تجارت
تاجیکستان صادرات برق خود را به افغانستان افزایش میدهد

مقامهای اداره تولید و صادرات انرژی تاجیکستان میگویند که در سال ۲۰۲۳ حدود ۱.۶ میلیارد کیلو وات برق در ساعت به افغانستان صادرات داشتهاند و اما در سال جاری میلادی ۱۷ درصد دیگر نیز صادرات برق را به این کشور افزایش خواهند داد.
به گفته آنان، در سال ۲۰۲۳ میلادی تاجیکستان به طور مجموعی ۲.۷ میلیارد کیلو وات ساعت صادرات برق به بیرون از آن کشور داشته که حدود ۱.۶ میلیارد کیلو وات ساعت آن به افغانستان صادر شده است.
در بخشی از اعلامیه اداره تولید و صادرات برق تاجیکستان آمده است: «درسال ۲۰۲۳ میلادی ۲.۷ میلیارد کیلو وات برق به خارج از تاجیکستان صادر شده و حدود ۱.۶ میلیارد کیلو وات ساعت برق آن به افغانستان صادر شده است اما صادرات برق در سال جاری میلادی به افغانستان ۱۷ درصد دیگر نیز افزایش خواهد یافت.»
در همین حال، اعضای بخش خصوصی میگویند که افزایش صادرات برق تاجیکستان به افغانستان میتواند تاثیر مثبتی در کاهش مشکلات برق در کشور داشته باشد.
از سویی هم، شماری از کارشناسان اقتصادی به این باوراند که افغانستان ظرفیت بالایی در بخش تولید انرژی دارد و نیاز است که حکومت برای حل بنیادی مشکل کمبود برق در کشور برای جلب سرمایهگذاریها در بخش تولید انرژی کارهای مؤثری را انجام بدهد.
این در حالی است که بیشتر برق مصرفی افغانستان وارداتی میباشد و بیش از پنجاه درصد آن از ازبیکستان و بقیه از تاجیکستان، ترکمنستان و ایران وارد میشود.
تجارت
ترمپ از کارت طلایی اقامت ۵ میلیون دالری رونمایی کرد

دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده امریکا از کارت طلایی اقامت در این کشور رونمایی کرد. این کارت ۵ میلیون دالر قیمت دارد و دارندگان آن میتوانند اقامت دایمی امریکا را بهدست آورند.
براساس گزارشها، ترمپ شام پنجشنبه (۳ اپریل) در جریان سفر خود به ایالت فلوریدا، از این کارت رونمایی کرد.
این کارت تصویر ترمپ را نیز روی خود دارد و قرار است در کمتر از دو هفته دیگر به طور رسمی در دسترس قرار گیرد.
ترمپ با نشان دادن این کارت به خبرنگاران گفت: «برای ۵ میلیون دالر، این کارت میتواند مال شما باشد. کارت طلایی است؛ کارت ترمپ!».
وی همچنان تأکید کرد که خودش نخستین شخص بوده که این کارت را خریداری کرده است.
تجارت
ترمپ تعرفه ۱۰ درصدی بر واردات از افغانستان وضع کرد
تعرفههای ۱۰ درصدی سر از تاریخ پنجم اپریل به اجرا در میآید.

