رویداد های اخیر
بیشاز چهل جریب کشتزار چرس در ولایت سرپل تخریب شد

مسوولان در مدیریت مبارزه با مواد مخدر ولایت سرپل میگویند که در یک ماه گذشته، بیشاز چهل جریب کشتزار چرس را در این ولایت تخریب کردهاند.
مقامهای محلی امروز (سهشنبه، ۸ سنبله) گفتند که برای تطبیق فرمان رهبر امارت اسلامی مبارزه جدی را با تولید، قاچاق و فروش مواد مخدر آغاز کردهاند.
به گفتۀ آنان، در یک ماه گذشته بیشاز چهل جریب زمین از وجود بتههای چرس پاکسازی شده است.
حمیدالله فقیر، آمر تطبیق مدیریت مبارزه با مواد مخدر قوماندانی امنیه ولایت سرپل گفته است: «تقریباً دریک ماه که ما عملیات تخریب بتههای چرس را شروع کردیم، بیشاز چهل جریب زمین را تخریب کردیم، حالا در ساحه سیدآباد منطقه ذکه افغانیه آمدیم که تقریبا ۱۲ جریب زمین چرس کشتشده شما میبینید که این ها را نیز تخریب کردیم.»
تخریب کشتزارهای کوکنار هرچند با استقبال دهاقین روبهرو شده اما آنان از امارت اسلامی میخواهند که برای آنان کشت بدیل ارایه کنند.
آنان از تلاشها جهت تطبیق فرمان رهبر امارت اسلامی مبنی بر مبارزه جدی با تولید، قاچاق و فروشندگان مواد مخدر سخن میزنند و میگویند برای هیچکس اجازه کشت کوکنار داده نمیشود.
کمبود آب، نبود امکانات دهاقین، بلند بودن بهای کودکیمیاوی از اساسیترین مشکل دهاقین دراین ولایت بیان گفته شدهاست.
در همین حال، مسوولان امنیتی جمعآوری افراد مبتلا به مواد مخدر از روی جادهها را از دیگر برنامههای شان جهت مبارزه با مواد مخدر عنوان میکنند.
به گفتهی آنان تا اکنون دست کم یک هزار معتاد از سطح شهرکابل جمعآوری و برای تداوی به مراکز صحی منتقل شدهاند.
آقای فقیر نیز افزود: «ما فعالیت خود را از ماه حمل آغاز کردیم و در ولایت سرپل نزدیک بهیک هزار دستگیری داریم که معتاد استند و در شفاخانه بستر میباشند.»
گفتنیست که افغانستان یکی از کشورهای زراعتی در منطقه است اما مواد مخدر همچنان با نام افغانستان گره خورده است هرچند که امارت اسلامی کشت و تولید آنرا ممنوع کرده است.
رویداد های اخیر
وزارت صنعت و تجارت: وضع تعرفه ۱۰ درصدی امریکا بر افغانستان مانع رشد اقتصاد میشود
به گفته وزارت صنعت و تجارت، افغانستان به واردات ابزار وسایل و تکنالوژیهای نوین در عرصههای مختلف از کشور امریکا نیاز دارد.

وزارت صنعت و تجارت در واکنش به وضع تعرفه ۱۰درصدی امریکا که اخیراً بر افغانستان و برخی کشورهای دیگر وضع کرده است میگوید که، افغانستان یک کشور محاط به خشکه در حال توسعه و عضو سازمان تجارت جهانی (WTO) میباشد. چنین اقدامی از سوی ایالات متحده بیش از همه مردم افغانستان صنایع دستی، تجارت های نوپا تشبثات کوچک و به ویژه زنان تجارت پیشه را متضرر میسازد.
این وزارت افزوده است که، با در نظر داشت اینکه افغانستان یک کشور نیازمند و در حال رشد است چنین فشارهای تجارتی میتواند مانعی در برابر رشد اقتصادی کشور ایجاد نماید.
به گفته وزارت صنعت و تجارت، افغانستان به واردات ابزار وسایل و تکنالوژیهای نوین در عرصههای مختلف از کشور امریکا نیاز دارد.
در اعلامیهای این وزارت آمده است که، در حالی که تعرفه بر اقلام متذکره از سوی افغانستان صفر تعیین گردیده و این کشور تعرفه ترجیحی برای کشورهای صادرکننده در نظر گرفته است.
رویداد های اخیر
خواست ملل متحد از تمویل کنندگان برای ادامه پشتیبانی از افغانستان
این تقاضا پیش از نشست “گروه هماهنگی افغانستان (ACG)” که قرار است طی هفته جاری در استانبول دایر گردد، مطرح میشود. این جلسه نمایندگان کشورهای عضو تمویل کننده، نهادهای مالی بینالمللی و یوناما را گردهم میآورد.

