Connect with us

رویداد های اخیر

تاپی و سایر پروژه‌های بزرگ انکشافی با حضور مقام‌های امارت اسلامی و رهبر ملی ترکمنستان افتتاح شد

پروژه منطقوی خط لوله تاپی که گاز ترکمنستان را از طریق افغانستان به پاکستان و هند انتقال می‌دهد، ۱۸۲۱ کیلومترطول دارد و ظرفیت انتقال سالانه آن ۳۳ میلیارد متر مکعب میباشد و عواید سالانه افغانستان از مدرک ترانزیت آن ۴۰۰ میلیون دالر خواهد بود.

منتشر شده

در

تاپی و سایر پروژه‌های بزرگ انکشافی (نفت و گاز، انرژی و ترانسپورت) امروز (چهارشنبه، ۲۱سنبله) با حضور مقام‌های امارت اسلامی و رهبر ملی ترکمنستان رسماً افتتاح شد.

در مراسمی که به این مناسبت در منطقه ماری (اسلیم چشمه) ترکمنستان برگزار شد و رئیس جمهور ترکمنستان از طریق ویدیوکنفرانس وصل بود، به مسوولان تخنیکی برای آغاز کار تاپی و سایر پروژه‌های انکشافی (نفت و گاز، انرژی و ترانسپورت) میان افغانستان و ترکمنستان هدایت داده شد و پروژه‌های یاد رسماً افتتاح شد.

ملا محمد حسن آخند، رئیس‌الوزرای امارت اسلامی افغانستان طی سخنرانی خویش به ملت‌های افغانستان و ترکمنستان، رهبر ملی و رئیس جمهور ترکمنستان، مسوولان و تمام اشتراک کنندگان مراسم، این روز تاریخی را تبریک گفت.

رئیس‌الوزرا گفت: «امروز روزی است که پس از سال‌ها انتظار آنرا داشتیم و بعد از سپری نمودن مشکلات و سختی‌ها زمینه افتتاح این پروژه‌های بزرگ تحقق یافت.»

ملا حسن با اشاره به افتتاح این پروژه‌های مهم، گفت که افتتاح این پروژه‌ها نمایانگر نیت نیک و سیاست عاقلانه رهبر ملی ترکمنستان و سایر مسوولان ترکمنستان می‌باشد. به گفته وی، این پروژه‌ها دوستی میان افغانستان و ترکمنستان را بیشتر می‌سازد و به ملت‌های دو کشور منفعت‌های فراوان خواهند رساند.

رئیس الوزرا به مقامات مربوطه هدایت داد که با امانتداری، اخلاص و تقبل خستگی‌ها، برای تکمیل نمودن پروژه‌های یادشده تلاش کنند.

در این مراسم سردار بردی محمدوف، رئیس جمهور ترکمنستان که از طریق ویدیو کنفرانس وصل بود، گفت : «امروز ما شاهد تهداب گذاری چندین پروژه بزرگ از جمله پروژه‌های تاپی و تاپ هستیم.»

وی افزود: «روابط دوستانه، برادرانه و حسن همجواری میان دو کشور در حال توسعه است و اجرای این پروژه‌های مهم نه تنها برای منافع ترکمنستان و افغانستان، بلکه برای منفعت منطقه اهمیت بسزا دارد.»

همچنان در این مراسم رهبر ملی ترکمنستان طی سخنانی گفت: «امروز یک روز تاریخی برای دو کشور است و صفحه جدید در روابط دو کشور باز می‌شود.»

وی افزود که روابط افغانستان و ترکمنستان تاریخی است، احترام متقابل، برابری، برادری و حسن همجواری میان دو کشور نمونه برجسته می‌باشد و در آینده این روابط بیشتر از پیش گسترش خواهد یافت.

بردی محمدوف گفت که همکاری‌ها میان دو کشور در عرصه‌های ترانسپورت، مخابرات، انرژی برق و سایر عرصه‌ها، برای افغانستان منفعت بار بوده و نمونه دوستی حقیقی و گشایش صفحه جدید بین دو کشور است.

او افزود: «بخش مهم سیاست ما این است که به همکاری‌های خویش با مردم افغانستان در عرصه‌های اقتصادی، سیاسی و دیپلوماتیک ادامه می‌دهیم.»

وی تصریح کرد که پروژه‌های یادشده در توسعه اقتصادی، رشد صنعت و حیات اجتماعی افغانستان تاثیر مثبت خواهد داشت و برای دوازده هزار افغان زمینه کار فراهم خواهد شد.

هر سال این پروژه‌ها برای افغانستان در حدود یک میلیارد دالر عواید خواهد داشت، با استفاده از مسیرهای ایجاد شده محصولات ما به کشورهای اروپایی انتقال می‌یابد و در اتصال آسیای مرکزی و جنوبی نقش مهم را ایفا می‌نمایند.

پروژه منطقوی خط لوله تاپی که گاز ترکمنستان را از طریق افغانستان به پاکستان و هند انتقال می‌دهد، ۱۸۲۱ کیلومترطول دارد و ظرفیت انتقال سالانه آن ۳۳ میلیارد متر مکعب میباشد و عواید سالانه افغانستان از مدرک ترانزیت آن ۴۰۰ میلیون دالر خواهد بود.

همچنان پروژه توسعه بندر تورغندی که شامل دو مرحله ساخت خط آهن از هرات تا صنوبر به طول ۲۲ کیلومتر و ساخت هنگرها، تاسیسات و خط آهن فرعی در مسیر متذکره بخاطر بارگیری می‌باشد که به هزینه در حدود ۴۰ میلیون دالر عملی می‌گردد.

