Connect with us

رویداد های اخیر

تاکید وزیرخارجه روسیه بر تعامل با امارت اسلامی افغانستان

منتشر شده

در

وزیر خارجه روسیه می‌‎گوید تاز مانی که حکومت سرپرست افغانستان به تعهدات خود و خواسته‌های جامعه جهانی عمل نکند مسکو امارت اسلامی را به رسمیت نخواهد شناخت.

سرگئی لاوروف، در یک نشست خبری در مقر ملل متحد تاکید می‌کند موضوع به رسمیت شناختن امارت اسلامی به تشکیل حکومت فراگیر با حضور اقوام و نیروهای سیاسی و رعایت مسایل حقوق بشری وابسته است. آقای لاوروف اما امارت اسلامی را «واقعیت» افغانستان می‌داند و بر تعامل با دولت جدید افغانستان تاکید دارد.

وزیر خارجه روسیه در یک نشست خبری در سازمان ملل متحد در پاسخ به پُرسشی که آیا مسکو اراده به رسمیت شناختن امارت اسلامی را دارد یا نه؟ می‌گوید، تا زمانی که حاکمان جدید افغانستان به تعهدات خود و خواسته‌های بین‌المللی عمل نکنند روسیه آنان را به رسمیت نخواهد شناخت.

سرگی لاوروف تاکید می‌کند مسکو موضوع به رسمیت شناختن امارت اسلامی را همانند سایر کشورها ایجاد حکومت فراگیر با حضور همه اقوام و نیروهای سیاسی و نیز تامین حقوق بشر وابسته می‌داند.

سرگی لاوروف، وزیر خارجه روسیه می‌گوید که:«ما نمیتوانیم دولت موقت کنونی افغانستان را به رسمیت بشناسیم تا زمانی که آنان به تعهداتی که به جامعه بین‌الملل و به مردم افغانستان داده اند عمل نکنند و یک دولت گسترده و همه شمول ایجاد نکنند، درست است که طالبان (امارت اسلامی افغانستان) می‌گویند دولت آنان متشکل از تاجیک، ازبیک و هزاره است، اما باید معیارهای سیاسی جهانی را برآورده کنند تا جامعه بین‌الملل بتواند آنها را به رسمیت بشناسد.»

آقای لاوروف اما، امارت اسلامی را واقعیت افغانستان می‌داند و بر تعامل و دوام گفتگوها با دولت سرپرست افغانستان برای حل مشکلات موجود تاکید می‌کند.

لاوروف می‌گوید که :«ما از تصمیم معاون سر منشی سازمان ملل مبنی بر گفتگوهای که قرار است در اول و دوم ماه می برگزار شود حمایت می‌کنیم، غرب نباید از تلاش‌های خود برای گفتگو با طالبان (امارت اسلامی افغانستان) دست بکشد چون آنان دو دهه را در افغانستان سپری کردند، برای بیرون رفت از بحران بشری کنونی افغانستان و پیشرفت اقتصادی این کشور باید با طالبان (امارت اسلامی افغانستان) به گفتگوهای خود ادامه دهند.»

از سوی هم رینا امیری، نماینده خاص امریکا برای زنان و حقوق بشر در افغانستان می‌گوید، پیام‌های را دریافت کرده است که از به رسمیت شناختن امارت اسلامی در آن نگرانی شده است.

رینا امیری، نماینده خاص امریکا برای زنان و حقوق بشر در افغانستان می‌گوید که:«من پیام‌هایی دریافت کرده‌ام که در مورد به رسمیت شناختن طالبان (امارت اسلامی افغانستان) ابراز نگرانی کرده‌اند. ما واضح می‌کنیم که عادی سازی روابط با طالبان (امارت اسلامی افغانستان بدون رعایت حقوق همه افغان‌ها به ویژه زنان وجود نخواهد داشت.»

این اظهارات در حالی صورت می‌گیرد که امارت اسلامی همواره تاکید دارد که همه شرایط به رسمیت شناختن را منحیث یک دولت مشروع تکمیل کرده است و اما جامعه جهانی دنبال بهانه جویی در این مورد است. امارت اسلامی همچنان ایجاد حکومت فراگیر و مسایل حقوق بشری جز مسایل داخلی افغانستان می‌داند و از کشورها می‌خواهد که در مسایل داخلی افغانستان مداخله نداشته باشند.

رویداد های اخیر

مالدیف سفیر خود را به دلیل دیدار با سرپرست سفارت افغانستان فراخواند

وزارت خارجه مالدیف روز یک‌شنبه (۱۳عقرب) اعلام کرده که دیدار محمد طه، کمیسار عالی‌اش در اسلام آباد با دیپلومات امارت اسلامی با مجوز وزارت خارجه صورت نگرفته است.

Published

on

دولت مالدیف دیپلومات بلند رتبه خود در اسلام آباد را به دلیل ملاقات بدون مجوز با سرپرست سفارت افغانستان در اسلام آباد که ۳ روز قبل انجام شده، به آن کشور فراخوانده است.

سفارت افغانستان در اسلام آباد، سه روز قبل از دیدار سردار احمد شکیب سرپرست این سفارت با محمد طه، کمیسار عالی مالدیف در اسلام آباد خبر داد.

