Connect with us

رویداد های اخیر

ترمپ: امریکا اداره نوار غزه را در دست خواهد گرفت

ترمپ بار دیگر این طرح را تکرار کرد که ساکنان فعلی غزه باید به کشورهای دیگر بروند، چون بارها نشان داده شده است که وضعیت بد آنجا با ادامه شرایط فعلی بارها تکرار خواهد شد.

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

دونالد ترمپ، رئیس جمهوری امریکا، روز سه‌شنبه (۱۶دلو) گفت «مالکیت دراز مدت» نوار غزه از سوی ایالات متحده زیر نظر است. او پیشتر نیز گفت که ساکنان فلسطینی غزه به اردن، مصر یا کشورهای دیگر بروند و در آن کشورها صاحب مناطق زیبای مسکونی شوند.

ترمپ پس از گفتگو با بنیامین نتانیاهو، که پشت درهای بسته انجام شد، در یک کنفرانس خبری مشترک با او گفت، با هر کسی صحبت کرده است از این ایده حمایت کرده‌ که امریکا مالکیت آن منطقه را به دست بگیرد و هزاران شغل ایجاد و آنجا را بازسازی کند.

او بار دیگر این طرح را تکرار کرد که ساکنان فعلی غزه باید به کشورهای دیگر بروند، چون بارها نشان داده شده است که وضعیت بد آنجا با ادامه شرایط فعلی بارها تکرار خواهد شد.

ترمپ تاکید کرد این طرح باعث صلح در آن منطقه و شاید کل خاورمیانه خواهد شد.

رئیس جمهوری امریکا گفت مذاکرات او و صدراعظم اسرائیل، درباره چگونگی حذف حماس و بازگرداندن صلح به «منطقه آشفته» خاورمیانه تمرکز داشت.

او گفت: «برای چهار سال هیچ‌کس در خاورمیانه کاری انجام نداده، جز نشان دادن بی‌کفایتی. متاسفانه ضعف چند سال گذشته باعث «خسارت شدید» در سراسر جهان شد.» احتمالا اشاره ترمپ به دوره ریاست جمهوری جو بایدن است.

بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائيل، نیز که پس از گفتگو با رئیس جمهوری امریکا در یک کنفرانس خبری مشترک با او در قصر سفید حضور داشت، «طرح‌های خلاقانه» دونالد ترمپ را ستود.

صدراعظم اسرائیل به لغو محدودیت برخی مهمات امریکایی به اسرائیل که در دولت جو بایدن وضع شده بود اشاره کرد و گفت، دفاع سرسختانه ترامپ از اسرائیل به این معنی است که مردم کشورش احترام زیادی برای او قائل هستند.

اشاره نتانیاهو به تصمیم دولت جو بایدن در توقف ارسال بمب‌های دو هزار پوندی به اسرائیل است که دونالد ترمپ پس از ورود دوباره به قصر سفید، آن تصمیم را لغو کرد.

نتانیاهو ترمپ را «بزرگترین دوست» اسرائیل دانست که تا به حال در قصر سفید حضور داشته است. صدراعظم اسرائيل همچنین گفت که ایران خواستار کشته شدن او و ترمپ شده است.

او با یادآوری شعارهای گروه‌های نیابتی ایران، از جمله رهبران آنها نظیر یحیی سنوار و حسن نصرالله و همچنین حمایت رهبر ایران، علی خامنه‌ای، از حمله ۷ اکتوبر حماس، اینطور بیان کرد که اسرائيل همه این گروه‌ها را به شدت تضعیف کرده و حتی سیستم‌های دفاع هوایی را در ایران ناکار‌آمد کرده است.

رویداد های اخیر

اتحادیه تولید‌کنندگان دوا: افغانستان فعلاً ۹۰۰ قلم دوای مختلف النوع تولید می‌کند

Published

on

(Last Updated On: )

مسوولان اتحادیه تولید‌کنندگان دوا می‌گویند که سرمایه‌گذاری در بخش تولید ادویه در کشور در حال گسترش است. به گفته آنان، در حال حاضر در کارخانه‌های مختلف کشور که در این بخش فعالیت دارند، ۹۰۰ قلم دوای مختلف النوع تولید می‌شود و همچنان در حدود ۱۰۰ نوع دوا به خود کفایی رسیده‌اند.

اعضای این اتحادیه از تمامی وزارتخانه‌ها مشمول وزارت صحت عامه می‌خواهند که در هنگام تدوین پالیسی و طرزالعمل‌های جدید در همه زمینه‌ها از جمله انکشاف سرمایه‌گذاری در این بخش، هماهنگی با بخش خصوصی را افزایش دهند.

احمید سید شمس، رئیس اتحادیه تولید‌کنندگان دوا، در این مورد گفت: «فعلاً تا ۹۰۰ قلم دوا به شکل‌های مختلف تولید جریان دارد. تولیدات داخلی افغانستان می‌تواند با کیفیت عالی تا ۱۰۰ قلم دوای بیشتر هم تکافوی مارکیت را بکند در صورتیکه واردات ادویه منع شود.»

در همین حال، مقام‌های وزارت اقتصاد توسعه و حمایت از بخش تولید ادویه در کشور را از اولویت‌های امارت اسلامی می‌دانند و تأکید می‌کنند که برای مشکلات سد راه تولیدکنندگان در این حوزه، راه حل‌هایی پیدا خواهند کرد تا کشور در بخش دواسازی به خودکفایی برسد.

