رویداد های اخیر
تصویب استراتیژی چهار سال آینده صندوق بازسازی افغانستان

کمیته رهبری صندوق بازسازی افغانستان امروز (چهارشنبه، ۱۹ جوزا) در نشست سالانه خود استراتیژی جدید این صندوق را برای چهار سال آینده افغانستان تصویب کرد.
صندوق بازسازی افغانستان که یکی از منابع تمویل کننده برنامه های انکشافی دولت افغانستان است به نمایندگی از ۳۴ نهاد بین المللی و کشور های کمک کننده توسط بانک جهانی مدیریت می گردد.
بانک جهانی در اعلامیه ای گفته است که در نشست سالانه کمیته رهبری این صندوق، که مقامات رسمی دولت افغانستان، سفیران و نمایندگان کشورهای کمک کننده و نهادهای بین المللی حضور داشتند در مورد چگونگی ادامه حمایت های صندوق بازسازی افغانستان از برنامه های دولت افغانستان به منظور پیشبرد آجندای انکشافی دولت و مبارزه با تاثیرات منفی ویروس کووید-۱۹ بحث و گفتگو گردید.
این نهاد گفته است که این نشست مشترکا توسط محمد خالد پاینده، سرپرست وزارت مالیه افغانستان و هارتویگ شیفر، معاون بانک جهانی برای کشور های منطقه جنوب آسیا رهبری گردید.
محمد خالد پاینده سرپرست وزارت مالیه در سخنان افتتاحیه خود که در مورد نقش و اهمیت صندوق بازسازی افغانستان صحبت می کرد، چنین گفت: “صندوق بازسازی افغانستان تسهیل کننده اساسی مباحث ما با همکاران بین المللی در رابطه به توسعه اقتصادی افغانستان بوده و نقش کلیدی را در زمینه تلاش های متداوم افغانستان در راستای دستیابی به نتایج انکشافی و تامین یک آینده مرفه برای افغان ها ایفا میکند. با توجه به شرایط حاضر، کمک های صندوق بازسازی افغانستان خیلی مهم بوده و ما از کمک های بی دریغ و متداوم جامعه جهانی ابراز امتنان میکنیم”.
بانک جهانی گفته است که صندوق بازسازی افغانستان یکی از کلیدی ترین منابع تمویل کننده بودجه دولت افغانستان و همچنین عنصر کلیدی در راستای تطبیق دومین برتامه ملی صلح و انکشاف افغانستان می باشد.
در اعلامیه آمده است که دولت افغانستان با استفاده از کمک های مالی صندوق بازسازی افغانستان و با حمایت همکاران بین المللی خود برای کاهش فقر، ارایه خدمات ضروری، تامین مصارف عملیاتی بودجه ملکی و تطبیق اصلاحات کلیدی در بخش های مختلف کار می کند.
هارتویگ شیفر، معاون بانک جهانی برای کشور های منطقه جنوب آسیا در این نشست گفت:”صندوق بازسازی افغانستان بزرگترین صندوق وجهی در بانک جهانی است که کمک های مالی کمک کنندگان بین المللی را برای یک کشور دریافت می نماید. در حالی که افغانستان با تاثیرات مخرب کووید-۱۹و وضعیت مبهم سیاسی مواجه است، صندوق بازسازی افغانستان به کمک های خود به منظور حمایت از دولت افغانستان در امر ارایه خدمات عامه و تطبیق اصلاحات بنیادی برای مردم افغانستان ادامه می دهد. نشست امروز نشانه ای از تعهد پایدار بانک جهانی و جامعه جهانی برای ادامه حمایت از مردم افغانستان و حفظ دستاوردهایی که در بیست سال گذشته به سختی به دست آمده اند ، بود. “
استراتیژی جدید که بنام “برنامه مالی و همکاری” طی سال های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳(۲۰۲۱ – ۲۰۲۴) یاد می شود رهنمودی برای سرمایه گذاری های صندوق بازسازی افغانستان ارایه داده و راهکاری را برای چگونگی سهمگیری تمویل کنندگان بین المللی برای حمایت از برنامه ها و پالیسی های انکشافی دولت افغانستان ارایه میدارد.
