کوید۱۹
تاکید سازمان جهانی صحت بر لزوم آمادگی کشورها برای افزایش احتمالی ویروس جدید کرونا
سازمان جهانی صحت امروز (جمعه ۱۲ قوس) گفته است که سیاست بستن مرزها و ممنوعیت سفر تنها میتواند شیوع سویه جدید کووید را به تاخیر بیاندازد، اما نمیتواند از ورود آن به کشورهای بیشتری جلوگیری کند.
تاکشی کاسایی، مدیر غرب اقیانوس آرام سازمان جهانی صحت در مانیل با یادآوری جنبههای ناشناخته سویه اومیکرون، بهترین شیوه مقابله با آن را همان شیوه مقابله با سویه دلتا دانست و بر لزوم آمادگی همه کشورها برای افزایش احتمالی موارد ابتلا تاکید کرد.
واکسیناسیون کامل، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک همچنان بهترین استراتژی ممکن در مهار موج جدید کووید و سویه جدید آن بشمار می رود.
عدم قطعیت در مورد ویژگیهای سویه جدید، به ویژه کارایی واکسینهای فعلی در مهار آن و همچنین میزان سرایت و شدت آن، زمامداران بسیاری از کشورهای دنیا را در اتخاذ سیاستهای سختگیرانه آنهم در آستانه جشنهای سال نوی میلادی، بر سر دو راهی قرار داده است.
آقای کاسایی با تاکید بر اینکه دلیل طبقه بندی اومیکرون به عنوان یک سویه نگران کننده تنها اطلاعات و برآوردهای اولیه نسبت به تعداد جهشها و احتمال سرایت بالای آن بوده گفت که رسیدن به قطعیت نیازمند آزمایشات و مشاهدات بیشتری است.
طبق گزارش دفتر منطقهای سازمان جهانی صحت در غرب آسیا اقیانوسیه تاکنون موارد ابتلا در آسترالیا، جاپان، کوریایی جنوبی و هانگ کانگ تایید شده و گزارشهای ۲۴ ساعت گذشته هم از مشاهده اولین موارد ابتلا در سنگاپور، مالیزیا و هند حکایت دارند.
تاکشی کاسایی در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد که صعود دوباره موارد ابتلا در آینده:"مایه شگفتی نخواهد بود و هر چه انتقال این ویروس ادامه پیدا کند طبیعتا میزان جهشهای آن افزایش مییابد و بنابراین لازم است که جانب احتیاط را رعایت کنیم و با مدیریت صحیح و تطبیق خود با واقعیت موجود از اثرات مخرب این ویروس بر حوزههای سلامت، اقتصاد و اجتماع بکاهیم."
روزهای کریسمس و محیطهای پرازدحام روزهای پایانی سال میلادی از مواردی هستند که به زعم سازمان جهانی صحت میتوانند در کنار سرمای زمستان و بیماریهای فصلی نظیر آنفلوآنزا بر شدت نگرانیها بیفزایند.
کوید۱۹
سازمان جهانی صحت پایان وضعیت اضطراری کووید-۱۹ را اعلام کرد
سازمان جهانی صحت اعلام کرده است که ویروس کرونا پس از سه سال تاثیرگذاری بر زندگی و اقتصاد و مرگ میلیونها نفر، دیگر یک وضعیت «اضطراری صحی جهانی» نیست.
اعلام این خبر، گامی بزرگ در جهت پایان دادن همهگیری ویروسی است که سه سال پیش بالاترین سطح هشدار در مورد آن صادر شد.
تدروس آدهانوم گبریسوس، رییس سازمان جهانی صحت گفته که این ویروس زخم عمیقی در جهان برجای گذاشته و اعلام این خبر لحظهای برای جشن گرفتن است.
اما او در عین حال به دولتها هشدار داد که مراقب باشند و گفت که کرونا اکنون باید در کنار سایر بیماریهای عفونی مدیریت شود.
رییس سازمان جهانی صحت همچنین نسبت به دانشمندانی که واکسینهایی حیاتی برای مقابله با کرونا ساختند، ادای احترام کرد.
آقای تدروس گفته است که دست کم ۷ میلیون نفر در جریان همهگیری این ویروس جان خود را از دست دادند.
اما او افزود که این ویروس احتمالا بیش از ۲۰ میلیون تن را کشته باشد که این میزان سه برابر آمار رسمی ارایه شده است.