ملل متحد در افغانستان از تمویل کنندگان بینالمللی میخواهد تا به پشتیبانی حیاتی خود از مردم افغانستان در سال ۲۰۲۵ ادامه دهند چنانکه حدود ۹.۲۲ میلیون جمعیت کشور به کمک نیازدارند.
این تقاضا پیش از نشست “گروه هماهنگی افغانستان (ACG)” که قرار است طی هفته جاری در استانبول دایر گردد، مطرح میشود. این جلسه نمایندگان کشورهای عضو تمویل کننده، نهادهای مالی بینالمللی و یوناما را گردهم میآورد.
اندریکا راتواته، هماهنگ کننده امور بشری ملل متحد و معاون نماینده خاص سرمنشی این سازمان برای افغانستان گفت: «اگر قرار باشد بخواهیم به مردم افغانستان در زمینه بیرون رفت از چرخه شوم فقر کمک نماییم، باید به داشتن امکانات و روشهای ضروری برای رسیدگی به نیازهای آنان ادامه دهیم و در عین زمان بایست عرصه را برای استقامت و ثبات بلند مدت برای آنان مهیا سازیم.»
وی افزود: «با وجود چالشهای پیچیده در ارائه کمکهای بشری به مردم افغانستان، باید به گذار تدریجی از مساعدتهای نجات بخش به راه حلهای پایدار بپیردازیم که این امر پاسخگوی انگیزههای اصلی آسیب پذیری به شمار میآید. این یک رویکرد حیاتی برای افغانستان، منطقه و جهان است.»
در سال ۲۰۲۴، همکاران کمک کننده درعرصههای مساعدتهای بشری و فراهم آوری نیازهای اولیه مبلغ مجموعی ۲۱.۳ میلیارد دالر را برای حمایت از مردم افغانستان تامین نمودند، که این رقم بیانگر افزایش در سطح فراهم آوری وجوهات به مقایسه سال قبل میباشد.
بر مبنای گزارش نتایج ساالنه ۲۰۲۴ ملل متحد برای افغانستان که همزمان با جلسه “گروه هماهنگی افغانستان” منتشر خواهد شد، کمکهای سخاوتمندانه تمویل کنندگان ملل متحد و همکاران این سازمان را قادر ساخت تا نتایج ملموس در مساعدتهای بشری نجات بخش را رقم زنند، ارائه خدمات اساسی را ادامه دهند و استقامت افغانها، به شمول زنان و دختران را تقویت نمایند.
بحران جهانی در امر تامین وجوه و پیآمدهای دراماتیک آن روی برنامههای بشردوستانه و فراهم آوری نیازمندیهای اولیه میتواند دست آوردهای شکننده چهار سال اخیر در ثبات افغانستان را به خطر اندازد. این دست آوردها شامل بهبود وضعیت مصئونیت غذایی و رشد نسبی اقتصاد کشور میگردد. عدم موفقیت در ادامه سرمایه گذاری حداقل روی استقامت کشور ممکن سبب روی آوردن افغانها به ساز و کارهای منفی در تلاش شان برای مقابله با مشکالت گردد. این ساز و کارهای منفی شامل مهاجرتهای نا منظم به عنوان آخرین گزینه میگردد که افراد را در معرض خطرات جدی قرار داده و با عث وارد آمدن فشارهای اضافی در منطقه نیز میگردد.
رویداد های اخیر
امارت اسلامی شایعات در مورد فرود طیارات نظامی امریکا در پایگاه هوایی بگرام را رد میکند
این اظهارات در حالی مطرح شده که شایعاتی در شبکههای اجتماعی و برخی رسانهها درباره بازگشت نیروهای امریکایی به پایگاه بگرام شده بود.

ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی امروز (یکشنبه، ۱۷حمل) پس از نشر گزارشهایی مبنی بر فرود یک هواپیمای نظامی نوع «سی-۱۷» امریکا در میدان هوایی بگرام، اعلام کرد چنین اتفاقی رخ نداده و امارت اسلامی نیز اجازه چنین اقدامی را نخواهد داد.
این اظهارات در حالی مطرح شده که شایعاتی در شبکههای اجتماعی و برخی رسانهها درباره بازگشت نیروهای امریکایی به پایگاه بگرام شده بود. اما سخنگوی امارت اسلامی این گزارشها را «پروپاگند در راستای تخریب اذهان عامه» توصیف کرده است.
ذبیحالله مجاهد تاکید کرد که چنین رویدادی «ممکن نیست» و افزود که «در حال حاضر هیچ نیازی به حضور نظامیان هیچ کشوری در افغانستان وجود ندارد و امارت اسلامی نیز اجازه چنین اقدامی را نخواهد داد.»
میدان هوایی بگرام، واقع در ولایت پروان، برای دو دهه پایگاه اصلی نیروهای امریکایی و ناتو در افغانستان بود تا اینکه در جولای ۲۰۲۱ بهطور کامل تخلیه و به دولت پیشین افغانستان تحویل داده شد. پس از تسلط امارت اسلامی در اگست ۲۰۲۱، این پایگاه تحت کنترل امارت اسلامی قرار گرفت.
از آن زمان تاکنون شواهد قابل استنادی مبنی بر حضور نیروهای خارجی در پایگاه بگرام منتشر نشده است. با این حال، اخیراً پستهایی در شبکههای اجتماعی مدعی شدند که یک هواپیمای سی-۱۷ امریکایی در این پایگاه فرود آمده؛ ادعاهایی که بدون مدارک مستدل باقی ماندهاند.
-
اخبار ساحوی3 روز ago
اسرائیل حملات خود را در سوریه افزایش داده و میگوید ترکیه به دنبال «دولت تحت الحمایه» است
-
تجارت4 روز ago
توقف صادرات افغانستان به پاکستان از طریق تورخم بهدلیل نقص فنی دستگاه اسکن
-
رویداد های اخیر5 روز ago
عابد: پروژه انتقال آب پنجشیر به کابل پس از تأمین بودجه آغاز میشود
-
جهان1 روز ago
تظاهرات ضد ترمپ در واشنگتن و دیگر شهرهای امریکا برگزار شد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
اجلاس سران اتحادیه اروپا و کشورهای آسیای میانه خواستار تشکیل حکومت همه شمول در افغانستان شد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
مقام ارشد خیبرپختونخوا: برای مهاجران افغان در پاکستان اقامت دایمی داده شود
-
رویداد های اخیر2 روز ago
گنداپور میگوید هیچ مهاجر افغان «به زور» از خیبر پختونخوا اخراج نخواهد شد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
امریکا هیچ برنامهای برای بازگشایی سفارت خود در کابل ندارد