Connect with us

جهان

بیش از ۷ میلیون کودک در افغانستان در معرض خطر گرسنگی قرار دارند

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

به اساس یک گزارش سازمان بین المللی حمایه اطفال، که به تاریخ ۱ مئی منتشر گردیده، بیش از ۷ میلیون کودک در معرض خطر گرسنگی به دلیل افرایش قمیت مواد غدایی به خاطر بسته بودن شهر ها در آستانه ی کووید-۱۹، قرار دارند.

در حالیکه کودکان روزانه به غدا های مقوی و مفید برای تقویت سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با کرونا نیاز دارند، قمیت مواد اولیه به علت بسته بودن شهر ها بلند رفته است و این وضعیت پروسه تغدیه را برای خانواده ها سخت تر می کند.

طبق این گزارش، سوم حصه ی نفوس کشور، که ۷.۳ میلیون کودک شامل آن اند، در ماه های اپریل و مئی، با کمبود مواد غدایی مواجه شده اند.

با اشاره به یافته های برنامه غذایی چهان، درین گزارش آمده است که تنها در ماه گذشته ۲۳ در صد نرخ آرد و روغن در شهر های بزرگ افغانستان افزایش یافته است – عرضه اندک و تقاضا بیشتر است – تنها قمیت برنج و بوره ۷ تا ۱۲ در صد افزایش یافته است.

با افزایش قیمت مواد خوراکی در بازار ها، وضعیت مالی خانواده ها و کارگران روز مزد پایین آمده. بخش بزرگی از نیروی کار افغانستان به سکتور غیررسمی متکی است و هیچ مصئونیت کاری وجود ندارد.

قبل از بحران جهانی کوید-۱۹ نیز تعداد کودکان نیازمند به کمک های بشردوستانه به ۵.۲۶ میلیون می رسید که جنگ، افغانستان را بدترین مکانی برای کودکان ساحته است.

درین گزارش نگاشته شده است که تازه ترین گزارش در مورد تغذیه نشان می دهد که در حدود دو میلیون کودک زیر سن ۵ سال از گرسنگی شدید رنج می برد. 

یافته ها نشان می دهد که تاثیرات ناشی از بسته بودن شهرها همراه با ضعیف ترین سیستم بهداشتی افغانستان برای هر ۱۰۰۰ نفر، صفر اعشاریه سه داکتر قابل دسترس است، یعنی خیلی مشکل است که به کودکان سوء تغذيه و سایر کودکان بیمار رسیدگی صورت گیرد.

درین گزارش، زندگی یکتن از اطفال افغان بنام مصطفی ۱۳ ساله، چنین حکایت شده است:

“ما در خانه غدا نداریم. از سه وقت غدا در روز ما فقط به یک و یا دو  وقت دسترسی داریم. مادرم کوشش می کند که  برای ما غدا آماده کند. او قالین می بافد اما حالا بازار ها بسته است، نمی تواند قالین را به فروش برساند. او فقط برای ما نان خشک و چای آماده می کند. خواهران و برادارنم از مادرم غدای خوب می خواهند، اما مادرم نمی تواند فراهم کند. بسیار سخت است که زنده بمانیم.”

تیموتی بیشپ، رییس بخش افغانستان دفتر بین المللی حمایه اطفال، چنین می گوید: “ما عمیقاً نگران استیم که این  بیماری همه گیر منجر به فاجعه کامل گرسنگی، بیماری و مرگ در افغانستان خواهد شد، مگر اینکه دنیا همین اکنون اقدام کند تا کودکان آسیب پذیر و خانواده های آنها به اندازه کافی غذا بخورند، به ویژه در مناطق دور افتاده و فقیرنشین .”

او افزوده است که وضعیت نامعلوم کودید-۱۹ بیشتر از خانواده ها را نگران ساخته است، مردم نگران مواد غدایی برای کودکان شان استند معلوم نیست که این وضعیت تا چی وقت دوام خواهد کرد.

آقای بیشپ علاوه نمود: “در ضمن کودکان که تغذیه روزانه خود را از دست می دهند در معرض خطر بیشتر بیماری ها قرار می گیرند. در موارد شدید، کمبود غذا حتی ممکن است بر رشد جسمی و روحی کودک تأثیر بگذارد و پیامدهای مخربی برای بقیه زندگی شان به همراه داشته باشد.”

