Connect with us

رویداد های اخیر

تاجیکستان نیروهای بشتر در مرز با افغانستان مستقر کرده است

منتشر شده

در

تاجیکستان پس از آنکه مقامات کابل ادعا کردند گروهی از شبه نظامیان تاجیکی نقشی اساسی در تصرف منطقه‌ای در شمال بدخشان داشتند، نیروهای اضافی در مرز جنوبی خود با افغانستان مستقر کرده است.

به اساس گزارش رادیو آزادی منطقه میمای بدخشان در ماه نوامبر توسط آنچه مقامات محلی ادعا می کردند، از جنگجویان خارجی هستند، تصرف شد.

 به گفته مقامات افغان، این جنگجویان مربوط به جماعت انصارالله بودند ، یک گروه شورشی در افغانستان که توسط عمردین تباروف تبعه تاجیک در سال ۲۰۱۰ تأسیس شد.

در گزارش آمدده است که  که در اوایل ماه جاری میلادی، ویدئویی در شبکه های اجتماعی منتشر شد که گفته می شود جنگجویان تاجیک در میمای بدخشان برضد نیروهای دولت افغانستان می‌جنگند.

این تصاویر نشان می دهد که آنها مردانی را با لباس ارتش و لباس غیرنظامی ارتش افغانستان می کشند و یک ساختمان را به آتش می کشند. در پایان این تصاویر، این جنگجویان که به گویش فارسی در تاجیکستان صحبت می کنند، سلاح ها و وسایل نقلیه‌ای را که ادعا می کنند از سربازان افغان ضبط کرده اند به نمایش می گذارند.

مقامات افغان تلفات و ویرانی در میمای بدخشان را تأیید کردند و باشنده گان محل نیز گفتنند که جنگجویان تاجیک سربازان افغان را کشتند و سر بریده اند.

 در همین حال ، مقامات تاجیکی دست کم ۱۵ تبعه تاجیک را که در سقوط میمای بدخشان نقش داشتند، شناسایی کرده اند.

این گزارش سبب نگرانی در تاجیکستان شده است، زیرا این افراد افراد عادی هستند و هیچ ارتباط آشکاری با هیچ گروه سیاسی ، مذهبی یا مخالف ندارند.

 منابعی که خواستند نامشان فاش نشود به رادیو آزادی گفتند که این شبه نظامیان تاجیکی افرادی هستند که از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۷ کشور را ترک کرده اند - مردان عمدتاً بین ۲۰ تا ۴۰ سال - و برخی شان زنان و فرزندان خود را با خود به افغانستان برده اند.

این منابع گفته اند یک واحد ویژه نظامی در نزدیکی مناطقی مستقر شده است که تصور می شود جنگجویان تاجیک در مرز افغانستان متمرکز شده اند.

در همین حال ، اختر محمد خیرزاده معاون والی بدخشان به خبرگزاری پژواک گفته است که جنگجویان عمدتاً در ولسوالی‌های وردوج و جرم در بدخشان مستقر هستند و همچنین در این منطقه شبه نظامیان ازبیک، چچن و اویغور چینی نیز حضور دارند.

مقامات افغان تعداد شبه نظامیان تاجیک در این کشور را حدود ۲۰۰ نفر تخمین زده اند ، اما تأیید رقم دقیق آن غیرممکن است.

رویداد های اخیر

ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانه‌ها نباید وجود داشته باشد

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که رسانه‌ها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آن‌ها وجود نداشته باشد.

شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانه‌ها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانه‌ها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانه‌های کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.

آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانه‌ها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»

ستانکزی افزوده است، دیدگاه‌ها نسبت به رسانه‌های کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانه‌ها خودداری کند و بگذارد رسانه‌ها با دست باز فعالیت کنند.

از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانه‌ها در پیش نگرفته‌اند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.

اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانه‌ها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

این سمینار در حالی برگزار می‌شود که رسانه‌ها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیت‌ها در چارچوب منافع ملی و ارزش‌های اسلامی می‌دانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد

Published

on

د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.

این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.

حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»

در همین حال، شماری از سرمای‌گذاران از امارت اسلامی می‌خواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.

برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: روز جهانی مهاجران

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!