیت صندوق بازسازی افغانستان صحبت می کرد، چنین گفت: “صندوق بازسازی افغانستان تسهیل کننده اساسی مباحث ما با همکاران بین المللی در رابطه به توسعه اقتصادی افغانستان بوده و نقش کلیدی را در زمینه تلاش های متداوم افغانستان در راستای دستیابی به نتایج انکشافی و تامین یک آینده مرفه برای افغان ها ایفا می‌کند. با توجه به شرایط حاضر، کمک های صندوق بازسازی افغانستان خیلی مهم بوده و ما از کمک های بی دریغ و متداوم جامعه جهانی ابراز امتنان میکنیم”.

بانک جهانی گفته است که صندوق بازسازی افغانستان یکی از کلیدی ترین منابع تمویل کننده بودجه دولت افغانستان و همچنین عنصر کلیدی در راستای تطبیق دومین برتامه ملی صلح و انکشاف افغانستان می باشد.

در اعلامیه آمده است که دولت افغانستان با استفاده از کمک های مالی صندوق بازسازی افغانستان و با حمایت همکاران بین المللی خود برای کاهش فقر، ارایه خدمات ضروری، تامین مصارف عملیاتی بودجه ملکی و تطبیق اصلاحات کلیدی در بخش های مختلف کار می کند.

هارتویگ شیفر، معاون بانک جهانی برای کشور های منطقه جنوب آسیا در این نشست گفت:”صندوق بازسازی افغانستان بزرگترین صندوق وجهی در بانک جهانی است که کمک های مالی کمک کنندگان بین المللی را برای یک کشور دریافت می نماید. در حالی که افغانستان با تاثیرات مخرب کووید-۱۹و وضعیت مبهم سیاسی مواجه است، صندوق بازسازی افغانستان به کمک های خود به منظور حمایت از دولت افغانستان در امر ارایه خدمات عامه و تطبیق اصلاحات بنیادی برای مردم افغانستان ادامه می دهد. نشست امروز نشانه ای از تعهد پایدار بانک جهانی و جامعه جهانی برای ادامه حمایت از مردم افغانستان و حفظ  دستاوردهایی که در بیست سال گذشته به سختی به دست آمده اند ، بود. “

استراتیژی جدید که بنام “برنامه مالی و همکاری” طی سال های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳(۲۰۲۱ – ۲۰۲۴) یاد می شود رهنمودی برای سرمایه گذاری های صندوق بازسازی افغانستان ارایه داده و راهکاری را برای چگونگی سهمگیری تمویل کنندگان بین المللی برای حمایت از برنامه ها و پالیسی های انکشافی دولت افغانستان ارایه میدارد.

این استراتیژی که در هماهنگی با تمویل کنندگان صندوق بازسازی افغانستان و دولت افغانستان طرح گردیده است، برنامه های این صندوق را متناسب با وضعیت در حال تغییر افغانستان تنظیم می کند و با دومین پلان ملی صلح و انکشاف افغانستان و اصول چارچوب مشارکت افغانستان که در کنفرانس جینوا در سال ۲۰۲۰ تصویب شده، هماهنگ می باشد و زمینه بیشتر را برای انعطاف پذیری برنامه های صندوق بازسازی افغانستان فراهم می سازد.

 استراتیژی جدید صندوق بازسازی افغانستان دارای شش اولویت می باشد: برابری جنسیتی ، حساسیت منازعات، تغییرات اقلیم، نظارت جدی بر شفافیت در پروژه های صندوق بازسازی افغانستان، کمک استراتیژیک تخنیکی و نظارت دقیق برعملکرد و نتایج پروژهای انکشافی.

هینری کرالی رییس دفتر گروپ بانک جهانی برای افغانستان در این مورد گفت:” به منظور اینکه افغانستان بتواند با تاثیرات منفی شیوع ویروس کوید-۱۹ مقابله کند و در سال های آینده به سوی انکشاف گام بردارد، نیاز است تا دولت افغانستان و جامعه جهانی به همکاری های شان هم چنان ادامه دهند. گروپ بانک جهانی به همکاری متداوم با دولت افغانستان و سایر شرکای انکشافی در جهت کسب اطمینان از ادامه روند خدمات رسانی به مردم افغانستان در این شرایط سخت متعهد می باشد”.

