Connect with us

رویداد های اخیر

تصویب استراتیژی چهار سال آینده صندوق بازسازی افغانستان

منتشر شده

در

کمیته رهبری صندوق بازسازی افغانستان امروز (چهارشنبه، ۱۹ جوزا) در نشست سالانه خود استراتیژی جدید این صندوق را برای چهار سال آینده افغانستان تصویب کرد.

صندوق بازسازی افغانستان که یکی از منابع تمویل کننده برنامه های انکشافی دولت افغانستان است به نمایندگی از ۳۴ نهاد بین المللی و کشور های کمک کننده توسط بانک جهانی مدیریت می گردد.

بانک جهانی در اعلامیه ای گفته است که در نشست سالانه کمیته رهبری این صندوق، که مقامات رسمی دولت افغانستان، سفیران و نمایندگان کشورهای کمک کننده و نهادهای بین المللی حضور داشتند در مورد چگونگی ادامه حمایت های صندوق بازسازی افغانستان از برنامه های دولت افغانستان به منظور پیشبرد آجندای انکشافی دولت و مبارزه با تاثیرات منفی ویروس کووید-۱۹ بحث و گفتگو گردید.

این نهاد گفته است که این نشست مشترکا توسط محمد خالد پاینده، سرپرست وزارت مالیه افغانستان و هارتویگ شیفر، معاون بانک جهانی برای کشور های منطقه جنوب آسیا رهبری گردید.

محمد خالد پاینده سرپرست وزارت مالیه در سخنان افتتاحیه خود که در مورد نقش و اهمیت صندوق بازسازی افغانستان صحبت می کرد، چنین گفت: "صندوق بازسازی افغانستان تسهیل کننده اساسی مباحث ما با همکاران بین المللی در رابطه به توسعه اقتصادی افغانستان بوده و نقش کلیدی را در زمینه تلاش های متداوم افغانستان در راستای دستیابی به نتایج انکشافی و تامین یک آینده مرفه برای افغان ها ایفا می‌کند. با توجه به شرایط حاضر، کمک های صندوق بازسازی افغانستان خیلی مهم بوده و ما از کمک های بی دریغ و متداوم جامعه جهانی ابراز امتنان میکنیم".

بانک جهانی گفته است که صندوق بازسازی افغانستان یکی از کلیدی ترین منابع تمویل کننده بودجه دولت افغانستان و همچنین عنصر کلیدی در راستای تطبیق دومین برتامه ملی صلح و انکشاف افغانستان می باشد.

در اعلامیه آمده است که دولت افغانستان با استفاده از کمک های مالی صندوق بازسازی افغانستان و با حمایت همکاران بین المللی خود برای کاهش فقر، ارایه خدمات ضروری، تامین مصارف عملیاتی بودجه ملکی و تطبیق اصلاحات کلیدی در بخش های مختلف کار می کند.

هارتویگ شیفر، معاون بانک جهانی برای کشور های منطقه جنوب آسیا در این نشست گفت:"صندوق بازسازی افغانستان بزرگترین صندوق وجهی در بانک جهانی است که کمک های مالی کمک کنندگان بین المللی را برای یک کشور دریافت می نماید. در حالی که افغانستان با تاثیرات مخرب کووید-۱۹و وضعیت مبهم سیاسی مواجه است، صندوق بازسازی افغانستان به کمک های خود به منظور حمایت از دولت افغانستان در امر ارایه خدمات عامه و تطبیق اصلاحات بنیادی برای مردم افغانستان ادامه می دهد. نشست امروز نشانه ای از تعهد پایدار بانک جهانی و جامعه جهانی برای ادامه حمایت از مردم افغانستان و حفظ  دستاوردهایی که در بیست سال گذشته به سختی به دست آمده اند ، بود. "

استراتیژی جدید که بنام "برنامه مالی و همکاری" طی سال های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳(۲۰۲۱ – ۲۰۲۴) یاد می شود رهنمودی برای سرمایه گذاری های صندوق بازسازی افغانستان ارایه داده و راهکاری را برای چگونگی سهمگیری تمویل کنندگان بین المللی برای حمایت از برنامه ها و پالیسی های انکشافی دولت افغانستان ارایه میدارد.

این استراتیژی که در هماهنگی با تمویل کنندگان صندوق بازسازی افغانستان و دولت افغانستان طرح گردیده است، برنامه های این صندوق را متناسب با وضعیت در حال تغییر افغانستان تنظیم می کند و با دومین پلان ملی صلح و انکشاف افغانستان و اصول چارچوب مشارکت افغانستان که در کنفرانس جینوا در سال ۲۰۲۰ تصویب شده، هماهنگ می باشد و زمینه بیشتر را برای انعطاف پذیری برنامه های صندوق بازسازی افغانستان فراهم می سازد.

 استراتیژی جدید صندوق بازسازی افغانستان دارای شش اولویت می باشد: برابری جنسیتی ، حساسیت منازعات، تغییرات اقلیم، نظارت جدی بر شفافیت در پروژه های صندوق بازسازی افغانستان، کمک استراتیژیک تخنیکی و نظارت دقیق برعملکرد و نتایج پروژهای انکشافی.

هینری کرالی رییس دفتر گروپ بانک جهانی برای افغانستان در این مورد گفت:" به منظور اینکه افغانستان بتواند با تاثیرات منفی شیوع ویروس کوید-۱۹ مقابله کند و در سال های آینده به سوی انکشاف گام بردارد، نیاز است تا دولت افغانستان و جامعه جهانی به همکاری های شان هم چنان ادامه دهند. گروپ بانک جهانی به همکاری متداوم با دولت افغانستان و سایر شرکای انکشافی در جهت کسب اطمینان از ادامه روند خدمات رسانی به مردم افغانستان در این شرایط سخت متعهد می باشد".