عبد اللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد، گفت: «استراتیژی امارت اسلامی در تمامی حوزه‌ها از جمله حوزه دارو، استراتیژی جایگزنی واردات است. ما تلاش می‌کنیم تا در تمامی عرصه‌ها، صادرات کشور افزایش پیدا بکند و حمایت از رشد تولیدات داخلی در صدر برنامه‌های ما قرار دارد.»

از سویی هم، کارشناسان اقتصادی برای رشد صنعت دواسازی در کشور، فراهم سازی سهولت‌های بیشتر برای سرمایه‌گذاران از سوی حکومت را ضروری می‌دانند.

اتحادیه تولید‌کنندگان دوا اما با نگرانی از موجودیت برخی مشکلات در این بخش گفته‌اند که اگر حکومت به مشکلات شان رسیدگی نکند، ممکن فعالیت برخی از کارخانه‌های این سکتور در کشور متوقف شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شویگو: وضعیت افغانستان محور اصلی نشست امنیتی بین‌المللی مسکو خواهد بود

Published

on

(Last Updated On: )

سرگئی شویگو، منشی شورای امنیت ملی روسیه می‌گوید که وضعیت افغانستان یکی از موضوعات محوری در نشست امنیتی بین‌المللی مسکو خواهد بود. این نشست قرار است با حضور نمایندگان بیش از ۱۵۰ کشور اواخر ماه آینده میلادی در مسکو برگزار شود.

خبرگزاری تاس روسیه به نقل از آقای شویگو گزارش داده است که شورای امنیت روسیه در نظر دارد در این نشست راه‌های تقویت همکاری‌های امنیتی را با کشورهای موسوم به «اکثریت جهانی» یا «جنوب و شرق جهانی» بررسی کند.

این مقام امنیتی روسیه همچنان گفته است که افغانستان همراه با مسایلی مانند وضعیت خاورمیانه و سوریه، در اولویت‌های ملی روسیه در عرصه بین‌المللی قرار دارد.

شویگو گفته است: «مسایل امنیتی در فضای پس از فروپاشی شوروی، از جمله افغانستان، توسعه همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه با کشورهای همسایه، به‌ویژه از طریق نهادهایی چون کشورهای مشترک‌المنافع، سازمان پیمان امنیت جمعی، اتحادیه اقتصادی اوراسیا و سازمان همکاری شانگهای از مهم‌ترین محورهای مورد بحث خواهد بود.»

این نشست در روزهای ۲۷، ۲۸ و ۲۹ ماه آینده میلادی در پایتخت روسیه برگزار خواهد شد.

شورای امنیت ملی روسیه با هدف تقویت تعاملات امنیتی، نشست‌هایی را میان منشی‌های شورای امنیت کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی، بریکس و سازمان همکاری شانگ‌های نیز برگزار خواهد کرد.

این نشست در شرایطی برگزار می‌شود که در تازه ترین مورد مسکو نام امارت اسلامی را از فهرست گروه‌های ممنوعه روسیه خارج کرد و پس از آن ضمیرکابلوف، نماینده ویژه روسیه در امور افغانستان به کابل آمد و روی روابط افغانستان روسیه با مقام‌های امارت اسلامی دیدار و گفتگو کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خواجه آصف: منشأ حملات هراس‌افگنانه در پاکستان، افغانستان است

Published

on

(Last Updated On: )

خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان ادعا کرده است که هراس‌افگنی از افغانستان به پاکستان صادر می‌شود. او در نشستی در واکنش به اتهامات اخیر هند درباره‌ نقش اسلام‌آباد در حمله مرگبار در کشمیر گفته است که بسیاری از حملات هراس‌افگنی در خاک پاکستان، منشأ در افغانستان دارد و با «رد پای آشکار هند» همراه است.

آقای آصف گفته است: «هراس‌افگنی به پاکستان صادر می‌شود و هر آنچه از افغانستان سرچشمه می‌گیرد یا در بلوچستان رخ می‌دهد، به‌وضوح اثر انگشت هند را دارد.»

او تأکید می‌کند که پاکستان در برابر هرگونه تهدید خارجی، از جمله هراس‌افگنی آماده دفاع است.

وی همچنان مدعی است که پاکستان سال‌هاست در خط نخست مبارزه با هراس‌افگنی قرار دارد.

با این حال، آقای آصف پس از این نشست در مصاحبه با یک رسانه بریتانیایی اعتراف کرد که حکومت‌های پاکستان در سه دهه پسین از گروه‌های تروریستی پشتیبانی کرده‌اند.

گفتنی است که در پی حمله‌ مرگبار بر گردشگران در منطقه‌ پهلگام کشمیر تحت کنترول هند، ۲۶ گردشگر کشته و ۱۷ تن دیگر زخمی شدند.

از سویی هم، به باور آگاهان منافع افغانستان از در گیری‌های منطقوی باید دورنگهداشته شود و امارت اسلامی اجازه ندهد که افغانستان در قلمرو جنگ نیابتی بین هند و پاکستان قرار گیرد.

این در حالی است که امارت اسلامی تاکنون در باره این اظهارات خواجه آصف چیزی نگفته اما پیشتر ناامنی‌ها در پاکستان را به مسئله‌‌ داخلی آن کشور ارتباط داده است.

امارت اسلامی بارها تأکید کرده که امکان استفاده خاک افغانستان در برابر کشورهای دیگر را به کسی نمی‌دهد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!