این استراتیژی که در هماهنگی با تمویل کنندگان صندوق بازسازی افغانستان و دولت افغانستان طرح گردیده است، برنامه های این صندوق را متناسب با وضعیت در حال تغییر افغانستان تنظیم می کند و با دومین پلان ملی صلح و انکشاف افغانستان و اصول چارچوب مشارکت افغانستان که در کنفرانس جینوا در سال ۲۰۲۰ تصویب شده، هماهنگ می باشد و زمینه بیشتر را برای انعطاف پذیری برنامه های صندوق بازسازی افغانستان فراهم می سازد.
استراتیژی جدید صندوق بازسازی افغانستان دارای شش اولویت می باشد: برابری جنسیتی ، حساسیت منازعات، تغییرات اقلیم، نظارت جدی بر شفافیت در پروژه های صندوق بازسازی افغانستان، کمک استراتیژیک تخنیکی و نظارت دقیق برعملکرد و نتایج پروژهای انکشافی.
هینری کرالی رییس دفتر گروپ بانک جهانی برای افغانستان در این مورد گفت:” به منظور اینکه افغانستان بتواند با تاثیرات منفی شیوع ویروس کوید-۱۹ مقابله کند و در سال های آینده به سوی انکشاف گام بردارد، نیاز است تا دولت افغانستان و جامعه جهانی به همکاری های شان هم چنان ادامه دهند. گروپ بانک جهانی به همکاری متداوم با دولت افغانستان و سایر شرکای انکشافی در جهت کسب اطمینان از ادامه روند خدمات رسانی به مردم افغانستان در این شرایط سخت متعهد می باشد”.
کمیته رهبری صندوق بازسازی افغانستان همچنین پروسه بررسی عملکرد پروژه های انکشافی و نتایج آن را در افغانستان تصویب نمود. این مورد به تمویل کننده گان بین المللی صندوق بازسازی افغانستان کمک می کند تا چالش ها و فرصت های موجود در افغانستان را شناسایی کرده و برنامه های انکشافی این صندوق را برای سال های آینده طرح و انکشاف دهند.
رویداد های اخیر
شهباز شریف: پیام قوی و واضح به امارت اسلامی ارسال کرده ایم

شهباز شریف، صدر اعظم پاکستان بار دیگر ابراز نگرانی کرده است که شبهنظامیان از خاک افغانستان برای انجام حملات در پاکستان استفاده میکنند.
شریف امروز (شنبه) در یک اکادمی نظامی گفت: «این آرزوی جدی ماست که برای همیشه با آنها (افغانستان) در صلح زندگی کنیم. متأسفانه، باوجود تلاشهای صادقانه و بیدریغ ما، فعالیتهای تروریستی همچنان از خاک افغانستان سرچشمه میگیرد.»
صدر اعظم پاکستان ضمن یادآوری سفر اخیر اسحاق دار، معاونش و وزیر امور خارجه پاکستان به کابل، اظهار کرد: «ما به تلاشهای خود برای داشتن روابط و تفاهم بهتر با کشور برادر و همسایه ما افغانستان ادامه خواهیم داد.»
شریف گفت که پاکستان پیام قوی و واضح به امارت اسلامی ارسال کرده است که خواهان روابط صلح آمیز با کابل میباشد، اما تا زمانی که خاک افغانستان توسط شبهنظامیان برای حمله به پاکستانیها استفاده شود، این امر نمیتواند اتفاق بیفتد.
مقامهای پاکستانی همواره ادعا کرده اند که حملات در این کشور ریشه در افغانستان دارد. امارت اسلامی اما این ادعاها را رد کرده و گفته است که اجازه نمیدهد از خاک افغانستان علیه امنیت کشورهای دیگر استفاده شود.