به گفته ی او، تاثیر بیماری همه گیر کرونان بالای بیشتر افغان ها نخواهد بود، گرسنگی به علت بسته بودن شهر به خاطر جلوگیری از شیوع کرونا که عرضه کننده ها با مشکل مواجه می سازد، زندگی مردم را بیشتر تهدید می کند، ما با خطرات جدی مواجه می شویم کودکان با خطر مرگ و میر از اثر گرسنگی مواجه اند.

او گفت: “ما از جامعه بین المللی می خواهیم برای رساندن مواد غدایی برای خانواده های فقیر، آسیب دیده، کودکان، و زنان باردار در مناطق دور افتاده، هر چه عاجل تر اقدام نمایند تا از خطرات سوء تغذیه و بیماری ها دیگر جلوگیری شود.”

بیشپ از حکومت افغانستان نیز در راستای مهیا سازی غذا برای مردم در آستانه ی قیود و محدودیت های برخاسته از ویروس کرونا، جداً تقاضا نموده گفته است: “از حکومت افغانستان می خواهم که برای تسهیل بخشیدن این پروسه همکاری نمایند.”

در پایان گزارش از نقل قول آقای بیشپ چنین نگاشته شده است: “کودکان افغان به حد کافی رنج کشیده اند. اکثر آنها به جز از جنگ، دیگر چیزی نمی دانند. ما اجازه نمی دهیم کووید-۱۹ آینده آنها را تلف کند.”

جهان

اعزام یک کشتی طیاره‌بر دیگر امریکا به خاورمیانه

طبق گفته مقامات امریکایی، حداقل چهار بمب‌افکن «بی ۲» به پایگاه نظامی مشترک امریکا و بریتانیا در جزیره دیه‌گو گارسیا در اقیانوس هند منتقل شده‌اند.

Published

on

(Last Updated On: )

در پی افزایش تنش‌ها با ایران و بمباران حوثی‌های یمن، وزیر دفاع امریکا دستور اعزام تجهیزات و جیت‌های جنگی بیشتر به خاورمیانه را برای تقویت موضع دفاعی و بازدارندگی این کشور صادر کرده است.

این اقدام در چارچوب سیاست امریکا برای مقابله با تهدیدهای ایران و گروه‌های نیابتی‌اش در منطقه انجام می‌شود.

بر اساس بیانیه پنتاگون که سه‌شنبه ۱۲ حمل منتشر شد، در راستای دستور دونالد ترمپ برای «دستیابی به صلح از طریق قدرت»، گروه نبرد کشتی طیاره‌بر «هری اس. ترومن» در منطقه تحت پوشش «سنتکام»، قوماندانی مرکزی امریکا، باقی خواهد ماند.

همچنین گروه نبرد کشتی طیاره بر «کارل وینسون» پس از اتمام تمرینات خود در منطقه هند-پاسیفیک، به سنتکام خواهد پیوست تا به تلاش‌ها برای «ثبات منطقه‌ای، بازدارندگی در برابر اقدامات خصمانه و حفظ جریان آزاد تجارت» ادامه دهد.

در همین حال، گروه نبرد کشتی طیاره بر «یو‌اس‌اس نیمیتز» نیز ماموریت خود را در غرب اقیانوس آرام آغاز کرده است تا «برتری جنگی امریکا در منطقه هند-پاسیفیک را حفظ کند.»

پنتاگون در این بیانیه نوشت: «پیت هگست بار دیگر تاکید کرده است که اگر ایران یا نیروهای نیابتی‌اش تهدیدی متوجه پرسنل یا منافع امریکا در منطقه کنند، ایالات متحده بدون تردید دست به اقدام قاطع خواهد زد.»

طبق گفته مقامات امریکایی، حداقل چهار بمب‌افکن «بی ۲» به پایگاه نظامی مشترک امریکا و بریتانیا در جزیره دیه‌گو گارسیا در اقیانوس هند منتقل شده‌اند.

