Connect with us

رویداد های اخیر

تاکید کشورهای صنعتی بر ارسال فوری کمک‌ها به افغانستان

منتشر شده

در

(Last Updated On: میزان ۲۰, ۱۴۰۰)

نماینده‌گان ۲۰ کشور صنعتی جهان با ابراز نگرانی از وضعیت بشری افغانستان خواهان ارسال کمک‌های فوری به افغانستان شده اند.

انتونیو گوترش، سرمنشی عمومی سازمان ملل متحد، به هدف جلب کمک‌های بشری برای مردم افغانستان، از کشورهای صنعتی خواست تا در باره افغانستان فورا وارد عمل شوند.

گوترش در این باره گفت:”ما باید به دنبال راه‌های برای ایجاد شرایطی باشیم که به متخصصان و کارمندان ملکی افغانستان اجازه دهد تا به کار خود برای خدمت به مردم افغانستان ادامه دهند. من از جهان می‌خواهم که برای جلوگیری از سقوط وارد عمل شود و کمک‌های مالی را به اقتصاد افغانستان تزریق کنند. بدون شک مسوولیت اصلی یافتن راه حل بر عهده کسانی است که اکنون در افغانستان مسوولیت دارند. “

او با ابزار نگرانی از وضعیت زنان و دختران در افغانستان می‌گوید که امارت اسلامی به وعده‌های خود عمل نکرده است.

گوترش افزود اگر جامعه جهانی در حال حاضر به مشکلات افغان‌ها رسیده‌گی نکند  قاچاق مواد مخدر و فعالیت شبکه‌های تروریستی احتمالا افزایش می یابد و جهان هزینه‌ای سنگینی را خواهد پرداخت.

او در این باره گفت:”من از دیدن وعده‌های که به زنان و دختران افغان داده شده است بسیار نگران استم. طالبان (امارت اسلامی) وعده‌های داده شده خویش را شکسته اند که منجر به شکستن رویاهای زنان و دختران افغانستان می‌شود.  اگر ما اقدام نکنیم و به افغان‌ها در برابر این طوفان کمک نکنیم به زودی نه تنها آنها بلکه تمام جهان هزینه سنگینی را خواهند پرداخت. قاچاق مواد مخدر و فعالیت شبکه‌های جنایی و تروریستی نیز احتمالا افزایش می‌یابد. “

در همین حال اتحادیه اروپا نیز بر جلوگیری از بحران بشری در افغانستان تاکید می نماید.

جوزپ بورل، رییس اداره سیاست خارجی اتحادیه اروپا می‌گوید که در زمستان روان حد اقل یک میلیون طفل با خطر مرگ و گرسنگی روبرو خواهند شد.

بورل در این باره گفت:”وضعیت بشری و اجتماعی، اقتصادی در افغانستان با سقوط روبرو است. به قول شورای پناهجویان ناروی حد اقل یک میلیون طفل در زمستان آینده با خطر مرگ از سرما و گرسنگی روبرو خواهند شد، یک میلیون، اگر کمک‌های درست صورت نگیرد، ما نمی‌توانیم که منتظر بمانیم و ببینیم”

فراهم آوری کمک عاجل بشری برای مردم آسیب پذیر به خصوص زنان در آستانه‌ای فصل زمستان در اولویت این نشست قرار دارد.

اجلاس گروه۲۰ دو روز پس از دیدار نماینده‌گان امریکا و امارت اسلامی در قطر برگزار میشود.

گروه ۲۰ متشکل از ایالات متحده امریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، چین، فرانسه، جرمنی، ایتالیا، هند، کانادا، ارجنتاین، آسترالیا، برازیل، کوریای جنوبی، جاپان، عربستان سعودی، مکسیکو، افریقای جنوبی، ترکیه و اندونیزیا است و نماینده‌گان قطر، صندوق بین‌المللی پول، بانک جهانی و سازمان ملل متحد نیز در  آن اشتراک میکنند.

رویداد های اخیر

رئیس اجرایوی پروژه تاپی از پیشرفت‌های اخیر پروژه تاپی ابراز خرسندی کرد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۹, ۱۴۰۳)

وزارت معادن و پترولیم می‌گوید که سرپرست این وزارت با رئیس اجرایوی پروژه تاپی و سفیر ترکمنستان در کابل، دیدار کرده است.