رویداد های اخیر
کمیته بین المللی نجات: کاهش کمکهای امریکا میلیونها افغان را تحت تاثیر قرار داده است

کمیته بینالمللی نجات روز جمعه اعلام کرد که کمکهای مالی ایالات متحده برای ۲۳ میلیون افغان حیاتی بوده است، اما این حمایت اکنون در معرض خطر است.
این سازمان در مطلبی روز جمعه نوشته است که کاهش کمکها در حال حاضر اثرات منفی بر آسیبپذیرترین جوامع این کشور، به ویژه زنان و کودکان، گذاشته است.
کمیته بین المللی نجات گفته است که به دلیل کاهش کمکهای مالی ایالات متحده، مجبور شده است برخی از خدمات نجاتبخش خود را در افغانستان به حالت تعلیق درآورد.
این سازمان گفت که بیش از ۷۰۰ هزار تن از جمله مهاجرین و بیجاشدگان، دسترسی به خدمات بشردوستانه کمیته بین المللی نجات را از دست خواهند داد و همچنین تداوی بیش از ۱۵ هزار کودک مبتلا به سوء تغذیه مختل شده است.
این سازمان خاطرنشان کرد که افغانستان با یک بحران شدید بشری روبهرو است و بیش از ۲۲.۹ میلیون نفر به کمک فوری نیاز دارند.
کمیته بین المللی نجات همچنان اعلام کرد که وضعیت به ویژه برای گروههای آسیبپذیر، از جمله بیش از ۳ میلیون کودک و ۱.۲ میلیون زن حامله یا شیرده که از سوءتغذیه حاد رنج میبرند، وخیم است.
به گفته این سازمان، در سراسر کشور، بیش از ۱۴ میلیون نفر به مراقبتهای صحی، دسترسی محدود یا اصلاً دسترسی ندارند.
کمیته بین المللی نجات هشدار داد که کاهش دسترسی به آب آشامیدنی و خدمات حفظ الصحه، خطر شیوع امراض را افزایش داده است و احتمالاً به دیگر کشورها نیز سرایت خواهد کرد.
رویداد های اخیر
خلیلزاد: محکومیت حمله کشمیر توسط امارت اسلامی «دلگرمکننده» است

زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین امریکا در امور صلح افغانستان، گفته است که محکومیت حمله در کشمیر زیر اداره هند توسط امارت اسلامی یک «تحول دلگرمکننده» کننده است.
خلیلزاد روز جمعه در صفحه ایکس خود نوشت که امارت اسلامی از قربانیان این حمله که گردشگران بودند، جانبداری کرده است.
در تیراندازی روز سهشنبه هفته گذشته در یک منطقه سیاحتی در پهلگام کشمیر، ۲۶ نفر کشته شدند.
این حمله تنشها میان هند و پاکستان را افزایش داده و دو کشور اقداماتی را علیه یکدیگر اتخاذ کرده اند.
وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان این حمله را محکوم نموده و گفته است که این نوع حوادث امنیت و ثبات منطقه را تهدید میکند.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
شرکت هوایی آریانا از افزایش پروازهای هفتهوار خود به چین خبر داد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
روبیو: ایران تنها میتواند مواد هستهای را برای برنامه غیرنظامی وارد کند
-
تجارت3 روز ago
گزارش بانک جهانی: دورنما رشد اقتصادی افغانستان در میان بیثباتی جهانی همچنان نامطمئن است
-
علم و تکنالوژی2 روز ago
چین و روسیه ممکن است یک نیروگاه هستهای در ماه بسازند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
افغان بیسیم یک سایت جدید در ولسوالی کوزکنر ننگرهار فعال کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
اتاق تجارت و صنایع کویته: برای افغانهای ماهر جواز کار صادر شود
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزارت زراعت: چین میخواهد در بخش زراعت افغانستان سرمایهگذاری کند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
دیدار و گفتگوی طارقعلی بخیت با معاون وزیر خارجه جاپان درباره افغانستان