به همین ترتیب سب استیشن نورالجهاد به هزینه (۳۵۳۹۲۹۵ ) دالر به حمایت مالی شرکت برشنا ایجاد گردید که برق ولایت هرات را اطمینان بخش خواهد کرد و با افزایش ولتاژ آن از ۱۱۰ به ۲۲۰ سبب کاهش ضایعات تخنیکی خواهد شد و پروژه فایبر نوری افغانستان را از طریق ترکمنستان به اروپا وصل خواهد کرد و برعکس ترکمنستان را از طریق افغانستان به پاکستان و سایر کشورهای همسایه وصل می‌نماید.

رویداد های اخیر

شورای امنیت سازمان ملل نشستی را در مورد افغانستان برگزار می‌کند

Published

on

شورای امنیت سازمان ملل متحد نشستی را فردا (چهارشنبه، ۲۸ سنبله) در مورد افغانستان برگزار می‌کند. در این نشست، قرار است رزا اوتونبایوا، نماینده ویژه منشی عمومی سازمان ملل درباره افغانستان گزارش‌های خود را ارائه کند.

شورای امنیت سازمان ملل در اعلامیه‌ای گفته است: «به روز چهار شنبه، ۱۸ سپتمبر، یک نشست توجیهی باز و پس از آن رای‌زنی‌های در مورد افغانستان برگزار خواهد شد. انتظار می‌رود رزا اوتونبایوا، نماینده ویژه و رئیس هیات معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما) و سیما باهوس، مدیر اجرایی زنان سازمان ملل متحد، توضیحاتی را ارائه کنند.»

پیش از برگزاری این نشست، سرمنشی سازمان ملل نیز گزارش سه ماهه اش را در مورد افغانستان منتشر کرده است. در این گزارش آمده است که حوادث امنیتی نسبت به زمان مشابه سال گذشته افزایش یافته، محدودیت‌ها بر زنان بیشتر شده و همچنان بیش از ۲۴ میلیون تن به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

در همین حال، امارت اسلامی انتظار دارد که در گزارش خانم اوتونبایوا واقعیت‌های افغانستان بازتاب داده شود.

امارت اسلامی پیش از این بارها از یوناما خواسته است که در گزارش‌های خود، واقعیت‌های موجود افغانستان را بازتاب دهد و از بزرگنمایی موضوعات کوچک خودداری کند.

از سویی دیگر، خانم اوتونبایوا گفته که تا ۳۰ اگست امسال، تنها ۲۴.۹ درصد از ۲.۹ میلیارد دالر مورد نیاز برای کمک به افغانستان تأمین شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سرپرست وزارت داخله با سفیر جاپان در کابل دیدار کرد

Published

on

سراج‌الدین حقانی، سرپرست وزارت امور داخله با تاکایوشی کورومایا، سفیر جاپان در کابل امروز (سه‌شنبه) دیدار کرده است.

عبدالمتین قانع، سخنگوی وزارت داخله گفته که در این دیدار، علاوه بر ابراز خرسندی از بهبود وضعیت امنیتی در کشور، کار گروهی با یوناما به منظور افزایش کمک‌های جاپان به افغانستان و مبارزه برضد مواد مخدر بحث و گفتگو شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت خارجه از آغاز کار دیپلوماتان امارت اسلامی در عمان خبر داد

Published

on

معاون سخنگوی وزارت امور خارجه می‌گوید که کار دیپلومات‌های امارت اسلامی در سفارت افغانستان در عمان آغاز شده است. ضیا احمد تکل گفته که فعالیت و خدمات سفارت افغانستان در شهر مسقط، پایتخت عمان از روز یکشنبه هفته‌ گذشته شروع شده است.

آقای تکل افزوده است که از سرگیری فعالیت‌های سفارت افغانستان با همکاری کشور میزبان نقش سازنده‌ای در تقویت روابط سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و مذهبی کابل و مسقط ایفا خواهد کرد.

از سویی دیگر، مأموریت ۱۲ ساله‌ سفیر ازبکستان در افغانستان پایان یافته است و تاشکند سفیر جدیدش را به افغانستان معرفی خواهد کرد.

یادگار خواجه شادمانوف، سفیر ازبکستان در افغانستان در واپسین دیدارش با عبدالسلام حنفی، معاون اداری رئیس‌الوزرا گفته که در زمان مأموریت‌اش در افغانستان تلاش کرده است تا روابط دوجانبه در عرصه‌های گوناگون بیشتر تقویت و گسترش یابد.

آقای شادمانوف تأکید نموده که کشورش خواهان گسترش روابط اقتصادی و تجارتی با افغانستان ‎‌است و تاجران و سرمایه‌گذاران ازبکستانی هم آماده سرمایه‌گذاری در بخش‌های گوناگون به ‌ویژه در بخش استخراج معادن و انرژی در افغانستان ‌اند.

معاون اداری رئیس‌الوزرا نیز با تأکید بر گسترش روابط دوجانبه گفته است که افغانستان و ازبکستان رابطه کهن دارند. آقای حنفی این را هم گفته که امارت اسلامی با فراهم سازی تسهیلات لازم برای تاجران و سرمایه‌گذاران از سرمایه‌گذاری‌ها در بخش‌های گوناگون در کشور استقبال می‌کند.

گفتنی است که دستاورد سفیر ازبکستان در افغانستان به خصوص در سه سال پسین امضای پنج قرارداد تجارتی و اقتصادی به ارزش بیش از ۲ میلیارد دالر امریکایی بود که چندی پیش با حضور مقام‌های ارشد دو کشور در کابل به امضا رسید.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!