به گفته کارشناسان، این فاصله برای رسیدن به یمن یا ایران کافی است.

بمب‌افکن‌های «بی ۲» قادر به حمل سلاح‌های هسته‌ای هستند و با توجه به اینکه تنها ۲۰ بال از این طیاره‌ها در موجودی نیروی هوایی ایالات متحده قرار دارند، معمولا به صورت محدود استفاده می‌شوند.

Continue Reading

جهان

ترمپ: زلنسکی تلاش می‌کند از توافق مربوط به مواد معدنی عقب‌نشینی کند

Published

on

(Last Updated On: )

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا  گفته است که ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین تلاش می‌کند از توافق مربوط به مواد معدنی خارج شود، و هشدار داد اگر چنین کاری کند، با مشکلاتی بزرگ روبه‌رو خواهد شد.

ترمپ در راه بازگشت به واشنگتن شام یکشنبه (۳۰ مارچ) به خبرنگاران گفت: «او تلاش می‌کند از توافق مواد معدنی کمیاب خارج شود و اگر این کار را بکند، با مشکلاتی روبه‌رو می‌شود، مشکلاتی بزرگ، خیلی بزرگ.»

او افزود: «او می‌خواهد عضو ناتو شود، اما هیچ‌وقت عضو ناتو نخواهد شد. خودش هم این را می‌داند.»

Continue Reading

جهان

کوریای جنوبی، چین و جاپان برای تقویت تجارت منطقه‌ای توافق کردند

Published

on

(Last Updated On: )

کوریای جنوبی، چین و جاپان پس از پنج سال روز یکشنبه گفتگوی اقتصادی برگزار کردند تا تجارت منطقه‌ای را تسهیل کنند و همکاری‌های سه‌جانبه تجاری را افزایش دهند. این سه قدرت صادراتی آسیا خود را برای تعرفه‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا آماده می‌کنند.

به گزارش رویتز، سه وزیر تجارت این کشورها توافق کردند که برای مذاکرات جامع و سطح بالا در مورد توافق‌نامه تجارت آزاد کوریای جنوبی-جاپان-چین به منظور ترویج «تجارت منطقه‌ای و جهانی» به طور نزدیک همکاری کنند.

دوکگون آهن، وزیر تجارت کوریای جنوبی گفت: «ضروری است که اجرای RCEP (مشارکت اقتصادی جامع منطقه‌ای) را که سه کشور در آن شرکت کرده‌اند تقویت کنیم و چارچوبی برای گسترش همکاری‌های تجاری بین سه کشور از طریق مذاکرات توافق‌نامه تجارت آزاد کوریای جنوبی-جاپان-چین ایجاد کنیم.»

این وزیران پیش از اعلام ترمپ در روز چهارشنبه هفته جاری برای تعرفه‌های بیشتر در آنچه ترمپ «روز آزادی» می‌نامد، ملاقات کردند.

این سه کشور از شرکای عمده تجاری ایالات متحده هستند، اگرچه در مسائل مختلف از جمله اختلافات مرزی و انتشار فاضلاب رادیواکتیو از نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما با یکدیگر در تضاد بوده‌اند.

آنها از زمان آغاز مذاکرات در سال ۲۰۱۲ پیشرفت چشمگیری در مورد توافق تجارت آزاد سه‌جانبه نداشته‌اند.

RCEP که در سال ۲۰۲۲ اجرایی شد، یک چارچوب تجاری بین ۱۵ کشور منطقه آسیا و اقیانوسیه است که هدف آن کاهش موانع تجاری است.

ترامپ هفته گذشته اعلام کرد که تعرفه‌های وارداتی ۲۵ درصدی بر موترها و قطعات موتر اعمال خواهد کرد، اقدامی که ممکن است به شرکت‌ها آسیب بزند، به ویژه موترسازان آسیایی که از بزرگترین صادرکنندگان موتر به ایالات متحده هستند.

پس از مکزیک، کوریای جنوبی بزرگترین صادرکننده موتر به ایالات متحده است و جاپان در رتبه بعدی قرار دارد.

گفتنی است که وزیران این سه کشور توافق کردند که نشست بعدی خود را در جاپان برگزار کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!