Connect with us

جهان

بیانیه مطبوعاتی وزیر خارجه ایالات متحده در مورد بن بست سیاسی افغانستان

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

به اساس بیانیه ی مطبوعاتي وزارت خارجه این کشور، امریکا متوجه است که رهبران افغانستان همسو با تعهدات شان در قبال توافق دوجانبه‌ی همکاری میان امریکا و افغانستان عمل نمی‌کنند و از تشکیل یک تیم همه‌جانبه برای گفت‌وگوهای بین‌الافغانی نیز باز مانده‌اند.

وزارت خارجه‌ی امریکا اعلام کرده است که، به دلیل ادامه‌ی اختلاف میان محمداشرف غنی و عبدالله عبدالله بر سر پرستی ریاست‌جمهوری افغانستان، امریکا تصمیم گرفته است که یک میلیارد دالر از کمک‌هایش به کابل را قطع کند.

وزارت خارجه‌ی امریکا در اعلامیه‌ای، ضمن انتقاد تند از اختلافات موجود سیاسی در افغانستان گفته است که، این اختلافات «رابطه‌ی مستقیم با امنیت ملی امریکا» دارد و کمک یک میلیارد دالری نیز به همین خاطر قطع می‌شود.

مایک پمپیو اظهار داشته است که، ادامه‌ی اختلافات میان غنی و عبدالله «متاسفانه بی‌احترامی به افغان‌ها، امریکایی‌ها و تمامی شرکای ائتلاف» جنگ افغانستان است که طی سال‌های گذشته برای برقراری صلح در این کشور در کنار یکدیگر همکاری کرده‌اند.

پمپیو همچنان گفته است: « از آنجا که ناکامی در رهبری حکومت (افغانستان) تهدیدی مستقیم برای منافع ملی امریکا است، دولت ایالات متحده محدوده همکاری‎‌های خود با دولت افغانستان را به طور فوری مورد بازبینی قرار خواهد داد و در کنار اقدامات دیگر، اعلام می‌کنیم که از میزان کمک خود یک میلیارد دالر کم می‌کنیم و آماده‌ایم که برای سال ۲۰۲۱ هم  یک میلیارد دیگر کاهش دهیم.»

وزیر خارجه‌ی امریکا در ادامه گفته است که، کشورش در تقاضای خود برای جلب کمک‌های مالی از سوی کشورها در کنفرانس‌های آینده مربوط به کمک به افغانستان نیز تجدید نظر خواهد کرد.

وزارت خارجه‌ی امریکا در این اعلامیه همچنان اصرار کرده است که تنها راه حل اختلافات موجود یک توافق سیاسی است.

به گفته‌ی این وزارت، امریکا متوجه است که رهبران افغانستان همسو با تعهدات شان در قبال توافق دوجانبه‌ی همکاری میان امریکا و افغانستان عمل نمی‌کنند و از تشکیل یک تیم همه‌جانبه برای گفت‌وگوهای بین‌الافغانی نیز باز مانده‌اند.

وزارت خارجه‌ی امریکا تأکید کرده است که، رهبران افغانستان از تسهیل زمینه برای آزادی زندانیان نیروهای دولتی و جنگ‌جویان طالبان نیز غافل مانده‌اند.

براساس اعلامیه‌ی این وزارت، رهایی زندانیان می‌تواند به رسیدن به یک توافق سیاسی و فراهم کردن آتش‌بس گسترده کمک کند.

در این اعلامیه به نقل از پمپیو آمده است که، امریکا همچنان مشغول پیش بردن فرآیند خارج کردن مشروط نیروهایش؛ مطابق شرایط و مفاد توافقی که میان امریکا و طالبان صورت گرفته، است.

وزارت خارجه‌ی امریکا در اخیر اعلامیه‌اش افزوده است که، واشنگتن از شکل‌گیری یک حکومت فراگیر و همه‌شمول در افغانستان حمایت می‌کند. براساس اعلامیه، «دولت امریکا آماده است که، ضمن حمایت از این تلاش‌ها بازبینی‌هایی که از امروز در کمک‌های خود به افغانستان آغاز کرده را دوباره مورد توجه قرار دهد .»

این در حالی است که، روز گذشته مایک پمپیو، وزیر خارجه‌ی ایالات متحده‌ی امریکا در یک سفر غیرمنتظره به کابل آمد. او پس از ورود به کابل با محمداشرف غنی و عبدالله عبدالله به‌طور جداگانه در ارگ ریاست‌جمهوری و قصر سپیدار دیدار کرد.

محور گفت‌وگوهای طرفین نیز روند صلح افغانستان، گام‌های بعدی در این روند و حل بحران سیاسی در این کشور اعلام شد.

نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری ششم میزان منجر به اختلافات میان اشرف غنی و عبدالله عبدالله شده است.

کمیسیون انتخابات اشرف غنی را برنده‌ی انتخابات اعلام کرده، اما عبدالله نتایج اعلام‌شده را «تقلبی» و «کودتای انتخاباتی» خوانده و آن‌را رد کرد. سرانجام، غنی و عبدالله در نوزدهم حوت سال گذشته به‌طور جداگانه در ارگ و سپیدار مراسم جداگانه تحلیف ریاست‌جمهوری برگزار کردند.

