Connect with us

رویداد های اخیر

تاکید وزیرخارجه روسیه بر تعامل با امارت اسلامی افغانستان

منتشر شده

در

وزیر خارجه روسیه می‌‎گوید تاز مانی که حکومت سرپرست افغانستان به تعهدات خود و خواسته‌های جامعه جهانی عمل نکند مسکو امارت اسلامی را به رسمیت نخواهد شناخت.

سرگئی لاوروف، در یک نشست خبری در مقر ملل متحد تاکید می‌کند موضوع به رسمیت شناختن امارت اسلامی به تشکیل حکومت فراگیر با حضور اقوام و نیروهای سیاسی و رعایت مسایل حقوق بشری وابسته است. آقای لاوروف اما امارت اسلامی را «واقعیت» افغانستان می‌داند و بر تعامل با دولت جدید افغانستان تاکید دارد.

وزیر خارجه روسیه در یک نشست خبری در سازمان ملل متحد در پاسخ به پُرسشی که آیا مسکو اراده به رسمیت شناختن امارت اسلامی را دارد یا نه؟ می‌گوید، تا زمانی که حاکمان جدید افغانستان به تعهدات خود و خواسته‌های بین‌المللی عمل نکنند روسیه آنان را به رسمیت نخواهد شناخت.

سرگی لاوروف تاکید می‌کند مسکو موضوع به رسمیت شناختن امارت اسلامی را همانند سایر کشورها ایجاد حکومت فراگیر با حضور همه اقوام و نیروهای سیاسی و نیز تامین حقوق بشر وابسته می‌داند.

سرگی لاوروف، وزیر خارجه روسیه می‌گوید که:«ما نمیتوانیم دولت موقت کنونی افغانستان را به رسمیت بشناسیم تا زمانی که آنان به تعهداتی که به جامعه بین‌الملل و به مردم افغانستان داده اند عمل نکنند و یک دولت گسترده و همه شمول ایجاد نکنند، درست است که طالبان (امارت اسلامی افغانستان) می‌گویند دولت آنان متشکل از تاجیک، ازبیک و هزاره است، اما باید معیارهای سیاسی جهانی را برآورده کنند تا جامعه بین‌الملل بتواند آنها را به رسمیت بشناسد.»

آقای لاوروف اما، امارت اسلامی را واقعیت افغانستان می‌داند و بر تعامل و دوام گفتگوها با دولت سرپرست افغانستان برای حل مشکلات موجود تاکید می‌کند.

لاوروف می‌گوید که :«ما از تصمیم معاون سر منشی سازمان ملل مبنی بر گفتگوهای که قرار است در اول و دوم ماه می برگزار شود حمایت می‌کنیم، غرب نباید از تلاش‌های خود برای گفتگو با طالبان (امارت اسلامی افغانستان) دست بکشد چون آنان دو دهه را در افغانستان سپری کردند، برای بیرون رفت از بحران بشری کنونی افغانستان و پیشرفت اقتصادی این کشور باید با طالبان (امارت اسلامی افغانستان) به گفتگوهای خود ادامه دهند.»

از سوی هم رینا امیری، نماینده خاص امریکا برای زنان و حقوق بشر در افغانستان می‌گوید، پیام‌های را دریافت کرده است که از به رسمیت شناختن امارت اسلامی در آن نگرانی شده است.

رینا امیری، نماینده خاص امریکا برای زنان و حقوق بشر در افغانستان می‌گوید که:«من پیام‌هایی دریافت کرده‌ام که در مورد به رسمیت شناختن طالبان (امارت اسلامی افغانستان) ابراز نگرانی کرده‌اند. ما واضح می‌کنیم که عادی سازی روابط با طالبان (امارت اسلامی افغانستان بدون رعایت حقوق همه افغان‌ها به ویژه زنان وجود نخواهد داشت.»

این اظهارات در حالی صورت می‌گیرد که امارت اسلامی همواره تاکید دارد که همه شرایط به رسمیت شناختن را منحیث یک دولت مشروع تکمیل کرده است و اما جامعه جهانی دنبال بهانه جویی در این مورد است. امارت اسلامی همچنان ایجاد حکومت فراگیر و مسایل حقوق بشری جز مسایل داخلی افغانستان می‌داند و از کشورها می‌خواهد که در مسایل داخلی افغانستان مداخله نداشته باشند.

رویداد های اخیر

دور جدید واکسین پولیو در کشور آغاز می‌شود

افغانستان و پاکستان دو کشوری در جهان اند که هنوز هم بیماری پولیو در آن محو نشده و از کودکان قربانی می‌گیرد.