رئیسجمهور امریکا ۱۰ درصد تعرفه بر واردات محصولات تجارتی از افغانستان و سایر کشورها وضع کرده است.
دونالد ترمپ روز چهارشنبه مجموعهای از تعرفهها را اعلام کرد که تقریباً همه کشورهایی را که ایالات متحده با آنها تجارت میکند، هدف قرار داد، موضوعی که به حمایت طولانیمدت واشنگتن از تجارت آزاد و جهانیسازی ضربه میزند.
این تعرفهها سر از تاریخ پنجم اپریل به اجرا در میآید.
ترمپ گفت: «ده ها سال است کشور ما توسط کشورهای دور و نزدیک، اعم از دوست و دشمن، غارت میشود و مورد تجاوز قرار میگیرد.»
وی افزود: «اگر میخواهید نرخ تعرفهتان صفر باشد، پس محصول تان را همینجا در امریکا تولید کنید.»
بر بنیاد معلومات مسوولان اتاق تجارت و سرمایه گذاری، میزان تجارت عمومی میان افغانستان و امریکا در حال حاضر به ۸ الی ۱۰ میلیون دالر امریکایی میسد. از سویی هم شماری از نمایندگان بخش خصوصی خواستار بازنگری امریکا در مورد قرار گرفتن افغانستان در این فهرست هستند.
خان جان الکوزی، عضو اتاق تجارت و سرمایه گذاری میگوید: «بدون شک بر ما هم تا اندازهای تاثیر خواهد گذاشت. تجارت ما با امریکا کم است، اما با آنهم اشیای مهم صادر میشود مانند صنایع دستی که مخصوصاً زنان در این بخش کار میکنند. دست دوزیها مانند کلاه صادر میشود، به همین ترتیب وسایل عتیقه که برای شناختن ما بسیار اهمیت دارد. میوه خشک و همچنان بعضی اوقات میوه تازه و قالین نیز صادر میشود.»
عبدالقسیم امرخیل، رئیس اتحادیه صادر کنندگان میوه خشک میگوید: «تعرفه ۱۰ درصدی ظالمانه و غیرقانونی میباشد. این کشور، چین یا اروپا نه بلکه افغانستان است. صادرات میوه خشک ما به امریکا آنقدر زیاد هم نیست. در حدود ۱۰ میلیون دالر میباشد. ما از کشور امریکا میخواهیم که در این مورد بازنگری کند. پولهای منجمد ما را نیز آزاد کند.»
بخش بزرگی از صادرات افغانستان به امریکا شامل قالین و میوه خشک است. وضع تعرفه ۱۰ درصدی بر این اقلام میتواند باعث افزایش قیمت آن در بازار امریکا یا کاهش میزان صادرات افغانستان شود.
تجارت
توقف صادرات افغانستان به پاکستان از طریق تورخم بهدلیل نقص فنی دستگاه اسکن
تاجران دو طرف خواهان نصب دستگاههای اسکن مدرن برای تسهیل و تسریع در تجارت دوجانبه شدهاند.

رسانههای پاکستانی گزارش دادهاند که صادرات افغانستان به پاکستان از طریق مرز تورخم بهدلیل نقص فنی در دستگاه اسکن متوقف شده است.
این توقف از روز سهشنبه ۱۴حمل آغاز شده و ادامه دارد.
بر اساس گزارش روزنامه دان، مقامهای امارت اسلامی و و پاکستانی تنها به موترهای خالی که در طرف افغانستان گیر کردهاند، اجازه عبور میدهند. این دومین بار است که از زمان بازگشایی گذرگاه تورخم، اسکنر واردات دچار نقص فنی میشود.
این مشکل فنی موجب توقف واردات محصولات مختلف از افغانستان به پاکستان، از جمله زغال سنگ، سنگ صابون، میوههای تازه و خشک، شده است. علاوه بر این، طبق گزارشها، کارمندان گمرکی در بدل هر وسیله نقلیه، چه پر و چه خالی، هشت هزار کلدار پاکستانی دریافت میکنند.
تاجران دو طرف خواهان نصب دستگاههای اسکن مدرن برای تسهیل و تسریع در تجارت دوجانبه شدهاند.
این درحالیست که گذرگاه تورخم پیشتر در هفته سوم فبروری بهدلیل اختلافات بر سر ساخت پوسته بازرسی توسط امارت اسلامی بسته شده بود.
-
جهان3 روز ago
اعزام یک کشتی طیارهبر دیگر امریکا به خاورمیانه
-
رویداد های اخیر2 روز ago
وزارت اقتصاد از امریکا میخواهد که داراییهای منجد شده افغانستان را آزاد کند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
روبیو: تا زمانی که تمام امریکاییهای بازداشت شده در افغانستان آزاد نگردند، آرام نخواهیم گرفت
-
رویداد های اخیر2 روز ago
نگرانیها از تخریب پروژههای نیمه کاره بانک جهانی در افغانستان
-
تجارت3 روز ago
با ادامه جنگ تعرفهها، قیمت طلا ریکارد جدید ثبت کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
بلغاریه پنج نفر را در پیوند به جان باختن ۱۸ مهاجر افغان محاکمه میکند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
چین تمرینات نظامی خود را در اطراف تایوان راه اندازی کرد و رئیس جمهور آن را «طفیلی» خواند
-
تجارت1 روز ago
توقف صادرات افغانستان به پاکستان از طریق تورخم بهدلیل نقص فنی دستگاه اسکن