وزارت خارجه مالدیف روز یک‌شنبه (۱۳عقرب) اعلام کرده که دیدار محمد طه، کمیسار عالی‌اش در اسلام آباد با دیپلومات امارت اسلامی با مجوز وزارت خارجه صورت نگرفته است.

این وزارت در اعلامیه‌ای گفته است: «متعاقباَ اقدام مناسب از سوی حکومت مالدیف روی دست گرفته شده است.»

در همین حال، منابع رسمی به خبرگزاری فرانسه گفته‌اند که مالدیف دیپلومات بلند رتبه خود در اسلام آباد را به دلیل این دیدار به کشور فراخوانده است.

 همچنین، نام محمد طه از ویب‌سایت نمایندگی مالدیف در پاکستان حذف شده است.

سفارت افغانستان در اسلام آباد در اعلامیه‌ای گفته بود که دیپلومات مالدیف در این دیدار «خواهان روابط مستحکم و نزدیک با افغانستان است.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

افغانستان سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه صادر کرده است

جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.

Published

on

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که در سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه به ارزش ۲۷ میلیون دالر به کشورهای همسایه و جهان صادر شده است.

جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.

عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت وتجارت می‌گوید: «صادرات جلغوزه سیاه در جریان سال ۱۴۰۲ به وزن مجموعی ۲۵۲۳ تُن و به ارزش ۲۷ میلیون دالر بوده که اکثراْ به کشورهای چین، هندوستان، پاکستان، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، قطر، امریکا، انگلستان، استرالیا، هالند و دیگر کشورها صورت گرفته است.»

مسوولان در وزارت زراعت، آبیاری و مالداری می‌گویند که از سال گذشته به اینسو تولیدات جلغوزه در کشور افزایش یافته و آنان جنگل های مصنوعی را نیز گسترش داده اند تا جلغوزه بیشتر به دست آورند.

مصباح الدین مستعین، سخنگوی وزرات زراعت، آبیاری و مالداری می‌گوید: «برای احیای جنگلات جلغوزه، طبق بودجه انکشافی سال گذشته تقریباً در ۱۵۰۰ هکتار زمین جنگلات مصنوعی جلغوزه ایجاد شده است. در این زمین‌ها قبلاً درختان جلغوزه وجود داشت اما قطع شده و یا در آتش سوزی از بین رفته بود.»

آگاهان می‌گویند که در حال حاضر، بیشتر جلغوزه افغانستان را چین خریداری می‌کند و اما باید حکومت مارکیت های جدیدی را برای جلغوزه کشور پیدا کند تا به قیمت مناسب به فروش برسد.

میرویس حاجی زاده، معاون اتاق زراعت ومالداری می‌گوید: «فعلاً اگر از طریق ترانسپورت زمینی و از طریق خط آهن صادرات شود، شاید هزینه آن از ۵ یا ۶ هزار دالر بیشتر نیاید. این یک فرصت خوب برای تاجر است. در افغانستان تولید جلغوزه بیشتر است و جهان تقاضا دارد. هر قدر با دنیا روابط تجارتی بالخصوص در بخش زراعت داشته باشیم عواید کشور بیشتر می شود و فرصت های خوب برای دهقانان بیشتر می‌باشد.»

هرگاه جلغوزه کشور از طریق هوا به بیرون صادر شود، در اسرع وقت به مارکیت‌های جهانی می‌رسد و از این بابت، تاجران افغان میلیون‌ها دالر مفاد به دست خواهند آورد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تهران می‌گوید از اینکه امارت اسلامی خبر کشته شدن مهاجران افغان در مرز را جدی گرفت، «ناخشنود» است

Published

on

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اعلام کرده که تهران از اینکه «برخی از مقامات» امارت اسلامی خبر کشته شدن مهاجران افغان به دست مرزبانان ایرانی را جدی گرفتند، «متعجب و ناخشنود» است.

اسماعیل بقایی در یک نشست خبری امروز (دوشنبه) تاکید کرد که این خبر بی اساس است.

او گفت: «مقامات افعانستان در این مورد بیانیه‌ای صادر کردند. از اینکه از یک امر ناموجودی خبررسانی شد و برخی مقامات افعانستان هم این اخبار بی‌پایه را جدی گرفتند متعجب و ناخشنود شدیم. امیدوارم همه ما از این مساله عبرت بگیریم تا در خصوص همه اخباری که در رسانه‌ها منتشر می‌شود دقت بیشتری داشته باشیم.»

یک سازمان حقوق بشری گزارش داده است که ده ها مهاجر افغان حدود سه هفته قبل در نتیجه تیراندازی از سوی نیروهای مرزی ایران کشته و زخمی شده اند.

امارت اسلامی هفته گذشته اعلام کرد شواهد نشان می‌دهد که در خاک ایران بر شماری از افغان‌ها شلیک و انفجار صورت گرفته است و دو تن جان باخته و ۳۴ تن دیگر زخمی شده اند.

امارت اسلامی همچنان گفته است که شماری دیگر از افغان‌ها هنوز هم در ایران و پاکستان قرار دارند و تلاش‌ها برای انتقال آنان جریان دارد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!