Published

on

 ‏نهاد افغانستان عاری از پولیو از آغاز دور جدید کمپاین واکسین پولیو در مناطق مختلف کشور خبر داد.

این سازمان امروز یکشنبه (۲ جدی) در اطلاعیه‌ای در صفحه‌ای اکس خود گفته که فردا دوشنبه کمپاین واکسین فلج کودکان (پولیو) در مناطق مختلف کشور آغاز می‌شود.

سازمان افغانستان عاری از پولیو در مورد جزییات بیشتر از مناطق و مدت این دور واکسین پولیو جزییات ارایه نکرده است.

پیش از این نیز وزارت صحت عامه از آغاز کمپاین دو روزه واکسین پولیو برای حدود ۵.۳ میلیون کودک در ۱۱ ولایت کشور خبر داده بود.

افغانستان و پاکستان دو کشوری در جهان اند که هنوز هم بیماری پولیو در آن محو نشده و از کودکان قربانی می‌گیرد.

این در حالی است که سازمان جهانی صحت از افزایش ثبت موارد پولیو در افغانستان و پاکستان هشدار داده است.

بر اساس آمار‌های این سازمان در سال جاری میلادی در مجموع ۷۲ مورد مثبت پولیو شامل ۲۳ مورد در افغانستان و ۴۹ مورد در پاکستان ثبت شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نمایندگان ویژه گروه ۷ بر ضرورت ثبات درازمدت در افغانستان تاکید کردند

Published

on

نمایندگان ویژه گروه «جی هفت» مشمول اتحادیه اروپا بر ضرورت گفتگوی ملی برای دستیابی به ثبات درازمدت در افغانستان تأکید کرده‌اند.

این نمایندگان پس از نشستی در مورد افغانستان در جنوا سویس در یک اعلامیه‌ مشترک همچنان خواستار احیای حقوق زنان و مقابله امارت اسلامی با هراس‌افگنی شدند.

در بخشی از اعلامیه آمده است: «دستیابی به صلح و ثبات پایدار نیازمند حکمرانی معتبری است که نماینده تمام اقشار جامعه افغانستان باشد.»

این نمایندگان همچنان گفته‌اند که تصمیم امارت اسلامی مبنی بر منع تحصیل دختران در انستیتوت‌های طبی، عواقب ویرانگری برای شهروندان کشور به‌ویژه مادران و نوزادان‌شان خواهد داشت.

در اعلامیه این ممنوعیت ناپذیرفتنی پنداشته شده و از نظام حاکم در افغانستان خواسته شده است که آن را فوراً لغو کند.

پیشتر کشورها و سازمان‌های بین‌المللی خواستار لغو محدودیت‌ها بر آموزش و کار زنان و دختران شده و بر برگزاری گفتمان ملی تأکید کرده‌اند.

با این حال، در واکنش به این موضوعات امارت اسلامی بارها گفته است که اجازه مداخله در امور داخلی کشور را به کسی نمی‌دهد.

نمایندگان ویژه گروه «جی هفت» همچنان نگرانی خود را نسبت به حملات اخیر تروریستی در کابل و منطقه ابراز داشتند و هشدار دادند که هراس‌افگنی همچنان تهدیدی جدی برای امنیت افغانستان است.

آن‌ها اقدامات امارت اسلامی علیه گروه داعش را تایید اما بر انجام اقدامات قاطع‌تری تأکید کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کرزی: افغانستان بدون تعلیم دختران آینده روشن نخواهد داشت

Published

on

حامد کرزی، رئیس ‌جمهور پیشین افغانستان می‌گوید که درخواست دختران افغان برای بازگشایی مکاتب و پوهنتون‌ها حق اساسی آنان است و افزوده است که افغانستان بدون تعلیم دختران نمی‌تواند آینده روشن داشته باشد.

آقای کرزی در صفحه ایکس خود نوشته است: «خواسته و صدای دختران کشور ما برای علم و دانش، صدای برحق و برای افغانستان آباد است.»

کرزی تصریح کرده است: «توانمندسازی جوانان (دختران و پسران) تنها راه خودکفایی، رهایی از فقر، توسعه و شکوفایی جامعه است.»

او تاکید نموده که تعلیم برای شکوفایی و انکشاف افغانستان حیاتی بوده و ابراز امیدواری کرده است که هرچه زودتر درهای مکاتب و پوهنتون‌های دخترانه بازگشایی شوند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!