Advertisement

جهان

برخورد دو هلیکوپتر مالیزیا با یکدیگر در هوا ۱۰ کشته بر جای گذاشت

Published

on

(Last Updated On: ثور ۴, ۱۴۰۳)

مقام‌های مالیزیا اعلام کرده اند که دو هلیکوپتر نیروی بحری این کشور در جریان تمرینات روز سه‌شنبه در هوا با یکدیگر برخورد نموده که از اثر آن همه ۱۰ عضو خدمه آن کشته شدند.

به گفته نیروی بحری مالیزیا، این حادثه در پایگاه بحری لوموت در ایالت غربی پراک ساعت ۹:۳۲ صبح روز سه شنبه رخ داد.

رویترز به نقل از نیروی بحری مالیزیا اعلام کرد که مرگ همه قربانیان در صحنه تایید شده و برای شناسایی به شفاخانه نظامی پایگاه بحری لوموت فرستاده شدند.

ویدیویی که در رسانه‌های محلی پخش شده، نشان می‌دهد که در هنگام پرواز چندین هلیکوپتر، بال یکی از هلیکوپترها با هلیکوپتر دیگری برخورد کرده و سقوط می‌کند.

به گزارش رویترز، نیروی بحری مالیزیا اعلام کرده که تحقیقاتی را درباره علت این حادثه انجام خواهد داد.

Continue Reading

جهان

دو هلیکوپتر نظامی جاپان به بحر سقوط کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲, ۱۴۰۳)
وزیر دفاع جاپان اعلام کرده است که دو هلیکوپتر نیروی بحری این کشور در جریان تمرین به بحر سقوط کرده و حداقل یکی از هشت خدمه آن کشته شده است.

به گزارش رویترز، دو هلیکوپتر گشت‌زنی SH-60 شنبه شب در نزدیکی توریشیما در جزایر دورافتاده ایزو در سواحل جنوبی مرکز جاپان تمرینات ضد تجهیزات زیر بحری انجام می‌دادند.

مینورو کیهارا، وزیر دفاع جاپان در یک کنفرانس مطبوعاتی روز یکشنبه گفت که بررسی‌ها در مورد علت سقوط آغاز شده است. وی افزود که دو دستگاه ضبط پرواز در نزدیکی یکدیگر کشف شده و احتمال برخورد این دو هلیکوپتر بسیار زیاد است.

نیروی بحری دفاع ‌ذاتی جاپان و گارد ساحلی این کشور در جستجوی هفت خدمه باقی مانده هستند.

اوایل روز شنبه، یوشیتاکا ساکای، رئیس ستاد نیروی بحری دفاع ‌ذاتی جاپان گفت که اعتقاد ندارد کشور دیگری در این حادثه دست داشته باشد.

رام امانویل، سفیر ایالات متحده در جاپان در پستی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که کشورش آماده کمک به عملیات جستجو و نجات است.

 

Continue Reading

جهان

شورای امنیت سازمان ملل روز جمعه درباره عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل رای‌گیری می‌کند

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۰, ۱۴۰۳)

دیپلمات‌ها می‌گویند که شورای امنیت سازمان روز جمعه (۳۱حمل) درباره درخواست فلسطین برای عضویت کامل در سازمان ملل متحد رای‌گیری می‌کند، اقدامی که انتظار می‌رود واشینگتن به عنوان متحد اصلی اسرائیل مانع تصویبش شود٬ چرا که تصویب آن به معنای به رسمیت شناختن کشور فلسطین است.

شورای امنیت که متشکل از ۱۵ عضو است ساعت ۳ بعدازظهر روز جمعه پیش‌نویس قطعنامه‌ای را که به مجمع عمومی سازمان ملل متحد پیشنهاد می‌دهد «کشور فلسطین به عضویت سازمان ملل پذیرفته شود» به رای خواهد گذاشت.

این پیش‌نویس قطعنامه برای تصویب به دست کم ۹ رای مثبت اعضای شورای امنیت سازمان ملل نیاز دارد در حالی که هیچ یک از پنج کشور ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین که در شورا از حق وتو برخوردارند نباید با آن مخالفت کنند.

به گفته دیپلمات‌ها، این پیش‌نویس قطعنامه از حمایت ۱۳ عضو شورای امنیت برخوردار است که همین امر ایالات متحده را وادار می‌کند از حق وتوی خود استفاده کند.

الجزایر که به عنوان یکی از اعضای دوره‌ای شورای امنیت پیش‌نویس این قطعنامه را آماده کرده است خواسته بود که رای‌گیری درباره آن روز پنج‌شنبه همزمان با نشست شورای امنیت درباره خاورمیانه که وزرای کشورها نیز در آن حضور می‌یابند، انجام شود.

ایالات متحده تاکید کرده که تاسیس کشور مستقل فلسطین باید از طریق مذاکرات مستقیم بین طرفین انجام بگیرد و نه در سازمان ملل.

لیندا توماس-گرینفیلد، سفیر ایالات متحده در سازمان ملل، نیز روز چهارشنبه (۲۹حمل) گفت: «اعتقاد نداریم که تصویب یک قطعنامه در شورای امنیت لزوما می‌تواند ما را به جایی برساند که بتوانیم راه‌حل دو کشوری را اجرا کنیم.»

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!