در این دیدار آقای مراد امانوف، از پیشرفت‌های اخیر پروژه تاپی ابراز خرسندی کرده و در مورد آغاز کار عملی این پروژه در آینده نزدیک صحبت کرده اند.

در همین‌حال شهاب‌الدین دلاور گفته است که  کارهای مقدماتی پروژه‌ی تاپی به سرعت جریان دارد و کار عملی آن در آینده نزدیک آغاز خواهد شد.

در پایان این دیدار سفیر ترکمنستان با ارائه معلومات در مورد سفر اخیر هیأت افغانستان به آن‌کشور گفته است در آینده نزدیک هیأتی از ترکمنستان به ولایت هرات سفر خواهد کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تحول: بررسی ماموریت نظامیان بریتانیا در افغانستان

Published

on

(Last Updated On: حمل ۸, ۱۴۰۳)

Continue Reading

رویداد های اخیر

افشاگر قضیه جنایات جنگی نیروهای بریتانیایی در افغانستان ممکن زندانی شود

Published

on

(Last Updated On: حمل ۸, ۱۴۰۳)

جانی مرسر، وزیر امور نظامیان سابق بریتانیا که پیش‌تر وقوع جنایات جنگی از سوی سربازان آن کشور در افغانستان را تایید کرده بود با مهلت ده روزه برای اثبات این ادعا مواجه شده و اگر اسامی و اطلاعات لازم را در زمان تعیین‌شده با هيئت تحقیق در میان نگذارد با مجازات حبس مواجه خواهد شد.

روزنامه گاردین گزارش داده که لرد جاستیس هادون کیو، رئیس تحقیقات بخش افغانستان-بریتانیا هشدار داده است که اگر جانی‌مرسر اسامی این منابع را فاش نکند، ممکن است زندانی شود.

در بخشی از این گزارش آمده است: «مرسر ماه گذشته در تحقیقات عمومی بر دست‌داشتن سربازان بریتانیایی در ده‌ها قتل غیرقانونی غیرنظامیان افغان بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۳ اعتراف کرد. به جانی‌مرسر ۱۰ روز مهلت داده شده تا منبع اتهامات سربازان بریتانیایی را که در جنایات جنگی در افغانستان دست داشته‌اند افشا کند، در غیر آن ممکن است با محکومیت زندان مواجه شود.»

بربنیاد این گزارش، وزیر امور نظامیان سابق بریتانیایی در ماه گذشته در تحقیقات عمومی در مورد اتهام‌ها مبنی‌بر دست‌داشتن سربازان بریتانیایی در ده‌ها قتل غیرقانونی غیرنظامیان در افغانستان بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۳ تایید کرد که تعدادی از سربازان آن کشور مرتکب جنایات جنگی در افغانستان شده‌اند.

آقای مرسر به‌گونه‌ پیهم از افشای اسامی سربازانی که این اتهامات را وارد کردند، امتناع کرده است. او اکنون تا ۵ اپریل فرصت دارد که اسامی شاهدان جنایات جنگی در افغانستان را به بخش تحقیقات اردوی بریتانیا تحویل دهد.

در همین حال، سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید، کشورهایی‌ که در طول ۲۰ سال در افغانستان نیرو داشتند، همه طبق برنامه مرتکب جنایات جنگی شده‌اند.

ذبیح‌الله مجاهد هرچند از رسیدگی به موضوع جنایات جنگی در کشور ابراز ناامیدی می‌کند اما در صورت انجام بررسی، این را اقدام بزرگ دانسته و گفته است که جنایاتی که انجام شده باید به‌گونه شفاف بررسی شود.

آقای مجاهد افزوده است: «جنایاتی که انجام شده باید به‌گونه شفاف بررسی شود چون این کار چندتا سرباز نبوده بلکه یک پلان بوده که طرح می‌شده و جنایات را در افغانستان مرتکب می‌شدند.»

نیروهای خاص بریتانیا متهم شده‌اند که در جریان سال‌های ماموریت‌شان در افغانستان چندین غیرنظامی را به قتل رسانده‌اند. پس از واردشدن این اتهامات، وزیر دفاع بریتانیا دستور داد که بخش تحقیقات درباره جنایات جنگی نیروهای خاص آن کشور در افغانستان ایجاد شود.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!