Connect with us

تجارت

تجارت ترانزیتی میان چین و افغانستان از طریق گذرگاه خنجراب پاکستان آغاز شد

منتشر شده

در

اولین محموله تجارتی چین از طریق گذرگاه خنجراب در منطقه گلگت بلتستان پاکستان به افغانستان فرستاده شده است.

مراسم افتتاح تجارت ترانزیتی از این مسیر روز دوشنبه در منطقه گلگت بلتستان با حضور مقامات پاکستانی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری اسوشیتد پرس پاکستان، ضیاء الحق سرحدی، رئیس اتحادیه کارگزاران گمرک مرزی پاکستان گفت که این امر نه تنها باعث افزایش حجم تجارت در سطح منطقه می‌شود، بلکه فرصت‌های معیشتی زیادی را برای افراد مرتبط با تسویه گمرک، حمل و نقل کالاها و تجارت تیل ایجاد می‎کند.

تجارت از طریق مرز خنجراب تحت کنوانسیون حمل و نقل بین‌المللی صورت می‏گیرد.

اولین محموله سفر خود را از کاشغر چین آغاز کرده و پس از عبور از گذرگاه خنجراب به پاکستان و سپس به کابل در افغانستان می‌رسد.

رئیس اتحادیه کارگزاران گمرک مرزی پاکستان اظهار داشت که این مسیر ترانزیتی زمان سفر را تقریبا ۷۰ درصد و هزینه های لوجیستیکی را بیش از ۳۰ درصد کاهش می‌دهد.

ضیاء الحق سرحدی که ریاست اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان را نیز بر عهده دارد، گفت که استفاده از راه ابریشم توسط چین برای انتقال محموله های خود به افغانستان برای عملیاتی شدن زودهنگام پروژه بزرگ دهلیز اقتصادی چین-پاکستان نیز مفید خواهد بود.

روزنامه اکسپرس تربیون پاکستان گزارش داده است که نخستین محموله در این مسیر حامل میوه خشک است.

به نقل از این روزنامه، محی الدین وانی، منشی اعلی منطقه گیلگیت-بالتستان گفت: «این مراسم افتتاحیه نشان دهنده گامی تاریخی به سوی تقویت روابط قوی تر بین کشورها و ترویج تجارت فرامرزی است. با تسهیل انتقال کالا از چین به افغانستان از طریق پاکستان، موافقت نامه تیر گواهی بر پتانسیل ابتکارات همکاری در تقویت رشد اقتصادی و ثبات منطقه ای می‌باشد.»

وزارت صنعت و تجارت افغانستان همچنان گفته است که نخستین محموله‌ای تجارتی چین از مسیر پاکستان وارد افغانستان می‌شود.

این وزارت در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) گفته است که نخستین محموله تجارتی از کاشغر در شرق چین از طریق گذرگاه خنجراب وارد پاکستان شده است و در نهایت به کابل خواهد رسید.

به گفته این وزارت، این مسیر زمان سفر را تا ۷۰ درصد و هزینه‌ها را ۳۰ درصد کاهش می‌دهد.

تجارت

روسیه از ارزهای دیجیتال در تجارت خارجی استفاده می‌کند

دولت روسیه پیشتر استفاده از ارزهای دیجیتال در تجارت خارجی را مجاز اعلام کرد و اقداماتی را برای قانونی کردن استخراج ارزهای دیجیتال از جمله بیت کوین انجام داده است.

Published

on

به نقل از رویترز، آنتون سیلوانوف، وزیر مالیه روسیه، روز چهارشنبه (۵جدی) گفته است که شرکت‌های روسی استفاده از بیت‌کوین و سایر ارزهای دیجیتال را در پرداخت‌های بین‌المللی آغاز کرده‌اند. این اقدام بعد از تحریم‌های غرب علیه معاملات تجاری روسیه انجام شده است.

تحریم‌ها تجارت روسیه با شرکای اصلی‌اش مانند چین یا ترکیه را پیچیده کرده است، زیرا بانک‌های محلی در معاملات مرتبط با روسیه بسیار محتاط هستند تا از فشار امریکا و متحدانش جلوگیری کنند.

سیلوانوف به شبکه تلویزیونی روسیه ۲۴ گفت: «فعلا به طور آزمایشی در معاملات تجارت خارجی می‌توان از بیت‌کوین‌هایی استفاده کرد که ما اینجا در روسیه استخراج کرده‌ایم.»

وی گفت: «چنین معاملات‌‌ در حال حاضر انجام می‌شوند. ما معتقدیم که باید گسترش و توسعه بیشتری پیدا کنند. من مطمئن هستم که این اتفاق در سال آینده رخ خواهد داد. معاملات بین‌المللی با ارزهای دیجیتال نشان دهنده آینده است.»

دولت روسیه پیشتر استفاده از ارزهای دیجیتال در تجارت خارجی را مجاز اعلام کرد و اقداماتی را برای قانونی کردن استخراج ارزهای دیجیتال از جمله بیت کوین انجام داده است.

اوایل ماه جاری، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه گفت که دولت فعلی امریکا از دالر به عنوان اهرم فشارهای سیاسی استفاده کرده و همین فشارها بسیاری از کشورهای جهان را مجبور کرده به روش‌های جایگزین روی بیاورند.

پوتین معامله با بیت‌کوین را یکی از این روش‌ها اعلام کرد و نشان داد که دولت کشورش استفاده گسترده از ارزهای دیجیتال را حمایت می‌کند.

Continue Reading

تجارت

طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است

Published

on

اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاری‌های دوجانبه بیان کرد.

او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.

به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.

Continue Reading

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!