مقامات این سازمان گفتهاند که میزان مرگ و میر این ویروس از زمان اوج که بیشتر از ۱۰۰ هزار نفر در هفته در جنوری ۲۰۲۱ بود، به بیش از۳۵۰۰ نفر در ۲۴ اپریل ۲۰۲۳ کاهش یافته است.
رییس سازمان جهانی صحت گفته است: «دیروز کمیته اضطراری برای پانزدهمین بار تشکیل جلسه داد و به من توصیه کرد که به وضعیت اضطراری صحت عمومی پایان دهم. من این توصیه را پذیرفتم. بنابراین با امیدواری زیاد اعلام میکنم که کووید-۱۹ به عنوان یک وضعیت اضطراری صحی جهانی پایان یافته است.»
او همچنین افزود: «این تصمیم برای مدتی با دقت مورد بررسی قرار گرفت و براساس تجزیه و تحلیل دقیق معلومات اتخاذ شد.»
با این حال، آقای تدروس هشدار داده است که حذف بالاترین سطح هشدار به معنای پایان خطر نیست و گفت که وضعیت اضطراری میتواند در صورت تغییر شرایط بازگردانده شود.
کوید۱۹
کرونا در ایران: ۹۰۰ مورد جدید و ۲۴ فوتی ثبت شد
به نقل از رسانههای ایران، وزارت صحت این کشور روز یکشنبه اعلام کرده است که در ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۸۹۰ مورد جدید ابتلا به کووید ۱۹ در سراسر کشور شناسایی و ثبت شده است.
وزارت صحت ایران همچنان گزارش داده است که در مدت زمان مشابه ۲۴ مریض نیز از اثر بیمای کرونا جان باخته اند.
مرکز روابط عمومی وزارت صحت ایران در اعلامیهای گفت:« طی ۲۴ ساعت گذشته بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۸۹۱ مریض جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و همزمان ۴۵۴ مریض دیگر طی ۲۴ ساعت گذشته بستری شدند..»
مرکز روابط عمومی این وزارتخانه اعلام کرد که وضعیت ۶۱۱ مریض از مبتلایان به کووید-۱۹ وخیم است.
کوید۱۹
سازمان جهانی صحت: مسافران در پروازهای طولانی از ماسک استفاده کنند
افزایش چشمگیر ابتلا به سویه جدید کووید۱۹ سازمان جهانی صحت را وا داشته است تا از کشورها بخواهد که مسافران پروازهای طولانی را به پوشیدن ماسک تشویق کنند.
در ۲۸ روز گذشته، بیشتر از ۱۵ میلیون نفر در سراسر جهان به کرونا مبتلا شدند و بالاتر از ۵۳ هزار نفر بدلیل این مریضی جان دادند.
سویه جدید کرونا به شدت قابل سرایت است و حدود ۲۷.۶ درصد مریضان کرونا در ایالات متحده از سویه جدید این ویروس مریض شدهاند.
از آغاز شیوع این مریضی در سال ۲۰۱۹ میلادی، بیش از ۶۶۵ میلیون نفر در جهان به کووید۱۹ مصاب شدهاند. بر اساس آمار پوهنتون جانز هاپکنز، این مریضی جان نزدیک به ۶ میلیون و ۷۱۲ هزار نفر را در بیش از سه سال شیوع گرفته است.
هرچند جمعآوری آمار دقیق از افغانستان با مشکلات مواجه است، اما طبق گزاشها این مریضی نزدیک به ۸ هزار نفر در این کشور بدلیل ابتلا به کووید۱۹ جان باخته اند.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
د افغانستان بانک در نظر دارد پرداختها را در کشور الکترونیکی بسازد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
رهبر ایران، اسرائیل و امریکا را به «پاسخ دندان شکن» تهدید کرد
-
ورزش4 روز ago
راشد خان برای فصل بعدی مسابقات لیگ برتر هند توسط تیم گجرات تایتنز حفظ شد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
اکسیوس: ایران تا چند روز دیگر از خاک عراق به اسرائیل حمله میکند
-
جهان3 روز ago
نزده نفر در پی اصابت سه راکت در مرکز اسرائیل زخمی شدند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
در سال گذشته ۳۵۵ بند آب گردان در افغانستان ساخته شده است
-
تجارت4 روز ago
بخشهای خصوصی افغانستان و قزاقستان قراردادهایی به ارزش ۱۰۰ میلیون دالر امضا کردند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
هفت نفر در یک انفجار در بلوچستان پاکستان کشته شدند