کمیته رهبری صندوق بازسازی افغانستان همچنین پروسه بررسی عملکرد پروژه های انکشافی و نتایج آن را در افغانستان تصویب نمود. این مورد به تمویل کننده گان بین المللی صندوق بازسازی افغانستان کمک می کند تا چالش ها و فرصت های موجود در افغانستان را شناسایی کرده و برنامه های انکشافی این صندوق را برای سال های آینده طرح و انکشاف دهند.

رویداد های اخیر

رهبر امارت اسلامی: قاچاقچیان انسان به ۱ الی ۳ سال حبس محکوم شوند

Published

on

رهبر امارت اسلامی با صدور فرمانی وزارت امور داخله را مؤظف کرده تا مانع فعالیت قاچاقچیان انسان شده و آنان را پس از بازداشت به محاکم نظامی معرفی کند.

در این فرمان شش ماده‌ای آمده است که محاکم نظامی مسوولیت دارند تا قاچاقچیان انسان را در مرتبه اول به یک سال حبس، در صورت تکرار به دو سال زندان، و در سومین بار به سه سال حبس محکوم کنند.

در بخش دیگری از این فرمان از وزارت‌های حج و اوقاف، اطلاعات و فرهنگ، مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، اقوام و قبایل، امر به معروف و نهی از منکر و علمای دینی خواسته شده تا درباره خطرات و پیامدهای ناگوار سفرهای قاچاقی به مردم آگاهی دهی کنند.

همچنان در ماده های چهارم و پنجم این فرمان به وزارت دفاع ملی و ریاست عمومی استخبارات دستور داده شده تا مانع فعالیت قاچاقبران در سرحدات و خطوط فرضی شوند و نیز اطلاعات کشفی را در این زمینه با وزارت امور داخله شریک سازند.

این فرمان در حالی صادر شده که پس از تحولات سیاسی در کشور، میزان مهاجرت افغان‌ها به خارج افزایش یافته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هشت مهاجر افغان در پی غرق شدن قایق در آبهای یونان جان باختند

Published

on

مقام‌های یونان اعلام کرده اند که هشت مهاجر افغان در پی غرق شدن یک قایق در آبهای این کشور جان خود را از دست داده اند.

به گزارش اسوشیتدپرس، این حادثه روز جمعه در نزدیکی جزیره رودس در شرق یونان رخ داده است.

قایق هنگام فرار از کشتی گشت‌زنی گارد ساحلی یونان غرق شد.

گارد ساحلی یونان گفته است که هجده نفر از جمله ۱۲ مرد، سه زن و سه کودک که همگی اتباع افغانستان هستند، نجات یافتند.

تعدادی از بازماندگان حادثه در شفاخانه بستری شدند که وضعیت یکی از آنها وخیم گزارش شده است.

به گفته مقامات یونان، دو شهروند ترکیه به ظن قاچاق این افراد بازداشت شده اند.

این دومین حادثه مرگبار غرق شدن قایق مهاجران در آبهای یونان در یک هفته اخیر است.

در حادثه قبلی، هفت نفر جان باختند و بیش از ۲۰۰ تن دیگر نجات یافتند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان با معین سیاسی وزارت خارجه افغانستان

شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه در دیدار با آلبرت ایلساس،  تقویت روابط سیاسی میان افغانستان و ناوری را با اهمیت دانسته و برگسترش روابط میان کابل و اسلو تأکید کرده است.

Published

on

پس از آن‌که ناروی اعلام کرد روابط دیپلوماتیک‌اش با امارت اسلامی کاهش می‌دهد، سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان به کابل آمده و با معین سیاسی وزارت خارجه در باره روابط دو کشور گفتگو کرده است.

وزارت امور خارجه در بیانیه‌ای گفته که شیر محمد عباس ستانکزی، در دیدار با آلبرت ایلساس، درباره موضوعات دوجانبه سیاسی و بشردوستانه گفتگو کرده و در این دیدار دو طرف ابراز امیدواری کرده اند که ادامه تعامل‌ بتواند مشکلات را حل کند.

وزارت خارجه ناروی چندی پیش به دلیل تصمیم امارت اسلامی مبنی بر بستن انستیتوت‌های طبی به روی دختران اعلام کرد که در واکنش به این کار می‌خواهد روابط‌‌‌اش را با افغانستان کاهش دهد. حالا سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان به کابل آمده تا با مقام‌های امارت اسلامی از نزدیک گفتگو کند.

وزارت خارجه در بیانیه‌ ای گفته که شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه در دیدار با آلبرت ایلساس،  تقویت روابط سیاسی میان افغانستان و ناوری را با اهمیت دانسته و برگسترش روابط میان کابل و اسلو تأکید کرده است.

در اعلامیه وزارت خارجه همچنان آمده است که در این دیدار دو طرف ابراز امیدواری کردند که ادامه تعاملات بتواند منجر به «راه‌ های حل سازنده» برای مشکلات موجود شود.

این دیدار در حالی انجام می شود که ناروی در کابل سفارت ندارد و مأموریت دیپلماتیک آن کشور برای افغانستان از دوحه پایتخت قطر، مدیریت می‌شود. از سویی هم پس از توقف فعالیت سفارت افغانستان در ناروی در ۱۲ سپتامبر وزیر خارجه ناروی تأکید کرد که کشورش سفیر امارت اسلامی را نخواهند پذیرفت.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!