کمیته رهبری صندوق بازسازی افغانستان همچنین پروسه بررسی عملکرد پروژه های انکشافی و نتایج آن را در افغانستان تصویب نمود. این مورد به تمویل کننده گان بین المللی صندوق بازسازی افغانستان کمک می کند تا چالش ها و فرصت های موجود در افغانستان را شناسایی کرده و برنامه های انکشافی این صندوق را برای سال های آینده طرح و انکشاف دهند.

رویداد های اخیر

ایران و پاکستان درباره «گروه‌های تروریستی» در افغانستان ابراز نگرانی کردند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۵, ۱۴۰۳)

ایران و پاکستان در یک بیانیه‌ای مشترک بر تعهد خود برای توسعه افغانستان به ‌حیث یک کشور صلح‌آمیز، متحد، مستقل و عاری از تهدیدهای تروریزم و قاچاق موادمخدر تاکید کردند.

دو طرف با اشاره به این‌که وجود سازمان‌های تروریستی در افغانستان تهدید جدی برای امنیت منطقه و جهان است، بر تمایل خود برای تقویت همکاری‌ها در زمینه مبارزه با تروریزم و امنیت و ایجاد جبهه متحد علیه تروریزم تاکید نمودند.

آنان همچنان بر اهمیت هماهنگی تلاش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی برای تضمین امنیت و ثبات در منطقه گفتگو بحث کردند.

هر دو طرف ضمن احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی افغانستان اذعان داشتند که مشارکت بیشتر همه اقشار افغانستان در تصمیم گیری‌های اساسی، به تقویت صلح و ثبات در این کشور منجر خواهد شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بیش از یک‌هزار مهاجر افغان از پاکستان در یک روز برگشت داده شدند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۵, ۱۴۰۳)

وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنند‌گان می‌گوید که بیش از یک هزار مهاجر افغان روز گذشته (سه‌شنبه، ۴ ثور) از پاکستان به‌گونه اجباری برگشت داده شدند.

این وزارت در خبرنامه‌ای افزوده که براساس معلومات آمریت سرحدی سپین‌بولدک کندهار، این عودت‌کنندگان ۱۹۱ خانواده مشمول ۹۹۸ نفر می‌باشند.

بربنیاد خبرنامه، در میان این مهاجران سه تن آنان از محابس پاکستان آزاد شده‌اند.

خبرنامه تصریح کرده است که آنان بعد از ثبت برای اخذ کمک به دفاتر سازمان بین‌المللی مهاجرت، سازمان جهانی خوراک و کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهدگان معرفی شدند و برای هر خانواده مبلغ ۱۰ هزار افغانی از طرف امارت اسلامی نیز پرداخت شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سرپرست وزارت ترانسپورت و هوانوردی در نشست شش جانبه در ازبیکستان اشتراک کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۵, ۱۴۰۳)

حمیدالله اخندزاده، سرپرست وزارت ترانسپورت و هوانوردی جهت ملحق شدن به دهلیزی شش جانبه، روزگذشته (سه‌شنبه، ۴ثور) در رأس یک هیئت به ازبیکستان سفر کرد و در نشست شش جانبه میان کشورهای افغانستان، روسیه، بلاروس، پاکستان، قزاقستان و ازبیکستان اشتراک کرد.

هیئت افغانستان با هیئات کشورهای دیگر در این نشست، در باره توسعه انتقالات از مسیر دهلیز شش جانبه میان کشورهای افغانستان، روسیه، بلاروس، پاکستان، قزاقستان و اوزبیکستان بحث نمود.

وزارت ترانسپورت و هوانوردی می‌گوید که در حاشیه این نشست سرپرست این وزارت با معینان وزارت ترانسپورت روسیه و بلاروس نیز دیدار نموده است.

همچنان سرپرست وزارت ترانسپورت و هوانوردی در دیدار با معینان وزارت ترانسپورت کشورهای روسیه و بلاروس در باره گسترش انتقالات ترانزیتی میان افغانستان و روسیه، افغانستان و بلاروس و فراهم شدن تسهیلات ترانسپورتی گفتگو کرده است.

این وزارت افزوده است که سرپرست وزارت ترانسپورت و هوانوردی با وزیر ترانسپورت و نماینده خاص رئیس جمهور اوزبیکستان در امور افغانستان نیز دیدار دوجانبه داشته و در باره گسترش انتقالات ترانسپورت جاده‌ای میان دو کشور گفتگو نموده است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!